CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.194.101
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
14 godina
CPU hladnjaci P&O

Molim preporuku hladnjaka za CPU za oko 200kn. Trenutno imam stock cooler, procesor ne overclockam, temperatura mi je 50, volio bih vidjeti i smanjenje temperature ali naglasak stavljam na smanjenje buke. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: CPU hladnjaci P&O
Uzmi si onda odlicni Lc cc120 za 160kn!
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
CPU hladnjaci P&O

Može mala pomoć. Koji od ova tri odabrarti. Coolermaster hyper t4,  Cooler Master Hyper 212 Evo ili Thermal take Contac 30. Cijenom su tu negdje.  Da li Evo opravdava malo veću cijenu od ova druga dva ili je to otprilike isto. Ono što mi treba je povećanje takta, ništa extremno, na i5 4670K. Buka mi nije toliko bitna samo da lijepo hladi.  Pitam za ova tri jer su mi dostupni u blizini...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Od ta tri najbolji je Evo pa ako ti nije puno skuplji uzmi njega. Sva tri će bit ok ako ne budeš puno dizao napon.

12 godina
CPU hladnjaci P&O
Slszem se s kolegom CM 212Evo je najbolji od ta tri
nista mi se neda
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pozdrav,evo ja imam 4 godine star pc-procesor mi je AMD Athlon II X3 440(matična mi asrock m3a ucc)-isplati li se kupiti novi hladnjak pošto mi u posljednje vrijeme malo štekaju igre,i mislim se da mu treba  zamjeniti i termalnu pastu-pa može preporuka neka.Iz Splita sam i namjeravam kupiti u LINKS-a i hladnjak i termalnu pastu pa me zanima što da odaberem. evo link od CPU HLADNJAKA a evo od TERMALNIH PASTA-molim pomoć

0 0 hvala 0
14 godina

Noctua se vratila kući. NH-D15 je u kućištu {#}.

16 godina
CPU hladnjaci P&O

Zanima me vaše mišljenje
be quiet! Dark Rock 3 ili neki drugi u tom cjenovnom rangu na alzashop ili computeruniverse

Phanteks PH-TC14PE mi je dosta skup on je 68 €, znaci neki do 55 €

Za OC FX 8350 ili da uzmem FX-8320 i Phanteks PH-TC14PE

Vidio sam na forumu da kolege imaju 8320 i EVO 212 @ 4.5 ghz

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 21:34 (milanji).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
CPU hladnjaci P&O

8320 + NZXT Havik 120 ili Thermalright HR-02 Macho Rev. A ili da Phanteks PH-TC14PE/Noctua D14....

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 22:15 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Hvala majstore 

15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Može preporuka coolera do 400kn, najbitnije da je tih ko noć, hladit će 4670K, ne vjerujem da će bit oc-anja višeg od 4.0 ili 4.2GHz-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
CPU hladnjaci P&O
Prolimatech Basic 81, 120mm 380kn
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
FakeDeath kaže...
Prolimatech Basic 81, 120mm 380kn

zasto da uzima losiji hladnjak(ne doslovno losiji) kad moze uzeti provjerenog ubojicu Mugen 4 PCGH (mugen 3 ima bolje perfomanse od tog Basic 81, kamoli ova cetvorka)

Mugen 4 pcgh edition

ima takoder i varijanta s jednim ventom, jos jeftinija!

lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2014 22:50 (Stjepanj).
13 godina
CPU hladnjaci P&O

a imao sam prolimatech pa znam da je nečujan, i prvog sam ga se sjetio

ima dosta dobrih hladnjaka do 400kn, pa i da mugen je isto tako jako dobar i tih hladnjak

mislim, trazio je preporuku dobrog i tihog, prolimatec je i dobar i tih... tak da ne vidim razloga da me citiraš jer ima boljih ;=)

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2014 22:51 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
FakeDeath kaže...

a imao sam prolimatech pa znam da je nečujan, i prvog sam ga se sjetio

ima dosta dobrih hladnjaka do 400kn, pa i da mugen je isto tako jako dobar i tih hladnjak

mislim, trazio je preporuku dobrog i tihog, prolimatec je i dobar i tih... takk da ne vidim razloga da me citiraš jer ima boljih ;=)

koliko sam vidio mugen je cak i tisi od njega za par decibela...razlog da te citiram je preporuka neceg boljeg u mozda svim segmentima, i tako ce uvijek i biti s moje strane!LP

13 godina
Stjepanj kaže...

i tako ce uvijek i biti s moje strane!LP

naviko sam...

16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pozdrav. Evo nakon par dana koristenja novog Athlona 860k, stock cooler mi je unistio usne resice,tako da trebam u kupnju novog coolera. Primarno mi je da je tih,jer ako ce mi zhena biti sretna,onda cu i ja biti sretan ;) Znaci oko 200kuna, kuciste je Arcadia,tako da je max. visina 160mm. Pretpostavljam da mi je sudjen 412Evo,al ako mogu proci jeftinije,tim bolje.

Unaprijed hvala.

breakORdie
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 13:31 (swampcore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
swampcore kaže...

Pozdrav. Evo nakon par dana koristenja novog Athlona 860k, stock cooler mi je unistio usne resice,tako da trebam u kupnju novog coolera. Primarno mi je da je tih,jer ako ce mi zhena biti sretna,onda cu i ja biti sretan ;) Znaci oko 200kuna, kuciste je Arcadia,tako da je max. visina 160mm. Pretpostavljam da mi je sudjen 412Evo,al ako mogu proci jeftinije,tim bolje.

Unaprijed hvala.

Imas stvarno odlican LC cc-120, koji ima samo 152mm visinu! i jos ti novaca ostane!

http://www.lc-power.de/index.php?id=499

lp

16 godina
CPU hladnjaci P&O

Došao Raijintek Triton u Caseking, cijena 79€ što je super za 240mm open-loop AIO; pretpostavljam da će kod nas bit oko 650-700kn.

Lieber tot als rot
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.11.2014 13:19 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ako ima netko da bude htio "utopit" svoj cooler neka se javi ,meni treba bolji cooler {#}, jer ovaj noviji stock cooler za amd je gori nego njegovi prethodnici  a cini mi se da nista bolje ne hladi...Da li se uopce isplati na neku jeftiniju verziju vodenog kao npr coolermaster seidon 120 V ili u tom rangu ima nesto bolje zracno,gledajuci i novo i polovno vodeno i zracno? {#}

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 0:46 (Tomo53nja).
14 godina
alexspalato kaže...

Pozdrav,evo ja imam 4 godine star pc-procesor mi je AMD Athlon II X3 440(matična mi asrock m3a ucc)-isplati li se kupiti novi hladnjak pošto mi u posljednje vrijeme malo štekaju igre,i mislim se da mu treba  zamjeniti i termalnu pastu-pa može preporuka neka.Iz Splita sam i namjeravam kupiti u LINKS-a i hladnjak i termalnu pastu pa me zanima što da odaberem. evo link od CPU HLADNJAKA a evo od TERMALNIH PASTA-molim pomoć

Imaš u Linksa ovaj što ga kolega Stjepanj predlaže http://www.links.hr/?naziv=cooler-lc-power-lc-cc-120-socket-775-1150-1155-1156-1366-2011-fm1-fm2-am2-am3&option=artikl&id_artikl=050.903.309 , jako povoljna cijena za 180 w tdp a tvoj procesor ima 90.Ja sam ga stavio na Phenoma II 940 ,prezadovoljan sa svime praktički nečujan, hladi odlično i kod klokanja.Uostalom vidi.

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

pozdrav

kupio sam prije dva tjedna thermaltake contac 21 kao zamjenu za stock koji je bio užas, još čekam matičnu pa ću sastavit opet, uzeo sam i 5 ventova dodatnih 12 cm za case itd hahah...

uglavnom zanima me kako bi bilo da dodam još jedan vent na cooler, da ima push&pull varijantu, trebalo bi mu poboljšat hlađenje, nevažno koliko. Rekli su da sa njim dođu dva clip-a za dodavanje još jednog ventilatora, a to nije istina :P

uglavnom trebalo bi mi te clipovi i dodatni ventilator, samo ne znam gdje da nađem isti takav? čak sam i googla serijski broj itd. Da li bi bilo bolje da uzmem dva neka dobra venta po 92mm i stavim njih umjesto ovog thermaltakeovog

uglavnom, ako neko ima iskustva sa tim nek odgovori pliz, nije hitno al sad dok još imam para :P

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako i nađeš vent koji ti paše nećeš dobiti ništa posebno bolje performanse hlađenja, odnosno biti će potpuno zanemarive. Ako ti se baš da zezat s tim, samo naprijed ali da od topga ima ikakve korisne svrhe, nema zasigurno. Ako ne možeš naći isti onda kupi dva ista pa stavi.

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

e pa to

ako ovo ne bude sufficient, tj. zadovoljavajuće, mogu stavit dva nova- samo koja? ili je ista stvar vent za kućište i za hladnjak?

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2014 22:41 (johnnybravocota).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa za radijatore je bolje vent sa većim "propuhom" odnosno da što više zraka po satu propuše.

16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Ako mislis kupovat ventilator za CPU hladnjak,onda te interesira "static pressure" stavka u specifikacijama ventilatora.  Evo,ovdje mozes saznat detalje

. Al kako ti kolega kaze,tesko da ces dobiti neke velike razlike u temperaturi. Tako da ako ti hladnjak nece biti dovoljan za sto ces vec raditi, jedan ventilator vise ti nece pomoc previse. LP.

breakORdie
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

hahha, ma bit će dovoljan za fx-4170 100%, samo me interesiralo

thanks

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Upozorenje svima koji namjeravaju kupiti Raijintek Triton, trazite da ga otvore pred vama u ducanu.
U Centru su 2 od 3 imala napukli blok.
Lieber tot als rot
11 godina

Može li mi netko preporučiti hladnjak za CPU?

MBO: SABERTOOTH 990FX R2.0
CPU: AMD FX-8350 Black Edition Vishera 4.0GHz
GPU: SAPPHIRE DUAL-X R9 270 2GB
RAM: DDR3 HyperX Blu 8GB (2 x 4GB) @1600MHz
SSD: Samsung EVO 840 120GB
HDD: Western Digital Green 1TB
Power Supply: XFX PRO550W
Case: Fractal Design Define R4 Titanium Grey

Za sad nemam neku namjeru overclockat, pa imajte u uvidu cijenu.

Ovaj hladnjak kaj sam dobio sa procesorom je postao preglasan čak i za moje tolerantne uši.

Hvala

17 godina
CPU hladnjaci P&O

Kolko love bi iskesirao ?

Do 200 kn, po meni je ovaj najisplativiji.

Al ako je bal... Reci :)

Truth in engineering.

2 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice