Šta je po vama bolje H100 ili CM TPC-800
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Po meni ovaj drugi, ali ja sam ti več dao prijedlog
H100 ima pretanak blok da bi ga se nazivalo pravim vodenim, često viđaš na forumu da se ekipa žali kako ga nosi na servis, najćešće zbog pumpe...
Ovaj drugi cooler je prvi hladnjak s "termalnim čelijama" kako bi rekli na našem jeziku ondosno puno poznatiji naziv "vapor chambers", poznate iz hladnjaka toxic serije od grafa.
Ja se nebi puno razmišljao, CM i bok
H100 i taj CM nisu uopće u istoj kategoriji. Taj CM spada u prosječne hladnajke unatoč toj novoj ( a nije novo uopće ) tehnologiji i precjenjen je dobrano. Rang je hladnjaka od 300+ kn tipa Mugen 3 ili Hyper 612S a gori od Aegira koji je najbolji hladnjak iza NH-D14 s obzirom na cijenu koji možeš kupit kod nas.
Ja sam uvijek za zračni ispred tih gotovih vodenih, ali ne ovaj CM TPC-800. Jedino ako ga možeš dobit po bitno povoljnijoj cijeni od uobičajene.
Nisam ga osobno isprobao, ali čitajući malo razne testove po netu stiče sa prilično jasan dojam da je preskup za ono što nudi, te da baš i ne nudi ono što se možda očekivalo od njega.
Taj TPC 800 je trenutno na Akciji , no za te pare bih rađe isao na Scythe Mugena 3 PCGH Editiona ! Kaj se tice H100 , tu bi moj izbor bio vec poznati Noctua NH-D14 !
CM nema venta, a ni sa ventom nije moćan tako da pasivan je samo za dobra kućišta i stock clockove. Računaj onda i dobar 12 cm vent i opet si na 450 kn i sa tim popustom i još 35 kn dostave. Već si na 500 kn !!!
A ako je na 500kn onda je vec jako blizu vrhunskog NH-D14 !
Šta kažete o ovome ? dobio sam ga za jako dobru lovu
http://www.protis.hr/products/details/spire-x2-vamper-univ-highend-hlad/62101
Meni se sviđa , a po specifikacijama mi se cini vrlodobar ! Ako ga koristis , napisi dojmove o njemu , kakve su ti temp. , buka ... !
Sutra ili prekosutra stiže
MOLIM TE dobro ga poslikaj iz svih uglova. JAKO ME ZANIMA kako izgleda u stvarnosti.
HVALA!
Nema problema .. čim stigne slikam
HVALA!
Dobar hladnjak, samo je problem što tih 6 toplovodnih cijevi nema direktan kontakt sa heatspreader-om chip-a.
Dobar hladnjak, samo je problem što tih 6 toplovodnih cijevi nema direktan kontakt sa heatspreader-om chip-a.
Kako nema? Ovo je baš primjer hladnjaka koji to ima...
Kako bi ti to fizički napravio sa ovakvim cijevima?
DHT tehnologija je super, ali ako toplovodna cijev nema direktan kontakt sa površinom hladnjaka procesora, onda je to promašaj. Svi ostali koji imaju puno toplovodnih cijevi imaju bazu hladnjaka koja apsorbira toplinu, pa prenosi na cijevi koje vode toplinu na tijelo hladnjaka. DHT je super učinkovit, ali samo kad cijev ima direkt kontakt.
Ne kužim, po slikama bi rekao da sve cijevi imaju direktni kontakt?
bager, aj skini taj mounting i zumiraj malo više ako ćeš ponovo slikat
Zvone izvadi CPU pa slikaj kako stoji na cijevima i dali su sve na njemu.
trebam nesto do oko 150 kn da mi drzi phenoma x2 unlockanog u x4,a i da ga malo kloknem,nista strasno,mozda 0.2 ghz
jel je katana 3 dosta?
EDIT:zapeli su mi za oko ovaj ili ovaj,koji je bolji?kupujem u arci jer mi se ne da cekati da mi dostave preko interneta,a ona mi je dosta blizu....
Dečki slike dolaze do 23h i par njih kako lezi na procu !
Koji si ti teaser, majketi. Što nas mučaš, dadni već jednom te slik'ce!
U tom slucaju bih ja isao na Freezer 64 pro , cisto zato jer radi na nizim okretajima !
Ovdje pokriva dosta dobro procesor, koji je to chip ? Ja kad sam vidio na netu sa Intelovim chipom, dvije vanjske cijevi su imale minimalan kontakt. Koliko vidim Intelovi novi chipovi 1156/1155 su manji nego ovaj.
Presexy je hladilo, još samo da su ventilatore napravili full crne...