CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.199.818
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
17 godina
CPU hladnjaci P&O

Pozdrav, kaj zna ko dal bu kod nas bili dostupan ovaj hladnjak za proc?

Phanteks PH-TC14PE

http://phanteks.com/01/CPUcooler-PH-TC14PE_BK.asp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CPU hladnjaci P&O

Zanima me dal bi kaj profitiral s Noctuom NH D14 s nižim teperaturama (5-6c), spram SuperMega+P12, kojeg trenutno imam? Il su razlike nezamjetne, tj da ostanem na postojećem?tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pozdrav!

Ima li netko Coolermaster Hyper 412 Slim? Stavio bih ga na 3770k, clockan na 4.4Ghz (napon nije mijenjan) i nemam namjere clockati više od toga. 

Imam visoko-profilni RAM pa mi je bitno da cooler ne smeta. 

0 0 hvala 0
14 godina
Re: CPU hladnjaci P&O
zvonac kaže...

Zanima me dal bi kaj profitiral s Noctuom NH D14 s nižim teperaturama (5-6c), spram SuperMega+P12, kojeg trenutno imam? Il su razlike nezamjetne, tj da ostanem na postojećem?tnx

Teško ti je to reći kod coolera dok se netestira. Super Mega je odličan hladnjak, ali je Noctua nešto bolja. Sad, da li bi imao nižu temperaturu 7C ili 3C, to nemožeš znati dok netestiraš.

17 godina
CPU hladnjaci P&O

Hmm, sad još i gledam H100, al sve me strah kupovat, pošto vidom dost se ekipe žali na potenciometar, ak se ne varam, da rikavaju dost...

Kaj za H100 se moraju radit preinake kakve ak se stavi u CM 690II?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Hmm, sad još i gledam H100, al sve me strah kupovat, pošto vidom dost se ekipe žali na potenciometar, ak se ne varam, da rikavaju dost...

Evo, ja ti prodajem H100 za 750kn. 

Ne treba radit preinake (imam isto kućište), ali dosta ovisi o komponentama. Recimo, meni ne stane gore zbog chipset hladnjaka (ploča je Gigabyte Z77X-UD5H) jer hladnjak dođe do ruba ploče i taman je visok, pa ventilator od H100 ne stane za jedno 3 milimetra .... 

Druga varijanta je dolje, treba maknuti ladice za disk i tu ima više mjesta nego gore, ALI - ne stane s Corsair HX-750 napajanjem koje je par cm duže od prijašnjeg napajanja koje sam imao (Corsair VX550W) - taman za nekih 1cm (smetaju kablovi zapravo). 

Stane na vrh, ali u pull varijanti - meni se to nije dopalo pretjerano, a ni šarafi u toj kombinaciji ne pašu baš idealno, tak da sam odlučio prodati. 

Ako si zainteresiran, mogu ti poslati točne mjere koliko ti treba mjesta, pa možeš vidjeti jel' ti stane ili ne. 

17 godina
mblataric kaže...
zvonac kaže...

Evo, ja ti prodajem H100 za 750kn. 

Ne treba radit preinake (imam isto kućište), ali dosta ovisi o komponentama. Recimo, meni ne stane gore zbog chipset hladnjaka (ploča je Gigabyte Z77X-UD5H) jer hladnjak dođe do ruba ploče i taman je visok, pa ventilator od H100 ne stane za jedno 3 milimetra .... 

Druga varijanta je dolje, treba maknuti ladice za disk i tu ima više mjesta nego gore, ALI - ne stane s Corsair HX-750 napajanjem koje je par cm duže od prijašnjeg napajanja koje sam imao (Corsair VX550W) - taman za nekih 1cm (smetaju kablovi zapravo). 

Stane na vrh, ali u pull varijanti - meni se to nije dopalo pretjerano, a ni šarafi u toj kombinaciji ne pašu baš idealno, tak da sam odlučio prodati. 

Ako si zainteresiran, mogu ti poslati točne mjere koliko ti treba mjesta, pa možeš vidjeti jel' ti stane ili ne. 

Ček kaj si ga onda imal namontiranog ili..?

Ma rizik mi je kupovat, pošto dost čitam kaj se ljudi žale na pumpu, a i potenciometar...

Tak da bum pričekal, možda se Cors spameti pa izbace ovaj put proizvod kak spada...

14 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Ček kaj si ga onda imal namontiranog ili..?

Ma rizik mi je kupovat, pošto dost čitam kaj se ljudi žale na pumpu, a i potenciometar...

Tak da bum pričekal, možda se Cors spameti pa izbace ovaj put proizvod kak spada...

Kod isprobavanja svih kombinacija sam vidio da bi se dao složit u tu pull konfiguraciju, ali onda hladnjak drže samo dva šarafa u sredini, a ventilatori su s vanjske strane ispod mrežice i vuku zrak iz kućišta kroz hladnjak. To mi se sve skupa naprosto nije dopalo. 

Za pumpu i potenciometar ti ne mogu ništa reći s obzirom da je kod mene otprilike 3 tjedna tek. 

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Po meni je NH-D14 daleko bolji izbor od tih vodenjača, s njima samo problemi, te pumpa, te potenciometar, i jos su bucniji..

clock2much

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pozdrav.
Imam par pitanja vezana za kontroler ventova Scythe Kaze Master Flat.

Dali recimo na njega mogu spojiti više ventova na pojedini kanal(2-3 venta na kanal).

Primjerice, ja bih na prvi kanal stavio pumpu za vodeno, na drugi bih stavio 2 venta koji su mi na gornjoj strani radijatora, na treći 2 venta koja su ispod radijatora, i na četvrti još 2 venta.
Dali je to moguće tako napraviti? Naravno, ako se koristi 3pin Y adapteri.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...

Pozdrav.
Imam par pitanja vezana za kontroler ventova Scythe Kaze Master Flat.

Dali recimo na njega mogu spojiti više ventova na pojedini kanal(2-3 venta na kanal).

Primjerice, ja bih na prvi kanal stavio pumpu za vodeno, na drugi bih stavio 2 venta koji su mi na gornjoj strani radijatora, na treći 2 venta koja su ispod radijatora, i na četvrti još 2 venta.
Dali je to moguće tako napraviti? Naravno, ako se koristi 3pin Y adapteri.

Moguce je, samo mislim da ti nece rpm ocitavat.

clock2much
15 godina
dombak1608 kaže...

Pozdrav.

Sta nemozes onda uzet neki drugi panel na koji mozes spojit vise ventova npr. 8 , 12 komada ? Scythe ima i takve !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
dombak1608 kaže...

Pozdrav.

Sta nemozes onda uzet neki drugi panel na koji mozes spojit vise ventova npr. 8 , 12 komada ? Scythe ima i takve !

Ovaj mi se baš sviđa, pogledat ću još kakvih ima.
Tamo piše 1A MAX per channel, a ventovi su 0,2A, onda pretpostavljam da mogu njih 5 spojit. 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
16 godina
CPU hladnjaci P&O

Zanima me dali se isplati prelazak sa Thermaltakea BigTyphoon na Thermalright IFX-14?

Sada mi je Q6600 na 3.2 pa bi možda iša na 3.6 ako to IFX-14 može podnit za 24/7.

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Poprilici sam siguran da IFX-14 sa dva dobra venta mora bit bolji od BigTyphoon-a. Hrpa novih coolera koje možeš kupit

16 godina

IFX-14 mogu dobit za 200kn. Znam da je IFX bolji ali neznam dali je tolko bolji od Typhoona da se isplati dat 200kn. 

Bilo bi glupo da za 200kn dobijem samo par stupnjeva. Mislite li da bi pri naponu od nekih 1.5 IFX bija puno bolji?

Typhoon je poprilično dobar cooler, a na IFX bi stavio njegov vent pošto mi se netroši još i na nove ventove. 

Only the brave
14 godina

Zašto ti treba 1.5V ??? Teško je reći točno kolika će biti razlika. To ti ovisi od više varijabli. Hladnjake se nemože uspoređivati kao neke druge komponente. Ja bih ga uzeo, jel ako ti i nebude baš dobar, možeš ga sigurno prodat dalje za 200+ kuna, tako da nemaš što izgubiti.

16 godina
CPU hladnjaci P&O

Kolko se sićan otprilike je oko 1.5 voltaže iša na 3.6GHz, ali davno san to probava pa nisan siguran.

Neznan još ću malo razmislit.

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

ajd posto je lockana tema za hladnjake za oc i5 760 proca  postavit cu ovdje pitanje , nedavno sam presao na i5 platformu, trenutno je na stocku i radi zadovoljavajuce ali mislim da to moze i bolje od 2,8 , netreba mi nista pretjerano ali neka ga i zato mi treba neki aftermarket cooler , po vasim temama i ovdje sam vidio po savjetima da ima svakakvih rijesenja  i misljenja ali prevladava noctua , meni ona nebi pasala jer je velika , prvo teze ju je nabaviti , malo je iznad novca koji planiram uloziti , a i ne namjeravam ga tjerati u krajnost tako da mi nesto te klase netreba , ono sto ja trebam je cooler koji pase na komponente jer imam high profile ripjaw memu  , dobro obavlja posao jer bih volio bar na 3,5 drzat proc ako bude mogao i da je po mogucnosti sto tisi moguci, izbor bi za sada  ogranicio na links i na 250 kn , vidio sam katanu 4  (209kn)  i arctic cooling extreeme rev 2   (trenutno na akciji 250 kn ), koji bi od ta 2 bio bolji prema vasem iskustvu , komp 99,9 vremena radi na photoshopu cs6 i lajtroomu 4 , ponekad (prije puno vise ) i neku igru odigram (prototype 2 i ac 2 ,cod 4  ) i naravno gledanje hd videa...

That Jesus Christ guy is getting some terrible lag... it took him 3 days to respawn!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Protegni se za 29kn i uzmi CM Hyper 212 EVO !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Uzmi tog Hypera bolje nego bilo šta u Linksu za te pare.

13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Ja se dvoumim između Hyer 212 Evo i 412S Slim. Koji bi po vama bio bolji? Slim ima dva tiša ventilatora odmah iz kutije za push pull, ni jedan ne prekrivaju prvi ram utor, no 212 ima manji razmak između metalnih listića hladnjaka. Dal bi to značilo da bi koji stupanj bolje hladio il je to totalno zanemarivo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Ja bih uzeo 212 EVO jer je jeftiniji , ima nesto veci protok zraka i na njega se moze stavit jos jedan vent !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Kažite mi da li scythe kaze master 2 ima mogućnost gašenja lcd-a prekidačem tj tipkom? Ili to mogu samo kaze master flat i kaze master server?

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Mislim da na Kaze Masteru 2 nemozes gasit LCD !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 19:30 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Kažite mi da li scythe kaze master 2 ima mogućnost gašenja lcd-a prekidačem tj tipkom? Ili to mogu samo kaze master flat i kaze master server?

Čekiraj rivju @ http://www.pcekspert.com/articles/940-1.html

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
15 godina
CPU hladnjaci P&O

A živa šteta što kaze master 2 nema mogućnost gašenja lcd-a, uzeo bi njega onda, sad moram odlucit između kaze master server i kaze master flat, Flat mi je izuzetno drag al mi se kotačići ćine puno brži i jednostavniji za kontrolu brzine nego tipke.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 14:19 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Si gledao Aerocool Touch 2000 ? Na njemu mozes gasit LCD !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 1 hvala 1
15 godina
Haf932 kaže...

Si gledao Aerocool Touch 2000 ? Na njemu mozes gasit LCD !

Ovo mi se nikako ne dopada jer nije dovoljno jednostavan, imam ja i softwaresku kontrolu preko amd overdrive-a ako cemo tako ali zelim nesto gdje mogu brzo zekrenut kotačić na okretaje koje želim i bit miran.

14 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

Što je bolje za i5-3570K? Scythe Mugen 3 rev. B ili Coolermaster Hyper 612S?

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice