Athlon II x4 640 3,0 Ghz temperatura?

poruka: 12
|
čitano: 2.381
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav, imam gore navedeni procesor i temperatura mi je 60 kad igram battlefield bad company 2 na max details i rezoluciji. A temperatura matične asrock970 extreme3, 55, da li je to normalno, i u slucaju da se pregrije proc ili matična , da li je u to ukljucena garancija? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Da normalna je ukoliko imas stock cooler i jos sad kad je ljeto.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Athlon II x4 640 3,0 Ghz temperatura?

Da, imam stock cooler, a da li se moze bolji cooler ubaciti, i koliko bi otprilike temperatura bila niža? proc, nije ni klokan ni ništa. hvala

14 godina

Možeš odmah proabt sam smanjit dosta napon pa srušuš temperaturu. Novi cooler bi ti smanjio temperaturu jedno 10C + smanjivanje buke.

16 godina
neaktivan

Inače procu neće ništa biti na tih 60°, al ako te to smeta, uzmi Katanu 3 iz linksa, trenutno je na akciji (mislim da je 159kn). Meni su se temperature s njom smanjile za desetak stupnjeva, i sad u loadu nikad nisu preko 50. A buka je neusporedivo manja u odnosu na stock cooler. Katana je nečujna na 30-40%, a na 100% je još uvijek  puno tiša od stocka.

1 0 hvala 1
17 godina
proteine1 kaže...

Da, imam stock cooler, a da li se moze bolji cooler ubaciti, i koliko bi otprilike temperatura bila niža? proc, nije ni klokan ni ništa. hvala

To su još normalne temperature, s obzirom da imaš običan i loš cpu hladnjak od procesora kad se uzmu u obzir ovakve velike ljetne temperature.Poseban hladnjak za procesor bit če znatno tiši, i hladit če puno bolje tak to ide u praksi samo prije preporuke nekog modela moraš reč kolko kuna možeš izdvijit za novi CPU hladnjak.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx?page=59&jumpto=3110034&sort=asc&view=flat

kikicacool kaže...

Inače procu neće ništa biti na tih 60°, al ako te to smeta, uzmi Katanu 3 iz linksa, trenutno je na akciji (mislim da je 159kn). Meni su se temperature s njom smanjile za desetak stupnjeva, i sad u loadu nikad nisu preko 50. A buka je neusporedivo manja u odnosu na stock cooler. Katana je nečujna na 30-40%, a na 100% je još uvijek  puno tiša od stocka.

Hm ne baš nečujna ali se vrlo malo čuje, i to do negdje 1800 okretaja svog 9cm venta a kad se vrti maksimalno eto je več itekakva buka.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx?page=53&jumpto=3065449&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina

Katana je solidan izbor za malo para. nek ga ručno drži na 50% venta i neće imat bukea bit će opet hladniji nego stock. AC i30 je dobar cooler sad za 230 kn u Linsku na akciji i za malo jače procesore.

13 godina
neaktivan

Ne mislim još kupovati novi cpu hladnjak, ali uskoro da, koji je najbolji do 200 kn? neka bude adm, jer ce mi oni ugraditi besplatno i kod njih mi je garancija. hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Hm ne baš nečujna ali se vrlo malo čuje, i to do negdje 1800 okretaja svog 9cm venta a kad se vrti maksimalno eto je več itekakva buka.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx?page=53&jumpto=3065449&sort=asc&view=flat

Eh, a za mene je to nečujno  {#}, ali opet ta buka sa 100% je tiša od stocka.  {#}

13 godina
neaktivan

A ako se procesor pregrije, da li jamstvo/garancija ukljucuje popravak? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
proteine1 kaže...

Ne mislim još kupovati novi cpu hladnjak, ali uskoro da, koji je najbolji do 200 kn? neka bude adm, jer ce mi oni ugraditi besplatno i kod njih mi je garancija. hvala

Scythe Katana 4 , TT Contac 21 !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
proteine1 kaže...

A ako se procesor pregrije, da li jamstvo/garancija ukljucuje popravak? hvala

Neće se pregrijati, garantirano. To se događa samo ako su na procesoru stock cooler i hrpa prašine, a i ako se zagrije jako, u BIOS-u je određeno kada će se računalo ugasiti (kad prijeđe određenu temperaturu, npr. 90°). Gasi se upravo zato, da se procesor ne ošteti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice