Asus p5vdc-mx

poruka: 7
|
čitano: 3.043
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Asus p5vdc-mx

Imam matičnu Asus p5vdc-mx ver 1.0 sa procesorom 3GHz, 2x512 ram i imam nekoliko pitanja:

Uz pc je došao HDD SATA WD1600JS 160Gb a imam stari 80GB PATA i kako da spojim SATA a kako PATA koji da bude master/slave i prilikom instalacije Win Xp SP2 da li trebam neki program za SATA HDD ( ovo je prvi put da koristim SATA HDD pa bih molio objašnjenje ) i planiram da napravim dvije particiju na SATA i koliko mi preporučujete.

Uz pc je došla grafička MS-8816 sa 32MB i želio bih zamjeniti sa jačom 128MB pa bih želio može li mi neko preporučiti grafičku kartu. U priručniku matične piše da napon grafičke mora biti od 0,8-1,5V.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Asus p5vdc-mx

Zar mi nitko ne može pomoći.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Asus p5vdc-mx

- SATA disk nema nikakve veze s PATA što se tiče podešavanja, priključiš i (ako je potrebno) podesiš u BIOSu redosljed (za boot).

- PATA disk ako je na kablu i npr CD onda treba podesiti par, uobičajeno HDD master CD slave.

- VGA (AGP) voltaža znači da podržava AGPv3.0 x4-x8, tj to su zadnje generacije AGPa. Samo nesmiješ ubaciti staru seriju jer bi pregorila MBO (v1/3.3v). Ostavi VGA jer nije 'snaga' u 128MB, važno je koja VGA tj TNT2-GF-Radeon i neki broj.. npr Radeon 9600 je OK. Nove se ne isplate, jer je računalo slabo, visoka cijena.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Asus p5vdc-mx

Znači PATA disk mogu ostaviti kao master. A u BIOSU da podesim da SATA bude prvi za boot.

Volio bih kupiti polovnu karticu za ovaj PC jer ga planiram koristiti i želio bih nešto bolju ( jaču ) grafičku pa ako neko može da preporuči.

0 0 hvala 0
16 godina

-svaka koja podržava dx9.0c je OK, npr GF7600 ili ATI-9600 nadalje.. teško je naći ispravnu, nove u trgovini su dvostruko skuplje od novih-PCIex i nema se izbora. Zato prvo vidi kakva ti je postojeća VGA, može biti dovoljna. CPU-Z i GPU-Z su utilsi za vidjeti osnovne podatke. Moraš imati instalirane drivere za VGA i directx.

16 godina
neaktivan
Asus p5vdc-mx

Kao što sam naveo grafička je MS-8816 sa 32MB.

0 0 hvala 0
16 godina
toad kaže...

Kao što sam naveo grafička je MS-8816 sa 32MB.

to je GF2... za novije igre ti treba neka koja je dx9.0c kompatibilna ali je i ostatak PCa vjerojatno prestar (CPU-RAM) za bilo što nakon npr CoD2.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice