Asus Crosshair V Formula Bios problem

poruka: 38
|
čitano: 2.836
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Dakel kada upalim računalo ono se normalno Boota i kada krene učitavati windowse sruši se 

a drugi mi je slučaj ako odem u bios onda mi bios ne radi kako treba stavljen je najnoviji bios gore i ne mogu riješiti problem kada uplodam video postavit ću ga ovdje da vidite u čemu je problem i ako netko ga zna riješiti bio bi zahvalan 

0 0 hvala 0
14 godina

Evo video 

i da napravio sam clr cosmos

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

nazovi me na mobitel da ti objasnim jer mi se neda pisat

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Asus Crosshair V Formula Bios problem

Izgleda kao da ti UEFI ne kuži miša.

Isključi miša i uđi u UEFI. Vidim da ti je uključen ili AHCI ili RAID, pa to isključi.

Također - gledaj gdje štekaš SATA uređaje - ne stavljati u ASMEDIA kontroler kad već imaš direkt @chipset SATA3 kontroler.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina

Ovaj direkt chipset sata to je znaci onaj jedini na maticnoj koji je sam 

14 godina

evo don poslusao sam tvoje savjete sada mi prepoznaje disk maticna.uefi i dalje ne sljaka kad iskljucim mis prebacio sam u ide i krene dizati vindowse i spoje se one cetri boje i bsod i restarta se i nikako u os da udem

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...

evo don poslusao sam tvoje savjete sada mi prepoznaje disk maticna.uefi i dalje ne sljaka kad iskljucim mis prebacio sam u ide i krene dizati vindowse i spoje se one cetri boje i bsod i restarta se i nikako u os da udem

Baci li ti bsod 0x7b?

clock2much
14 godina
mate960 kaže...
Ivanjino96 kaže...

Baci li ti bsod 0x7b?

Nemam blage prebrzo se to odvije samo se zaplavi i već se restarta niš ne vidim kaj piše sutra matična ide na servis i to je to a dalje šta će biti vidjet ćemo 

14 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...

Nemam blage prebrzo se to odvije samo se zaplavi i već se restarta niš ne vidim kaj piše sutra matična ide na servis i to je to a dalje šta će biti vidjet ćemo 

Jesi reinstalirao windowse nakon sto si plocu mijenjao?

clock2much
14 godina

ne jer mi se rusi kada pokrenem instalaciju ma ja sam nju ves spakirao sutra ide direkt za rugvicu u msan 

14 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...

ne jer mi se rusi kada pokrenem instalaciju ma ja sam nju ves spakirao sutra ide direkt za rugvicu u msan 

E to je onda zasigurno problem u ploci, jer sam mislio da si probao samo sa starim winsima pa da ti baca bsod zbog drugacijeg diskovnog kontrolera, ali ocito nije to.

clock2much
14 godina
mate960 kaže...
Ivanjino96 kaže...

E to je onda zasigurno problem u ploci, jer sam mislio da si probao samo sa starim winsima pa da ti baca bsod zbog drugacijeg diskovnog kontrolera, ali ocito nije to.

baca mi stalno bsod i vidio si i sam kakav je bios sve steka i nista nista ne reagira

15 godina
neaktivan

Hajde pokušaj ovako:

Isključi računar;

Fizički isključi tipkovnicu/ako imaš drugu da znaš 100% da je ispravna uključi je u računar;

Uključi računar i javi šta se desilo;

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2012 16:31 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
phoenix2003 kaže...

Hajde pokušaj ovako:

Isključi računar;

Fizički isključi tipkovnicu/ako imaš drugu da znaš 100% da je ispravna uključi je u računar;

Uključi računar i javi šta se desilo;

ma neda mi se sada opet sve slagati boli me k ide sutra kod dobavljača i dobivam novu za tjedan dva i to je to neću se ja zajebavati ap da moram sada svoju tipkovnicu i miš prodavati i kupovati novu koju uefi kuži ma da nebi uostalom nije samo u tipkovnici i mišu problem windowsi se ruđši i instalacijski i ovi stari koji su na disku i ne radi ni jedan sata osim onaj koji ide direkt n chip ide sutra na garu i bok tema lock 

15 godina
neaktivan

Ma to sam ti i mislio napisati ali mi je sinulo da nije tipkovnica neispravna. Imao sam nekad jedan (sličan) problem kojem je uzrok bila neispravna tipkovnica.

Sretno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

SATA mode -> AHCI

SATA mode -> IDE (Legacy)

SATA mode -> Compatibile

Probaj to. Anyway - probati bez OC-anja procesora.

14 godina

ja nezz kak me ne razumijete ja u biosu ne mogu nis napraviti jer ko da je poludio stalno skce ne mogu na nis.kliknuti maticna je spakirana i ide sutra put za rugvicu

14 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...

ja nezz kak me ne razumijete ja u biosu ne mogu nis napraviti jer ko da je poludio stalno skce ne mogu na nis.kliknuti maticna je spakirana i ide sutra put za rugvicu

Mozda bi te razumijeli da tu i tamo ubacis neku tocku, zarez, razmak i tako..

clock2much
15 godina
protjeran

Zar nisi jednostavno mogao reflashati UEFI na stariju verziju i gotovo?

14 godina
Don Kihoty kaže...

Zar nisi jednostavno mogao reflashati UEFI na stariju verziju i gotovo?

jesam na 1303 pa na 1404 i najnvoji 1505 i nistasve isto sa svakim a i mislim da nije samo u biosu greska jer mi se prilikom podizanja windowsa javlja bsod i rusi se i pokusao sam nove windowse nabacit gore i krene i dodem do odabira jezika i srusi se opet sve je radilo dok nisam maticnu promjenio tako da je maticna i krivac za to

15 godina
neaktivan

99% tipkovnica. Meni se prosula kafa u tipkovnicu.  Tekućina je provela struju i tipkovnica je (između mora ostalih) izdala i naredbu da se izbrišu dvije particije po 330GB! Kada sam je otvorio i detaljno oprao i posušio proradila je ispravno i više nije bilo problema. Ponašanje komandi u UEFI-ju kod kolege slično je ponašanju računara u mom slučaju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2012 20:28 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
phoenix2003 kaže...

99% tipkovnica. Meni se prosula kafa u tipkovnicu.  Tekućina je provela struju i tipkovnica je (između mora ostalih) izdala i naredbu da se izbrišu dvije particije po 330GB! Kada sam je otvorio i detaljno oprao i posušio proradila je ispravno i više nije bilo problema. Ponašanje komandi u UEFI-ju kod kolege slično je ponašanju računara u mom slučaju.

nije mi se nista prolilo po njoj a i sumnjam da bi zbig tipkovnice bacao bsod 

15 godina
neaktivan

Može biti i elektronski kvar. Digni Linux Live CD/DVD  i testiraj njime.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ma neda mi se muciti sa time kao sto rekao vec po peti put da ju sutra nosim na reklamaciju i to je to najvjerojatnije dobivam novu i bok

15 godina
neaktivan

Pametno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ili whitebox popravljenu.

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Nejde to nakon reklamacije u mr servis, bar mi se cini..

14 godina

evo ploca je odnesena u msan nemaju novih na skladistu tako da ce ju sutra naruciti.i onda mi ostaje cekati da dode nova direkt iz Asusa hvala svima koji ste mi pokusali pomoci ali nisam uspio odgonetnut ovar vidit cu oad se vrati kakav.je bio kvar 

LP

0 0 hvala 0
14 godina

Evo ljudi vratila mi se matična ssa servisa tj dobio sam skroz novu ali i dalje isti problemi eh sada ja nemam ideje što bi moglo to biti da li netko zna koja bi komponenta ili što već mogla uzrokovati takve probleme opis kvara je i dalje isiti ko i u prvom postu 

0 0 hvala 0
15 godina

Probaj iskopčat sve diskove(ako ih imaš više) osim sistemskog, te probaj provjerit periferiju. Sve iskopčaj iz usb-ova pogotovo ako imaš nešto uštekano u usb3 jer to ne radi bez drivera.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice