Matična je solidna (zamijenio sam svoju asrock p55 pro/usb3 ovom matičnom zbog toga što je bila počela stvarati probleme - čim bi uz SSD u ahci modu uključio i svoje hard diskove clear cmos tipka bi počela bljeskati i kompjutor uopče ne bi došao do "POSTa", a i prvi, drugi i sedmi sata port ne rade kako treba) no ipak ima jedan problem. Matična bi, zahvaljujući PEX 8606 čipu trebala omogučavati da PCI-EXPRESS 2.0 radi na 16x, no meni je to limitirano na 8x iako imam samo jednu grafičku. Da li netko zna u čemu bi mogao biti problem? U Battlefield 3 nisam primijetio neki drastičan pad FPS-a, ali ipak me zanima zašto je PCI express 16x limitiran na 8x. Na ovoj P55 Deluxe3 AHCI radi normalno na marvelu, dok sam sata2 (intel) ostavio u ide modu.
MOJA KONFIGURACIJA:
MBO: Asrock P55 Deluxe3
CPU: Core i5 760 (na stock frekvenciji)
GPU: Gigabyte GTX 460 OC 768 MB (tvornički oc-ana na 715, a ja je oc-am na 800 MHz)
SSD: Mushkin Chronos 120 GB SATA3 (obična verzija, ne deluxe ili mx) spojen na jedan od dva sata3 porta (Marvell kontroler)
HDD: Samsung Spinpoint F4 2TB, Samsung Spinpoint F3 1TB, WD Caviar Green 640GB (Spojeni na Sata2 - Intel kontroler)
OPTIKA: TSST DVD pržilica (IDE) i LG BluRay pržilica (SATA2)
RAM: Corsair Vengeance Black 1600MHz 8-8-8-24 (2x4GB)
NAPAJANJE: 650W LcPower Silent Giant Green Power Bronze 80