ASrock p4i45gv neče da se pokrene

poruka: 3
|
čitano: 791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Imao sam u kompu maticnu ASUS Terminator P4 533B za Celeronom 2.4,1.5GB RAM,ATI Radeon HD2400 512MB.Posto je to barebone maticna i imala je malo kuciste u njoj je bilo kao u saun pa sam je odlucio staviti u neko vece kuciste((miditower)) međutim nije pasala.Onda sam nabavio dotičnu ASrock matičnu i sve to spojio na nju međutim samo se 2 puta zavrti vent kad ukopcam u struju.Uopce netreba stisnuti dugme niti ista...

Dotična ASrock p4i45gv neče da se pokrene.Nepišti.A kad je ukopcam u struju samo se dvaput zavrti ventilatori od CPU-a i kučišsta bez da stisnem dugme.CPU-jest celeron 2.4Ghz,ali sam probao i sa Intelom pentium 4 2.4Ghz i isto je.Imam jednu plocicu od 1Gb RAM-a i jednu od 512Mb.Ova od 512Mb ima samo na jednoj strani čipove a na drugoj ne.Matična također nema ni ATX dodatno napajanje za procu tako da neznam koji je vrag.Proao sam je na stolu samo sa napajanjem da mi pokaze bios al nece ni bios da pokaze.SPojio sam je na integrušu,međutim bio sam je probao spojiti i na ATI Radeon HD2400 512Mb AGP.

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: ASrock p4i45gv neče da se pokrene

(otvaraš previše istih tema.. treba se zadržati na jednoj, prije se dođe do rješenja, treba preciznije navesti podatke).

-to je ova MBO? Provjeri točno sve oznake i reviziju.. i podržane CPUe

-to je ATX, samo je 20pinsko i nema dodatni ATX12V. (to su dodatci ATXu).

-AGP nije pravi AGP nego AGI, na njemu rade samo određenje VGA (ne rade sve). Izvadi VGA i probaj s integriranom.

-prije ugradnje novijeg CPUa treba provjeriti dali je podržan na toj MBO i verziju BIOSa. (u pravilu se može upaliti, važno da podržava, problem je vjerojatono nešto drugo). napisao si .. Celeron.. taj mora raditi (Northwood).

pravi test.

Resetiraj CMOS-BIOS.

Izvadi na stol, MBO+Napajanje, pažljivo postavi CPU i hladnjak, spoji PC-speaker (mali zvučnik, obično na kućištu ili direktno na MBO) ništa više (ni kablove, ništa..)

-upali, kod paljenja se mora čuti jedan kratki beep, sve ostalo je alarm. Ako je MBO ispravna mora se čuti alarm za RAM (jer nije ugrađen), spoji tipkovnicu, ponovi (mora blicnuti indikator numlock..), ponovi, spoji monitor, ponovi, ubaci RAM. Ako se pojavi slika dalje znaš, ako je nema. imaš neispravnu komponentu. (MBO-CPU-RAM-Napajanje.. jer ništa drugo nema trenutno) i tad eliminacijom možeš dalje. (iskoristi staru MBO za eliminaciju npr privjeru RAMa - CPUa i napajanja).

-.. može biti da samo neki konektor nije dobro sjeo, npr probaj RAM u jednom pa u drugom utoru, STISNI jako.. ponovi test. (u tom trenutku Ili radi ili otkrio neispravnu komponentu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 15:18 (ihush).
14 godina

sve sam to proao a nista ne funkcionira

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice