Kako sam ti i rekao, to napajanje kad je ispravno je SIGURNO sasvim dovoljno i previše za tu konfu. Znači kod tebe ili nije napajanje ispravno ili nije konfa ispravna.
Probaj napajanje na nekoj drugoj konfi. Ako neće radit onda je PSU problem, a ako normalno upali onda ti s konfom nešto nije u redu. 5770 malo troši, a to napajanje iako je loše, s tom konfom ne bi trebalo imat problema.
PSU sam probao u drugoj konfi i radi
Ja upalim komp i nakon 2 min dođe slika na monitor,uđem u bios i stavim da prvo traži signas s PEG i izađem iz biosa i uopće se nećeju pokrenuti windowsi.Rade tek nakon restarta.
Znači PSU nije kriv,mislim da nije ni procesor kriv,disk isto nije kriv,ram nebi smio biti kriv nezz jedino MBO je sumljiva, a da nije MBO kriva?
PSU isprobano radi na drugoj konfi,GPU isprobano radi na drugoj konfi,RAM isprobano radi na drugoj konfi,disk isprobano radi na drugoj konfi,CPU nisam imao gdje probati ali on je kupljen nedavno i radi.
Šta da radim Don Kihoty pomagaj?
Jel zna itko u čemu je problem
JAKO SUMLJAM NA MBO ,a Vi?
Ispuni MY PC, napiši reviziju BIOS-a kojeg koristiš, dali imaš kakav unlockani CPU,
napravi Memtest i HD Tune, pa sve to fino objavi ovdje...
Ispuni MY PC, napiši reviziju BIOS-a kojeg koristiš, dali imaš kakav unlockani CPU,
BIOS F5j,nemam nikakvi ulockani CPU zato kaj ploča ne podržava ACC/UCC,ma memorija je uredu i HDD isto tako da to nije greška
BIOS F5j,nemam nikakvi ulockani CPU zato kaj ploča ne podržava ACC/UCC,ma memorija je uredu i HDD isto tako da to nije greška
Ne znam šta bi ti rekao na ovo...kako ti se ploča točno zove?
Moja greška...očekivao sam da imaš onu ploču koja je u nazivu teme...ali naravno - nemaš...
onda jel je ploča kriva
Ako si sve drugo istestirao onda to nemoraš ni pitat...
Jesi napravio šta je Kihoty rekao?
Eh, nemam pojma čemu ova tema kad ti nemaš tu ploču. -.-'
Ovo je tvoja ploča:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2644#ov
Podrška za X3 435 je u tom BIOS-u kojeg imaš,
a taj F5j je BETA BIOS i trenutno nemaš noviji (mailaj ih, možda ti jednog dana i odgovore, u vezi novog BIOS-a).
Svi BETA BIOS-i kod svih proizvođača imaju i muha, a imaju i dobrih stvari.
Tako da se općenito stabilnost tvoje ploče može smanjiti baš zbog toga.
Moli boga da ti dođe šro prije novi BIOS, koji bi ti eventualno pomogao (čisto sumnjam da nebi,
bar za CPU support).
Nadalje, napravi Memtest (napraviš USB DOS stick, memtest.exe gore, loadaš DOS,
upišeš "memtest.exe" i lupiš enter.
Ne smije biti ni jedna greška. Ako ima, to je to što te muči.
Ako nema, instaliraj HD Tune free verziju i istestiraj površinu diska na greške.
Ako ima recimo jedan bad sektor, nije strašno, skini HD Regenerator, napravi s njim
USB Bootabile stick i regeneriraj disk (zapravo ti on makne taj sektor iz tablice podataka,
jer ako je jedan, zna biti samo logički neispravni sektor, ništa za brigu).
Ako ih ima više, spasi si podatke i reklamiraj disk. Ili poslije regeneriraj, ako nemaš jamstva,
također pomaže.
Imam jedan takav Samsung 2,5'' IDE koji je normalno 160GB, sad je regeneriran i ima cca 120GB,
radi kao munja.
Ako nije ni do toga, isprobaj sa drugim napajanjem.
Ali ne vjerujem ad je napajanje problem, nego komunikacija ploče sa sabirnicama kojima upravlja CPU,
zbog BETA BIOS-a...
N68C-S UCC ima podršku za 435 X3 od v1.00 BIOS-a, a sad je 1.30 vani,
tako da znam da sa tim chipsetom to sve šljaka.
Mailaj Gaygabut... Traži BIOS... Ili Googlaj BIOS, bar modani...
Napravi memtest...
Ako ti se neda sa stickom zayebavati, skini si Linux Mint/Ubuntu, bootaj ga, imaju na CD-u odmah memtest...
Napravi memtest...
Ako ti se neda sa stickom zayebavati, skini si Linux Mint/Ubuntu, bootaj ga, imaju na CD-u odmah memtest...
fakat mi se neda da nekaj ne sje*em, memoriju sam probao na drugom računalu i radi,onda dok skipim neke pare kupujem ovu asrokicu
-.-'
Nemaš tu šta syebat.
Skineš ISO, spržiš ISO, memtestaš...
Znam da ti memorija RADI, ali dali imaš GREŠKE NA NJOJ, to ne znaš...
Dont be stupid and lazy...
Ako nećeš sam sebi pomoći, ja ti više ne mogu pomoći i tema je završena.
Da nebi bilo "kupio sam ploču koju si predložio, opet isti kvar"...
-.-'
Nemaš tu šta syebat.
Skineš ISO, spržiš ISO, memtestaš...
Znam da ti memorija RADI, ali dali imaš GREŠKE NA NJOJ, to ne znaš...
Dont be stupid and lazy...
Ako nećeš sam sebi pomoći, ja ti više ne mogu pomoći i tema je završena.
Da nebi bilo "kupio sam ploču koju si predložio, opet isti kvar"...
jel mi možeš detaljno napisati gdje je dos u biosu ili ....
kako da je usb dos.....jbg imam 13 godina
Ammm.. DOS nije u BIOS-u...
DOS je operativni sustav sam po sebi...
Moraš napraviti DOS boot disketu/USB stick ili sličan medij....
http://www.softpedia.com/get/System/Boot-Manager-Disk/BootFlashDOS.shtml
Ammm.. DOS nije u BIOS-u...
DOS je operativni sustav sam po sebi...
Moraš napraviti DOS boot disketu/USB stick ili sličan medij....
http://www.softpedia.com/get/System/Boot-Manager-Disk/BootFlashDOS.shtml
kako da instaliram dos i gdje da ga skinem
moja prva matična ploča koju sam kupio u linksu nakon nekih 5 mjeseci tako nesto crkli utori za uzb prednji nije do utora nego do maticne i dali mi novu i od tada sve radi presavrseno. imam amd athlon II x2 260 3.2ghz clokao na 4.0 ghz i radi super. ima graficku karticu ddr3 saphire ati radeon hd 5670 koja sve igre vrti na medium i imam 4 gb crosair 13333 mhz ako se ne varam. sve u svemu komp je predobar s ovim komponentama i imam još i windows 8 pa sad vi velite kaj ocete ali za te pare se isplati uzet takvu maticnu. na toj maticnoj mozes kombinirat i Am2 i Am3 procesore, isto tako kombinacija ddr2 i ddr3. ja mislim ali nisam sigoran AKO STAVIS PROCESOR S AM2 SOCKETOM ONDA IDE DDR2 AKO AM3 ONDA DDR3 MEMORIJE. ISPTAVITE ME AKO GRIJEŠIM