AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.032.525
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dery kaže...

Što se više ima mjerit zna se sve odavno ili smo budaletine kojima treba ponavljati jedno te isto u beskraj.

A eto, MGlocu je životni cilj dokazat da dobro tunirani i3-12100 sa b-die ddr4 ima skoro iste performanse

kao i 9800x3d, a za puno manje novce

18 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Pošto sam imao 12100f na 5+ghz i sada 12400f isto tako mogu reći da je gušt ga imati i za koristiti, no za to treba i malo bolja mbo, pa kada se to sve zbroji nije tako buđetno više. Ne mislim ga mijenjati u skorije vrijeme. O performansama i usporedbama sa jednim 7800x3d ili još gore 9800x3d ne treba ni spomena, nije nikako niti blizu niti realno, no da ti procesori još uvijek posluže za 2k ili 4k igranje u kombinaciji sa nekom midrange vga je istina i sasvim su dostatni, naročito na 4k.....Intelu kapa dolje za te mališane koji su uvijek mi bili draži od Ryzena 5600 i sl.

Za mene tu staje priča jer vjerujem da je ovo zadnje experimentiranje sa Oc i zajebancijom, sasvim obični plug & play pod ove starije dane je nešto što se traži i bude u idučem buildu..... Oc, flešanje vga, šlajfanje baza na hladnjacima, tekući metali i sl. pizdarije ostaju jedna lijepa uspomena...

Amd-u kapa dolje za dugovječnost platforme, nema se tu šta reči.....za nas korisnike jako lijepo i ugodno iskustvo koje traje i traje.....

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Traje i predugo, ja sam se zajebao jer kao preskocit cu am5 i direkt na 6, al po svemu sudeci do tog nece doc jos skoro pola desetljeca 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da sve radi odlično ali da ima jeftinog DDR5 bio bi na vagi...ovak bolje da ga ni nema :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Tko zivi u nekom vecem gradu kao ZG uvijek se da naci na njuskalu neka komponenta po dobroj cijeni kao evo ovaj ram 32gb ddr5 za 250e.

https://www.njuskalo.hr/ram-memorija/corsair-ddr5-32gb-2x16-oglas-50237543

7500x3d je 250e i imas daleko bolji PC naspram tog 5800x Minneyar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
MGloc kaže...

Tko zivi u nekom vecem gradu kao ZG uvijek se da naci na njuskalu neka komponenta po dobroj cijeni kao evo ovaj ram 32gb ddr5 za 250e.

https://www.njuskalo.hr/ram-memorija/corsair-ddr5-32gb-2x16-oglas-50237543

7500x3d je 250e i imas daleko bolji PC naspram tog 5800x Minneyar.

5200MHz, CL40...to sporije od malo boljeg DDR4

15 godina

Sigurno se da dignut na 5600/6000 cl36/38.

16 godina

Nije to ni nešto bitno za X3D

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

Svejedno mu je 5700X3d jednostavnija opcija trenutno, a vjerojatno i jeftinija

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
segregator kaže...

Svejedno mu je 5700X3d jednostavnija opcija trenutno, a vjerojatno i jeftinija

Bila bi da ih smrdljivi AMD nije namjerno prestao proizvoditi kako bi natjerao korisnike na promjenu platforme. Prvo im je debelo dignuo cijenu a nakon toga ih više nema odavno.

14 godina

Imao sam 5700X3D, ne radi s mojom maticnom, iako bi trebao. Kupio ga u dobra stara vremena kad su bili po 165 EUR na aliexpressu :) Eh, da sam tada znao kako ce se stvari razvijati, kupio bih jednostavno i maticnu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Takvu usporedbu trebalo je več ranije odradit. Ali ok nikad nije kasno+AMD valjda neče izbacit još koji novi X3D V-Cache proc za AM4 socket.

AMD,........is that Epyc or what?
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Itekako ima smisla, i to iz dva razloga ajmo proslaviti deset godina AM4 socketa+zadovoljiti vrlo očitu potražnju kupaca.Ljudi več dosta vremena traže da AMD ponovo lansira taj proc ili restarta proizvodnju.

AMD,........is that Epyc or what?
16 godina

kupujem ga ak cijena bude normalna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Cijena sigurno nece bit "normalna", a pogotovo ak bude neki Limited release run, sto mislim da je puno izglednija opcija (da imaju jos negdje neko skladiste koje ce sad prodat), nego da restartaju proizvodnju.

Osobno dam mozda max 150-200 EUR doplate jednom kad prodam svoj, iako je i to realno jako puno za skoro nikakav gain u mojim scenarijima (SP igre s max detaljima na 4k)... Al vidjet cemo dal cu odoljet upgrejditisu, uz obrazlozenje da sam onda ok do AM6 :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Gdje novi procesor ima najviše smisla:

https://www.phoronix.com/review/amd-ryzen-9950x3d2-benchmarks

Moj PC  
4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: