AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 32.111
|
čitano: 7.812.571
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dery kaže...

Što se više ima mjerit zna se sve odavno ili smo budaletine kojima treba ponavljati jedno te isto u beskraj.

A eto, MGlocu je životni cilj dokazat da dobro tunirani i3-12100 sa b-die ddr4 ima skoro iste performanse

kao i 9800x3d, a za puno manje novce

18 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Pošto sam imao 12100f na 5+ghz i sada 12400f isto tako mogu reći da je gušt ga imati i za koristiti, no za to treba i malo bolja mbo, pa kada se to sve zbroji nije tako buđetno više. Ne mislim ga mijenjati u skorije vrijeme. O performansama i usporedbama sa jednim 7800x3d ili još gore 9800x3d ne treba ni spomena, nije nikako niti blizu niti realno, no da ti procesori još uvijek posluže za 2k ili 4k igranje u kombinaciji sa nekom midrange vga je istina i sasvim su dostatni, naročito na 4k.....Intelu kapa dolje za te mališane koji su uvijek mi bili draži od Ryzena 5600 i sl.

Za mene tu staje priča jer vjerujem da je ovo zadnje experimentiranje sa Oc i zajebancijom, sasvim obični plug & play pod ove starije dane je nešto što se traži i bude u idučem buildu..... Oc, flešanje vga, šlajfanje baza na hladnjacima, tekući metali i sl. pizdarije ostaju jedna lijepa uspomena...

Amd-u kapa dolje za dugovječnost platforme, nema se tu šta reči.....za nas korisnike jako lijepo i ugodno iskustvo koje traje i traje.....

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Traje i predugo, ja sam se zajebao jer kao preskocit cu am5 i direkt na 6, al po svemu sudeci do tog nece doc jos skoro pola desetljeca 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da sve radi odlično ali da ima jeftinog DDR5 bio bi na vagi...ovak bolje da ga ni nema :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Tko zivi u nekom vecem gradu kao ZG uvijek se da naci na njuskalu neka komponenta po dobroj cijeni kao evo ovaj ram 32gb ddr5 za 250e.

https://www.njuskalo.hr/ram-memorija/corsair-ddr5-32gb-2x16-oglas-50237543

7500x3d je 250e i imas daleko bolji PC naspram tog 5800x Minneyar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
MGloc kaže...

Tko zivi u nekom vecem gradu kao ZG uvijek se da naci na njuskalu neka komponenta po dobroj cijeni kao evo ovaj ram 32gb ddr5 za 250e.

https://www.njuskalo.hr/ram-memorija/corsair-ddr5-32gb-2x16-oglas-50237543

7500x3d je 250e i imas daleko bolji PC naspram tog 5800x Minneyar.

5200MHz, CL40...to sporije od malo boljeg DDR4

14 godina

Sigurno se da dignut na 5600/6000 cl36/38.

16 godina

Nije to ni nešto bitno za X3D

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

Svejedno mu je 5700X3d jednostavnija opcija trenutno, a vjerojatno i jeftinija

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
segregator kaže...

Svejedno mu je 5700X3d jednostavnija opcija trenutno, a vjerojatno i jeftinija

Bila bi da ih smrdljivi AMD nije namjerno prestao proizvoditi kako bi natjerao korisnike na promjenu platforme. Prvo im je debelo dignuo cijenu a nakon toga ih više nema odavno.

14 godina

Imao sam 5700X3D, ne radi s mojom maticnom, iako bi trebao. Kupio ga u dobra stara vremena kad su bili po 165 EUR na aliexpressu :) Eh, da sam tada znao kako ce se stvari razvijati, kupio bih jednostavno i maticnu...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice