AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.811
|
čitano: 6.902.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
KingMaster kaže...

Znaci i ovaj 5600x je zapravo paper launch?

nema grafickih kartica, nema procesora, nema konzoli pa jbgte koji se k dešava?

Za razliku od grafičke koju ganjam preko mjesec dana, Ryzen sam nabavio isti dan kad sam ušao u trgovinu.

14 godina
Zeus_CM kaže...
KingMaster kaže...

Znaci i ovaj 5600x je zapravo paper launch?

nema grafickih kartica, nema procesora, nema konzoli pa jbgte koji se k dešava?

Za razliku od grafičke koju ganjam preko mjesec dana, Ryzen sam nabavio isti dan kad sam ušao u trgovinu.

Baš mi se sviđa taj tvoj PC grafička posebno. 

6 godina
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Evo ovdje su počeli problemi za Intel, da imaju time travel machine vjerojatno bi se vratili baš u to vrijeme intervjua i okončali ju :

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2020 20:12 (Riot).

6 0 hvala 1
14 godina

0 0 hvala 0
7 godina

Neeee, mislioc je bio u pravu. Degradirao mi je... Šrot SSD, omašio je, al nema veze, kvar je kvar.

GdjeSuBikovi kaže... Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nemre , jer nema toliko fanboya koliko amd i knitel imaju.

10 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

u međuvremenu, od 2015. do danas i dalje izlaze nove igre, 4core radi bez problema za 60/75hz monitore, izađe jedna od rijetkih igara inače zahtjevnog serijala s kojim su se 4core mučili, ac valhala - puf, 4core je sasvim dovoljan

Je, al koji 4core? Nije isto haswell ili coffee ili zen 3.. 

Evo ti valhalla na haswellu u videu ispod, ne zna se jel više umire proc ili grafa. Dakle fps oko 30-40 a CPU na 100% usagea.. doduše i GPU je blizu, al i da je jači GPU fps ne bi mrdao na više jer je proc već na 100%.. čak ubisoft i5 hasu smješta pod 1080p 30fps dok za 60fps već navodi R7 1700 ili i7-6700.

Što se tiče 10100f, to je novi privjesak definitivno, al vrlo vjerojatno će mu slava bit kratkog vijeka kao i originalnom privjesku. Ali i isplativost je upitna, tj. nije baš da će se uštedjeti neke velike pare odabirom 10100f umjesto 3600/10600k, jer opet koliko dođe neka najjeftinija LGA1200 ploča a da ima bar nekakav VRM hladnjakić i M.2 slot za ssd? Ili koliko se može uštedjet na RAMu s obzirom na to da "ne treba" brže od 2666MHz.. 100 kn možda. Najjeftinijih 2x8GB ~500kn a za 100kn više ima E-die koji poteže preko 4000MHz.

Dakle sva ušteda je eto tih parsto kn na procesoru kojeg će opet vrlo brzo trebat mijenjat pa je opet pametnije uzet mrvicu kvalitetniju ploču da izgura kasnije 10400f ili 10700f bez throttlanja.. dakle 10100f je fora za uzet dok se ne skupi love za nešto jače i to je to.

ansha: Pomelo te
14 godina
rambox kaže...
EricCartman kaže...

Po meni best buy nije Ryzen 5 3600 6C/12T za 1.579,00 kn u Protisu.

Nego ovaj Ryzen 5 4650G, 6C/12T za 1.556,00 kn.

Dođe sa istim brojem jezgri, solidnom integrušom, a ima još i manje latencije između CCX-ova jer mu je sve na istome čipu.

Šta vi kažete?

Uloženo-dobiveno da, iGPU dobiš recimo za badave+znatno niža potrošnja.

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-desktop-am4-renoir-apu/275640.aspx?page=1&jumpto=6239994&sort=asc&view=flat

Žutanjak ima puno više L3 Cache, i zato je brži u gejmingu i raznim ostalim situacijama.

Rambo, ovdje https://www.cpu-world.com/CPUs/Zen/AMD-Ryzen%205%20PRO%204650G.html i ovdje https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-amd_ryzen_5_pro_4650g-1630-vs-amd_ryzen_5_3600-927 kažu da taj Ryzen 5 4650G ima Radeon 7 iGPU...

Jel to nije Vega? Jel to nešto starije i slabije od Vege?

Nisam ja ništa prčko.
12 godina
neampojma kaže...

ajd pitaj frenda šta će uzet pa da i mi uzmemo 😂😂

preporučio sam mu rajzen još prije mjesec-dva dana kad je pitao što ubaciti umjesto i5 4460

još uvijek bi mu preporučio rajzen jer ne mijenja procesore najmanje pet godina, za njega 1600af kao stvoren - 6/12 će mu trajat duže nego 4/8, u cijeni nije velika razlika, a za sp igre na 60hz više nego dovoljno

no, kako on to više pita jer mu je dosadno, a još uvijek nema nekih večih problema s igrama - pogotovo sa gtx 970 koju ima, vjerojatno ćemo pričekat još neko vrijeme

am4 je ionako mrtva platforma, tko zna kako će situacija izgledat sljedeće godine

17 godina
Spiridon kaže...
rambox kaže...
EricCartman kaže...

Po meni best buy nije Ryzen 5 3600 6C/12T za 1.579,00 kn u Protisu.

Nego ovaj Ryzen 5 4650G, 6C/12T za 1.556,00 kn.

Dođe sa istim brojem jezgri, solidnom integrušom, a ima još i manje latencije između CCX-ova jer mu je sve na istome čipu.

Šta vi kažete?

Uloženo-dobiveno da, iGPU dobiš recimo za badave+znatno niža potrošnja.

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-desktop-am4-renoir-apu/275640.aspx?page=1&jumpto=6239994&sort=asc&view=flat

Žutanjak ima puno više L3 Cache, i zato je brži u gejmingu i raznim ostalim situacijama.

Rambo, ovdje https://www.cpu-world.com/CPUs/Zen/AMD-Ryzen%205%20PRO%204650G.html i ovdje https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-amd_ryzen_5_pro_4650g-1630-vs-amd_ryzen_5_3600-927 kažu da taj Ryzen 5 4650G ima Radeon 7 iGPU...

To ti je peta generacija GCN ili ti Vega

BF3:fluffy_inside
17 godina
Spiridon kaže...

Rambo, ovdje https://www.cpu-world.com/CPUs/Zen/AMD-Ryzen%205%20PRO%204650G.html i ovdje https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-amd_ryzen_5_pro_4650g-1630-vs-amd_ryzen_5_3600-927kažu da taj Ryzen 5 4650G ima Radeon 7 iGPU...

Da to je Vega GPU ali samo okvirno, i bitno se razlikuje u odnosu na stari ili klasičan Vega GPU u mojem Athlon 3000G ili R5 3400G.

Renoir APU Vega je debelo frizirana, znatno više GPU frekvencije itd, tu je dolnji link.

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-desktop-am4-renoir-apu/275640.aspx?page=1&jumpto=6162717&sort=asc&view=flat

AMD,........is that Epyc or what?
10 godina
I sam sam gledao taj APU, zanimljiv je ali su smanjli CU na Vegi ali su joj digli OC kad je već na 7nm. Bolja je nego prijašnja generacija ali i dalje je to nešto u rangu gtx 1030.

"Problem" za APU je što je podržan PCIe 3.0 ali sve ostalo je ok.

Mislim da smisao za APU dolazi tek sa DDR5 i Navi2 jezgrama. Valjda bi onda to moglo biti nešto bliže gtx 1650 (ddr5)
SSD koliko si mi života uštedio...
12 godina
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...
jednu mid range gtx1060 karticu, probaj upaliti takve igre + discord, jedino što ćeš čuti preko discorda i kako će te be drugi čuti je sjeckanje

Prvi put od tebe cujem da takvo nešto ima 4 core procesor sjeckanje čega ne razumijem objasni mi.

Eto sad si dolje čuo još par puta ali da ti ponovim, kada se u igrama CPU zakuca na 100% ne ostaje mu resursa az app koje još rade s njim i zato se dogodi sjeckanje/robotski zvukovi na Discordu, čim igru minimiziraš čuje se normalno jer usage opadne.

dery kaže...

10100f pojebe sve iznad- ispod sebe, najbolje ga uparit sa Z490 uz ram 5ghz+ rtx 3080. Da je intel isprobo taj kombo i gurao ga umjesto radit ostatak 10gen bolje bi im bilo. Ovako slogan:blast from the past four core give you more.

prejebe*

ansha kaže...
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...
jednu mid range gtx1060 karticu, probaj upaliti takve igre + discord, jedino što ćeš čuti preko discorda i kako će te be drugi čuti je sjeckanje

Prvi put od tebe cujem da takvo nešto ima 4 core procesor sjeckanje čega ne razumijem objasni mi.

Pazi sad, sad ce kao argument uletit razna snimanja i streamanja...

Nikakva snimanja, igra + discord, naravno pošto je riječ o quadeši sve ostalo je bilo pogašeno ali i dalje zakuca na 100%, power of 4 cores ftw 

Acex kaže...

Imao taj i5 6500 do neki dan kad sam ga uspio prodat zajedno sa maticnom i ramom.Pes 2020 procesor cijelo vrijeme na 100 %,nedaj boze da idem alt tab na chrome i da upalim muziku na yt jer mi treba jedno 2 minute da se stabilizira da mogu pokrenut yt.Battlefield V rx 580 ne moze izgurat preko 60%gpu usage dok procesor umire.Slozio si Ryzen 1600af zajedno sa 16 gb rama i b450 plocom i doplatio samo 900 kn sto mi je ispalo kao super deal.

Nije istina, to je samo meni moze biti ja izmisljam 

picajzla0707 kaže...
red_bull kaže...

a i ti ga isto sereš ponekad gore neg ja...

a što drugo reć onome koji sere da 4core je dobar samo za igre prije 2015., da su zamrli i umrli i štosve ne, prigovara drugima na cherrypickanje iako to sam radi, i onda linka graf u kojem isti taj procesor dere 11 novih igara sa min-avg fpesom od 118-152

tko tu više sere

to nije sranje nego činjenice, kad zaigraš nešto tipa bf, cod, hunt shodown i slicno u mp sa 4/4 + ds onda komentiraj jel se može ili ne

dreadmoore kaže...

Bf5 proguta 10gb rama samo tako ako si imao 8gb onda je ne igriv 

BF1/5 proguta više od 8GB RAM-a jedino ako ima više od 8GB RAM-a raspolozivo, meni je BF1 korstion oko 6-7Gb dok sam imo 8GB RAM-a i kad sam uzeo 2x8GB bez ikakvih izmjena u postavkama je koristio 9-10GB.

picajzla0707 kaže...

pa o tome se i radi ovdje, nitko ne kaže da je stari 4core ili da su ovi novi 4/8 poput 10100f ili 3300x zakon u igrama poput bf5 

Ti si valjda jedini lik na forumu koji igra samo i iskljucivo SP naslove i to jos u 1080p 60hz, dakle ako je tebi dovoljno većini nije jer rijetko tko igra samo SP Witchera i ostale pizdarije, većian ekipe igra PUBG, CoD, BF i ostale populrane MP naslove i njima je "veselo" na 4c/4t sto su ti dvoje iznad i potvrdili, ali dobro ti i dalje teraj po svome 

mislioc kaže...

Hvala baš dobar link i3 10100F je najbrži i najjeftiniji pametnom dosta.

Evo ti jedan edit:pa sam sebe pokopaš grafom pa to samo ti možeš. 

vidim ja da si se ti pogubio i ne znas vise ni sam sta bi rekao,

Ryzen 1600 AF minFPS 90 avgFPS 118 - SHIT

i3 10100F minFPS 88 avgFPS 125FPS - BEST GAMING CPU

14 godina
ibme74 kaže...
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...

Eto sad si dolje čuo još par puta ali da ti ponovim, kada se u igrama CPU zakuca na 100% ne ostaje mu resursa az app koje još rade s njim i zato se dogodi sjeckanje/robotski zvukovi na Discordu, čim igru minimiziraš čuje se normalno jer usage opadne.

dery kaže...

10100f pojebe sve iznad- ispod sebe, najbolje ga uparit sa Z490 uz ram 5ghz+ rtx 3080. Da je intel isprobo taj kombo i gurao ga umjesto radit ostatak 10gen bolje bi im bilo. Ovako slogan:blast from the past four core give you more.

prejebe*

ansha kaže...
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...

Pazi sad, sad ce kao argument uletit razna snimanja i streamanja...

Nikakva snimanja, igra + discord, naravno pošto je riječ o quadeši sve ostalo je bilo pogašeno ali i dalje zakuca na 100%, power of 4 cores ftw 

Acex kaže...

Imao taj i5 6500 do neki dan kad sam ga uspio prodat zajedno sa maticnom i ramom.Pes 2020 procesor cijelo vrijeme na 100 %,nedaj boze da idem alt tab na chrome i da upalim muziku na yt jer mi treba jedno 2 minute da se stabilizira da mogu pokrenut yt.Battlefield V rx 580 ne moze izgurat preko 60%gpu usage dok procesor umire.Slozio si Ryzen 1600af zajedno sa 16 gb rama i b450 plocom i doplatio samo 900 kn sto mi je ispalo kao super deal.

Nije istina, to je samo meni moze biti ja izmisljam 

picajzla0707 kaže...
red_bull kaže...

a i ti ga isto sereš ponekad gore neg ja...

a što drugo reć onome koji sere da 4core je dobar samo za igre prije 2015., da su zamrli i umrli i štosve ne, prigovara drugima na cherrypickanje iako to sam radi, i onda linka graf u kojem isti taj procesor dere 11 novih igara sa min-avg fpesom od 118-152

tko tu više sere

to nije sranje nego činjenice, kad zaigraš nešto tipa bf, cod, hunt shodown i slicno u mp sa 4/4 + ds onda komentiraj jel se može ili ne

dreadmoore kaže...

BF1/5 proguta više od 8GB RAM-a jedino ako ima više od 8GB RAM-a raspolozivo, meni je BF1 korstion oko 6-7Gb dok sam imo 8GB RAM-a i kad sam uzeo 2x8GB bez ikakvih izmjena u postavkama je koristio 9-10GB.

picajzla0707 kaže...

pa o tome se i radi ovdje, nitko ne kaže da je stari 4core ili da su ovi novi 4/8 poput 10100f ili 3300x zakon u igrama poput bf5 

Ti si valjda jedini lik na forumu koji igra samo i iskljucivo SP naslove i to jos u 1080p 60hz, dakle ako je tebi dovoljno većini nije jer rijetko tko igra samo SP Witchera i ostale pizdarije, većian ekipe igra PUBG, CoD, BF i ostale populrane MP naslove i njima je "veselo" na 4c/4t sto su ti dvoje iznad i potvrdili, ali dobro ti i dalje teraj po svome 

mislioc kaže...

Hvala baš dobar link i3 10100F je najbrži i najjeftiniji pametnom dosta.

Evo ti jedan edit:pa sam sebe pokopaš grafom pa to samo ti možeš. 

vidim ja da si se ti pogubio i ne znas vise ni sam sta bi rekao,

Jeftiniji i brži. Ne znam šta ti nije jasno? Imao si najgori Intel Cpu svih vremena, rijetkima je to uspjelo kupit krivo pokraj toliko dobrih. To samo ti možeš. 

12 godina

Nasli jedan Intel CPU koji je ulozeno/dobiveno malo bolji od tog AF 1600 Ryzena i sad 10 stranica hvalospjeva. Jes dosadni, skuzili smo, imate jedan best buy CPU, brao, gg wp.

14 godina
Nemamo mi ništa ne radimo u Intelu.

1 0 hvala 0
15 godina
ibme74 kaže...
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...

dreadmoore kaže...

i eto sve ti je jasno u tom postu sto si sad reka imao si 2x4GB Ram koristio je ti je 7GB RAm znaci igric je nedostajalo jos 3 GbRAM  da noramlno radi.Zato i jest trzuckala jer jednostavno 8GB je premalo za takve naslove.Provjereno pa znam

9 godina

Evo još par bencheva sa novim R9 5900X. Passmark CPU i Aida64 memory bench. Infinity clock je sa ZEN 3 dignut na 2000MHz pa sam RAM kloknuo na 4000MHz. Bolji rezultati nego sam očekivao. Iako je pristup L3 cacheu sporiji izgleda u odnosu na R5 3600 koji sam imao.

Moj PC  
3 0 hvala 2
6 godina
protjeran
DuxCro kaže...

Evo još par bencheva sa novim R9 5900X. Passmark CPU i Aida64 memory bench. Infinity clock je sa ZEN 3 dignut na 2000MHz pa sam RAM kloknuo na 4000MHz. Bolji rezultati nego sam očekivao. Iako je pristup L3 cacheu sporiji izgleda u odnosu na R5 3600 koji sam imao.

Znači bez problema ti ide na 2000 mhz? lijepo, više korisnika na stranim forumima je potvrdilo 2000 mhz na 5900x, puno se bolje u tome clockaju od slabijih modela, a još će doći i bios update koji će dodatno pojednostaviti clockanje na 2000 mhz.

9 godina
Riot kaže...
DuxCro kaže...

Znači bez problema ti ide na 2000 mhz? lijepo, više korisnika na stranim forumima je potvrdilo 2000 mhz na 5900x, puno se bolje u tome clockaju od slabijih modela, a još će doći i bios update koji će dodatno pojednostaviti clockanje na 2000 mhz.

NE!. Pogriješio sam. Tj. AMD nije bio u potpunosti iskren. Išao sam testirati stabilnost memorije sa OCCT-om i vidim da FCLK i UCKL nisu u 1:1 ratiu. Što bi trebali biti ako na ZEN 3 buildu RAM stavite na 4000MHz, i prema najavi AMD-a infinity clock bi trebao biti u 1:1 ratiu sa memory clockom od 2000MHz.

No to nije istina. Malo sam progooglao i vidim da je PC gamer pokušao isto prije nakoliko dana. Trenutno je najviši infinity clock na ZEN 3 procesorima 1800MHz. Dakle RAM morate staviti na 3600MHz ako želite da FCLK i UCLK budu u 1:1 ratiu.

Kontaktirali su AMD i odgovorili su im da će to doči sa nadolazečim nadogradnjama BIOS-a.

Evo i screenshotova iz OCCT-a sa memory clockom od 4000 i 3600MHz. Vidi se da je sa 3600MHz RAM-om sve u 1:1 ratio. Odmah iznad toga sve ide kvragu i latencija RAM-a raste.

6 godina
protjeran
DuxCro kaže...

NE!. Pogriješio sam. Tj. AMD nije bio u potpunosti iskren. Išao sam testirati stabilnost memorije sa OCCT-om i vidim da FCLK i UCKL nisu u 1:1 ratiu. Što bi trebali biti ako na ZEN 3 buildu RAM stavite na 4000MHz, i prema najavi AMD-a infinity clock bi trebao biti u 1:1 ratiu sa memory clockom od 2000MHz.

No to nije istina. Malo sam progooglao i vidim da je PC gamer pokušao isto prije nakoliko dana. Trenutno je najviši infinity clock na ZEN 3 procesorima 1800MHz. Dakle RAM morate staviti na 3600MHz ako želite da FCLK i UCLK budu u 1:1 ratiu.

Kontaktirali su AMD i odgovorili su im da će to doči sa nadolazečim nadogradnjama BIOS-a.

Evo i screenshotova iz OCCT-a sa memory clockom od 4000 i 3600MHz. Vidi se da je sa 3600MHz RAM-om sve u 1:1 ratio. Odmah iznad toga sve ide kvragu i latencija RAM-a raste.

Javi kad skineš taj bios i testiraš, vjerujem da će dosta modela ići na 2000 mhz.

6 godina
protjeran

Čitam sad taj članak na pcgameru, Hallock dosta hypa undervolt, bit će zanimljivo vidjeti koliko se potrošnja može optimizirati.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
neampojma kaže...

ajd pitaj frenda šta će uzet pa da i mi uzmemo 😂😂

preporučio sam mu rajzen još prije mjesec-dva dana kad je pitao što ubaciti umjesto i5 4460

još uvijek bi mu preporučio rajzen jer ne mijenja procesore najmanje pet godina, za njega 1600af kao stvoren - 6/12 će mu trajat duže nego 4/8, u cijeni nije velika razlika, a za sp igre na 60hz više nego dovoljno

no, kako on to više pita jer mu je dosadno, a još uvijek nema nekih večih problema s igrama - pogotovo sa gtx 970 koju ima, vjerojatno ćemo pričekat još neko vrijeme

am4 je ionako mrtva platforma, tko zna kako će situacija izgledat sljedeće godine

šteta što nisam kupio 1300x i B350 PC MATE za 650kn da vidim kako se nosi sa vašim i3 best buy gaming cpu 

12 godina
protjeran

2800kn za 6/12 5600x je puno preskupo.

Taj proc ne bi trebao bit preko 2000kn da bi rekli kako je dobra kupovina.

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Po meni je ok da bude nekih 2300kn.To je bila cijena intelovih i5K procesora dok je ekipa iz AMD-a spavala po kartonskim kutijama i preživljavala hraneći se psima i šišmišima. Mislim da su se time i vodili kad su stavljali price tag od 300$. Jedini je problem u tome što ljudi kupuju kao da nema sutra i sami sebi dižu cijenu u nebo. Iduća generacija će biti još skuplja. 

2 0 hvala 0
8 godina
protjeran
pavlovs_dog kaže...

Po meni je ok da bude nekih 2300kn.To je bila cijena intelovih i5K procesora dok je ekipa iz AMD-a spavala po kartonskim kutijama i preživljavala hraneći se psima i šišmišima. Mislim da su se time i vodili kad su stavljali price tag od 300$. Jedini je problem u tome što ljudi kupuju kao da nema sutra i sami sebi dižu cijenu u nebo. Iduća generacija će biti još skuplja. 

pa sve ovisi o intelu ako izbaci nešto da valja u 1 mjesecu onda će se cijene spustiti, a sad amd boli k ljudi će kupovat 3000 seriju ako im je 5000 preskupo, osim ako ljudi ne čuju za i3 best gejming cpu, onda će i amd spustit cijene 

12 godina
DuxCro kaže...
Riot kaže...
DuxCro kaže...

To je nešto do tebe tj. nisi namjestio nešto u biosu ili šta već jer ljudi su u mogućnosti da voze 2000mhz 1:1:1 vidi slike

2000mhz - https://imgur.com/o9hnDTh

1900mhz - https://www.overclock.net/cdn-cgi/image/format=auto,onerror=redirect,width=1920,height=1920,fit=scale-down/https://www.overclock.net/attachments/3800c14-png.2464987/

http://hwbot.org/signature/u135800.png
12 godina
Kojim to 'vašim', za razliku od tebe koji kukaš za 4core rajzenom, ja imam doma jednog, samo malo boljeg i sa igpu.
Nevjerojatno kako ne smiješ ništa kritizirati ili reći nešto što nekom ne odgovara jer te odmah strpaju među fanboje ove ili one firme. Na isti sam način u onoj sada zatvorenoj temi bio proglašavan esdepeovcem ili adezeovcem, kako kad
15 godina
protjeran
mislioc kaže...

Ne da moze nego ce ih rastavit na proste faktore...

9 godina
mirzet1976 kaže...

To je nešto do tebe tj. nisi namjestio nešto u biosu ili šta već jer ljudi su u mogućnosti da voze 2000mhz 1:1:1 vidi slike

2000mhz - https://imgur.com/o9hnDTh

1900mhz - https://www.overclock.net/cdn-cgi/image/format=auto,onerror=redirect,width=1920,height=1920,fit=scale-down/https://www.overclock.net/attachments/3800c14-png.2464987/

A možda su ljudi dobili najnoviju verziju BIOS-a koja to podržava. Na mojoj matičnoj to još ne radi iako imam najnoviji BIOS.

EDIT. Evp probao sam opet. Izgleda da je isto kao i sa ZEN 2. Neke stvari ipak treba ručno tunirati sa trenutnim verzijama BIOS-a. Uspio sam. Kao i prije, RAM sam stavio na 4000MHz, ali ovaj put sam još ručno FCLK postavio na 2000MHz i FCLK-memclock prebacio sa Auto na Fclk=memclk. Radi. Sve u 1:1 ratiu. Napon RAM-a sam morao povisiti sa 1.4V na 1.41V i latencije sam morao malo opustiti. Imao sam 16,19,19,39 na 3800MHz i sada sam stavio na 16,20,20,40. Nemam neki posebni ram. Crucial Ballistix Sport. XMP od samo 3000MHz. Tako da sam zadovoljan rezultatima.

Evo i par screensa sa trenutnim postavkama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2020 9:19 (DuxCro).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice