AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.866.362
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
ibme74 kaže...
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...

Evo ovaj puta testirano na zadnjem stabilnom kloku, test rađen u HeavyLoadu jer mjeri vrijeme da ne moram snimati

1.275mv

All core 4.450MHz

idle

stress test

Evo samo da ti se pokenjam, na te tvoje temperature i nalozene ventilatore full.

1.385mV 

Heavy load 30 min sa 50% brzinom ventilatora,  btw prime 95 small fft zagrijava procesor puno vise od ovog.Da bezveze ne govorite koji grijalica, oba tabora su grijalice, a dijele ih nijanse.

ti si se pokenjao tako što imaš veće temperature na toj starudiji? Svaka čast 

Bilo je jaće od mene morao sam 

6 godina
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

AMD je praktički sam sebi konkurencija, ljudi će birati između jeftinih Zen 2 i premium Zen 3, nema razloga više birati Intel platformu punu sigurnosnih rupa i ogromne potrošnje, a da ne pričam i manjak pcie 4.0 podrške. Lista top 10 procesora će sada biti samo AMD-ova (iako je bila praktički i prije Zen 3, samo 1 Intel CPU se našao na toj listi), a za Intel se možda nađe mjesto, ali tamo poslije 15 mjesta.

5 0 hvala 1
15 godina
Riot kaže...

AMD je praktički sam sebi konkurencija, ljudi će birati između jeftinih Zen 2 i premium Zen 3, nema razloga više birati Intel platformu punu sigurnosnih rupa i ogromne potrošnje, a da ne pričam i manjak pcie 4.0 podrške. Lista top 10 procesora će sada biti samo AMD-ova (iako je bila praktički i prije Zen 3, samo 1 Intel CPU se našao na toj listi), a za Intel se možda nađe mjesto, ali tamo poslije 15 mjesta.

Vidim ja da su tebe oni dobro naguzili, dok si im se toliko naplačao za sve te intel procesore.

13 godina
dreadmoore kaže...
Riot kaže...

Vidim ja da su tebe oni dobro naguzili, dok si im se toliko naplačao za sve te intel procesore.

Nema taj ništa ni te Intele niti onaj 3900X. Sve je to plod mašte njegovog 50-og accounta. 

7 godina

GdjeSuBikovi kaže... Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Razlika mala izmedu 3600-4000mnhz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran

Dosta primjeraka će ići na 2000 mhz IF, pogotovo 5900x i 5950x. Uskoro će izaći BIOS s kojim će pojednostaviti clockanje do tog takta pa će se dat lijepo izvući dodatne performanse.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 16:01 (Riot).

0 0 hvala 0
7 godina
Kaby kaže...
xLockdown kaže...

Bez brige znam uc u bios... evo screenova
Kada bilo sta promjenim iz "auto" na vrijednosti koje su zadane,pc se ne zeli uopce bootat

Za početak samo probaj isključit core performance boost pa vidi stanje sa taktom i temperaturama. Ako uredno boota i sve onda ručno stavi recimo 1.25v i 4.5GHz pa opet vidi stanje sa temp. recimo u cinebenchu..

Hvala puno. Stavio sam 1.2V i clock na 4.5GHz i u cinebenchu ne prelazi 65 stupnja s krakenom m22.

U warzoneu u kojem sam imao 80 stupnjeva sad imam 62.

12 godina
xLockdown kaže...
Kaby kaže...
xLockdown kaže...

Bez brige znam uc u bios... evo screenova
Kada bilo sta promjenim iz "auto" na vrijednosti koje su zadane,pc se ne zeli uopce bootat

Za početak samo probaj isključit core performance boost pa vidi stanje sa taktom i temperaturama. Ako uredno boota i sve onda ručno stavi recimo 1.25v i 4.5GHz pa opet vidi stanje sa temp. recimo u cinebenchu..

Hvala puno. Stavio sam 1.2V i clock na 4.5GHz i u cinebenchu ne prelazi 65 stupnja s krakenom m22.

U warzoneu u kojem sam imao 80 stupnjeva sad imam 62.

Ak nekad uhvatis vremena, jel mozes bacit na kolko ti ide 1.3v ? Po testovima ovak od ljudi, 1.3v i ~4.8ghz, bas me zanima dal tvoj ide tolko.

4 godine
protjeran

Sad odvrti stress test 30min da potvrdis stabilnost, prime 95 small fft i sa hwinfo64 prati temperaturu pa baci skrinshot tokom testiranja pred kraj testa

0 1 hvala 0
4 godine
protjeran
hahhaajaads kaže...

Ak nekad uhvatis vremena, jel mozes bacit na kolko ti ide 1.3v ? Po testovima ovak od ljudi, 1.3v i ~4.8ghz, bas me zanima dal tvoj ide tolko.

To ti je minimum 15c gore na ovu temp u cinebenchu, u stress testu cca 25 stupnjeva vise, ako ne i preko toga 

7 godina

Prije neg sam uopce znao kaj trebam napravit, dok je bio na 1.35 i 4.7 GHz po auto postavkama u biosu, testirao sam ga s prime95 i prelazilo je preko 85 stupnjeva s M22

16 godina

Koje su ti temp u igrama?

kradem mine iz minskog polja
12 godina
ActionReaction kaže...

Sad odvrti stress test 30min da potvrdis stabilnost, prime 95 small fft i sa hwinfo64 prati temperaturu pa baci skrinshot tokom testiranja pred kraj testa

Aida 64 dovoljna na 15min da provjeri stabilnost, covjek ocito samo gejma a ne rendera 24/7.

12 godina
xLockdown kaže...

Prije neg sam uopce znao kaj trebam napravit, dok je bio na 1.35 i 4.7 GHz po auto postavkama u biosu, testirao sam ga s prime95 i prelazilo je preko 85 stupnjeva s M22

Eto znaci ovaj novi acc tupi gluposti. Ali eto, baci poslije test na 1.3v i vidi na kolko ti ide, prime95 ne moras koristit osim ako si renderas koji visi po tom, a kolko vidim ti gejmas. Mozes bacit aidu64 na nekih 15-20min i tu mozes utvrdit stabilnost. btw ovo vodeno je ono sa jednim ventom od nekih 500-600kn ? Mislim, da imas normalan air cooler od tipa 300kn bi ti to bolje hladilo ali posto vec imas ovo neka ga dok ne propisa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 16:23 (hahhaajaads).
15 godina
neaktivan

Jos malo pa nestalo

1 0 hvala 0
13 godina
Djozaa kaže...

Jos malo pa nestalo

https://www.nabava.net/search.php?q=i3+10100f

Ovo je za 75hz gaming, taj od 3500kn je za 144hz.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 16:56 (mislioc).
16 godina
mislioc kaže...
Djozaa kaže...

Jos malo pa nestalo

Ma ovaj je bolji za 4k rezoluciju https://www.nabava.net/search.php?q=i3+10100f

Neee 4 jezgre su out. Ovoje najbolje za 4K uloženo dobiveno.  https://www.nabava.net/procesori/amd-ryzen-7-2700x-37ghz-socket-am4-procesor-cijena-61928851

Opet bi ga uzeo da sad uzimam podjednak je sa 3600 u igrama. best buy 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 16:48 (dery).
6 godina
protjeran

Ništa ispod 6 jezgri, ovaj model se s razlogom odlično prodaje, 6/12 i miran si : https://www.nabava.net/procesori/amd-ryzen-5-3600-36ghz-socket-am4-procesor-cijena-89984031 a tko želi najbolje može uzeti 5600x

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 16:47 (Riot).

0 0 hvala 0
12 godina

https://old.reddit.com/r/Amd/comments/jpa499/asus_b450_beta_bioses_ryzen_5000_support/

Navodno uz onu A320 plocu na 5900X, Brko iz Hrvatske je rekao da zna nekog tko vrti ryzen 5000 na X370 Gigabyte ploci i "stay tuned".

https://wccftech.com/amd-ryzen-5000-zen-3-desktop-cpus-running-on-a320-x370-motherboards-b450-support-added/

To ukratko znaci da je lako moguce da ce uskoro izbacit i neke beta/modded biose za B350 seriju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 16:51 (hahhaajaads).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
dery kaže...
mislioc kaže...
Djozaa kaže...

Jos malo pa nestalo

Ma ovaj je bolji za 4k rezoluciju https://www.nabava.net/search.php?q=i3+10100f

Neee 4 jezgre su out. Ovoje najbolje za 4K uloženo dobiveno.  https://www.nabava.net/procesori/amd-ryzen-7-2700x-37ghz-socket-am4-procesor-cijena-61928851

Opet bi ga uzeo da sad uzimam podjednak je sa 3600 u igrama. best buy 

Bolji je od 3600 ako mu poštelaš tajminge, ali to mora kod tebe na OC memorije da bude approved i dobije certifikat za sapunanje 3600.

6 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...

https://old.reddit.com/r/Amd/comments/jpa499/asus_b450_beta_bioses_ryzen_5000_support/

Navodno uz onu A320 plocu na 5900X, Brko iz Hrvatske je rekao da zna nekog tko vrti ryzen 5000 na X370 Gigabyte ploci i "stay tuned".

https://wccftech.com/amd-ryzen-5000-zen-3-desktop-cpus-running-on-a320-x370-motherboards-b450-support-added/

To ukratko znaci da je lako moguce da ce uskoro izbacit i neke beta/modded biose za B350 seriju.

Official ne vjerujem, ali non official da, vrlo je lako to modificirati da radi i na 300 seriji ploča pa će se naći netko od tih hrabrih momaka i dati narodu ono što žele. Taj potez će dodatno uništiti Intel i ono malo što je ostalo od njih, apsolutna smrt Intelu.

16 godina

Dobio je od mene approved sa ovim bdie-om. Ja sam sudac i porota.

12 godina
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...

Evo ovaj puta testirano na zadnjem stabilnom kloku, test rađen u HeavyLoadu jer mjeri vrijeme da ne moram snimati

1.275mv

All core 4.450MHz

idle

stress test

Evo samo da ti se pokenjam, na te tvoje temperature i nalozene ventilatore full.

1.385mV 

Heavy load 30 min sa 50% brzinom ventilatora,  btw prime 95 small fft zagrijava procesor puno vise od ovog.Da bezveze ne govorite koji grijalica, oba tabora su grijalice, a dijele ih nijanse.

Ova starudija pokaziva jos uvjek zube tom 3600, kako god ti to vidio i ja i ti moram prelaziti na novi procesor ako zelis puno vise na 1080p.

sve što si ti ovdje pokazao je da pržiš taj procesor naponom i visokim temperaturom samo da bi upeo te 4 jezgrice da dođu na klok kojeg ja imam sa r5 3600 

BTW, ovo opeterećenje i temperature na r5 3600 ćeš vidjeti samo na stress testu, u gamingu čak i sve na niskim psotavkama gdje CPU obavlja većinu pola vidiš i temperature i usage na oko 50 u videu koji sam već snimao i psotao prije klik

s druge strane tog tvog intela zakuca na 90-100% uz 70c sve zahtjevnije od tetrisa 

12 godina
ibme74 kaže...
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...

1.275mv

All core 4.450MHz

idle

stress test

1.385mV 

Ova starudija pokaziva jos uvjek zube tom 3600, kako god ti to vidio i ja i ti moram prelaziti na novi procesor ako zelis puno vise na 1080p.

sve što si ti ovdje pokazao je da pržiš taj procesor naponom i visokim temperaturom samo da bi upeo te 4 jezgrice da dođu na klok kojeg ja imam sa r5 3600 

BTW, ovo opeterećenje i temperature na r5 3600 ćeš vidjeti samo na stress testu, u gamingu čak i sve na niskim psotavkama gdje CPU obavlja većinu pola vidiš i temperature i usage na oko 50 u videu koji sam već snimao i psotao prije klik

s druge strane tog tvog intela zakuca na 90-100% uz 70c sve zahtjevnije od tetrisa 

Hajde vas dvojica pokrenite ovaj bench od Aida64 -FP64 RayTrace i javite mi temp CPU netraje dugo samo par sekundi.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
10 godina

Nakon što je Proshop (glavni supplier za AMD u Njemačkoj) poslao svima mail da su se zajebali i rasprodali više zaliha nego što su imali. Te nakon što su napisali da očekuju novi stock tek kroz December i to u upitnim količinama.

Otkazao sam narudžbu i kupio kod lokalnih "scalpera".

U ADM-u je začudo 5900 samo 30e skuplji od njemačke dok im je 5800 brutalno napucan.

Također izbjegoh zajebanciju sa mailbox.de i duplim shipingom.

Nadam se da će i rx6000 serija zadržati taj omjer od +30-50e više od njemačke pa ću im ostaviti i novce za grafu.

Cpu stiže u utorak :)

Imaju ih još nekim čudom i to više komada.

#YOLO
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
protjeran

Koja ti je namjena kompa?

0 0 hvala 0
15 godina

Eto to su te temeperature na 4.5Ghz 

4.5Ghz 1,380mV 4.5Ghz 1,380mV
4.7Ghz 1.440mV 4.7Ghz 1.440mV
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 19:37 (dreadmoore).
15 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...
ibme74 kaže...
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...

1.275mv

All core 4.450MHz

idle

stress test

1.385mV 

Hajde vas dvojica pokrenite ovaj bench od Aida64 -FP64 RayTrace i javite mi temp CPU netraje dugo samo par sekundi.

Dosta zagrijava s obzirom da ne vuce puno struje, moj je otisao na vrelih 59C

15 godina
ansha kaže...
mirzet1976 kaže...

Dosta zagrijava s obzirom da ne vuce puno struje, moj je otisao na vrelih 59C

Ali usporedba ekwb hlađenja sa zracinm bas i nema veze 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice