AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.868.396
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Kod nas startaju od 3700kn, a po GER se izgleda apsolutno sve prodalo pa su malo nabildali cijene zasad..

ansha: Pomelo te
Moj PC  
0 0 hvala 1
6 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

MA samo MF stalno akcije, ponocna free postarina iznad 150 eura, boundle-i, najniza cijena- neki kazu support je los ali ja evo u zadnjih 10 godina sto slazem PC nikada nista cak su mi jednom jednu maticnu iz doba phenoma zamijenili jer nije htijelo bootati.

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
14 godina
ivicask kaže...
Zver kaže...
Ja se ne vidim na seriji ryzen 5000..

4400 kn proc, 2500 kn ploča, 1200 ram, 6000+ grafa i 5000+ monitor...
Za moj radnički džep previše.😊😊😊😊

2500 ploca? 5000 monitor? Bez da komentiram ostatak ostavi se komentiranja na ovom forumu to ti je moja preporuka bez daljnjih komentara. 

Zašto kupit proc za 600 eura, a ne igrat na 4k 32+ inča? Ne vidim razlog..

I ne kupit novu radeon 6000 seriju...

Nadalje.. oduvijek smatram da cijena CPUa nosi cijenu ostatka konfe...

Npr.. cpu cp 1500 ploča 800 ram 500 grafa 1800.. monitor 1500.. Znači x3 proporcije u cijeni

Nadalje.. sadašnjim overclockom se malo dobiva za usporesbu prijašnjeg overclocka..

Govorim o home gejmingu.. gejmer nisam.. ako i igram to je na 1440p... Minecraft i diablo...

Malo ljudi može priuštiti konfu za 3000 eura...

Možda ako dođe 5600 obični za dobru cijenu da .. ali nekako mi se čini da je 5600 trebal biti 8 core...ako me razumiješ kuda ovo vodi... Preskupo....

A što se tiče posta trebao si uvidjeti dozu sarkazma.

Na poslu sam.. dopisat ču navečer..

14 godina

Zato sto ti cpu nije bitan za 4k koliko je bitna grafulja.Za 4k bolje imat ryzen 3300x sa rtx 2080 nego ryzen 3600 sa gtx 1660ti kuzis poantu.

Ne mora nuzno cpu pratit cijenu ostatka konfe , meni je bitno da je kvalitetno napajanje to je prvo sto gledam.

Naravno ako ces istrest 600e za 5800x ili i9 bilo bi logicno da ima rtx 3070 barem i 4k ali ni to nije nuzno.

Amd je podigao cijene , ali kada izade 5600 obicni cijene ce se spustit i taj cpu ce se prodavat za 1900-2000kn.

A za nekoga tko nije pri parama uzme 3000 seriju performanse su dovoljne za vecinu korisnika.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 7:20 (MGloc).
12 godina

Brijem da cu cekat 5600..neda mi se sad davat 5k+ za proc i mb

BBall,Tech,Ink and Familly..all the way....
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Jel ADM još naplaćuje update biosa za paket ploča proc?
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DarthMarkus kaže...

5900X na koju ploču? 

13 godina
mislioc kaže...
DarthMarkus kaže...

5900X na koju ploču? 

Ma neću 5900x. Preskup mi je, a i nepotreban za 4k. Bolje 5600x i b550 Tomahawk.

Ostaje mi taman za grafu keka eura.

I onda postim do daljnjega.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
12 godina
DarthMarkus kaže...
mislioc kaže...
DarthMarkus kaže...

5900X na koju ploču? 

Ma neću 5900x. Preskup mi je, a i nepotreban za 4k. Bolje 5600x i b550 Tomahawk.

Qflash (flashback) iako bi to trgovina trebala sredit ali ok...

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 11:22 (hahhaajaads).
13 godina

Qflash bez proca ? Aha tek sad vidim,. ima botun Tomhawčica.

Fuck I'm old.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 11:51 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
HCgamingCRO kaže...
 nestabilan klok?

Evo ovaj puta testirano na zadnjem stabilnom kloku, test rađen u HeavyLoadu jer mjeri vrijeme da ne moram snimati

1.275mv

All core 4.450MHz

idle

stress test

13 godina

Jel ce bit kakvih akcija otprilike 100kn dolje za black firday za 5000 seriju? il da se odma uzme?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
matecro007 kaže...

Jel ce bit kakvih akcija otprilike 100kn dolje za black firday za 5000 seriju? il da se odma uzme?

Poznavajuci BF kod nas, vjerojatno ce prvo dignut za 200kn pa stavit na akciju -10% 

9 godina
neaktivan

Gledam da uzmem 5600x ili 5900x. 

Treba mi za igre i za obradu fotografija. Znaći lightroom, photoshop, ali ozbiljna obrada, masu layerova.

Najviše bi volio da odmah uzmem 5900x, ali po onome što sam vidio neću puno razlike imat u photoshopu i slično. 

Nego mene zanima odakle naručujete robu iz europe, vidim spominje se taj mind factory. Ajde molim vas dajte mi par tih popularnih trgovina iz europe. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DarthMarkus kaže...
mislioc kaže...
DarthMarkus kaže...

5900X na koju ploču? 

Procesor da, ali meni je ova za 300kn više močnija od Tomahawk https://www.funkykit.com/reviews/motherboards/asrock-b550-extreme4-motherboard-review/10/

11 godina
Treba prvo doci popust za 3000 seriju pa onda 5000. Cijene su skocile gore, sumnjam da ce 5000 pojeftinit, 3000 vani sigurni, kod nas upitno.
13 godina
mislioc kaže...
DarthMarkus kaže...
mislioc kaže...
DarthMarkus kaže...

5900X na koju ploču? 

Procesor da, ali meni je ova za 300kn više močnija od Tomahawk https://www.funkykit.com/reviews/motherboards/asrock-b550-extreme4-motherboard-review/10/

Ma neću više Asrock da mi ga poklanjaju.

Pogledaj samo bios revizije. https://www.asrock.com/mb/AMD/B450M%20Pro4/#BIOS

Muka, vjeruj mi. Sad imam Ab350m, gore iskustvo u životu nisam imao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 12:43 (DarthMarkus).
6 godina
protjeran
Blader kaže...

Gledam da uzmem 5600x ili 5900x. 

Treba mi za igre i za obradu fotografija. Znaći lightroom, photoshop, ali ozbiljna obrada, masu layerova.

Najviše bi volio da odmah uzmem 5900x, ali po onome što sam vidio neću puno razlike imat u photoshopu i slično. 

Nego mene zanima odakle naručujete robu iz europe, vidim spominje se taj mind factory. Ajde molim vas dajte mi par tih popularnih trgovina iz europe. Hvala

Gledaj vamo imas austriju i uk isto. Ali sada nebi preporucio kupovinu jer je mali stock- za release day je 5600x u mindfactory-u bio 299 eura+postarina 5800x 449. Sada su malo nabili cijene ali daju besplatnu postarinu za njemacku.

15 godina
ibme74 kaže...

Evo ovaj puta testirano na zadnjem stabilnom kloku, test rađen u HeavyLoadu jer mjeri vrijeme da ne moram snimati

1.275mv

All core 4.450MHz

idle

stress test

Evo samo da ti se pokenjam, na te tvoje temperature i nalozene ventilatore full.

1.385mV 

Heavy load 30 min sa 50% brzinom ventilatora,  btw prime 95 small fft zagrijava procesor puno vise od ovog.Da bezveze ne govorite koji grijalica, oba tabora su grijalice, a dijele ih nijanse.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 12:55 (dreadmoore).
13 godina
Dobro je cijena raste znači da se super prodaju 5600X, ljudi su prepoznali kvalitetu.

0 0 hvala 0
12 godina
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...

1.275mv

All core 4.450MHz

idle

stress test

Evo samo da ti se pokenjam, na te tvoje temperature i nalozene ventilatore full.

1.385mV 

Heavy load 30 min sa 50% brzinom ventilatora,  btw prime 95 small fft zagrijava procesor puno vise od ovog.Da bezveze ne govorite koji grijalica, oba tabora su grijalice, a dijele ih nijanse.

ti si se pokenjao tako što imaš veće temperature na toj starudiji? Svaka čast 

4 godine
protjeran
dreadmoore kaže...

1.385mV 

Eto i sad netko prica price o  grijanju a razlika od intela 5c sa tiđe da 10700k ima i 2 jezgre vise

6 godina

https://www.tomshardware.com/news/amd-ryzen-9-5900x-asrock-a320-motherboard

Ne znam jel' vec bilo u ovoj hrpetini sto se napisalo. Ako je, izvinjavam se na smetnji.

2 0 hvala 0
15 godina
ibme74 kaže...
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...

1.275mv

All core 4.450MHz

idle

stress test

1.385mV 

ti si se pokenjao tako što imaš veće temperature na toj starudiji? Svaka čast 

Ova starudija pokaziva jos uvjek zube tom 3600, kako god ti to vidio i ja i ti moram prelaziti na novi procesor ako zelis puno vise na 1080p.

6 godina
protjeran
mislioc kaže...
Dobro je cijena raste znači da se super prodaju 5600X, ljudi su prepoznali kvalitetu.

Sve je na AMD-u hoce li prekinuti proizvidnju 7nm zen2 i otvoriti taj prostor ovim procesorima jer onda ce 5600x skinuti "tatu" naprodavanijih procesora u povijesti covjecanstva. Ove cijene mi se nesvidjaju, nisam ni presao jos sto je 6 jezgri 299 a kamli 350 eura.

13 godina
Ibma daj prime stabilno sa PBO ako nejde sa tim 3rd party 1usmus.

0 0 hvala 0
15 godina
Ma nemoze sa prime stabilno izvući ni u SF filmu, neće pokrenuti Prime kako treba popadat će mu jezgre to je pokazao prošlom videu.
13 godina
dreadmoore kaže...
Ma nemoze sa prime stabilno izvući ni u SF filmu, neće pokrenuti Prime kako treba popadat će mu jezgre to je pokazao prošlom videu.

Pa neka spusti na 4.2ghz jer ovaj mu klok onda nije stabilan. Bolje je spustit par sto mhz dolje nego vozit ovako nestabilno ili jednostavno PBO. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 13:10 (mislioc).
16 godina
HCgamingCRO kaže...
mislioc kaže...

Sve je na AMD-u hoce li prekinuti proizvidnju 7nm zen2 i otvoriti taj prostor ovim procesorima jer onda ce 5600x skinuti "tatu" naprodavanijih procesora u povijesti covjecanstva. Ove cijene mi se nesvidjaju, nisam ni presao jos sto je 6 jezgri 299 a kamli 350 eura.

To vam se zove monopol i posljedice su tu.

kradem mine iz minskog polja
16 godina
HCgamingCRO kaže...
mislioc kaže...

Tata= i5 2500k?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 13:15 (evincar).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice