AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.737
|
čitano: 6.695.086
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Dobar video vezan za temu, isprike ako je već postan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

Zaradit će jako puno, polakomili se. Treba opravdat visoku cijenu dionica, nahrpit kapitala. Sad kad dignu cijenu 4xxx procesora za kakvih 20-25%. Jbg, biznis je biznis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
cvaja997 kaže...

Zaradit će jako puno, polakomili se. Treba opravdat visoku cijenu dionica, nahrpit kapitala. Sad kad dignu cijenu 4xxx procesora za kakvih 20-25%. Jbg, biznis je biznis.

Nisu još toliko dobri i pitanje hoće li IKAD biti, ovo nije intel. Dakle da je još 5-7 godina ovakve dominacije AMD-a i da Intel u tom periodu ne dođe na 5nm i da... tada i samo tada mogu. Da sad dignu cijenu 20-25% onda su skuplji od Intela u istom rangu, a to se nikako ne isplati.

Dakle AMD ima ovakvu prodaju SAMO zato što je usporedan sa Intelom, a jeftiniji.

15 godina
odjavljen
Rhodin kaže...

Nisu još toliko dobri i pitanje hoće li IKAD biti, ovo nije intel. Dakle da je još 5-7 godina ovakve dominacije AMD-a i da Intel u tom periodu ne dođe na 5nm i da... tada i samo tada mogu. Da sad dignu cijenu 20-25% onda su skuplji od Intela u istom rangu, a to se nikako ne isplati.

Dakle AMD ima ovakvu prodaju SAMO zato što je usporedan sa Intelom, a jeftiniji.

I zato jer je ljudima dosadilo milkanje od intela i njihov tick-tock-cock "napredak" po generacijama.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
Jakovp kaže...

I zato jer je ljudima dosadilo milkanje od intela i njihov tick-tock-cock "napredak" po generacijama.

da ryzen nije izasao i dan danas bi imali dual core i3 i moćni quad core i5, a i7 bi čak imao i HT i za cijenu od 3.5k bi imali 3300x 

15 godina
odjavljen
ibme74 kaže...
Jakovp kaže...

da ryzen nije izasao i dan danas bi imali dual core i3 i moćni quad core i5, a i7 bi čak imao i HT i za cijenu od 3.5k bi imali 3300x 

Da, imali bismo 7700k koji "boosta" na 5.3 ghz pune 4 milisekunde   Na novom čipsetu naravno

5 godina
neaktivan

Haha, 91 sam bio mali a pare su od eu.fondova. Pozdrav👍

5 godina
neaktivan

Riješio problem....sad ide max 72 stupnja😃 pbo se zove problem a razlika skoro nikakva kad ugasiš.

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
Rhodin kaže...
cvaja997 kaže...

Neće financijski nikad biti kao Intel, što je dobro za nas jer će morati raditi stalno ovim tempom, bez opuštanja kao što je to Intel radio godinama....

15 godina
odjavljen
Zeus77 kaže...

Riješio problem....sad ide max 72 stupnja😃 pbo se zove problem a razlika skoro nikakva kad ugasiš.

Ok super :)

Ja bih ga svejedno raskopao, ali to sam samo ja :)  Ne moraš ako ti je ovako ok.

17 godina

nije puno....dostavljaju i u Hrvatsku

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

ovi isto dostavljaju Hrvatsku, druga slika je sa 25% PDV

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2020 21:29 (Maksimus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
insomniac kaže...
Kontam tako nesto, iako pravo da ti kažem, CPU i ne čujem pored graficke.
Kad ona potjera rpm dosta se cuje, iako headset to pokrije dobro.

Ali opet, budi rečeno, nemogu reć da dize ventilator cesto. Drzi 71C ingame, i mozda sam je par puta cuo da dize rpm jako.

Pojašnjenja radi - Ovo ipak je radila 5700XT Pulse.

I dalje mi nije baš jasno zašto, jer nisam mijenja nikakve postavke, ali to se dešava kad pređe možda 80% fan speed, šta mi se desilo prva dva puta kad sam upalio warzone, poslije toga nikako.

Evo i sad, sa OCanim CPU, warzone gura skoro avg fps 130, grafa se ne čuje.

13 godina

Hmm... Ovi 3100 i 3300X me podsjećaju na G4560 iz 2017-e... Jedino je firma druga i dvostruki je broj c/t... Oduševljenje je isto...

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Maksimus kaže...

ovi isto dostavljaju Hrvatsku, druga slika je sa 25% PDV

Ako možeš izbjegni computer universe, jako su neozbilji, ja tamo kupujem samo kad moram. Alza je bolji izbor, ili Caseking.

17 godina
odjavljen

Computeruniverse: Dostava za 4-5 dana

Zoves ih nakon 4 tjedna: "Gospodine imamo velik broj narudzbi"

Imaju odlican izbor svega ali akod njih kad nesto narucis - odmah trk u ljekarnu po tablete za zivce jer ces narudzbu cekati dok se ne obezdanis

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
17 godina
insomniac kaže...

Puno previše laprdanja, samo zato jer može laprdat i eto ne može stat pa odvalio pola sata.Švabo je sve fino objasnio, ali za to mu je trebalo pola manje vremena+ neusporedivo simpatičniji video zbog mačura u kadru.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2020 0:55 (rambox).
17 godina
rambox kaže...

Puno previše laprdanja, samo zato jer može laprdat i eto ne može stat pa odvalio pola sata.Švabo je sve fino objasnio, ali za to mu je trebalo pola manje vremena+ neusporedivo simpatičniji video zbog mačura u kadru.

Dobro je objasnio, imam doma ploču koja podržava AM2, AM2+ i AM3 procesore (DDR2 memorija)....koliko je ono generacija bilo na tom utoru, 4!?? Tako i sa AM4, AMD treba krenuti dalje, svidjelo se to nama ili ne....

17 godina
odjavljen

Sad ce ljudi nazad na intela jer su im osjecaji povrijedjeni. Jer bas svi su htjeli sa svojim plocama ici na 4000 seriju...

Freak Show Inc.

7 0 hvala 1
12 godina
Friday kaže...

Sad ce ljudi nazad na intela jer su im osjecaji povrijedjeni. Jer bas svi su htjeli sa svojim plocama ici na 4000 seriju...

Ha ha nazad na Intela, može što ne ionako dugo nisu bili na šišanju 

AMD prljavi, pokvareni bugoviti gadovi
9 godina
rambox kaže...
insomniac kaže...

Ja sam pogledao samo onaj dio s macom  luv cat videos, tx!

13 godina
Ljudstvo.. Mišljenja o aorus elite x570?
Ili kakva bi bila opcija asusove npr x570 tuf ili strix f naspram ove GB? Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
protjeran

Kada gledam ovo, kolika ce biti razlika izmedu 3600/4600  3700/4700  3800/4800 ?  5%? 0%? -5%?

8 godina
protjeran
ibme74 kaže...
Jakovp kaže...

meni je Envy rekao da intel ima više jezgri zbog napretka arhitekture 

8 godina
neaktivan

@red_bull Prosječni boot na tomahawku ti je u mom slučaju 17-20 sekundi. Najdulje čekaš dok se ne pojavi logo.

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2020 15:27 (Brki1994).
16 godina

Ja krenul pogledat samo zato kaj ste napisali da je nekakva maca, mačka u videu.. razočaran....

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
SuperHeroj kaže...

Kada gledam ovo, kolika ce biti razlika izmedu 3600/4600  3700/4700  3800/4800 ?  5%? 0%? -5%?

To nema nikakve veze sa Zen 3, ovo gore je jos uvijek zen 2 ali APUi malo vece snage. Vjerovatno nesto sto Friday treba.

17 godina
odjavljen
red_bull kaže...

Ja krenul pogledat samo zato kaj ste napisali da je nekakva maca, mačka u videu.. razočaran....

Mackica te zanima, kazes?

Freak Show Inc.
15 godina
odjavljen
Ja bih isao na tuf ili cekao tomahawk.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice