AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.811
|
čitano: 6.901.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Fanu kaže...
ansha kaže...
8ax kaže...
Jel ima smisla vracat Ripjaws V 3200/16 koji rade na max 3000MHz za Trident Z RGB 3600/18? Cujem da su isto Hynix cipovi ali kvalitetniji.

Ko ti kaze da ce ti Tridenti radit na XMP profilu tj. 3600mhz? Ako nije na QVL listi od ploce, sanse su male...

QVL liste za vecinu maticnih su beskorisne jer ih nisu updejtali od izlaska maticne a u medjuvremenu je izaslo nekoliko AGESA koji poboljsavaju RAM compatibility

Tako je, dakle, ko sto sam reko, ako nije na QVL listi, sanse za 3600 su male... A posebno se ne isplati riskirat zbog memorije relativno losih latencija..

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2018 8:48 (ansha).
15 godina
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

A cini mi se da G.Skill i nema 3600 cl18 Trident Z kit, ide 17 pa 19....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ansha kaže...

https://gskill.com/en/product/f4-3600c18d-16gtzrx

15 godina
protjeran
8ax kaže...
ansha kaže...

https://gskill.com/en/product/f4-3600c18d-16gtzrx

Tu se dakle skriva, nisam vidio da ima kategorija "Trident Z (for amd)"....

Al taj ram ima bas lose latencije koje se sigurno ne daju bitno zategnut pa je po meni fail...

17 godina

1 0 hvala 1
16 godina
ansha kaže...

Tu se dakle skriva, nisam vidio da ima kategorija "Trident Z (for amd)"....

Al taj ram ima bas lose latencije koje se sigurno ne daju bitno zategnut pa je po meni fail...

Ma to sam i pretpostavio. Dosta zajebavanja sad s desktopom, taman su mi ovi 2700 i 1070Ti za hardcore gaming: CS:GO i Cities Skylines u 4K, lol.

Prelazim na projekt konverzije T520 -> W520 radije...

9 godina

Drapa bateriju, performanse slabije, čak i performanse Vege 8 u DX11 nisu jače od iGPU Intela  uz mali TDP od 15W.

Ali neka je došao, uzeo bih ga prije Intelovog, fanboy 

9 godina
EricCartman kaže...
....

Drapa bateriju, ..... uz mali TDP od 15W.

...

ne ide to tako, odlući se jel troši ili ne troši....

17 godina

Ne može 'ništa' ili 'nerad' trošiti bateriju. Ako radi brže, toliko će više i trošiti. Uspori, smanji, ograniči isijavanje topline kao i konkurencija i imat ćeš malo trošenje. Zakon o očuvanju energije.

Što se tiče usporedne s Intel iGPU ne bi baš rekao

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-HD-630-Desktop-Kaby-Lake-vs-AMD-RX-Vega-8-Ryzen-iGPU/m178724vsm441833

Mislim, dakle half adder

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Za laptope je Riza ipak fail tezi, bar za ove ultralagane kojima je battery life jako bitan..

Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
ansha kaže...

Za laptope je Riza ipak fail tezi, bar za ove ultralagane kojima je battery life jako bitan..

Očekivao sam da će bit suprotno. Kolko se sjecam radi 14LPP procesa sweet-spot je mogao bit 8x2.2GHz @35W (ili neke slicne brojke) kaj bi bilo odlicno za notebookove kad bi dodali neki 2-core turbo do bar 3GHz.

9 godina
ansha kaže...

15w average s 25w peak na 2500u je ista (navodna nisam mjeri) potrošnja ko na i5 8250u , samo bi trebalo vidit jesu li usporedivi performansama..

15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
ansha kaže...

15w average s 25w peak na 2500u je ista (navodna nisam mjeri) potrošnja ko na i5 8250u , samo bi trebalo vidit jesu li usporedivi performansama..

Procitaj Anandovu recenziju, battery life je puno gori nego na 8250U laptopima. A glavna prednost desktop Ryzena - cijena, ovdje ne dolazi do izrazaja...

9 godina
jeli možda u recenziji pišu detalji baterije jednog i drugog laptopa?
15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...

Utvrdili su da je idle potrosnja dosta veca kod ryzena...

8 godina
protjeran

Potrošnja i idleu je realno nebitna.

Dakle test praktički istih laptopa, HP Envy x360, samo je procesor drukčiji i AMD je naravno jeftiniji nemalih 100 dolara.

https://www.laptopmag.com/articles/amd-ryzen-mobile-vs-intel-8th-gen-core

A s druge strane Dirt 3.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2018 20:09 (Paolo Maldini).

5 1 hvala 0
16 godina
Paolo Maldini kaže...

Dakle test praktički istih laptopa, HP Envy x360, samo je procesor isti i AMD je naravno jeftiniji nemalih 100 dolara.

A s druge strane Dirt 3.

Nije nebitna jer neki njihov load test di svakih 10 sekundi refresha stranicu nije realistični prikaz trajanja baterije.

Ja mogu potrošit par sati na npr. čitanje članaka na Wikipediji otvarajuci novu stranicu svakih 5-10 minuta gdje je procesor 99% vremena na 800MHz, a tada idle potrosnja postaje bitnija.

8 godina
protjeran

Wat, kakav refresh svakih 10 sekundi??

When we put both Envy x360 laptops through our battery test, which involves continuous surfing over Wi-Fi, the Ryzen-powered system lasted 5 hours and 11 minutes. The Core i5 model tapped out after 5 hours and 17 minutes

16 godina
Paolo Maldini kaže...

Wat, kakav refresh svakih 10 sekundi??

When we put both Envy x360 laptops through our battery test, which involves continuous surfing over Wi-Fi, the Ryzen-powered system lasted 5 hours and 11 minutes. The Core i5 model tapped out after 5 hours and 17 minutes

Onda još gore, jer ni ne piše koji je standard testiranja. Za reviewove laptopa za mene isključivo notebookcheck.com i to je to.

8 godina
protjeran
8ax kaže...

Onda još gore, jer ni ne piše koji je standard testiranja. Za reviewove laptopa za mene isključivo notebookcheck.com i to je to.

Tamo je značajno bolji od 8250U

https://www.notebookcheck.com/Test-HP-Envy-x360-15-Ryzen-5-2500U-Vega-8-SSD-FHD-Convertible.280292.0.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2018 20:23 (Paolo Maldini).
17 godina
odjavljen

Pa dobro sigurno nije jedan non stop gledao jubito a drugi imao otvorenu wikipediju...ili su otvarali iste stranice ili se na oba surfalo sve i svašta. S druge strane u gamingu AMD rasturio na proste faktore.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Za rendering i obradu videa ici na ryzen ili intel? Posto imam rx 470 grafu mislio sam zgrabiti ryzena. No uvidio sam da neki softweri uglavnog koriste cuda za rendanje, a nemam ndivia grafu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...

Dakle test praktički istih laptopa, HP Envy x360, samo je procesor drukčiji i AMD je naravno jeftiniji nemalih 100 dolara.

A s druge strane Dirt 3.

Idle je bitan jer je web browsing, piskaranje u officeu i gledanje filmova 95% idle.

Recenzija od 5 recenica, ona Anandtechova recenzija je doktorska dizertacija u odnosu na tvoj pronalazak...

8 godina
protjeran

Imaš 2 testa sa web browsingom značajno drugačija od tvog testa. Ako ćeš cherry pickati testove možeš. Uostalom dva laptopa sve isto osim chipseta i CPUa, gdje ćeš bolju podlogu za test?

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2018 21:39 (Paolo Maldini).
9 godina
ansha kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Utvrdili su da je idle potrosnja dosta veca kod ryzena...

utvrdili su da je potrošnja u % baterije veća na ryzen laptopu a dva laptopa s dvi razlićite baterije

17 godina
odjavljen

Baš tak, testovi baterija su retardirani jer iako "iste" baterije sigurno nemogu jednako držati neku radnju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...

utvrdili su da je potrošnja u % baterije veća na ryzen laptopu a dva laptopa s dvi razlićite baterije

Ne, mjerili su potrosnju u W a ne u % baterije. Ti ces i dalje pretpostavljat (krivo) stvari ili ces pogledat review?

15 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...
8ax kaže...

https://www.notebookcheck.com/Test-HP-Envy-x360-15-Ryzen-5-2500U-Vega-8-SSD-FHD-Convertible.280292.0.html

"Znacajno bolji" jer sa 33% vecom baterijom ima 19% duze trajanje baterije? Jeben si matematicar, a tek kad dodjete do postotaka... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2018 21:59 (ansha).
17 godina
Paolo Maldini kaže...
8ax kaže...

Ne priznajem taj test na njemačkom! Mora biti na engleskom i font mora bit helvetica, inače je Intel bolji. 

https://www.notebookcheck.net/Vega-8-vs-UHD-Graphics-630-vs-HD-Graphics-P630_8144_8126_7657.247598.0.html

Mislim, dakle half adder
9 godina
Velika većina a pogotovo jeftiniji modeli sa ryzenom imaju loše sređeno hlađenje i bateriju pa ako se može naći neka intelova alternativa s nvidiom za nešto višu cijenu isplativije je onda nadoplatiti tu malu razliku

Ok su izbor ako nekome nije važna duga baterija a laptop ne drže na sebi no moglo je to biti bolje sređeno
Baci neku ponudu za bilo kakav ssd i 8gb ddr4 rama

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice