Mislim da sve trgovine imaju neko pravilo "samo za osobnu upotrebu" tj. 1 komad najviše 2
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav, nadam se da postam na dobroj temi (netko je postavio slično pitanje pa je bio upućen ovdje)- htio bih uzeti Ryzen 5 2600 pa bih molio za savjet vezano uz matičnu i RAM- gledao sam neke kombinacije sa b450m pločama i 2x8gb rama ali se brinem za brzinu memorije. Za to dvoje imao bih na raspolaganju max 2000kn (računao sam negdje 1200 RAM i cca 650 matična). Za svaku pomoć unaprijed zahvaljujem.
Pozdrav, nadam se da postam na dobroj temi (netko je postavio slično pitanje pa je bio upućen ovdje)- htio bih uzeti Ryzen 5 2600 pa bih molio za savjet vezano uz matičnu i RAM- gledao sam neke kombinacije sa b450m pločama i 2x8gb rama ali se brinem za brzinu memorije. Za to dvoje imao bih na raspolaganju max 2000kn (računao sam negdje 1200 RAM i cca 650 matična). Za svaku pomoć unaprijed zahvaljujem.
https://www.nabava.net/search.php?q=ddr4+2933mhz+2x8+gb
https://www.nabava.net/search.php?q=Gigabyte+B450+Aorus+elite%2C
ja sam kupio ryzen 2600
ripjaws V 3200MHz 16gb
i B450 mortar
odlicna kombinacija,overclock na 4.0 odradio isti dan,ram malo spustio tajminge i eto ga radi ko podmazano
a jbg ja sam u njemackoj,mene je kombinacija kostala 385 eura sa arctic freezer 33 coolerom
ja sam kupio ryzen 2600
ripjaws V 3200MHz 16gb
i B450 mortar
odlicna kombinacija,overclock na 4.0 odradio isti dan,ram malo spustio tajminge i eto ga radi ko podmazano
napravio isti potez samo uzeo patriot 3000mhz rame. 330€ sve me izaslo radi savrseno naspram stare i5-ce
Nadam se do uskrsa novi Zen2, da više vidimo stvarne omjere snaga, iskreno.
Sve se nešto piše, a sve je za pola godine-godinu
Imas skroz dobar proc i ostatak konfe. Di ti se zuri?

Uvijek je to tako nekad ćekaš pa stvarno i vrijedi čekanja, a nekad flop kao AMD sa Vegom. Ne kažem da je loša ali cijena pri izlasku debilana kao i Intel sa procesorima trenutno. Ok znam majning itd...
I onda ćeš jedva čekat Zen3 itd. Cijeli život nešto se čeka, a sve što nam treba je tu .. Hoćeš slike s Marsa, genetski modificiranu djecu, superračunala za simulaciju fluida ... Jedino GTA ne ide na 149 fps-a. #firstworldproblems
Ja vec gledam kako da napustim prvu generaciju ryzena, ali necu na ovu medjugeneraciju, vec na drugu idem. Jos uvijek se mogu dobiti relativno dobri novci za to. Nekada je jedino Intel drzao na vrijednosti, a moram priznati da nakon skoro dvije godine ovoga puta niti ryzen nije puno izgubio na vrijednosti.
Ja vec gledam kako da napustim prvu generaciju ryzena, ali necu na ovu medjugeneraciju, vec na drugu idem. Jos uvijek se mogu dobiti relativno dobri novci za to. Nekada je jedino Intel drzao na vrijednosti, a moram priznati da nakon skoro dvije godine ovoga puta niti ryzen nije puno izgubio na vrijednosti.
Erm wtf?
Ljudi koriste danas drugu generaciju intela i zadovoljni su realno za 1080p gaming ti je i druga gen intela dovoljna, a naravno ako si pro gaming chair 240hz onda ne znam sto si gledao sirotinjski amd, trebao si odma smolom zalijepljeni intel uzeti
Ne znam sto imate od izvrtanja rijeci ili bas morate nesto napisati jer je to jace od vas. Lijepo sam napisao da nije puno izgubio na vrijednosti za ove dvije godine, a ne da uopce nije izgubio. Na stranu sto sam ga kupio vani i ne radi se o 1600ici.
Ne izvrcem ja nis, pogotovo kad imamo sve crno na bijelo pa nema potrebe za time.
Valjda sam trebao napisati "Kak nije izgubio puno na vrijednosti?" pa ne bi bilo zabune, jer izgubiti gotovo 50% vrijednosti u roku od god i pol dana je puno. Ove dvije godine koje spominjes ce biti kad izade Ryzen 2, a tad ce izgubiti jos vise.
Kolko god spustanje cijena bilo dobro za nove kupce, nije toliko bajno za one koji su mislili nesto malo nadoplatiti i preci na neku noviju generaciju Ryzena.
Prijatelju, nemam se namjeru raspravljati sa toksicnim tipkovnica voriorsima. Napisao sam sto sam napisao, a tko ce to kako shvatiti (cak i nakon pojasnjenja) na njemu je. Sve najbolje.
Kad je sve cisto ko suza onda niti nema rasprave.
da bolji ti je ryzen. Medutim ako catie vise koristis, mozda ti je boje piknut notebook sa nvidia karticom, cini mi se da catie puno bolje radi sa CUDA nego sa intel on board i vegom, nisam 100% siguran
sto se worksa tice, ryzen ti je bolji puno, vega ubija intel hd a i cpu je jaci u tome slucaju
I onda ćeš jedva čekat Zen3 itd. Cijeli život nešto se čeka, a sve što nam treba je tu .. Hoćeš slike s Marsa, genetski modificiranu djecu, superračunala za simulaciju fluida ... Jedino GTA ne ide na 149 fps-a. #firstworldproblems
E, aj ne serkite sa tim parolama, intel je taman izbacio svoje, AMD samo što nije, ako sad nije vrijeme za "čekat i vidjet" ne znam kad jest, pogotovo netko kao ja tko trenutno ne kupuje, već me zanima jel to reklama dobra, ili AMD zaista konačno ima konja za utrku.
već me zanima jel to reklama dobra, ili AMD zaista konačno ima konja za utrku.
Čekaj malo, zadnjih godinu dana događaja Ryzena 1 i 2 si propustio :)
50% veći IPC Zen1 od prošle buldozer generacije, a on se pita imaju li konja za utrku. Moram priznat, ni nevjerni Toma ti nije ravan
POzzz ekipa.
Nakon nekih desetak godina koristenja laptopa, svi na Intel platformi upiknuo sam si desktop racunalo bazirano na Ryzenu.
Konfiguracija je sljedeca:
MBO: gigabyte x470 aorus ultra gaming
CPU: Ryzen 1700
RAM: G skill Aegis 16GB (2x8) 3000Mhz
SSD: Kingston A400 240GB
GPU: GTX 1060 6GB
PSU: Chieftec gps-600a8 600W
KUCISTE: MS Aquarius
Ehh sada nakon sto je sve sklopljeno nikako ne mogu da podesim da memorija radi na punoj brzini od 3000Mhz. Uradio sam update biosa ploce i najbolje sto mogu da uradim je da mnozitelj stavim na 28 i da radi na 2800MHz. Znam da nije sada ono neka osjetno vidna razlika i da najvjerovatnije necu ni primjetiti pad nekih performansi (komp se koristi za video obradu, photoshop i casual gaming) ali da vidim da li je netko imao slicnih problema, postoji li neki savjet da ipak podignem tu memoriju na max brzine??
POzzz ekipa.
Nakon nekih desetak godina koristenja laptopa, svi na Intel platformi upiknuo sam si desktop racunalo bazirano na Ryzenu.
Konfiguracija je sljedeca:
MBO: gigabyte x470 aorus ultra gaming
CPU: Ryzen 1700
RAM: G skill Aegis 16GB (2x8) 3000Mhz
SSD: Kingston A400 240GB
GPU: GTX 1060 6GB
PSU: Chieftec gps-600a8 600W
KUCISTE: MS Aquarius
Ehh sada nakon sto je sve sklopljeno nikako ne mogu da podesim da memorija radi na punoj brzini od 3000Mhz. Uradio sam update biosa ploce i najbolje sto mogu da uradim je da mnozitelj stavim na 28 i da radi na 2800MHz. Znam da nije sada ono neka osjetno vidna razlika i da najvjerovatnije necu ni primjetiti pad nekih performansi (komp se koristi za video obradu, photoshop i casual gaming) ali da vidim da li je netko imao slicnih problema, postoji li neki savjet da ipak podignem tu memoriju na max brzine??
Previse se opterecujes za tih 200mhz umjesto da uzivas u takvoj masini
evo i mene prvi put u zivotu na AMD-u. dakle, ram je uzas za podesit, nista preko 2133 nije stabilno. no, dobro, doci ce neki apdejt biosa ako ne ranije, onda kad izbace drugu generaciju.
ali ono sta me nervira najvise je to da driveri za chipset ne dolaze sa maticnom (mislim dolaze samo osnovni) nego treba ic na AMD-ov sajt i tamo skidat... da nisam gledo neki video, nebi to nikad znao. ti drajveri onda instaliraju neki poseban power balance za ryzen u windowsima pa je kao brzi. nigdi to ne pise u dokumentaciji ni ploce ni procesora. druga stvar, senseMi. Odnosno precision boost overdrive i XMP2 ili kako se zove taj kurac.
prekopao sam citav bios i nigdi ja ne vidim di se to ukljucuje. moguce da je do proizvodjaca maticne (asrock, majku im). u ryzen masteru mi PBO iskljucen i pise future technology, currently unavailable.
inace, komp radi ko madjionicar. kud ja kliknem on odmah otvara :D