AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.811
|
čitano: 6.901.987
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Još jednom - čemu takav test ako nikad nećeš prići niti blizu takvom opterećenju, osim i jedino u tom testu?
Sasvim mi je ok da to neki koriste, koristio sam i ja occt linpack iz radoznalosti, ali zašto bi drugi testovi, bliži uvjetima kakvi će biti u korištenju, nisu ok dok ne prođeš torturu?
14 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Od danas do nove godine tko zavrti linX da mu se system ne sruši možemo priznat kao stabilan OC.

Sve ispod toga su samo forumske priče.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2018 22:29 (mislioc).

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
war3_tft kaže...
.

sry ali nemaš veze.
intel se proziva jer su škrti s fakin paston ispod ihs-a.

IHS stoji za Intergrated Heat Spreder , u imenu stoji da širi površinu s koje se disipira toplina.
da bi to šta ime govori bilo istina po fizikalnim zakonima se podrazumjeva da će se koristit termalni interfejs koji dopušta jednaku ili malo manju toplinsku provodljivost ko i sam ihs.
pasta ispod ihs-a je isto ko i direct die cooling i ihs više nije heat spreder (je ali jako loš) pa postaje samo poklopac da se ne ošteti cpu die.

za par minuta ćeš dobit temperature ryzena u linpack extreme testu na ryzenu na šta svi kažu pretjeranih 1.5v i 4.1ghz i nekih 270w heat outputa na aio cooleru.

kolega kojemu se ryzen grije treba vjerovatno ponovit stavljanje paste jer mu je vjerovatno ostalo zraka ako ima problema s pregrijavanjem, treba coviku pomoc a ne tu glumit odvjetnika nekoj tamo usranoj firmi nebitno kojoj.

edit: evo slika , uspi sam nabit još 30w(trotling kontrola ugašena) pa sad pići 300w vrm sa ploće od 550kn

>70 stupnjeva pasta je shin etsu od 2 usd.

Ha dobro snasao si se i umocio aio u led. 

Osim toga ne kuzim kaj hoces reci s ovim "ploca od 500kn", pa da stavis cb score bio bi prepolovljen od throttlanja. 

9 godina

da van odgovorin obojici , evo zašto koristit stres test za nac limit

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pa ja nikad nisam niti govorio da se stres test ne koristi za limite. 

Sad tek vidim da si pogasio limite, sva sreca cb traje kratko inace bi bilo vatre. 

9 godina
daj pls napravi linx extreme sa tim i5 :)
13 godina
protjeran
Sta nije da avx instrukcije puno vise griju Intela koji nije osakacen po tom pitanju? Bas sam pitao anshu sto se desava po tom pitanju, nek me ispravi ako sam u krivu.
17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...

da van odgovorin obojici , evo zašto koristit stres test za nac limit

Zbog 75 MHz?

Freak Show Inc.
9 godina

ne, stress test prolazi bez greške na 4.125ghz dok na 4.2 ne prolazi iako sve ostalo prolazi..
na 4.1 ima bolji skor u cb jer ne radi na frekvenciji višoj nego može radit u kombinaciji s ovom ploćom.
tj nema smisla taj nestabilni oc ustvari ima jedino smisla ako se oces kurcit na forumu da ti se proc kloka na 4.2 a na 4.1 radi i stabilno i bolje.

@war3 cekaj anshu nek dodje on je ekspert za ove stvari ali mislim da je ovaj linx extreme i na amdu isto zajeban jer grije 50W više nego prime small fft.

svejedno jel toliki problem odradit cinebench i 5 minuta ovog linx testa pa postat ovde da vidimo kako taj i5 radi kad ga ekspert overkloka, bilo bi lipo kad bi i temperature u hwinfo64 pokaza a moš i cpuz bench napravit ...

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2018 9:54 (dabar_solta_V2).
15 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Sta nije da avx instrukcije puno vise griju Intela koji nije osakacen po tom pitanju? Bas sam pitao anshu sto se desava po tom pitanju, nek me ispravi ako sam u krivu.

Moj 4/4 cpu u linx-u daje bolji score nego dabrov 6/12 cpu, to ti je i razlog zasto se ekstremno griju i trose kad vrte avx instrukcije. 

9 godina
aaa jel to ima veze s onim 512bit ?
15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
aaa jel to ima veze s onim 512bit ?

AVX512? To je kod skylake x-a

16 godina

Znam da nije tema ove teme, ali da pitam. Naručio sam komponente, naravno procesor je Ryzen 5 1600X, a matičnu koju sam htio spariti s njim je Asrock AB350M Pro4 za koju sam čuo ovdje na forumu da je dobra i ima mogučnosti overclockanja navedenog procesora. Međutim, kada sam naručivao komponente, u trgovini su mi rekli za tu matična ploča Asrock AB350M Pro4 da s njom imaju dosta problema, da je sklona kvarenju i da imaju dosta reklamacija, te su mi u zamjenu ponudili da uzmem matičnu Gigabyte B450M DS3H, na što sam pristao, a da nisam istražio o kakvoj je ploči riječ. Na internetu ima jako malo recenzija o toj ploči, pa ako imate kakvu dodatnu informaciju iz prve ruke, kakva je, kako se ponaša, ima li mogučnost overclockanja i sl. Lp

I See Offline People !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa nije ni stres test i linpack pa se o tome priča . A ono, to ti je neka bazična B450 ploča, za nezahtjevne korisnike je dobra a za OC, ako ne diraš napon i clockaš dokle ide na stock naponu, vjerujem da je dobra. Nikako za neki jače clockanje, ali to ti svakako niti nema smisla kod Ryzena općenito. Znači nekih 3.7 do 3.8 Ghz i dobar si.

9 godina
itomic009 kaže...

.. ako ne diraš napon i clockaš dokle ide na stock naponu, vjerujem da je dobra. Nikako za neki jače clockanje, ali to ti svakako niti nema smisla kod Ryzena općenito. Znači nekih 3.7 do 3.8 Ghz i dobar si.

kako ne ????? https://valid.x86.fr/5nkj5g > 4.3ghz 6t ili 4.1ghz 12t stabilno na spomenutoj ploći, iskreno ne vidim puno stabilnih ryzena na 4.1ghz na puno puno puno boljim ploćama. vrm može dat 250w+ bez problema a za to ohladit mu treba bar aio vodeno.

ne kažem da su skupe ploće nepotrebne ali mislim da mu se više isplati kupit bolji hladnjak nego bolju ploću u ovom slućaju.

16 godina
itomic009 kaže...

Pa nije ni stres test i linpack pa se o tome priča . A ono, to ti je neka bazična B450 ploča, za nezahtjevne korisnike je dobra a za OC, ako ne diraš napon i clockaš dokle ide na stock naponu, vjerujem da je dobra. Nikako za neki jače clockanje, ali to ti svakako niti nema smisla kod Ryzena općenito. Znači nekih 3.7 do 3.8 Ghz i dobar si.

Uredu, hvala na info. Ja nisam baš zahtjevan što se toga tiče, nego eto, ako se da clockat zašto ne bih probao. Pitam prvenstveno zbog toga jer sam planirao onu drugu ploču uzet (Asrock AB350m Pro4) za koju znam da podržava OC, a za ovu ploću nisam našao ništa. 

dabar_solta_V2 kaže...
itomic009 kaže...

.. ako ne diraš napon i clockaš dokle ide na stock naponu, vjerujem da je dobra. Nikako za neki jače clockanje, ali to ti svakako niti nema smisla kod Ryzena općenito. Znači nekih 3.7 do 3.8 Ghz i dobar si.

kako ne ????? https://valid.x86.fr/5nkj5g > 4.3ghz 6t ili 4.1ghz 12t stabilno na spomenutoj ploći, iskreno ne vidim puno stabilnih ryzena na 4.1ghz na puno puno puno boljim ploćama. vrm može dat 250w+ bez problema a za to ohladit mu treba bar aio vodeno.

ne kažem da su skupe ploće nepotrebne ali mislim da mu se više isplati kupit bolji hladnjak nego bolju ploću u ovom slućaju.

Oke, hvala. Što se tiče hladnjaka, uzeo sam LC-CC-120 hladnjak za procesor, mislim da će za mene biti sasvim dovoljan, jer nisam previše zahtjevan korisnik. Ako uspijem OC na neku stabilnu frekvenciju super, ako ne, bum ga ostavio kako je. 

I See Offline People !
17 godina

Sutra AMD organizira 'next horizon' događaj. Vjerovatno će biti govora o novom 7 nm Epicu (valjda ne EpicBrozo)

"AMD's next horizon event is scheduled for Tuesday, November 6, 2018, where we will discuss innovation of AMD products and technology, specifically designed with the datacenter on industry leading 7-nanometer process technology."

https://www.anandtech.com/show/13538/amd-investor-relations-next-horizon-november-6th

@IanCutress
I've been told that none of the event (on Tuesday) is under embargo. So expect live blogs aplenty. I also have some time with the CTO, Mark Papermaster, booked for the afternoon.

Mislim, dakle half adder

3 0 hvala 0
10 godina

Izgleda da memory controler radi 

#YOLO
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
stigla makinja? btw jeli to prastari agesa 2 bios
10 godina
dabar_solta_V2 kaže...
stigla makinja? btw jeli to prastari agesa 2 bios

Stigao ja kući dan ranije sa godišnjeg jer treba benchat!

Bios je zadnji koji postoji nažalost na Asusu. Čeka se 1.0.0.6 ko voda u pustinji.

Uglavnom memorija radi na 3466 fast presetu (speglani cl14) sto na starom ryzen 7 nisam nikad uspio upaliti a kamo li da je stabilno i bez errora 

idem dalje tjunirat dok sve nebude spremno za izvuć max iz malog špirota. (temp od 70 u cinebenchu a feeda mu 1.488v )

#YOLO
15 godina
protjeran

Bacit cu u smece ovaj ryzen komp majkemi, moram kupovat novi mis i tipkovnicu jer riza nece da radi s bezicnim stvarima od logitecha 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...

Bacit cu u smece ovaj ryzen komp majkemi, moram kupovat novi mis i tipkovnicu jer riza nece da radi s bezicnim stvarima od logitecha 

Ajde reci di ćeš da ga baciš ... Tako meni kažu kad ne dam olovni akumulator za 5 kn

Mislim, dakle half adder
13 godina
ansha kaže...

Probaj bacit Logitech, bit će ti lakše!

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
odjavljen

Ako treba dođem do kontejnera...nije me sram.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ne trebaš ni silazit do kontejnera ja dolazim na vrata nosim jumbo pizzu i viski, gajbu pive.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2018 12:25 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
ansha kaže...

Imam od logija bežični miš i slušalice, sve radi.

17 godina
odjavljen

Meni Šogi donese svoju Rižu sa vremena na vrijeme kad shebe windowse, samo preštekam receiver od logitech K360 tipkovnice i logitech G700s miša u njegov komp i radi najnormalnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ma daj, naravno da radi.

Kolega nas zajebava s pokricem, uostalom, nije zabavno kad sve radi.

Da nije njega, ti se uopce ne bi javio!!! :)

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
protjeran
metallic kaže...
ansha kaže...

Probaj bacit Logitech, bit će ti lakše!

Logitech radi savrseno na drugim kompovima (da ne kazem intelu), imam 2 seta i oba rade sranja na ryzen kompu...

XXX kaže...

Meni Šogi donese svoju Rižu sa vremena na vrijeme kad shebe windowse, samo preštekam receiver od logitech K360 tipkovnice i logitech G700s miša u njegov komp i radi najnormalnije.

I meni 15 minuta radi bez greske pa onda malo bude neupotrebljivo, pa malo bude poluupotrebljivo, pa opet bez greske...

17 godina
odjavljen

Očito problem sa logitech driverima za ryzen chipst.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice