AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.864.972
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Tonči kaže...

Cijeli niz taskova u AI sektoru, rendering... ima toga koliko hoćeš. Imaš primjene gdje jednostavno ne trebaš toliko jezgre, koliko trebaš IO. I to je sasvim legitimno tržište koje AMD može, a Intel ne može pokriti po tim cijenama.

Za renderng ne treba, ne utjece na brzinu renderinga, samo na brzinu ucitavanja scene u memoriju sta je krajnje zanemarivo..

AI stvari isto nisi zahtjevne za propusnoscu...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Cijeli niz taskova u AI sektoru, rendering... ima toga koliko hoćeš. Imaš primjene gdje jednostavno ne trebaš toliko jezgre, koliko trebaš IO. I to je sasvim legitimno tržište koje AMD može, a Intel ne može pokriti po tim cijenama.

Za renderng ne treba, ne utjece na brzinu renderinga, samo na brzinu ucitavanja scene u memoriju sta je krajnje zanemarivo..

AI stvari isto nisi zahtjevne za propusnoscu...

Pišeš o stvarima o kojima imaš vrlo limitirano znanje i nema smisla da o tome raspravljamo. - Ne moraš kupiti, očito nisi ni ciljano tržište. AMD vidi priliku u procesorima s manje od 12 jezgara na platformi koja nudi jako veliku propusnost sabirnice i četverokanalnu memoriju. To je sasvim OK. Ponuda im je odlična i trenutno superiorna konkurenciji.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 15:41 (Tonči).
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Pišeš o stvarima o kojima imaš vrlo limitirano znanje i nema smisla da o tome raspravljamo. - Ne moraš kupiti, očito nisi ni ciljano tržište. AMD vidi priliku u procesorima s manje od 12 jezgara na platformi koja nudi jako veliku propusnost sabirnice i četverokanalnu memoriju. To je sasvim OK. Ponuda im je odlična i trenutno superiorna konkurenciji.

Jok, moje znanje je vece od tvoga i zato sam ja u pravu  a ne ti. Nja-nja-nja-nja 

Lijepo ti objasnjavam da je propusnost nebitna za rendering kao i za vecinu compute scenarija... Uostalom, samo 32 stazice su dedicated za grafiku...

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 16:56 (ansha).
17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

ansha koja ti je struka i cim se bavis?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 16:59 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
4mal kaže...

ansha koja ti je struka i cim se bavis?

Imam 3 razreda osnovne skole i u penziji sam...

17 godina
odjavljen

Ko da je u hrvatskoj struka bitna jbt...

Freak Show Inc.

1 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

Ako nestane struje pozdravi se sa matičnom (osim ako ima dual bios, to nudi samo gigabyte koliko znam).

17 godina
odjavljen
DaShip kaže...

Ako nestane struje pozdravi se sa matičnom (osim ako ima dual bios, to nudi samo gigabyte koliko znam).

E jebi ga sad, veca je vjerojatnost da ce mu bracni savjetnik izjebat zenu nego da ce nestati struje bas u tih 60 sekundi dok flasha bios...

Freak Show Inc.
17 godina

Imaju i druge ploce a ne samo gigabyte, imas za reflas bios na novijim plocama, a sad bas da ce nestati struje u tom trenutku dok flashas bios je vjerojatno kao i da ces dobiti na lotu.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

treba flešati dok nebude nestalo struje. simple

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
8 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Friday kaže...
DaShip kaže...

E jebi ga sad, veca je vjerojatnost da ce mu bracni savjetnik izjebat zenu nego da ce nestati struje bas u tih 60 sekundi dok flasha bios...

Čemu TD-ovi?To je opasnost koja postoji i koja se može desiti, za razliku od vas ga barem upoznajem sa tim, šta ste vi korisno rekli?Koja bolesna ekipa 

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 19:38 (DaShip).
14 godina

Jebao te TD, nije ovo fejšbuk.

Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina

Thumbs down znaci da se ne slazem sa izjavom bez da to moram napisati..

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Na Gigabyte web stranici zadnji BIOS update je F6 (ne F7) za GA-AX370-Gaming 5 ,ako idete preko mob. vidljiv je update F8 koji se može skinuti....

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Jok, moje znanje je vece od tvoga i zato sam ja u pravu  a ne ti. Nja-nja-nja-nja 

Lijepo ti objasnjavam da je propusnost nebitna za rendering kao i za vecinu compute scenarija... Uostalom, samo 32 stazice su dedicated za grafiku...

A bilo je ok kad je intel na 2011 v3 socketu (tj sve do sadašnje hedt ili kako već platforme) nudio max 10 jezgri (zanemarimo xeone sa upitnim frekvencijama)?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
odjavljen
DaShip kaže...
Friday kaže...
DaShip kaže...

Čemu TD-ovi?To je opasnost koja postoji i koja se može desiti, za razliku od vas ga barem upoznajem sa tim, šta ste vi korisno rekli?Koja bolesna ekipa 

Ti meni udario TD i mene pitas cemu TD-ovi?

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Ne, nego je iritantno čitati tako kategorički iznesene besmislice. Da ponovim i više se neću vraćati na temu: postoji mnogo primjena koje trebaju četverokanalnu memoriju i postoji mnogo primjena koje trebaju puno PCIE laneova. Sve to bez da trebaju 16 jezgara procesora. To je tako.

To što netko to nije vidio ne znači da ne postoji. Nekome to možda nije bitno (sigurno nije za većinu na ovom forumu), super, za nekog nije takav proizvod. Threadripper ni Skylake-X nisu platforme za Counter Strike, iako netko dubljeg džepa može novac baciti i na to. Ne očekuje se od gejmera da razumiju svrhu nekih karakteristika ili zašto neke stvari postoje. Zašto postoji četverokanalna memorija, zašto postoji NVLink, zašto se proizvodi HBM, GDDR6, zašto su diskovi NVMe i tako dalje.

AMD je napravio super potez. Dok Intel prisiljava kupce na 10 jezgara da bi dobili pune mogućnosti X299, AMD ne ograničava umjetno, nego nudi i 8-jezgreni CPU s četverokanalnom memorijom i preko 60 PCIE staza. Bravo AMD, još jedan razlog zašto ne platiti 1200€ za termonuklearni reaktor za šamotnu peć, već se može ostati na 8 jezgara, platiti 50% cijene i dobiti pregršt mogućnosti. 

Što misliš, zašto je EPYC "out of stock" i zašto postoji 8-jezgreni EPYC?

Znaš li što mi je rekao DC šef prije koji tjedan kad je objavljen EPYC? - "Insta-death for 2-socket Xeon machines.". - Dvoprocesorske i jednoprocesorske mašine s ovako finom propusnošću za data poslove su dušu dale. Ja se Intela rješavam svakako, eno ga na njuš. čeka da naleti netko kome je Intel bog i batina. 

P.S. Memorijska propusnost na softverskim rendererima koji trebaju puno depth buffer informacija itekako je veliki problem. Štedi se ogroman novac tako što se ne plaća patente za algoritme za kompresiju. Kad trebaš i koristiš velike količine RAM-a, nemaš velike brzine, a bez velikih brzina, propusnost je nevelika. Trebaš kanale jer nećeš dobiti 4GHz RAM u 128GB varijanti.

Nope.
9 godina
protjeran
Moj PC  
3 0 hvala 4
12 godina
DaShip kaže...

Čemu TD-ovi?

ivanzu kaže...

Jebao te TD, nije ovo fejšbuk.

oće to tako u pubertetu, evo i moja 13-godišnja ćerce se silno uzrujava radi jednog prišta na čelu

kako sad njoj objasniti koliko je to nebitno...

12 godina

ja imam taj bios...1.369 mi je na turbo clocku.od 3692 mhz..jel to uredu...gledao u hw info max voltage i max clock po jezgrama

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 23:26 (mariolla79).
9 godina
Lucidius kaže...

.... Sets Voltage Up To 1.7V oprezno sa BIOS updejtima na Gigabyte plocama 

stjepanj aprooved bios

šalu na stranu baš me zanima kad će sredit ove biose jer je ovo smješno koliko ćudnih stvari ima i u "valjalim" verzijama.

12 godina

jel je to do novog ryzena.....i killer etherneta..na phenomu nisam bas glatko mogao gledat you tupe na full hd 1080...ili je zastajkivalo ili se loadalo...a nije net...sad sve leeeeeeeeeeti

razorblade
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Izgleda da je doslo vrijeme da odem po svoj primjerak..😎lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Moj PC  
14 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Kaj reci, cestitke amd-u😎💪👍napokon👌lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
XXX kaže...

Pa to ti je ovo kaj sam ja spomenul, dakle na dolnjem prvom linku+Jubitu MindFactory.de video tablice.To je samo po sebi bilo dost jasno, ništa čudno to su potpuno očekivani prodajni rezultati.Švabo nije glup niti čorav, uostalom tak če bit i globalno situacija da je R5 1600 najprodavaniji proc ili uloženo-dobiveno najbolji izbor.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=337&jumpto=5464148&sort=asc&view=flat

Ja sam to več prije nekoliko mjeseci prognoziral, ili logično zaključil+poentiral da je Intel dominacija završila.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/zbog-amd-ovih-ryzena-intel-uvodi-dodatne-kaby-lake/247766.aspx?page=1&jumpto=5303429&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=247&jumpto=5355246&sort=asc&view=flat

WccFtech pavijane nema smisla komentirat, oni su to prikazali kao veliku spektakularnu informaciju.Ako pratiš situaciju zadnjih nekoliko mjeseci, ovo ti dođe kao onako nikakav poseban spektakl za nabijanje na jarbole.

16 godina
odjavljen

Dodatak na ono gore, članak Semiacuratea: https://www.semiaccurate.com/2017/08/29/amds-epyc-pummels-intels-new-xeon-w-workstation-cpus/

I ovaj stariji: http://www.anandtech.com/show/10125/seagate-announces-pcie-x16-ssd-capable-of-10gbs

Uskoro ti neće trebati kućište od 1000€ samo da u njega staviš M2 diskove, već ćeš imati dovoljno X86 jezgara da sve to vrtiš softverski, dovoljno stazica za diskove (x8, x16 uskoro).

AMD je bio dovoljno underdog, ali sad ima konja za utrku koji razbija Intel. Tko profitira od toga, osim dioničara firme? Mi, korisnici. Treba nam konkurencija, a ovakvi nagli kolo sreće momenti, super su za situaciju.

Nope.
Moj PC  
7 0 hvala 2
17 godina
odjavljen

Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je porasla prodaja 6+ core procesora u odnosu na proslu godinu. Vjerojatno 1000%

Freak Show Inc.

3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
6 je sweet spot za gejmere. Covfefe Lake će, kad izađe u 2018., bit dobar ulov.
Nope.
17 godina
Tonči kaže...
6 je sweet spot za gejmere. Covfefe Lake će, kad izađe u 2018., bit dobar ulov.

kaj ti je to conffeti lake 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.9.2017 12:07 (4mal).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice