AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.864.972
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

pcie ssdovi? pcie kartice tipa audio input output interfejsi, video capture kartice itd itd itd

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ok, može se nategnuti sa 32GB (ja sam računao sa 64), ali ne vidim baš razlog sa skuplje kućište za TR, a bit će i jeftinijih X399 ploča.

Dodatne licence za render-slave su obično u paketima po 5 pa se njih može i zanemariti, ali Windowsi još uvijek nisu besplatni.

Za grafe, stvar radnog procesa, nekad je zgodno da su bar neki mid-range da se u nuždi može nešto i napraviti na njima.

U praksi, dva "slaba" render-slavea moraju biti bitno jeftinija od jednog jačeg da bi u konačnici bili bolja kupnja, a nekom bi i manje zauzeće prostora više značilo od tih par sto Kn. 

9 godina
protjeran

Pa trebas skuplje kuciste jer nemres vodeno i vecu maticnu kak spada metnut u jeftinjak kuciste. 

Prednost dvije konfe je i kaj mozes drugacije radnje obavljat istovremeno.

A i lakse je kasnije za prodat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Tonci

Shvatio sam ja sve od pocetka, i dalje kazem, nitko pametan nece bacati 8000kn na 1900x i prikladnu plocu kad za 3500kn imas 1700 model u neku mainstream x370 plocu.

Te stazice i ram utori nikome ne vrijede tih novaca, niti je za rendanje sa grafama od velike vaznosti puno stazica. 

Edit

I naravno da su jezgre sveti gral u pro vodama.

"stazice i utori" su bog i batina na bilo kojim radnim stanicama

ne sluze radne stanice samo za rendanje, ima mali milion profesionalnih primjena za koje nisi niti cuo, gdje je CPU, PCIe stazice i memorijska propusnost "kralj i bog", gdje se iskoristavaju sve blagodati koje nude Intel i AMD platforme u ovome segmentu, tako da je 1900x vrlo pametan potez AMD-a 

1900x kao entry level ima odlicnu cijenu s obzirom sto nudi, a pogotovo kada pogledas Intelovu ponudu koja nema nista takvoga ni blizu

placem od smijeha kada vidim "gejming" benchmarke TR i Intelovih procesora

15 godina
protjeran
Timo kaže...

"stazice i utori" su bog i batina na bilo kojim radnim stanicama

ne sluze radne stanice samo za rendanje, ima mali milion profesionalnih primjena za koje nisi niti cuo, gdje je CPU, PCIe stazice i memorijska propusnost "kralj i bog", gdje se iskoristavaju sve blagodati koje nude Intel i AMD platforme u ovome segmentu, tako da je 1900x vrlo pametan potez AMD-a 

Ti nam eto nabroji samo 50 od tih mali milion primjena...

9 godina
protjeran

Kaj mu je sad, jel zanjemio? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Prije su luci i ansha kenjali po Rajzenu najvise zbog nedostatla stazica a to se sad moze preskociti i zaobici jer je konkurencija banana po tom pitanju, a Threadripper je najjaci desktop cpu i to za milju baksa....

Biased much, are we?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Prije su luci i ansha kenjali po Rajzenu najvise zbog nedostatla stazica a to se sad moze preskociti i zaobici jer je konkurencija banana po tom pitanju, a Threadripper je najjaci desktop cpu i to za milju baksa....

Biased much, are we?

Sad me citiraj inace je ovaj tvoj post najobicnije lazljivo kenjanje...

16 godina

Bijesni su jer će im njihovi uskoro postat entry level procesor, ne mogu se sa tim nikako pomirit. 

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Baš, jako sam bijesan jer moj entry level proc radi 20 FPS vise u gejmingu od Ryzena 

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 0:13 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ansha kaže...
chaselol kaže...

Biased much, are we?

Sad me citiraj inace je ovaj tvoj post najobicnije lazljivo kenjanje...

To si izvalio na CPU chat temi prije jedno bar 6mj.

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
dj dubo kaže...

Pozz ekipa evo i ja postao vlasnik ryzen-a 1800x  
Neću još ništa OC-at jer bios od matične (asus crosshair hero VI) nije još stabilan pa ću da čekam malčice :) 

Sve štima ali, ako si prihvatio preporuke taj Ryzen proc gotovo niko nije preporučal kao razumnu ili smislenu kupnju.Zakaj si ti i zbog čega kupil baš taj proc a ne R7 1700, pa zelenaša gotovo svi jedino i preporučuju?Eventualno još R7 1700X, i apsolutno ništa drugo od R7 linije ili serije procesora.

Nisu imali na lageru 1700 ni 1700x (magazin.rs i adm.hr) pa mi se nije dalo čekat :)

Scoby
10 godina
odjavljen
Mladen kaže...
Lucidius kaže...

Pa slozena konfa sa 1950x ce biti skuplja nego dvije konfe sa 1700 modelima... 

Moja exceluša kaže drukčije, ali ok, možeš i sam izračunati.

Nemoj da on računa, njegovo računanje je već nekoliko puta završilo vrlo neslavno, btw. Luci daj ti objasni čovjeku koji se predpostavljam godinama bavi sa time kako se to zapravo radi.

13 godina
dery kaže...

Bijesni su jer će im njihovi uskoro postat entry level procesor, ne mogu se sa tim nikako pomirit. 

Pregazio ih tehnoloski napredak i procesori sa 4 jezgre od 100eur :D

Lucidius kaže...

Baš, jako sam bijesan jer moj entry level proc radi 20 FPS vise u gejmingu od Ryzena

20fps na integrusi koju ryzen nema.

To je definitivno prednost, kapa dole.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina

Wow... moram priznati da sam oduševljen. Znao sam da je brzina rama na Ryzenu bitna.. ali baš toliko? Wow, jednostavno nemam riječi. U pro aplikacijama i nije toliko strašna razlika (2-3%) ali za igre je groundbreaking izgleda - ogromna razlika

I kao bonus, temperature su nešto bolje na X370 ploči.

Ryzen 1700X 3.8Ghz (1.25V, -0.1 offset) OC na Asus Prime B350-Plus ploči i HyperX RAM 16GB na 2400Mhz

Temp idle: 38c

Temp load: 63c nakon 30min

CB15: 1708

Hitman average FPS (Ultra): 89

Witcher 3 average FPS (Max, HW off): 97 fps

Ryzen 1700X 3.8Ghz (1.25V, -0.1 offset) OC na Asus Prime X370 Pro ploči i G.Skill TridentZ RAM 16GB na 3200Mhz (CL16)

Temp idle: 33c

Temp load: 60c nakon 30min

CB15: 1742

Hitman average FPS (Ultra): 114

Witcher 3 average FPS (Max, HW off): 112

Možda da probam OC-ati memoriju iznad 3200?

EDIT: Samo da napomenem za one koji tek kupuju komponente - obavezno napraviti update BIOS-a za sve memorije iznad 2666Mhz. Default BIOS je bio 0602 čini mi se, iz 5. mjeseca (X370 ploča) i svaki put kad bi pokušao s memorijom preko 2666Mhz nebi prošlo POST. Update na verziju 0801 iz 8.mjeseca i ide bez problema na 3200Mhz stable

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 9:01 (mrsmith).
Moj PC  
7 0 hvala 8
15 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Post ti je isto kenjanje ko i njegov dok ne nadjes taj moj post..

10 godina
odjavljen
mrsmith kaže...

Wow... moram priznati da sam oduševljen. Znao sam da je brzina rama na Ryzenu bitna.. ali baš toliko? Wow, jednostavno nemam riječi. U pro aplikacijama i nije toliko strašna razlika (2-3%) ali za igre je groundbreaking izgleda - ogromna razlika

I kao bonus, temperature su nešto bolje na X370 ploči.

Ryzen 1700X 3.8Ghz (1.25V, -0.1 offset) OC na Asus Prime B350-Plus ploči i HyperX RAM 16GB na 2400Mhz

Temp idle: 38c

Temp load: 63c nakon 30min

CB15: 1708

Hitman average FPS (Ultra):89

Witcher 3 average FPS (Max, HW off): 97 fps

Ryzen 1700X 3.8Ghz (1.25V, -0.1 offset) OC na Asus Prime X370 Pro ploči i G.Skill TridentZ RAM 16GB na 3200Mhz (CL16)

Temp idle: 33c

Temp load: 60c nakon 30min

CB15: 1742

Hitman average FPS (Ultra): 114

Witcher 3 average FPS (Max, HW off): 112

Možda da probam OC-ati memoriju iznad 3200?

EDIT: Samo da napomenem za one koji tek kupuju komponente - obavezno napraviti update BIOS-a za sve memorije iznad 2666Mhz. Default BIOS je bio 0602 čini mi se, iz 5. mjeseca (X370 ploča) i svaki put kad bi pokušao s memorijom preko 2666Mhz nebi prošlo POST.Update na verziju 0801 iz 8.mjeseca i ide bez problema na 3200Mhz stable

omg AMD, koliko casual korisnika zna napravit ovo što si ti napisao, ljudi ne znaju resetirat računalo jbt, ne želim zvučati pristrano, no,

to je prednost Intela, ovo što je zeleno je kod intela na automatici a ovo što je žuto nije potrebno ni radit, kupiš spojiš i koristiš

16 godina
Glavas_ZG kaže...

omg AMD, koliko casual korisnika zna napravit ovo što si ti napisao, ljudi ne znaju resetirat računalo jbt, ne želim zvučati pristrano, no,

to je prednost Intela, ovo što je zeleno je kod intela na automatici a ovo što je žuto nije potrebno ni radit, kupiš spojiš i koristiš

Ma sve ok, samo sam htio javiti dojmove nakon promjene ploce i rama. Zacudio sam se koliku razliku radi brzina rama kod Ryzena, kod Intela nikad nisam imao takvu razliku (a sigurnih 90% konfiguracija koje sam imao je bilo s Intelovim procesorom/ima). Uglavom, jako sam se ugodno iznenadio.

16 godina
Glavas_ZG kaže...

Ti si jedan cinični troler spamer itd.Ljudov je iznio svoja zapažanja a ti zaslužuješ crni karton. 

kradem mine iz minskog polja
10 godina
odjavljen
dery kaže...
Glavas_ZG kaže...

Ti si jedan cinični troler spamer itd.Ljudov je iznio svoja zapažanja a ti zaslužuješ crni karton. 

Nisi shvatio poantu.

17 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...

Koliko casual korisnika zna delidati procesor i montirati vodeno da im se isti ne zapali? To ti je prednost AMD-a, tvornički hladnjak i voziš osamjezgrenu zvijer za smješno male novce.

17 godina
odjavljen
XXX kaže...

Koliko casual korisnika zna delidati procesor i montirati vodeno da im se isti ne zapali? To ti je prednost AMD-a, tvornički hladnjak i voziš osamjezgrenu zvijer za smješno male novce.

A vidi ovog, moze svoj proc hladit sa komadom pleha 

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen

Ha ha, deliding alati su danas dobar biznis sa razlogom. Intel vam se smije u facu sa tom majonezom ispod poklopca ali vidi vraga vi i dalje pronalazite razloga za pljuvanje AMD-a jer treba nadograditi bios na, pazi matičnoj ploči 

Moj PC  
12 0 hvala 2
12 godina

Stavio si za rame xmp profil ili si rucno namjestao...ja kad stavim xmp boota se i udjem u winse i normalo radim par minuta i restarta se...tak da sad rade na 2133...morat cu se eventualno rucno igrat pa mozda proradi...na ploci je zadnji bios f7 iz 18.08

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mariolla79 kaže...

Stavio si za rame xmp profil ili si rucno namjestao...ja kad stavim xmp boota se i udjem u winse i normalo radim par minuta i restarta se...tak da sad rade na 2133...morat cu se eventualno rucno igrat pa mozda proradi...na ploci je zadnji bios f7 iz 18.08

XMP profil sam stavio, za sad radi sve ok.

8 godina
neaktivan

Da li svi ryzeni rade sa svim verzijama BIOS-a?Na stranicama proizvođača sam vidio da su podrška za r5 i r3 dodane tek nakon što su te serije izašle, da li to znači da starije zalihe možda neće raditi?Da li je neko nedavno kupovao r5/r3?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Nisi baš shvatio iz prve pa pročitaj opet - dakle, dobiješ 8-jezgreni procesor (jer većini ne treba 16-jezgreni) za upola manju cijenu, a ne gubiš PCIE i memorijsku propusnost. Jezgre nisu sveti gral profesionalne upotrebe računala. Mnogima trebaju te konkretne stvari daleko više nego 16 jezgara na procesoru.

Koji su to sta pate na pcie i memorijsku propusnost?

Cijeli niz taskova u AI sektoru, rendering... ima toga koliko hoćeš. Imaš primjene gdje jednostavno ne trebaš toliko jezgre, koliko trebaš IO. I to je sasvim legitimno tržište koje AMD može, a Intel ne može pokriti po tim cijenama.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 12:38 (Tonči).
16 godina
ansha kaže...
ivanzu kaže...

Post ti je isto kenjanje ko i njegov dok ne nadjes taj moj post..

Nisi direkt kudio za stazice nego si bio si glavni zagovornik kupovine intela koji ima vise stazica i quad channel memoriju ispred kupnje ryzena. Naci cu ti citat kad dodem doma sada nisam u mogucnosti.

No ulazim u off topic i ispricavam se zbog toga.

Nego,vi koji ste flashali bios ryzen maticni,kolko je to tesko? Nikad nisam radio a necu da nesto zeznem ako uzmem ryzen platformu. Moja trenutna platforma je ok,al uskoro cu stavit ili 1080ti ili vegu nereferentnu (ovisi o cijeni freesync ili gsync monitora 1440p 144hz) krajem godine. Pa mozda ako cu bit u bottlenecku uzmem ryzen 1700 platformu s najbrzom mogucom memorijom.

16 godina
izvone kaže...
 Nego,vi koji ste flashali bios ryzen maticni,kolko je to tesko? Nikad nisam radio a necu da nesto zeznem ako uzmem ryzen platformu.

- Odeš na stranicu proizvođača matične ploče, nađeš svoj model, support/drivers, BIOS, skineš zadnju verziju (.zip), raspakiraš jedan fajl koji se nalazi u toj arhivi i prebacis ga na stick ili ostavis na nekom od diskova. Restartaš komp, uđeš u BIOS/UEFI, pokreneš EZ Flash tool i nađeš/odabereš taj file za upgrade. Pričekaš da završi i nakon automatskog restarta je gotovo.

- Ako si kabelom spojen na router (internet) možeš direktno iz BIOS-a/UEFI-ja pokrenuti EZ Flash i odabrati source Internet i on automatski skine odgovarajuću zadnju verziju BIOS-a i sve ostalo napravi automatski.

Kako god bilo :) nije strašno.

14 godina
izvone kaže...

Nego,vi koji ste flashali bios ryzen maticni,kolko je to tesko? Nikad nisam radio a necu da nesto zeznem ako uzmem ryzen platformu. Moja trenutna platforma je ok,al uskoro cu stavit ili 1080ti ili vegu nereferentnu (ovisi o cijeni freesync ili gsync monitora 1440p 144hz) krajem godine. Pa mozda ako cu bit u bottlenecku uzmem ryzen 1700 platformu s najbrzom mogucom memorijom.

Stavis BIOS exe na USB stick, udes u BIOS pronades alat za flashanje BIOSA, odaberes exe i gotovo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice