Idem na Ryzen 5 1600, 16GB RAM@3000MHZ, HTPC kuciste RVZ01 + SFX napajanje i imam RX460 (ne igram igre).
Mislim ubost jos i M.2 SSD (mozda EVO 960 NVMe), i imam jos jedan HDD.
Idem na Ryzen 5 1600, 16GB RAM@3000MHZ, HTPC kuciste RVZ01 + SFX napajanje i imam RX460 (ne igram igre).
http://www.thesycon.de/eng/latency_check.shtml
aj upali ovo i koristi komp pa vidi sta ce biti, moze biti problem sa driverima ili "nekompatibilnosti" hardvera
s tim sam prvim gleda pa sam naša da nevalja na win10 nego ovaj drugi ali isti su rezultati.
kad upalim cinebench i kad je pc u idle razlike ima ali i dalje ima pikova s ogromnom latencijom, navodno je kriv neki driver za hdd po onom drugorm programu.
dpclat ti ne prikazuje ispravno na verzijama windowsa iznad 7.
preporucujem B350, cisto zbog ustede love, koju onda mozes potrositi na nesto drugo
Povraća mi se od ovog škrtarenja hladnjaka na VRM od Asrock-ove B350 ITX.
Toliki debeli termalni pad, mislim da nisam do sad video.
Mora da je taj puno bolji od 1700 modela?
Pozz ekipa evo i ja postao vlasnik ryzen-a 1800x
Neću još ništa OC-at jer bios od matične (asus crosshair hero VI) nije još stabilan pa ću da čekam malčice :)
Upravo kontra, ta matična ima najzreliji BIOS od cijelog ryzen asortimana :D
Updejtaj na zadnji i vadi mu mast
Mislis na ovu sliku:
Takodjer pogledaj sta pise ispod ove slike:Piše jer sam ram stavio u prva dva slota, drugi treba prebaciti u treći slot.
Zar nije 1.32V previše za 3.6ghz?
Moj radi na 1.081V podešeno u biosu na tom taktu: https://valid.x86.fr/rmsyx5
Prije nego stjepko pita prolazi li cb15 na tom naponu: http://i.imgur.com/hL0LOBY.jpg
Meni isto baca gresku 24 na gigabytici ali nemaju je u manualu pod error codes tako da pretpostavljam da je isto ram..jer je spusten na 2133 nakon nekog vremena predje u A0 tak da brijem da je to da je sve ok...
Ne.
Pozz ekipa evo i ja postao vlasnik ryzen-a 1800x
Neću još ništa OC-at jer bios od matične (asus crosshair hero VI) nije još stabilan pa ću da čekam malčice :)
Sve štima ali, ako si prihvatio preporuke taj Ryzen proc gotovo niko nije preporučal kao razumnu ili smislenu kupnju.Zakaj si ti i zbog čega kupil baš taj proc a ne R7 1700, pa zelenaša gotovo svi jedino i preporučuju?Eventualno još R7 1700X, i apsolutno ništa drugo od R7 linije ili serije procesora.
Mislis na ovu sliku:
Takodjer pogledaj sta pise ispod ove slike:
Pa danas svi štede do daske, aluminij nije piljevina ili šoder, dakle što manje aluminija pa umjesto toga nabaci centimetar žvakače gume.Svi štede i mole boga da ih ne ulove u gluposti. Ali eto Asrock je sad valjda naučil lekciju, i to baš na svojim teškim "žvakača guma" budalaštinama.
Treba štedit inače propadamo, zato recimo Intel na svojim procovima umjesto lema ili švasanja koristi "licenciranu Zvjezda majonezu."
danas probao odvrtit cinebench r15 na svojem, valjda je dobro
A čuj ovisi koga pitaš ili ko gleda, kaj se tiče vlasnika i7 7700K za njih to nije dobro boli glava uh.
danas probao odvrtit cinebench r15 na svojem, valjda je dobro
A čuj ovisi koga pitaš ili ko gleda, kaj se tiče vlasnika i7 7700K za njih to nije dobro boli glava uh.
oni me ne zanimaju trenutno
Ja imam 6700K i ziv sam se pozderao...
Ups ..
to vega u akciji sa kombinacijom ryzen@ pa mislim on trebati elektrana kuci ako zelis da se igras sa vegom 1kwh u hr po novim cijenama prelaze 0.50Kn
Kaze Chaselol da je Vega tehnološki napredak, bome su napredovali
Vjerojatno ce HEP subvencionirati kupnju vege, dugorocno ce im se isplatiti.
dugorocno ce im se isplatiti.
Naravno, pošto tek nakon 2 godine mozes ocekivat da Vega kroz drajvere ostvari puni potencijal
I noga u dupe je korak naprijed
Spamas opet offtopic u pogresnoj temi.
Nego kad smo kod rajzena, ima li korisnika da koristi stock hladjenje i da su zadovoljni bukom/toplotom?
Nego kad smo kod rajzena, ima li korisnika da koristi stock hladjenje i da su zadovoljni bukom/toplotom?
ja sam sa svojim bio zadovoljan
je da je bio malo bučan na višim obrtajima (manje nego što sam očekivao), ali što se tiče hlađenja je je bio adekvatan, i 3.7 ghz na stock voltaži je idealno za njega, tj lagani clock
ali mijenjao sam ga za lc cc 120, ne zbog toga jer nisam bio zadovojan sa njim, nego jer sam htio prvenstveno bolje temperature i smanjit si buku pod opterećenjem
Spamas opet offtopic u pogresnoj temi.
u mene je 1700 i zadovoljan sam, doduše ne korstim ga vele samo surfanje u 90% slucajeva