Kao što kaže Matija, da se ne bi desio undervolt pa da onda ne bih imao problema sa stabilnošću.
Trenutno sam u gužvi pa se nemam prilike zezati dizanjem i spuštanjem voltaže.
teško da će ti se desiti undervolt sa 3.4 ghz
kažem ti, radi sigurnosti da će ti sigurno radit, stavi vcore na 1.25v i množitelj na 3.4 i bootaj, vjerujem da sve bude stabilno, ali moraš testirati da se osiguraš
prilikom clockanja, nije poželjno da se voltaže ostavljaju na auto, jer onda matična sama određuje koliko voltaže ide procesoru, pa se lakše može desit undervolt
najbolje ti je stavit na 0.000v, ne normal, ne auto, na nulu, i onda od tu dalje ideš na dodavanje voltaže i dizanje iste da bi ti procesor bio stabilan na traženom clocku
kažem, ja sam imao 3.7 ghz i 0.000v na vcore i vcore soc, u cpuid mi je pokazivalo 1.272v na vcore, a vcore soc je bio na 1.116v (to je stock vrijednost dakle, ako je bilo na +0.000v oboje )
trenutno sam na 3.8 ghz na 1.356v vcore i 1.156v vcore soc, sve stabilno, dakle držim se sweetspota za r5 1600 koji je 3.8 ghz, i temperature ne prelaze 66°c trenutno sa jeftinim lc cc 120 coolerom od 180 kn
da imam bolje hlađenje probao bi na više, ali tu onda dolazi i veća potrošnja struje i više temperature, jer bi morao i voltažu dizati na više
vcore soc sam malo dignuo, tj +0.032v (tako nešto) čisto radi lakše i bolje stabilnosti