3.9 1.34v
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel to postoji neki problem na AMD plocama pa ne mogu raditi na XMP taktovima?
kod mene xmp radi kak treba, dok nije upaljen ram je na 1.2v i 2133
dok upalim xmp profil ide odmah na 2933 i 1.35v, dakle koliko mora bit i sve radi bez ikakvih muha
Puno hvala!Toliko pij...besanih noći tražeći video kako ručno unijeti postavke....memorija mi radi na 3200Mhz.
Disable XMP - ručno unjeti latencije - restart - i to ti to :D
Jel to postoji neki problem na AMD plocama pa ne mogu raditi na XMP taktovima?
Ma jok samo treba znati podesiti kako treba i sve fercera
Uspio OC preko ryzen master 3.8 GHz@ 1.325V, SOC 1.1V
CB R15 1280 sada sam vec zadovoljan.
U čemu je ono bio problem dok je sve ispravno radilo kako je i planirano, dakle na stock ?
Razliku u brzini si sigurno osjetio jel ?
U čemu je ono bio problem dok je sve ispravno radilo kako je i planirano, dakle na stock ?
Problem je bio u ryzen masteru koji nije kako spada resetiro postavke nazad pa je procesor losije radio i score je bio 950, a prije toga oko 1150 na stock.
Kada sam to uspio rijesiti brisanjem programa i resetiranjem biosa, OC sam opet na 3.8Ghz preko BIOS-a sto je radilo dobro i score je bio 1270, poslje toga probao na 3.9Ghz i bios se vise nije htjeo upaliti pa sam clear cmos uradio, tako da od tada BIOS vise uopce ne "koristi" sto stavim na mnozitelj, normalno boota ali bude stock frekvencija i napon. Probao sam veci napon i sve ali nista ne pomaze kada OC preko BIOS-a radim.
Problem je bio u ryzen masteru koji nije kako spada resetiro postavke nazad pa je procesor losije radio i score je bio 950, a prije toga oko 1150 na stock.
Kada sam to uspio rijesiti brisanjem programa i resetiranjem biosa, OC sam opet na 3.8Ghz preko BIOS-a sto je radilo dobro i score je bio 1270, poslje toga probao na 3.9Ghz i bios se vise nije htjeo upaliti pa sam clear cmos uradio, tako da od tada BIOS vise uopce ne "koristi" sto stavim na mnozitelj, normalno boota ali bude stock frekvencija i napon. Probao sam veci napon i sve ali nista ne pomaze kada OC preko BIOS-a radim.
Da li osjetiš razliku u brzini pri radu na računalu između stock performasi i performasni sad kad ti je komjuter overklokan ?
Aha, pa ide osjetno brze, nije sada da bude dupla razlika ali osjetis kada upalis neke programe da bolje rade i brze reagiraju.
Ja prosle godine uzeo novi skylake stroj, frend mi sav u cudu kaze "pa neces ga valjda drzati na stocku?". Da, hocu - dok god ne bude potrebno da ga OC-am drzat cu ga na stocku. Jer volim kad je hladan, undervoltan, kad se ne cuje ni jedan jedini ventilator u kucistu.
Ako bude bilo potrebe OC-at cu ga tako da ce izgoriti cijeli socket. Ali zbog 2 FPS-a definitivno necu a oni koji to rade su moroni.
Ja prosle godine uzeo novi skylake stroj, frend mi sav u cudu kaze "pa neces ga valjda drzati na stocku?". Da, hocu - dok god ne bude potrebno da ga OC-am drzat cu ga na stocku. Jer volim kad je hladan, undervoltan, kad se ne cuje ni jedan jedini ventilator u kucistu.
Ako bude bilo potrebe OC-at cu ga tako da ce izgoriti cijeli socket. Ali zbog 2 FPS-a definitivno necu a oni koji to rade su moroni.
2fps-a u benchu su puno, jer si nekoga recimo pobjedio, u igrama naravno da nitko ne gleda tih 2fps-a pa necemo pretjerivati, no oc vs stock meni u bf4mp je donio 50-tak fps-a vise s i7 6700k sve ovisi koju grafu imas i na kojim se detaljima/rezoluciji igras i dali je poradi toga gpu bio u BN pa ces overklokom to umanjiti i shodno tome drasticno dici framerate..LP
ja svoj r5 1600 od prvog dana kak sam ga dobio držim sa clockom, prvo je bio na 3.7ghz na stock voltaži i stock cooleru, sad kak sam kupio lc cc 120 dignuo sam ga na 3.8 sa laganim dizanjem voltaže
temperature su u loadu cca 60 i koji stupanj (iako nisam još vdio preko 62), idle je 34
osobno smatram da je grijeh ryzen držati na stock brzini čak i sa stock coolerom, jer s obzirom koliko se lako svaki od njih može clocknuti, na 3.7 bez ikakve muke i dodatnog stresa, šteta je to ne iskoristiti
osobno smatram da je grijeh ryzen držati na stock brzini čak i sa stock coolerom, jer s obzirom koliko se lako svaki od njih može clocknuti, na 3.7 bez ikakve muke i dodatnog stresa, šteta je to ne iskoristiti
A koji bolji procesor danas nije lako clocknuti? Meni bi trebalo vjerojatno 40-ak sekundi sa rebootom da si dignem proc na 4.6. Ali drzati ga OC-anog samo zato jer ga je "grijeh" drzati na stocku je bedastoca.
...Jer volim kad je hladan, undervoltan, kad se ne cuje ni jedan jedini ventilator u kucistu.
...
nabavi xeon koji je binan za to onda ? uzet k procesor koji je binan totalno suprotno nema nekog smisla sry.
...Jer volim kad je hladan, undervoltan, kad se ne cuje ni jedan jedini ventilator u kucistu.
...
nabavi xeon koji je binan za to onda ? uzet k procesor koji je binan totalno suprotno nema nekog smisla sry.
OC-at cu ga kad bude potrebe za time - za sada je nema.
OC-am vec 20+ godina, nikad se nisam toga libio (i usput sahranio dosta hardvera)
Poanta je u tome da ljudi OC-aju radi OC-anja. A to je besmislica. OK, zanima te koliko moze potegnuti, kakav ce biti CB skor, ovo ili ono... Ali OC-ati ga samo zato jer mislis da ti sve radi brze iako znas da to nije slucaj?
Koja zajebancija sa buildom, vratim sve na stock poslje bencha. Odem igrat GTA i nakon 15min baca red screen of death, ista stvar sa BF1..
Koja zajebancija sa buildom, vratim sve na stock poslje bencha. Odem igrat GTA i nakon 15min baca red screen of death, ista stvar sa BF1..
Koji RSoD? Što piše?
Nije RSoD to sam samo tako nazvao, baci samo crveni prazni ekran i zvuk zablokira, vjerovatno GPU pri kraju zivota, a nikada nije ni bio OC.
Temperature i sve ostalo bude ok.
Nakon nekih 15 min igranja,a na desktopu sve normalno radi, kod mene bude samo cista crvena boja na monitoru bez icega kada se crasha.
Nasao sam dump file:
ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+69220 fffff800`35a17000 fffff800`362a0000 0x00889000 0x597fd80d 1.8.2017. 3:23:25
ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+4b479d fffff802`98612000 fffff802`98e9b000 0x00889000 0x597fd80d 1.8.2017. 3:23:25
ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+1778a9 fffff803`59a8a000 fffff803`5a313000 0x00889000 0x597fd80d 1.8.2017. 3:23:25
FLTMGR.SYS FLTMGR.SYS+652c fffff803`0c800000 fffff803`0c865000 0x00065000 0x90d626df 1.1.2047. 13:09:19
a treba vas i citati
doslo mi je do zakljucka pitati vas
I na kraju danasnjeg dana ,, radi li ikome normalno PC?
Guten Nacht..zzzzzzzzzzzz

Crknuo RAM izgleda, nakon 5min memory stress testa PC se restartira, Windows memory diagnostic prode bez problema.
Radi bez greške,to što je trebalo pročitati podeblju knjižicu sa matičnon koja dođe a nije se druga je priča;nema se vremena za detalje
Poslao sam upit supportu za memorije koje nisu na QVL listi a evo moguće je da rade na navedenim mhz bez OC,ukoliko odgovor bude pozitivan budem pogledao neku 3600mhz ili više,ako je dobavljivo kod nas,jer čini mi se da ryzen nebi imao ništa protiv neke 4600+Mhz memorije.
Trenutno na stocku mjerljivo je i vidljivo poboljšanje,budem sutra postao nove R15 rezultate a možda i još neke,dok vidim koje...
Slažem se da nema smisla OC radi OC ako nije potreban,pogotovo ne sa ovim brzinama memorije i toliko jezgri i dretvi ali kao sport sasvim mi je ok a i zanimljivo je.
Zato nebi oc proc ako ide, nema mi smisla drzati proc na defaultu ako ga mozes oc u redu ako ne igras i ne treba ti vise fps. Ali evo ja sam svojeg dignuo za 800mhz i jos undervoltao tako da je hladan a napravljen je oc. Ovih dana bi mi trebao doci ryzen 1800x pa cu vidjeti kako ce se ponasati, mozda bi mogli nabaciti kakav game bench ali imam samo 2 x rx 480 pa ako netko ima 7700k sa tom grafom mogli bi usporediti gaming perfomanse sa brzim ramom.
Uzrok crvene slike je bio problem sa RAM-om na F7 verziji biosa, stavio na F6 sve radi.
Moj 3570k još uvijek na difoltu :)
Iako me u zadnje vrijeme zasvrbile pare koje nemam...
10min przenja aida64
max temp 53
3.7ghz 1.33V
Mozda to jos moze dole, ali me mrzi da prckam za 24/7 koristenje i ne treba vise
si probao sa stock voltažom ??
meni je moj r5 1600 radio na 3.7 ghz bez ikakvog dizanja voltaže, samo sam mp ukucao i reboot, stabilno je sve bilo
ako se dobro sjećam, to je bilo 3.7 ghz na kojih 1.272v, samo ako ćeš ić na to, probaj stavit voltažu za cpu i soc na +0.000v, ne na auto, da nebi matična sama nešto dirala voltažu i uzrokovala neke nestabilnosti
jer meni nije htjelo ni biose dić kad sam ostavio na auto, pa sam morao radit clear cmos, i stavljanjem na novo voltažu na +0.000v, nije bilo nikakvih problema, sve stabilno bilo
ili polako spuštaj voltažu dok ne vidiš neke nestabilnosti, ali mislim da ti voltaža može ić još niže, lako moguće ispod 1.3v
Probao jednom ali sam stavio LCC na high i tad mu bubne auto voltage 1.4 skoro
Ma i ovo je mizerija realno, 46W i temp 50C
Probacu ga cackati malo ali eto razlika izmedju 3.4ghz vs 3.7ghz u tipa CS:GO je solidnih 15% fps-a vise, tako da neka ga