evo ide na 3.9ghz na 1.344v stabilno ali memorija gskill trident z nece poviše 2666 može 2800 ali nekad sna 2800 nece da boota 2933 opce nikad ne buta ili brže na 2666 radi super
Daj memoriji malo soka (napona) i ici ce i ona na 3k
evo ide na 3.9ghz na 1.344v stabilno ali memorija gskill trident z nece poviše 2666 može 2800 ali nekad sna 2800 nece da boota 2933 opce nikad ne buta ili brže na 2666 radi super
Daj memoriji malo soka (napona) i ici ce i ona na 3k
Radi na 1.35v memorija toliko i na kutiji pise
Bok
Davno sam pitao za ovo pa nije bilo odgovora,
Sad opet pitam jer vec dosta vas ovdje ima AMD Ryzen
pa ako nije problem reci koji CPU imate i meni najvaznije kad ste dobili taj hladnjak, koja je dimenzija ventilatora a jos vaznije razmak izmedu serafa.
Hvala
Ako koga zanima ryzen 1700 i asrock x370 fatalyty preuzeto u l8nksa prije 15 dana sve za 3400-3500 full bundle sve i hladnjak orginal
Matija dobro govoriš - ryzen master treba izbjegavati,čini mi se da preko njega treba stavljati veće voltaže pa opet,čini se,da ne mijenja druge postavke.Slijedio sam onaj manual na gigabyte stranici i naprosto je "poletio",nakon 15min. Prime95 sa max temp. 65.6C i vanjskom temperaturom u sobi,ne znam koliko je trenutno vanka.
Evo R15 test na 3.9 (1.35V),AMD RyZen power plan:
za amd jest ključna stvar, kad se matična grije više nego sami proc
evo ti test amd wraith hladnjaka i usporedba sa thermalright macho - link
obrati pozornost kako se pod macho hladnjakom matična grije na 105 stupnjeva i sve je usijano, dok top down amd pizdek matičnu hladi 15 stupnjeva bolje
zato ima i noctuu top down, ne puno slabiju od nh d15 - no zato kao rođenu za hlađenje matične
zamisli nju na ovom testu gore, grijanje matične ne bi bio nikakav problem
Točnije to je bila ključna stvar, ne moš nikako uspoređivat zagrijavanje/potrošnju stara AM3+matična+FX-8370 vs recimo AM4 Ryzen R7 1700.Razlike su drastične na kvadrat, stock R7 1700 troši 100W manje munjine.Stari naklokani FX vrlo lako upropasti slabu matična naponsku regulaciju, za razliku od Ryzen zelenaša koji se do 3.8ghz može gurat i na običnoj 80-100dolara B350 matičnoj.Naklokani slabašni starac FX-8370, on ždere više struje nego defoltni 3.4 16/32 Thredripper proc.
FX-8370 vs R5 1400 dakle 8 Threds procesori, kaj se tiče potrošnje(maltretiranje naponskog djela matične) to izgleda kao da R5 uopče i ne radi.
Zna se kak to ide, loša/slaba naponska regulacija matične ploče+rastrošan proc=krepavanje je zagarantirano.
Kaj se tiče TopDown ili DownDraft CPU hladnjaka, to logičan izbor za matičnu sa nepostoječim ili lošim pasivnim hlađenjem naponskog djela matične ploče.Problem je kaj takvih CPU hladnjaka nema previše, samo nekoliko modela dakle prilično slab izbor.AMD defoltna Wraith CPU serija hladnjaka, to je dobrodošlo kao voda u sahari bez greške.Fučkaj ga sad na kvadrat, pa ko je još do sad čuo za klokanje na stock CPU hladnjaku.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=11&jumpto=5374963&sort=asc&view=flat
Ryzen R3 1200 ili 1300X(R5 1400 ili R5 1500X slična priča), oni troše kao vrapci ili isto tolko opterečuju matičnu ploču ili njezin naponski dio.Kad smo več spomenuli Ryzen R3, tu je vrlo simpatična video usporedba.Dakle Ryzen R3+klokanje na Wraith Stealth CPU hladnjaku, vs i5 7400+Intel drek stock CPU hladnjak za miševe i hrčke.Intel je napravil dobar posel zašto lemit, kad zvjezda licencirana majoneza odrađuje dobar posel.Recimo da se i5 7400 ipak može klokat, pa ok ali onda obavezno moraš brzo trčat u dučan+20-30dolara za poseban CPU hladnjak.
za amd jest ključna stvar, kad se matična grije više nego sami proc
evo ti test amd wraith hladnjaka i usporedba sa thermalright macho - link
obrati pozornost kako se pod macho hladnjakom matična grije na 105 stupnjeva i sve je usijano, dok top down amd pizdek matičnu hladi 15 stupnjeva bolje
zato ima i noctuu top down, ne puno slabiju od nh d15 - no zato kao rođenu za hlađenje matične
zamisli nju na ovom testu gore, grijanje matične ne bi bio nikakav problem
Točnije to je bila ključna stvar, ne moš nikako uspoređivat zagrijavanje/potrošnju stara AM3+matična+FX-8370 vs recimo AM4 Ryzen R7 1700.Razlike su drastične na kvadrat, stock R7 1700 troši 100W manje munjine.Stari naklokani FX vrlo lako upropasti slabu matična naponsku regulaciju, za razliku od Ryzen zelenaša koji se do 3.8ghz može gurat i na običnoj 80-100dolara B350 matičnoj.Naklokani slabašni starac FX-8370, on ždere više struje nego defoltni 3.4 16/32 Thredripper proc.
FX-8370 vs R5 1400 dakle 8 Threds procesori, kaj se tiče potrošnje(maltretiranje naponskog djela matične) to izgleda kao da R5 uopče i ne radi.
Zna se kak to ide, loša/slaba naponska regulacija matične ploče+rastrošan proc=krepavanje je zagarantirano.
Kaj se tiče TopDown ili DownDraft CPU hladnjaka, to logičan izbor za matičnu sa nepostoječim ili lošim pasivnim hlađenjem naponskog djela matične ploče.Problem je kaj takvih CPU hladnjaka nema previše, samo nekoliko modela dakle prilično slab izbor.AMD defoltna Wraith CPU serija hladnjaka, to je dobrodošlo kao voda u sahari bez greške.Fučkaj ga sad na kvadrat, pa ko je još do sad čuo za klokanje na stock CPU hladnjaku.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=11&jumpto=5374963&sort=asc&view=flat
Ryzen R3 1200 ili 1300X(R5 1400 ili R5 1500X slična priča), oni troše kao vrapci ili isto tolko opterečuju matičnu ploču ili njezin naponski dio.Kad smo več spomenuli Ryzen R3, tu je vrlo simpatična video usporedba.Dakle Ryzen R3+klokanje na Wraith Stealth CPU hladnjaku, vs i5 7400+Intel drek stock CPU hladnjak za miševe i hrčke.Intel je napravil dobar posel zašto lemit, kad zvjezda licencirana majoneza odrađuje dobar posel.Recimo da se i5 7400 ipak može klokat, pa ok ali onda obavezno moraš brzo trčat u dučan+20-30dolara za poseban CPU hladnjak.
Shvatili smo da je ryzen dobar za sve osim gaminga hvala.
Ako koga zanima ryzen 1700 i asrock x370 fatalyty preuzeto u l8nksa prije 15 dana sve za 3400-3500 full bundle sve i hladnjak orginal
Zasto mijenjas?
Hoces sada na 7700k kako si trebao od pocetka dok ti se pricalo?
Zasto mijenjas?
Hoces sada na 7700k kako si trebao od pocetka dok ti se pricalo?
Ma covjek zeli sve da proba u zivotu
Ne znam da li sam ja čorav ili šta, ali ne vidim uopće XMP profil u biosu, Ram je 1x8 Kingston PC-17000 2133Mhz a ploča Aorus Gaming 5.
Verzija biosa je F6. Stvarno ne znam jesam li zabrijao ali kao da sam vidio xmp profile u prijašnjim edicijama.
Moguće da sam stvarno zabrijao i da ram uopće ne podržava xmp...
Bilo bi dobro da napišeš točan model memorije.
Ne znam da li sam ja čorav ili šta, ali ne vidim uopće XMP profil u biosu, Ram je 1x8 Kingston PC-17000 2133Mhz a ploča Aorus Gaming 5.
Verzija biosa je F6. Stvarno ne znam jesam li zabrijao ali kao da sam vidio xmp profile u prijašnjim edicijama.
Moguće da sam stvarno zabrijao i da ram uopće ne podržava xmp...
M.I.T. pod Advanced Memory Settings i Frequency settings,defualt je disabled,samo biraš Profile 1.
Model je KCP421NS8/8. Koliko uspijevam vidjeti na mobu ovaj model nije na memory support popisu.
Pod Advanced Memory Settings nemam uopće tu mogućnost tako da je to to očito.
Dobia sam i7 7700k i msi gaming m5 .... i da pitam jel bolje drzat smt on ili of mislim za frejmove
ma bolji ti je r7 1700 sta ce ti taj i7 7700k prodaj to
Po meni bolji 7700k zato i prodajem r7
Intel huligan
Prodajes r7 da bi kupio 7700k za 5 fps vise lol?????
Covjek trazi 144 fps-a 1080p lokanih sve na ultra jedino tko mu to moze omoguciti je 1080ti i i7 7700K
Za tebe je konzola, previse je PC komplikovan za tebe
Koliki vam je CB R15 score nakon OC na 3.8Ghz, meni je nekom logikom ostao isti...
OC preko ryzen mastera koji je izgleda nesto poremetio jer kada se resetiraju postavke na tvornicke, CB R15 bude 950 sto je dosta losije nego na stocku.
Vcore 1.3V@ 3.8GHz, 57°C Cb R15 1180 to mi je nizak rezultat ocekivao sam bar 1250.
PS Mora se clockati iz biosa izgleda ovaj ryzen master ne sljaka. Sada dobijem 1280@3.8Ghz.
nesto ti nije u redu meni 1698 na 3850mhz
edit sad vidim da ti je 1600 glup sam u ovo doba dana
Ne trazim nego mislim da je jednostavno 7700k jaci procesor za 1080p i nije razlika 5 fps... i zivcira me memorija nece priko 2800mhz a deklalrirana na 3200mhz.. ako ko oce kupit dam mu dobru cijenu jako dobru
Ova gigabyte maticna je smece za OC, jucer OC na 3.8 i sve radilo. Danas probao na 3.9GHz i nije se htjelo bootat pa sam clear cmos napravio. Sada uopce ne prihvaca nikakve promijene iz BIOS-a samo ga vrati na stock kada ude u windows, odem u BIOS i promijene tamo stoje, znaci nisu resetirane. Probao veci vcore, stavio ram na 2133mhz, povecao SOC napon ,RAM napon, updateo BIOS, windows i dalje prikazuje 3.2GHz...
Ova gigabyte maticna je smece za OC, jucer OC na 3.8 i sve radilo. Danas probao na 3.9GHz i nije se htjelo bootat pa sam clear cmos napravio. Sada uopce ne prihvaca nikakve promijene iz BIOS-a samo ga vrati na stock kada ude u windows, odem u BIOS i promijene tamo stoje, znaci nisu resetirane. Probao veci vcore, stavio ram na 2133mhz, povecao SOC napon ,RAM napon, updateo BIOS, windows i dalje prikazuje 3.2GHz...
ja sam na svojoj isto morao raditi clear cmos dok sam krenuo sa clockanjem, ali nakon reseta nisam imao takvih problema
imam skoro pa istu, ab350m matx gaming 3, f5 mi je bios na njoj, i to je zadnja verzija koju mogu stavit gore
Ne trazim nego mislim da je jednostavno 7700k jaci procesor za 1080p i nije razlika 5 fps... i zivcira me memorija nece priko 2800mhz a deklalrirana na 3200mhz.. ako ko oce kupit dam mu dobru cijenu jako dobru
Pogledaj video skontaj kako i sta, ako sam ja digao RAM na ploci od 80eur na 3200Mhz sigurno ces i ti na X370 ploci moci
Možda se cujemo kad mi sjedne placa
Jesi probao OC? Dokle ide?
Jel to postoji neki problem na AMD plocama pa ne mogu raditi na XMP taktovima?
Evo sada stavio 3.0Ghz u BIOS-u on se boota pod 3.2Ghz sto je stock..Ocito je maticna ne ispravna.
PS
Kod mene XMP radi odlicno.