AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.859.149
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Datasheet daje podatke za 1.2v i vrlo vjerojatno ne bi radili na 2800@1.2v, ali xmp je 1.35v.

16 godina
odjavljen
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Planiram kroz neko vrijeme ubost r5 1600x ali nikako nisam pametan što se tiće ploče... Ne treba mi neka nabrijana ploča sa svim živim i neživim konektorima nego nešto za nekakav pristojan OC i to je više manje to. Što bi preporučili?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll tr
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Gle neka B350 spada u tvoj interes...

uglavnom, gledaj s većim brojem VRM faza radi OC-a:

https://www.hardwareluxx.de/community/f12/pga-am4-mainboard-vrm-liste-1155146.html

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/638bd8/am4_motherboard_features_and_vrm_list_updated/

i onda naravno gledaš koliko M.2 utora, SATA ili koji audio chip imaju..

ali one najbolje su već jako blizu X370 ploča....

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
skank666 kaže...

Planiram kroz neko vrijeme ubost r5 1600x ali nikako nisam pametan što se tiće ploče... Ne treba mi neka nabrijana ploča sa svim živim i neživim konektorima nego nešto za nekakav pristojan OC i to je više manje to. Što bi preporučili?

Ja bih ti preporučio ASUS ROG STRIX B350-F gaming matičnu...ima dobro riješen VRM.vrlo dobar zvučni čip,više ti ne treba.

9 godina
neaktivan
skank666 kaže...

preporucio bih da prije svega si odredis limit, koliko zelis dati za plocu, recimo 800kn.

onda odes na neku stranicu sa pregledom cijena, upises taj limit, i onda gledas modele koji su ti do 800kn

izaberes 3,4,5 modela i onda samo njih usporedujes i odaberes si sta ti treba

jer ako pocnes gledati ove iznad limita koji si zacrtas, zavrsit ces ko zna gdje, jer uvijek ces naletiti na ono poznato "ali samo za 50kn vise dobijes ovo, pa ono" i onda zavrsis na ko zna kojoj cifri 

14 godina

LC Power besplatno salje AM4 kit za hladnjake ako netko nije znao. Ja bih uzimao Gaming 3 maticnu cini mi se bestbuy.

Moj PC  
3 0 hvala 3
12 godina

Tu asus b350f strix sam i ja za sebe gledao ali je ima samo u iponu i uziu..i dosje u uziu oko 1050kn...a za 1180 sam uzeo killer sli od asrocka x370

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 12:08 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Tu asus b350f strix sam i ja za sebe gledao ali je ima samo u iponu i uziu..i dosje u uziu oko 1050kn...a za 1180 sam uzeo killer sli od asrocka x370

razorblade
Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

Još jedan rezultat koji se poklapa sa gamers nexusovim, definitivno bolje za sve osim gejminga, za gejming je ipak isplativiji Pentium.Kako je moguće da je tako blizu i5-ica (a ponekad i jednak) u svemu osim u gejmingu?

0 0 hvala 0
14 godina

Losa optimizacija igre za ryzen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Ma da, a sve igre se optimiziraju za svake arhitekture zasebno...

14 godina

Da se igre optimiziraju za Ryzen kako spada proci ce bar 1-2godine.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
ivanzu kaže...

Da se igre optimiziraju za Ryzen kako spada proci ce bar 1-2godine.

bilo je nešto riječi već o tome, koliko sam skužio radi se o optimizaciji igara za veći broj jezgri i smt, ne za neke razlike u arhitekturi... ili se varam

uglavnom, o tome je bilo riječ u ožujku i rečeno je da treba pričekati par mjeseci, prošlo je i više od par mjeseci - jel se što promijenilo i otkud sa podatak da treba čekati još par godina?

link

uvijek čekaj, pa čekaj, to je već postala najčešća amd mantra 

14 godina

Jos ni ne postoji builder napisan za Ryzen procesore, ne ocekujte da ce par patchova to rijesiti,a dok to dode proci ce bar godinu dana. Ryzen ne radi kao tipican CPU nego kao SoC sto ce samo otezati optimizaciju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 15:37 (ivanzu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ivanzu kaže...

Bolje reci nepostojeca optimizacija u nekim starim naslovima a to je normalno, sve sto je vazno pomena dobilo je optimizaciju ostalo je buckuris ionako i zanemarivo.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
ivanzu kaže...

Jos ni ne postoji builder napisan za Ryzen procesore, ne ocekujte da ce par patchova to rijesiti,a dok to dode proci ce bar godinu dana. Ryzen ne radi kao tipican CPU nego kao SoC sto ce samo otezati optimizaciju.

nisam toliko upućen u tematiku i još mi fali znanja, a vjerujem da nas ima još neupućenih

pa bi molio da nam malo razjasniš razlike i zašto igre bolje rade na jednoj, a lošije na drugoj arhitekturi, odnosno što se konkretno treba optimizirati

ta priča o optimiziranju, ako se ne varam, vrtila se i kod fx procesora - no opet koliko se sjećam oni prvi fx-ovi nisu bili neka sreća niti na početku, niti kasnije

jedino poboljšanje došlo je za fx sa visherom, no to opet nije bila optimizacija igara za fx procesore... ili se i tu varam?

EDIT:

chaselol

Bolje reci nepostojeca optimizacija u nekim starim naslovima a to je normalno, sve sto je vazno pomena dobilo je optimizaciju ostalo je buckuris ionako...

znači optimizacija je prošla, jel ima nekih testova gdje se vidi razlika u odnosu na prve testove?

i što onda treba čekat ovih dvije godine što spominje ivanzu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 15:52 (picajzla0707).
13 godina

Dajte više s tim ćekanjima. Kupuje se trenutno a za dvije godine šta bude bit će ali od novog bolje biti neće. A onaj koji kupuje za ciklus od pet godina detalji i frameovi u igrama su mu bitni koliko je i meni interesantno tko je 1 u singapurskoj 1 nogometnoj ligi. I ako nekom preporučas pc isključivo za igre ryzenom može izgubiti i do 20-30 fps-a što je puno i previše za gaming procesor. 

1 3 hvala 0
13 godina
picajzla0707 kaže...

znači optimizacija je prošla, jel ima nekih testova gdje se vidi razlika u odnosu na prve testove?

i što onda treba čekat ovih dvije godine što spominje ivanzu?

Imas optimizaciju u zadnjem Tomb Raideru cca 15% vece performanse, Ashes of the singularity nisam pratio dalje ali recimo da ce noviji naslovi biti daleko bolje odradjeni/optimizacija nego stariji jer im se ne isplati trositi novac na vec zastarjele projekte, kad novi su vec u proizvodnji i stizu krajem godine ili 2018.

Sto se tice FX-a, glavni problem je sto nisu jezgre bile iskoristene, kad se to tjunira kako treba (World of Tanks HD) vidis da radi fenomenalno, dok je prije bio banana 

Sve ti je do $$$ i dal se proizvodjacu isplati, ako izvlaci velike sume novca iz igre, dobices optimizaciju ako ne idemo dalje. Vec vidjeno.

Na steamu Dota je recimo odmah dobila, CSGO poslije, a evo i PUBG neki dan 

Sve je u $$$

p.s. ovo sto mislioc pise nema smisla, jer nigdje nije razlika od tih 20fps-a vise, ubodes brz ram i dobijes ugodniji gameplay nego sa intelom

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 16:15 (chaselol).
14 godina
mislioc kaže...

A tebi malo poduke iz pravopisa ne bi loše bilo.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
12 godina
chaselol kaže...

p.s. ovo sto mislioc pise nema smisla, jer nigdje nije razlika od tih 20fps-a vise, ubodes brz ram i dobijes ugodniji gameplay nego sa intelom

ma meni je rajzen već sad odličan proc, pogotovo u srednjem i višem segmentu (ovi 4/8, 6/12 i 8/16 procesori)

no, buni me ova priča o optimizaciji kroz dvije godine, ne kužim što se tu ima toliko optimizirati 

13 godina
chaselol kaže...

p.s. ovo sto mislioc pise nema smisla

picajzla0707 kaže...

no, buni me ova priča o optimizaciji kroz dvije godine, ne kužim što se tu ima toliko optimizirati 

90% forumskih komentara ako ne i vise se svodi na pricu rekla-kazala, najglasniji su oni sto odredjen "XYZ" proizvod nisu nikad vidjeli uzivo, a kamoli testirali kod sebe u kucistu, ali na to si vec navikao ovdje, jer i ti si par godina ovdje

Evo, AMD Ryzen je sponzor organizacije Fnatic momci koriste njihove masine za pro gaming, noviji naslovi ce ti bolje raditi sa vise jezgri (pogotovo sto ce i intel nadamo se svi donijeti 6 jezgri u i5 segment) tako da ce to ponajvise i AMD-u odgovarati a brzina RAM memorije i kompatibilnost sa Ryzen serijom se iz dana u dan popravlja. Ne bi me cudilo do kraja godine da ljudi budu furali bez problema 4ghz memoriju stock ili oc nebitno a to moze samo pomoci, a cijene nadamo se da ce pasti u skorije vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2017 9:47 (chaselol).
17 godina

Ne razumijem čemu tolko plakanje oko procesora kad se 2 mjeseca prije izlaska ryzena i5 7600k preporučavao za gaming u kombinaciji s bilo kojom grafičkom, dok se i7 7700 ljudima koji igraju i čačkaju po sony vegasu, adobu itd.

Sad odjednom fali stazica, IPC nije na visini itd :D

Bok, ja sam sharyn
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

Ne sječam se, hm mislim da do sad još nisam videl sličan video ovakve specifične namjene.AMD se fakat potrudili i to s razlogom, AMD Tredripanovič ipak zaslužuje atraktivan kratki video kak pravilno otpakirat prodajnu kutijetinu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Nakon toga slijedi, kako se instalira na MBO...

Installation Guidance Video

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina

https://clips.twitch.tv/PreciousEncouragingYogurtAMPEnergyCherry

Definitivno je trebao pogledati sta i kako prije nego sto...

RIP 

17 godina
chaselol kaže...

https://clips.twitch.tv/PreciousEncouragingYogurtAMPEnergyCherry

Definitivno je trebao pogledati sta i kako prije nego sto...

RIP 

Da to je tak, kad smotani neupučeni mulci sa viškom love idu instalirat proc od 1000dolara.Čokljave ruke bez osječaja, da barataju sikiricom poštucali bi si skoro sve prste na rukama.Propali bi u zemlju do Kine, da su eto recimo prvo dobro provjerili točan i precizan postupak instalacije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2017 18:32 (rambox).
16 godina
rambox kaže...
chaselol kaže...

ma mozda su namjerno pa jbt steže ga kao manijak 

17 godina
odjavljen

Vidi se iz aviona da je namjerno. Privlačenje pažnje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Jep, znali su kaj rade pa su svejedno stisli preko mjere. Taj ključ koji dolazi s tr-om ima moment limiter na sebi tak da su sigurno osjetili kad klikne

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nego ima li sad dovoljno stazica ovaj Threadripper? 

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice