AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.741
|
čitano: 6.719.736
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dery kaže...
war3_tft kaže...

Smijesno je uopce usporedivati Ryzen 3 i i5. Bas samo malo gledao usporedbe i5 7600k i Ryzen 1700 i ovaj i5 ne da se dobro drzi nego u dobrom dijelu igara daje i bolje rezultate.

Nije ih smiješno uspoređivati nego je realno jer igre nisu pokazatelj koji je proc jači. Kad bi tako gledali onda bi mogli reči da je neki noviji i7 jednak R5,R3,i5 il čak pentiumu 4560,koji svi od reda daju podjednake rezultate kao i7 pogotovo na 1440 rezoluciji. i5 realno nije do koljena bilo kojem R5, a o R7 nečemo ni govorit jer mu i7 nije do koljena.

Kako ih treba usporediti po cjenovnom rangu znas kome to igra ulogu netko tko koristi pc iskljucivo za posao  gdje su mu pootrebne jezgre odnosno taj multitasking u tome je amd bio dobar i sa fx serijom. Kad se uhvatimo igara onda intel ima puno bolju optimizaciju iskoristivost itd pa i ako se to radi o par frejmova vise pogotovo gdje je reza 1080p koja je najvise zastupljena.Sto se tice vecih rezza onda ti treba  bolja graficka kartica jer tad ti sam procesor ne cini nista posebno cak mozes naguziti  privjesak od 400 kn isto ce se ponasati kao i onaj od 2000-3000 itd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.7.2017 18:22 (dreadmoore).
14 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Kupio ryzen 1600, gigabyte b350 gaming 3, te 16gb corsair 3000 mhz. Stavljeni windowsi, driveri, bios update-an na najnoviji, ram stavljen na 2993(xmp). Nikakvih problema, sve radi glatko i jednostavno za složiti, možda sam čak mogao dati 200 kn više za x370 K3, ova gaming 3 ima premalo rgb :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.7.2017 18:42 (dustY).
Moj PC  
8 0 hvala 0
11 godina
@War3_tft
Jbg. nisam mislio na gaming.
13 godina
protjeran
dery kaže...
war3_tft kaže...

Smijesno je uopce usporedivati Ryzen 3 i i5. Bas samo malo gledao usporedbe i5 7600k i Ryzen 1700 i ovaj i5 ne da se dobro drzi nego u dobrom dijelu igara daje i bolje rezultate.

Nije ih smiješno uspoređivati nego je realno jer igre nisu pokazatelj koji je proc jači. Kad bi tako gledali onda bi mogli reči da je neki noviji i7 jednak R5,R3,i5 il čak pentiumu 4560,koji svi od reda daju podjednake rezultate kao i7 pogotovo na 1440 rezoluciji. i5 realno nije do koljena bilo kojem R5, a o R7 nečemo ni govorit jer mu i7 nije do koljena.

Ja znam da bi ti volio da je to tako, ali na zalost nije, pogotovo kad pricamo o R3 i R5 seriji koju ce ekipa najvise uzimati za gaming. Ovo da nije do koljena kad je u pitanju neki posao, obrada videa itd nitko ne osporava, ne moras to ponavljati u svakom postu, nece to ponavljanje pomoci Ryzenu da ima veci FPS bez brige. Isto takva cinjenica je da je 7700k po pitanju gaminga jos uvijek kralj, moze izgurati najvise FPS i pruza najvecu fluidnost po pitanju ovih 1% low FPS-a, ovi procesori koje si nabrojao ce na 1440p smanjiti razliku zbog bn-a graficke, ali ce imati puno cesce dropove pa ces imati stutter.

Ovdje se s vecinom da normalno razgovartati, ljudi su u stanju priznati prednosti i mane obadvije strane, posto to kod tebe ne postoji, a uz to se nema nikakve koristi od tebe ajd fino na ignore skupa sa flomasterkom, kak bi Stjepo rekao, lp! 

13 godina
protjeran
Neznam od kud ti to da gaming ekipa uzima slabije procesore jer znamo da su godinama sve od reda najprodavaniji i7 K modeli od Intela naravno😎lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
protjeran
Mislio sam u smislu da neces uzet jedan R3 za posao vec ces ga uzeti da se igras na njemu.
17 godina

Uzimati i5 za gaming naprema ryzen r5 je po meni zesca glupost, ako ti vidis tih par frejmova razlike izmedu i5 i ryzena r5 svaka ti cast, ja bih radije uzeo 4/8proc za iste pare ali to sam samo ja. Jos si i sam stavio video i razlike su minimalne tako da sada uzimati i5 moze samo teski fanboy.

Imam i ja i5 ali da sada uzimam definitivno bi uzeo ryzena jer za istu lovu dobim jaci proc, a tih par frejmova mi ne igra nikakvu ulogu

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
12 0 hvala 1
13 godina
protjeran

Pa uzeo bi i ja ryzen 1600 prije nego 7600k, to sam i napisao ma prosloj stranici. Ja sam se jedino nadovezao da i5 ne moze bit mrtav po pitanju gaminga kad jos uvijek daje bolje tezultate.

EDIT: Naravno da su rezultati na onim videima sta sam stavio bili slicni kad je graficka bila bn, evo kako izgleda kad nema bn-a 

, 7600k je cak par FPS-a bolji od Ryzena 7. Naravno kad se uzme neka kartica tipa 1080 ili 108ti ce se uzeti i bolji bolji proc da se iskoristi maksimalni potencijal kartice, ali cisto za usporedbu sam stavio da se vidi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.7.2017 21:38 (war3_tft).
16 godina
neaktivan

Zanima me koliko su ispravljene greške kod matičnih ploča na Ryzenima. Definitivno razmišljam da napravim update svog HW mislim da je bolja kuplja ovaj Ryzen R5 ... mada ću čekat kraj godine i tada kupit nove komponente.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
war3_tft kaže...

Pa uzeo bi i ja ryzen 1600 prije nego 7600k, to sam i napisao ma prosloj stranici. Ja sam se jedino nadovezao da i5 ne moze bit mrtav po pitanju gaminga kad jos uvijek daje bolje tezultate.

EDIT: Naravno da su rezultati na onim videima sta sam stavio bili slicni kad je graficka bila bn, evo kako izgleda kad nema bn-a 

, 7600k je cak par FPS-a bolji od Ryzena 7. Naravno kad se uzme neka kartica tipa 1080 ili 108ti ce se uzeti i bolji bolji proc da se iskoristi maksimalni potencijal kartice, ali cisto za usporedbu sam stavio da se vidi.

Kako mislis nije mrtav, pa izlazi r3 koji je 4/4 kao i i5 po 600-700kn manjoj cijeni, nema i5 vise sta traziti po toj cijeni. 600-700kn za par frejma vise sigurno ne vrijedi

17 godina
odjavljen

R3 bu im shebo (AMD-u) prodaju jačih modela kad su kućni korisnici/gameri u pitanju. i3 je mrtav kompletno a i5 ak ne pojeftini također. Ostaje i7 7700K samo za najzahtjevnije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.7.2017 22:16 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Neznam od kud ti to da gaming ekipa uzima slabije procesore jer znamo da su godinama sve od reda najprodavaniji i7 K modeli od Intela naravno😎lp

Odakle ti informacija da su i7 najprodavaniji na gamerskom tržištu?Cijelo vrijeme su se preporučivali i5 procesori.

13 godina
protjeran

Od kud meni informacija,? iz guzicelol, pa "proguglaj" malo nije tesko ak vec nevjerujes meni(CEO intela:), najprodavaniji cpu- na svijetu su sve redom i7 o kakvim i5 preporukama pricas?...pa nije ti ovo Amerika gdje svaki cetvrti Amerikanac(pazi ti to svaki 4) kupi novu Fiestu ST i i7! tu kod nas je prosjek Golf 2 i Pentium... predpostavljam da svoje misljenje o kupovnoj moci baziras na balkanskom jadnom standarduLP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.7.2017 22:56 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Iako trollovi zamjeraju AMD-u niske taktove, na kraju je super što su išli na Low Power proizvodni proces, sa 16 jezgri nema šansi da su mogli ići na High Performance, kao što su išli Intel papci sa svojim 4-jezgrenim procesorima , za dvije godine, 8 jezgri će koštati kao sada 4, ili barem 6...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
DaShip kaže...
Stjepanj kaže...

Odakle ti informacija da su i7 najprodavaniji na gamerskom tržištu?Cijelo vrijeme su se preporučivali i5 procesori.

Kako već znamo, Pentium G4560 jednako je dobar kao i7-7740X, sve dok ne pljuneš 500-1000€ za 100+Hz monitor. Dakle, jezgre na Ryzenu su korisnije od takta ako nisi baš zagriženi gejmer. :)

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.7.2017 0:25 (Tonči).
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Od kud meni informacija,? iz guzicelol, pa "proguglaj" ........

To. pametna guza,,,!

EDIT: ma htio napisati Pametni Google

ma sto se mene tice isti vrag

samo ti nama daj pametne isprdke

tc tc tc tc

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.7.2017 0:31 (Jebodiah).
16 godina
EricCartman kaže...

Iako trollovi zamjeraju AMD-u niske taktove, na kraju je super što su išli na Low Power proizvodni proces, sa 16 jezgri nema šansi da su mogli ići na High Performance, kao što su išli Intel papci sa svojim 4-jezgrenim procesorima , za dvije godine, 8 jezgri će koštati kao sada 4, ili barem 6...

Inteligenti nisu izvukli pouku iz povijesti kad ih je athlon sjebao,baš su papci. Potukli su ih jadnici sa milijun puta manje sredstava te stoga toliko je puta sad amd ispao jači.

Za stanovite intel fanove koji govore da intel još nije mrtav glede igranja pa kako nije kad je skuplji,a ne daje ništa više od "dragog" amd-a. 

Tako nešto može izjavit samo slijepi intel inside idiot outside.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.7.2017 1:11 (dery).
8 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Od kud meni informacija,? iz guzicelol, pa "proguglaj" malo nije tesko ak vec nevjerujes meni(CEO intela:), najprodavaniji cpu- na svijetu su sve redom i7 o kakvim i5 preporukama pricas?...pa nije ti ovo Amerika gdje svaki cetvrti Amerikanac(pazi ti to svaki 4) kupi novu Fiestu ST i i7! tu kod nas je prosjek Golf 2 i Pentium... predpostavljam da svoje misljenje o kupovnoj moci baziras na balkanskom jadnom standarduLP

Mislim da ovo već ide u offtopic, ali nije isto "najprodavaniji" i "najprodavaniji na gejmerskom tržištu", ljudi su globalno govorili kako se i7 ne isplati čak i za ljude sa gtx 1070.

15 godina
protjeran
dery kaže...

Za stanovite intel fanove koji govore da intel još nije mrtav glede igranja pa kako nije kad je skuplji,a ne daje ništa više od "dragog" amd-a. 

Tako nešto može izjavit samo slijepi intel inside idiot outside.

Pa normalno da nije mrtav dok se prodaje, kad prodaja brutalno padne i amd uzme vise od pola kolaca, onda se razbacujte s izrazima tipa "mrtav"..

13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Kako mislis nije mrtav, pa izlazi r3 koji je 4/4 kao i i5 po 600-700kn manjoj cijeni, nema i5 vise sta traziti po toj cijeni. 600-700kn za par frejma vise sigurno ne vrijedi

Kako 600-700kn? Na prosloj stranici je chaselol je napisao da ce najjeftiniji R3 doci oko 1000kn, taj je na stocku 3.1 GHz sto znaci da ga moras overklokat da bi pokusao sustici 7400 koji je oko 1400 kn, razliku ces platiti za plocu i dodes na isto. Druga stvar je sto se ekipa koja kupuje budzet konfiguracije ne zamara previse overklokom neg gurnu PC pod stol i dovidenja pa ce im mozda biti zanimljiviji out of the box 7400.

17 godina

r3 1300x je 3.4ghz, 3.7ghz turbo tako da neces morati nista overclockati, a jeftiniji model 3.1ghz base turbo 3.4ghz a za oc ce ti biti dovoljna i ulazna b350 ploca koja je cca 600kn sta je isti klinac kao i intel ekvivalent b250 ploce razlike max 100kn. Tak da u svakom slucaju ako ne oc uzmes 1300x i a320 plocu ili uzmes r3 1200 i b350plocu tako da te razlike koje ti pricas nema. U svakom slucaju ce te jeftinije doci amd ryzen

Evo ti cijene: link

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.7.2017 11:51 (Patrick_cro).
Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
https://community.amd.com/community/gaming/blog/2017/07/14/memory-oc-showdown-frequency-vs-memory-timings

Mozda je vec bilo neda mi se trazit..agesa 1.0.0.6 update ,performanse u odnosu na frekvenciju/tajminge memorije.zanimljivo stivo ima cak i o single i dual rank modulima, bas detaljno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja ne razumijem kako ljudi prazno gledaju u te chartove kad se testiraju procesori. Kao i5 bolji za par fps u igrama a kad se vrti benchmark testeri pogase sve moguće u pozadini, a i5 cvili na 100%.

Pa majke ti mile kod mene radi discord/neki drugi voice app, chrome s 2-3 taba, steam, blizzard app, remote, ds4 za kontroler i da ne pričam dalje. Još sam na phenomu, ali ne zadugo i u mojoj kanti jedan i5 7500 nema šta radit kraj r5 1600. 

Moj PC  
14 0 hvala 2
13 godina
leobugi kaže...

Pa majke ti mile kod mene radi discord/neki drugi voice app, chrome s 2-3 taba, steam, blizzard app, remote, ds4 za kontroler i da ne pričam dalje. Još sam na phenomu, ali ne zadugo i u mojoj kanti jedan i5 7500 nema šta radit kraj r5 1600. 

Kako ovo siluje dual core to nije humano, nisam vjerovao dok nisam vidio svojim ocima.....zato sam i prodao g4560 neki dan :D cekam kraj ljeta nesto da sastavim, ali dvije jezgre rip

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
Kako me nerviraju moderne igre s launcherima, a svi launcheri odreda imaju neki problem.
16 godina
odjavljen

Netko tko je meta tržištu procesora od 70 eura (4560) nema problem s time da pogasi sve i radi samo jednu stvar. :) No, pored Ryzena... dual-core je zaista mrtva priča, s time je gotovo (konačno).

Igrajte u fullscreen exclusive modu, tada neće gaziti resurse.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.7.2017 8:10 (Tonči).
16 godina
odjavljen
chaselol kaže...
leobugi kaže...

Kako ovo siluje dual core to nije humano, nisam vjerovao dok nisam vidio svojim ocima.....zato sam i prodao g4560 neki dan :D cekam kraj ljeta nesto da sastavim, ali dvije jezgre rip

Ako mislis na Blizzard app, 'ladno stavis u opcijama aplikacije da se ugasi nakon pokretanja igre... Meni je zanimljivo koliko ista memorije pojede i da se sporije ucita nego igra. Istina, i masina mi je vec 10ak godina stara (osim grafe), ali ne mijenjam jer mi sluzi prihvatljivo za to sto tu i tamo pokrenem.

8 godina
neaktivan

Ima li recenzija za asrock AB350m, AB350M-hdv i asus b350m-k ploče?

0 0 hvala 0
12 godina

AMD to Include AIO Liquid Coolers with Ryzen Threadripper Processors

ima li kraja zabijanju čavala u lijes, dajte ga više ukopajte da se ne muči

Moj PC  
10 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice