AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.721.298
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

And the wait is even shorter for Ryzen 3 – it will be on shelf starting July 27th

https://community.amd.com/community/amd-corporate/blog/2017/07/13/ryzen-onslaught-continues-with-ryzen-threadripper-and-ryzen-3-product-updates

Znaci 4c/4t proc u EU dolazi za 15 dana 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Uzet cu vjerovatno ryzena ima neka razlika izmedu X i non X verzije mislim na 1700? ako sa X mogu dobit veci OC onda bi njega
http://steamcommunity.com/id/BluePill/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Tonči kaže...

U principu da, više se AMD ne može ignorirati, a toliko su različiti da će to biti prava zlatna koka za radne sate. 

Neka, samo naprijed! :)

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
15 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...
Uzet cu vjerovatno ryzena ima neka razlika izmedu X i non X verzije mislim na 1700? ako sa X mogu dobit veci OC onda bi njega

Isti je OC, razlika je što na defaultu postavkama 1700 ima manje taktove i manji tdp. Po meni, ako ćeš ga dirati, se isplati samo 1700 verzija, samo ju postaviš na 3.7 i vozi, radi super a ne grije se pretjerano.

12 godina
neaktivan

1920x 799$ i 1950x 999$

http://steamcommunity.com/id/BluePill/
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.7.2017 18:18 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DaShip kaže...

A MSRP za r3?Ponuda A320 ploča je blago rečeno nakaradna, kod nas u Bosni ima samo na eKupi za 87€ (Asus a320) @_@.

Šuška se da če najeftiniji R3 bit čak jeftiniji od ranije najavljenih cijena.Dakle AMD još važe startne R3 Ryzen cijene, a za potvrdu šuškanja stripi se do 27.7 kaj drugo.

Kaj se tiče AM4 matičnih ploča, Bosna ili Hrvatska je nikakvo bitno tržište i po tome ne moš ništa procjenivat.Recimo Poljska ima 38 milijuna stanovnika, to je samo jedno veliko tržište, a mi smo na balkanu zadnja rupa za sviralu usporedba cijena.Pogledaj si Njemačku situaciju, najeftinija A320matična košta 56eura, a najeftinija A350 matična košta 75eura.

https://www.computeruniverse.net/en/props/30000099/10000141/30252919/mainboards-sockel-am4.asp

picajzla0707 kaže...

mda, ti 16/32 su nam jako zanimljivi, evo ja nemerem ih dočekat da napokon normalno mogu surfat sa 200-300 otvorenih tabova, a chaselol će konačno moći igrati i do 7-8 igara odjednom

Naš forumski ili Hrvatski kupac je nebitan, i kaj nama treba pogotovo u našoj sitnoj popljačkanoj Hrvatskoj fučkaj ga sad.Dalje je sve jasno jel, pogledaj kolko košta Intel 16/32 CPU pa onda odi računat na kineski digitron.

Kod nas u Hrvaškoj je najeftiniji R3 Ryzen najbitniji,to je proc koji če cijenom još i bit kolko tolko ugodan za Hrvatsko/Bosansko/Srpsko sitno i siromašno tržište.Kaj misliš kakav proc si može priuštit djete radnika u Konzumu ili Lidlu ili Kauflandu itd.

1320kn za R5 1400 je previše za nas siromahe,  eto u Americi je trenutno akcija pa ga dobiš za 165dolara ili 1070kn.

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819113437

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.7.2017 18:35 (rambox).
12 godina
Tonči kaže...

1 naravno. Eventualno 2, ali sumnjam. Daleko je vjerojatnije da će biti 1 Threadripper i jedan SK-X.

eto, ti i sumnjam da još itko, dakle 0,01 posto forumske populacije

meni su zanimljivi utoliko što će intela ritnut nogom u dupe, ali ne baš toliko da bi stalno naš janez lupao linkove na linkove

daleko su nam korisnije i zanimljivije ove informacije o r3

17 godina

Info pitanje za one koji imaju R5 1600/R7 1700 CPU.

Kada gledate video na Youtube (Full HD + brzina 2X, moze i 4K) da li su opterecene sve jezgre i na koliko % (navedite koji preglednik koristite)?

TNX

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.7.2017 8:34 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
rambox kaže...

Šuška se da če najeftiniji R3 bit čak jeftiniji od ranije najavljenih cijena.Dakle AMD još važe startne R3 Ryzen cijene, a za potvrdu šuškanja stripi se do 27.7 kaj drugo.

dakle intel digao cijene svojeg jedinog procesora (g4560) koji je donekle normalno tržišno pozicioniran, a amd će spustiti cijene r3

možda se i izjednače, a onda intel može zaboraviti na prodaju i u tom segmentu 

15 godina
odjavljen
Ja imam 1500x pa na 4k videu nema nikakvog opterecenja na procesoru, valjda ide preko graficke.

0 0 hvala 1
13 godina

RIP i5, najjeftiniji Ryzen ce biti 109$ iliti u eu nekih 125EUR

http://www.guru3d.com/news-story/ryzen-3-1300x-1291200-109-exc-vat.html

Bukvalno prva prava zamjena za FX seriju, isto ce kostati a imas daleko bolji upgrade path u odnosu na intela. Dobra b350 ploca je sve sto ti treba.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.7.2017 9:14 (chaselol).
Moj PC  
5 0 hvala 2
13 godina
protjeran

Smijesno je uopce usporedivati Ryzen 3 i i5. Bas samo malo gledao usporedbe i5 7600k i Ryzen 1700 i ovaj i5 ne da se dobro drzi nego u dobrom dijelu igara daje i bolje rezultate.

Moj PC  
3 3 hvala 0
16 godina
war3_tft kaže...

Smijesno je uopce usporedivati Ryzen 3 i i5. Bas samo malo gledao usporedbe i5 7600k i Ryzen 1700 i ovaj i5 ne da se dobro drzi nego u dobrom dijelu igara daje i bolje rezultate.

Naravno, zbog viseg clocka. R3 i R5 imaju manje jezgri i lakse je postici visi clock tako da cak i oni vjerojatno daju bolje rezultate u igrama nego R7 po defaultu. Tako da mislim da ce R3 i R5 clockani na 4+ Ghz (ako idu) davati iste ili bolje rezultate nego i5.

It is always darkest just before the dawn.
13 godina
protjeran
mrsmith kaže...
war3_tft kaže...

Naravno, zbog viseg clocka. R3 i R5 imaju manje jezgri i lakse je postici visi clock tako da cak i oni vjerojatno daju bolje rezultate u igrama nego R7 po defaultu. Tako da mislim da ce R3 i R5 clockani na 4+ Ghz (ako idu) davati iste ili bolje rezultate nego i5.

Prije se nagadalo o tome da bi ovi Ryzeni s manje jezgara trebali ici na vise klokove, ali na kraju se pokazalo da to nije tako, evo Ryzen 1400 npr isto ide do nekih 4 GHz kao i velika braca.

8 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

R3 se poredi sa i5 7(4/5)00 a ne sa i5 7600k koji se može overclockati na 5 GHz.

17 godina
picajzla0707 kaže...
rambox kaže...

dakle intel digao cijene svojeg jedinog procesora (g4560) koji je donekle normalno tržišno pozicioniran, a amd će spustiti cijene r3

možda se i izjednače, a onda intel može zaboraviti na prodaju i u tom segmentu 

Gxxxx i i3 na aparatima

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.7.2017 12:21 (nixass).
13 godina
protjeran
DaShip kaže...
war3_tft kaže...

R3 se poredi sa i5 7(4/5)00 a ne sa i5 7600k koji se može overclockati na 5 GHz.

Ja sam govorio opcenito za i5 pa sam usporedio najjacimodel sa Ryzen 7, mislim da je realnije usporedivati Ryzen 1400/1500x sa i5 7400/7500 jer su oni tu negdje.

12 godina
nixass kaže...

Gxxxx i i3 na aparatima

ma sjebali su se skroz, umišljene budaletine

ja sam klincima uzeo g4560 dok je koštao manje od 500 kuna i to je bio pun pogodak + igpu je sasvim sposobna za igre koje oni igraju, tako da čak ne moram zasad investirati u zasebnu grafu

fura čak i gta5 na nešto nižoj rezi uz pristojan fps - čini se da će klinci dobit grafu za godinu do dvije kad ću im za soma kuna moći uzeti nešto ranga današnje 1060

ovaj r3 bi me vjerojatno zainteresirao da je bio u ponudi, pa makar me inicijalno i koštao nešto više i nemao igpu

g4560 će možda donekle još i imati prođu ako ga vrate na stare cijene i zbog igpu za nezahtjevne, no i3 je pokojnik koji još umišlja da je živ

11 godina
@war3_tft
R5 1500x je dosta jaci procesor od i5 7400 pa I od i5 7500, plus jos ga mozes I nesto malo overclockati.
13 godina
protjeran
Chico12 kaže...
@war3_tft
R5 1500x je dosta jaci procesor od i5 7400 pa I od i5 7500, plus jos ga mozes I nesto malo overclockati.

Evo par videa 1500x vs 7500:

Ovdje je koristena 1080ti tako da graficka ne bude bn.

Ovje je realan scenarij sa rx 580.

Ovo isto ok video, koristi se rx 580 i vidi se razliak 1500x stck i OC na 3.9 GHz.

Ovje su vidi da i5 7500 daje bolje rezultate od 1500x klokanog na 4.0 GHz u svakoj od ovih testiranih igara. Koristila se 1070 FE, da je neka jaca kartica 7600k bi davao jos bolje rezultate, evo npr u tom videu BF1  ide max 122 FPS na ultra, a na ovom videu 

isto na ultra daje 156 FPS.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.7.2017 14:13 (war3_tft).
17 godina

Koje ti razlike vidis u predzadnjem testu? pa to su razlike u par fps 1-3 fps stock vs oc. Jos uz to je ryzen 4/8 proc dok je intel 4/4 proc, a i amd platforma je koristila 2933mhz ram, tako da bi vjerojatno jos par fps islo gore

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
war3_tft kaže...

I jedan i drugi imaju po 4 jezgre, intelove su u prosjeku 7% nace zahvaljujuci vecem clocku nista vise, gdje se ryzen 4/4 zagusi, vjeruj da ce se zagusiti i i5 jer na kraju dana to su samo 4 jezgre a duplo je jeftiniji.

Za cijenu i5 uzmes r5 6/12 a to je je vec ozbiljan CPU, plus path upgrade daaaaleko vise odgovara rajzenima sad jer kao sto rekoh dobra ploca b350, naredne godine bubnes ryzen 2.0 na njega 8 jezgri za 330eur kupis ga vani/austrija i melji narednih sigurno 7 godina bez brige.

13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Koje ti razlike vidis u predzadnjem testu? pa to su razlike u par fps 1-3 fps stock vs oc. Jos uz to je ryzen 4/8 proc dok je intel 4/4 proc, a i amd platforma je koristila 2933mhz ram, tako da bi vjerojatno jos par fps islo gore

Ja sam se samo nadovezao na poruku sto je kolega rekao da je 1500x puno jaci od i5 7500, sto se tog videa tice overall je i5 jaci cca 8% 

To naravno nije neka razlika, poanta je samo da 1500x nije puno jaci kako je receno.

Ekipa si takve procesore uzme za gaming, a to sta je ovaj 4/8 nema veze kad ne daje bolje rezultate na tom podrucju. Ima onaj Linusov video di je covjek jako detaljno ispitao ponasanje rama kod Ryzena, razlike naspram 2133 MHz svakako ima, najveci skok je na 2600 MHz, slijedeci i to dosta manji skok je na 2933, a ovo sve iznad je prakticki zanemarivo.

chaselol kaže...

I jedan i drugi imaju po 4 jezgre, intelove su u prosjeku 7% nace zahvaljujuci vecem clocku nista vise, gdje se ryzen 4/4 zagusi, vjeruj da ce se zagusiti i i5 jer na kraju dana to su samo 4 jezgre a duplo je jeftiniji.

Za cijenu i5 uzmes r5 6/12 a to je je vec ozbiljan CPU, plus path upgrade daaaaleko vise odgovara rajzenima sad jer kao sto rekoh dobra ploca b350, naredne godine bubnes ryzen 2.0 na njega 8 jezgri za 330eur kupis ga vani/austrija i melji narednih sigurno 7 godina bez brige.

Intel ima i jaci IPC, veci klok mu samo jos vise pomaze. Ne ispada bas duplo jeftiniji, po onome sto si gore stavio bit ce cca 1000kn, moras uzet bolju plocu da bi ga klokao, a pitanje je da li ce i tada stici 7400 i to te cca ispadne slicno kao i 7400 + jeftinija ploca. Bolje kod Ryzena je naravno sto danas sutra mozes staviti neki Ryzen 5 ili 7 na tu istu plocu.

Kad se bira izmedu 7600k i 1600 tu je svakako bolje uzeti Ryzen.

Dosta ekipe prica da ce nova generacija Ryzena ici na AM4, ali jos nigdje nema konkretne informacije, nisam cak vidio niti nekakvu glasinu.

13 godina
war3_tft kaže...

Dosta ekipe prica da ce nova generacija Ryzena ici na AM4, ali jos nigdje nema konkretne informacije, nisam cak vidio niti nekakvu glasinu.

Pusti ekipu sta prica, AMD je rekao da ce na AM4 ici "Ryzen refresh iliti neki 2.0" doradjen proces 14nm i to je to, manja potrosnja veci clock itd.

Ryzen 2, 7nm proces dolazi 2019 na AM4+ soket ne brkati ta dva.

Sto se tice cijena ploca, nikad ne bih uzeo jeftinu plocu sto mnogi rade, ali uzeti cpu od 150eur i staviti ga na plocu od 50 mi je smijurija :D *ebes ploce ispod 120+eur eventualno za neki super budzet set uz pentiuma gdje neces ganjati nadogradnju i samo ces igrati ES naslove

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.7.2017 15:34 (chaselol).
13 godina
protjeran

Hvala na info za taj refresh, to bi bilo super, imas link neki mozda?

13 godina

http://www.techradar.com/news/amds-successor-to-ryzen-cpus-could-launch-in-early-2018

Evo prvi link sa googla, imas dosta o tome su pricali na predstavljanju Ryzena, dogodine ipc boost 5-15% nesto kao sto je i intel radio, sta drugo.

8 godina
neaktivan

Nisu li rekli da će am4 trajati oko 4 godine?Nadogradnja na zen 2 i jeste razlog zbog kojeg ljude zanima dugotrajnost, niko normalan neće prelaziti sa zena na zen+.

13 godina
protjeran
Ako moze intel izdavati svako malo "novi" socket moze i amd😂😂lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
DaShip kaže...

Nisu li rekli da će am4 trajati oko 4 godine?Nadogradnja na zen 2 i jeste razlog zbog kojeg ljude zanima dugotrajnost, niko normalan neće prelaziti sa zena na zen+.

Pa evo ja cu uzeti tipa b350 strix i 4c/4t procesor malo cu se gejmati i photoshop, a naredne godine ubodem bez problema 8c/16t na tu plocu znaci end game cpu 8 jezgri i po snazi/potrosnji ce sigurno biti dobar naredne 4 godine, kao i svaki intel gdje ce ti biti dosta 4 jezgre.

16 godina
war3_tft kaže...

Nije ih smiješno uspoređivati nego je realno jer igre nisu pokazatelj koji je proc jači. Kad bi tako gledali onda bi mogli reči da je neki noviji i7 jednak R5,R3,i5 il čak pentiumu 4560,koji svi od reda daju podjednake rezultate kao i7 pogotovo na 1440 rezoluciji. i5 realno nije do koljena bilo kojem R5, a o R7 nečemo ni govorit jer mu i7 nije do koljena.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.7.2017 17:56 (dery).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice