pa ako želiš dragon konfu,samo mbo i 940 košta 3600 kn,preskupo.Dok za 2700 kn uzmeš Q9440 i mbo i prožvačeš dragona.
Ma samo ti kažemo o toj tvojoj ''neisplativosti''
usporedia si q9550 i 940 i vidia si da je razlika na strani AMD-a i
dalje se nema šta raspravljat
pa ako želiš dragon konfu,samo mbo i 940 košta 3600 kn,preskupo.Dok za 2700 kn uzmeš Q9440 i mbo i prožvačeš dragona.
Ej shvati onaj ram od 70kn 1 GB i netreba bolji jer overcloca pomocu Multipliera a ne FSB.
I za sve intele koji nemaju otkljucan multiplier ako mislis OC moras kupit neku bolju memoriju a za Phenoma2 sve su odlicne
Ah da vidim i da je on to isto uračuna kod sebe, sigurno je stavia najbolju matičnu pa je cjena 2700kn ma daj...
I kakve veze koji je ram i on ga mora isto uvalit, a za cooler bože moj da ide neki malo bolji, jer će i ona na q9550
clockat a ka ono ostavit će stock cooler, ne dri vam ta teorija vodu, sa malo boljiom matičnom, cjena opet neće preć tih 2700 kn
jer za 350-400 kn može nać veoma dobar cooler
ma ne govorim o Q9550 nego o Q9440 a i on je jači od 940 koji ne ide priko 3.8 ghz
ma ne govorim o Q9550 nego o Q9440 a i on je jači od 940 koji ne ide priko 3.8 ghz
Meni nije jasno kako ovaj pentium je clockiran preko 8 GHz ???
Neke recenzije pokazuju da je fenom 2 bolji i od i7,a neki ga svrstavaju u nižu klasu quadova,pri većim rezolucijama.Kao i ova pa bi trebalo čitat između redaka i ne zalijetat se sa odlukama.
Neke recenzije pokazuju da je fenom 2 bolji i od i7,a neki ga svrstavaju u nižu klasu quadova,pri većim rezolucijama.Kao i ova pa bi trebalo čitat između redaka i ne zalijetat se sa odlukama.
Radi se o tome da će mi ovaj Phenom omogućiti nadogradnju, kupim njega, HD 4870 i još 2 GB DDR-a 2, i imam dobar komp još tri godine. Toliko skoro košta i7 sam.
Sve je započelo sa time da phenom ll nije isplativ dokazli smo suprotno i nema
se tu šta više raspravljat
Phenom II je cisto dovoljan da full iskoristi grafu, neznam sta ce mi jaci proc od tog za gaming?
Core i7 nije za gaming on je vise za servere i profesionalne stvari te konvertiranje videa koje ce uskoro raditi graficka(tj. vec radi, ali nema velik broj podrzanih formata videa).
Phenom II je cisto dovoljan da full iskoristi grafu, neznam sta ce mi jaci proc od tog za gaming?
Core i7 nije za gaming on je vise za servere i profesionalne stvari te konvertiranje videa koje ce uskoro raditi graficka(tj. vec radi, ali nema velik broj podrzanih formata videa).
Na drugim stranicama je malo drugacije, ali nema veze tu su negdje...
Da ja imam q6600 ili e8200/8400 nebi kupovao novi proc, ali hebiga imam athlona x2 5000+ BE koji nece radit iznad 3,0GHz da ga hebes, a na staroj maticnoj je isao 3,1Ghz.
A recimo kad bi mog stavili u taj review(clockanog na 3,0GHz) bio bi na dnu ljestvice sa duplo manje frame-ova, zato idem ja lijepo novog phenoma upiknut i miran sam barem 1god.
Da ja imam q6600 ili e8200/8400 nebi kupovao novi proc, ali hebiga imam athlona x2 5000+ BE koji nece radit iznad 3,0GHz da ga hebes, a na staroj maticnoj je isao 3,1Ghz.
A recimo kad bi mog stavili u taj review(clockanog na 3,0GHz) bio bi na dnu ljestvice sa duplo manje frame-ova, zato idem ja lijepo novog phenoma upiknut i miran sam barem 1god.
Radi se o tome da će mi ovaj Phenom omogućiti nadogradnju, kupim njega, HD 4870 i još 2 GB DDR-a 2, i imam dobar komp još tri godine. Toliko skoro košta i7 sam.
Nisam čitao, samo sam gledao sličice :D
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=218048
Izgleda da se netko potrudio i složio gaming test, tj. kakvog utjecaja ima procesor na multi-card konfiguracije.
U svakom slučaju, isto šta su zaključili na HardOCP, ako igraš na 1920x1200 ili tu negdje procesor ti nije bitan...
Znači ne samo da "nema smisla kupovat i7" za igranje, nego čak nema smisla upgrejdat Phenom I ili A64 X2 na PII...
Bačene pare za ljude koji ionako ne koriste 4 jezgre... ali uvijek ima ljudi koji se jave sa postom tipa "ma da, ja koristim winamp, i 20 stranica u firefoxu odjednom, pa još igram solitare i word otvoren, definitivno mi trebaju 4 jezgre" - NE trebaju vam.
Ako imaš PI (ili A64) ne bacaj lovu na PII... bolje kupi bolju grafičku :D