AMD E2 2000 1,75GHz dualcore problem

poruka: 9
|
čitano: 3.533
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Kupio laptop s navedenim procesorom i ne ocekujem previše,ali upalim chrome i video na youtubeu 100% cpu usage, odvorim drugi tab, video počne trzati. Je li moguće da je tako slab? Koristio sam i jednojezgrene procesore pa nisu imali tih problema. Windows 7 je u pitanju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD E2 2000 1,75GHz dualcore problem
SHELBY_09 kaže...

Kupio laptop s navedenim procesorom i ne ocekujem previše,ali upalim chrome i video na youtubeu 100% cpu usage, odvorim drugi tab, video počne trzati. Je li moguće da je tako slab? Koristio sam i jednojezgrene procesore pa nisu imali tih problema. Windows 7 je u pitanju.

Ako gledaš jedan 720P/1080p video na Jubitu, onda ne bi smjelo bit problema jer grafička jezgra ili GPU preuzme na sebe posao prikazivanje takvog videa.Možda video trza zato šta se učitava jel, ako nije dost brza internet veza onda 1080p video zastajkuje to je normalan pojava.Evo ti dole primjer kako se ponaša u praksi, prvi AMD-ov Dual Core APU E-350 kad vrti 1080p video i sve ostalo u XMBC preko svoje grafičke jezgre ili DXVA jel. E-350 je ubiti stariji brat od ovog tvoj modela, koji ima nešto veču CPU radnu frekvenciju i TurboCore na grafičkoj jezgri.Cool

Usput obavezno instaliraj Adblock u browser, tak da ti blokira razne Flash reklame koje znaju debelo opteretit slabije procesore.Vezano za čokljavi Windows Task Manager, njega zamjeni sa "System Explorer" drugi link ispod i onda nema problema kaj drugo.{#}

https://adblockplus.org

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/microsoft-o-task-manageru/120707.aspx?page=0&jumpto=2359766&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 16:35 (rambox).
12 godina
protjeran

@shelby_09

Ja imam baš taj procesor na samsungovom laptopu i kod mene je sve pet. Sva multimedija je extra brza i kvalitetna kao i surfanje webom.  Na laptopu je tvornički bio windows 8 64 bit, ja sam deinstalirao sav onaj samsungow software i onda sam nadogradio na windows 8.1  64 bit, i od tada je sve onako kako sam rekao... 

0 0 hvala 1
16 godina
rambox kaže...
SHELBY_09 kaže...

Ako gledaš jedan 720P/1080p video na Jubitu, onda ne bi smjelo bit problema jer grafička jezgra ili GPU preuzme na sebe posao prikazivanje takvog videa.Možda video trza zato šta se učitava jel, ako nije dost brza internet veza onda 1080p video zastajkuje to je normalan pojava. 

Nije to, video je cijeli učitan i trza u reprodukciji. Hvala na pomoći.

bunkermax kaže...

@shelby_09

Ja imam baš taj procesor na samsungovom laptopu i kod mene je sve pet. Sva multimedija je extra brza i kvalitetna kao i surfanje webom.  Na laptopu je tvornički bio windows 8 64 bit, ja sam deinstalirao sav onaj samsungow software i onda sam nadogradio na windows 8.1  64 bit, i od tada je sve onako kako sam rekao... 

I moj je samsung. Mislim da je do windowsa, jer samsung nema bas dobru podrsku za 7-icu i teško sam došao do drivera. Mislim da cu nažalost morati staviti 8. Naci možeš imati upaljenih par tabova i npr. pisati u wordu? Hvala na pomoći.

16 godina
SHELBY_09 kaže...

ali tebi su na slici otvorena 4 taba stavi samo kad je dva,tj vidiš da mu je to opterečenje

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 17:03 (dery).
16 godina
dery kaže...
SHELBY_09 kaže...

ali tebi su na slici otvorena 4 taba stavi samo kad je dva

Trenutno nije laptop u mene, al isto je, probao sam. Cim je upaljen youtube s videom i jos facebook npr. odmah je na 95-100% . Isto tako je i s programima ostalim, upalim AMD-ov Catalyst proc skoči na 90%. 
A najčudnije od svega je šta se laptop uopće ne grije, koliko bi trebao kad je tako opterećen, nije mi bas sve jasno... 

16 godina

ima li laptop gpu ili samo je samo taj apu 

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

@shelby_09

Ako imaš osmicu windowsa svakako ju stavi..  ja sam ju instalirao na dosta strojeva na kojima je prije bila sedmica i očigledan je pomak nabolje u brzini i iskorištavanju hardwerskih mogućnosti.

Probaj napraviti čisti install i kloni se svih onih dodatnih softwera koji samo iscrpljuju resurse. Windows 8 su ti već sami po sebi vrlo zaštićeni , pogotovo ako imaš eufi bios i secureboot  koji reguliraju pokretanje i prve drajvere, odmah po instalaciji ti radi većina multimedije kao i flash i java iako nisu instalirani ali ih  emulira u pregledniku, imaš i onaj smartscreen koji odrađuje dio zaštite, sam kernel je zaštićen od low level upisa  a sa osmicom ti dođe i defender koji je punokrvni antivirus. Ako nadogradiš na windows 8.1 onda ti još dođe i internet explorer 11 ...  Ako ti je 64 bit odma upali u internet exploreru i dodatn zaštitni mod i onu opciju da je stalno u zaštićenom načinu rada i skoro pa si full siguran kaj se tiče neta.... A ti microsoftovi dodaci koji su već unutra blokiraju i kojekave skripte , samo dole dobim obavijest da je spriječeno pokretanje toga i toga......

Za drajvere dosad nisam naišao a da windows 8 nebi sam stavio i posle ih nadograđivao kroz windows update.. 

Ako si korisnik koji baš ne traži nevolju onda su ti i sami winsi dosta bez ikakvih dodataka koji samo opterećuju pc i mogu dovesti do štekanja, a ako baš navaljuješ po crack serial i warez stranicama onda te niti sto dodataka i najskupljih antivirusa nebu spasilo,,ipak je prvi obrambeni korak čovjek koji je na tipkovnici trenutno,,,,,  

Ja nemam ni catalist niti ikakvi dodatni software već samo gole drajvere koje su windowsi sami instalirali i još nisam naletio da mi nekaj ne dela.....

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 17:24 (bunkermax).

0 0 hvala 1
16 godina
dery kaže...

ima li laptop gpu ili samo je samo taj apu 

Samo APU s integriranim Radeonom HD7340.

bunkermax kaže...

@shelby_09

Ako imaš osmicu windowsa svakako ju stavi..  ja sam ju instalirao na dosta strojeva na kojima je prije bila sedmica i očigledan je pomak nabolje u brzini i iskorištavanju hardwerskih mogućnosti.

Probaj napraviti čisti install i kloni se svih onih dodatnih softwera koji samo iscrpljuju resurse. Windows 8 su ti već sami po sebi vrlo zaštićeni , pogotovo ako imaš eufi bios i secureboot  koji reguliraju pokretanje i prve drajvere, odmah po instalaciji ti radi većina multimedije kao i flash i java iako nisu instalirani ali ih  emulira u pregledniku, imaš i onaj smartscreen koji odrađuje dio zaštite, sam kernel je zaštićen od low level upisa  a sa osmicom ti dođe i defender koji je punokrvni antivirus. Ako nadogradiš na windows 8.1 onda ti još dođe i internet explorer 11 ...  Ako ti je 64 bit odma upali u internet exploreru i dodatn zaštitni mod i onu opciju da je stalno u zaštićenom načinu rada i skoro pa si full siguran kaj se tiče neta.... A ti microsoftovi dodaci koji su već unutra blokiraju i kojekave skripte , samo dole dobim obavijest da je spriječeno pokretanje toga i toga......

Za drajvere dosad nisam naišao a da windows 8 nebi sam stavio i posle ih nadograđivao kroz windows update.. 

Ako si korisnik koji baš ne traži nevolju onda su ti i sami winsi dosta bez ikakvih dodataka koji samo opterećuju pc i mogu dovesti do štekanja, a ako baš navaljuješ po crack serial i warez stranicama onda te niti sto dodataka i najskupljih antivirusa nebu spasilo,,ipak je prvi obrambeni korak čovjek koji je na tipkovnici trenutno,,,,,  

Ja nemam ni catalist niti ikakvi dodatni software već samo gole drajvere koje su windowsi sami instalirali i još nisam naletio da mi nekaj ne dela.....

Izgleda da cu to morati, iako mi Windows 8 sučelje nikako ne odgovara... Hvala na detaljnom odgovoru

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice