AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 495.745
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Znaci nisam fulo kad sam kupio 955BE prije izlaska bagera sa namjerom nadogradnje kada doticni izadu. 

Sada barem nemoram trosit pare na novi proc xD

The best way to be boring is to leave nothing out.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
Sale_ds kaže...

Znaci nisam fulo kad sam kupio 955BE prije izlaska bagera sa namjerom nadogradnje kada doticni izadu. 

Sada barem nemoram trosit pare na novi proc xD

Ni danas ne bi fulao da kupis 955BE. Samo nadogradnja ti je besmislena. CPU se nadogradjuje svake 2-3 godine a ne svakih 20 dana.

17 godina
It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina

{#} istina 955BE za danasnje potrebe kućnog korisnika i više nego dovoljan.Intel ili AMD za igre ? AMD naravno duplo jeftinije i ne mjenjaju socket svakih 3mjeseca.

15 godina
Don Kihoty kaže...

OK, SB je bolji u sintetici, dakle 2600K >> FX8150.

Ali kakvo je stanje u igrama? Koliko vidim, BD je u igrama ipak brži par sličica,

dakle nije za baciti:

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1285/pg1/amd-fx-8150-black-edition-8-core-processor-vs-core-i7-2600k-review-introduction.html

5.2GHz stabilno na vodi @ 1.5V je zaista predivno.

Potrošnja je 60W veća nego SB, ali ko ga yebe, tu je ipak dvije jezgre više nego 2600K.

Sve u svemu, cjena dotičnog je između 2500K i 2600K,

a perfomanse u igrama su jednake ili bolje od 2600K, dakle razloga za paniku

BD dobar si. Sjedni 5.

slažem se ,nije baš toliki flop kako ljudi opisuju ,donekle parira u igrama ,a ako bude jeftiniji ,nekome ko uzima novu platformu a pikira na AMD, Bully svejedno nije loš izbor.

istina bog da se AMD zaletio previše sa reklamiranjem al neka , kažu da je i loša reklama svejedno reklama.

IMHO -

svi se busaju da puno više troši (i istina je) ,ali :) to većinu ne sprečava da imaju oc'ane procesore ,koji logično više troše , stoga - di je logika?

ako je recimo ukupna potrošnja platforme 500w vs 550w ,pogotovo u high segmentu , čisto sumnjam da terate na fortronu 400w pa da bi vas zabrinjavala toliko potrošnja.

ili izračunavate godišnji račun za struju{#}

a koliko vidim ,s obzirom na veću potrošnju i "višak" jezgri  (u odnosu na PHII) ,temperature su čisto uredu!

što je meni daleko bitnija stavka od toga dali konkurira Intelovim pandanima, + jebe*š 20fps razlike u odnosu 130vs150 ,jeli vi igrate igru ili pratite fps counter?

čitam komentare i ne vjerujem ,kao da vam svima treba baš 2500/2600k ,a realno veeelika većina vas jedva da iskoristi 50% potencijala takvog jednog proca ,ma čak i PHII...

izgleda da je bitan e-penis ...

jedino što imho drži vodu u svemu ovome jest to ,da bi intel mogao odgoditi IB i dići cijene , što nije zdravo za tržište naravno... ali opet ,možda se i ne promijene cijene ,previše...

BTW ,ako i intel digne cijene SB-a gore , opet je onda Bully jeftiniji a "tu negdje" !nebi rekao da je to loša pozicija...

veču ulogu tu igraju naši dućani koji budu bezobrazno iskoristili to ,ali globalno mislim da nebu toliko povećanja

manite se izračuna dali je AMD na gubitku sa trenutnim cijenama , da nije profitabilno i da ne donosi kakvu takvu zaradu,nebi bilo vani... pa nisu kao proizvođač od jučer na tržištu....

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 10:48 (vrx).
16 godina
neaktivan

Bulldozer je izašao jučer, prekjučer, možda i dan prije, a kod nas o njemu ništa -.-

17 godina
neaktivan

malo ratovanja cijenama i da vidiš.

samo neka amd opstane jer inače se svima loše piše, bez obzira kojeg proizvođača preferiramo. recimo meni su do ovoga kompa sva računala bila bazirana na intelu i što sad, kad budem mijenjao opet ću pogledati najbolje/isplativije i sve pet.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 11:19 (sokre).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Don Kihoty kaže...

BD dobar si. Sjedni 5.

mogao bi se po ovome izvuč drugačiji zaključak bum  tres

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
14 godina
neaktivan
dery kaže...
Don Kihoty kaže...

BD dobar si. Sjedni 5.

mogao bi se po ovome izvuč drugačiji zaključak bum  tres

Najbolji zakljucak je što je BD po brzini jezgre lošiji od vremešnog Phenoma II.

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/47155-amd-bulldozer-fx-8150-processor-review-3.html

16 godina

najvažnije je kako se ponaša u bf3 i tu su podjednaki

ovo bi moglo bit najrealnije

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dery kaže...

hmm ok,zar nije beta završila 10 tog{#}

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 11:51 (sokre).
14 godina
dery kaže...

daj link sa te stranice

14 godina

http://www.guru3d.com/article/amd-fx-8150--8120-6100-and-4100-performance-review/1

ipak je fx 4100 nešto slabiji od phenoma x4 975/980. negdje oko 15% bi rekao. ne kaska puno u igrama za mnogo jačim i skupljim 8150. jako bi me zanimali rezultat da su ga klokali i vjerujem da bi onda dostigao razinu od navedenih phenoma. uglavnom bit će vrlo dobar izbor za gejmere s ograničenim budžetom

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 12:36 (zuper).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
zuper kaže...

http://www.guru3d.com/article/amd-fx-8150--8120-6100-and-4100-performance-review/1

ipak je fx 4100 nešto slabiji od phenoma x4 975/980. negdje oko 15% bi rekao. ne kaska puno u igrama za mnogo jačim i skupljim 8150. jako bi me zanimali rezultat da su ga klokali i vjerujem da bi onda dostigao razinu od navedenih phenoma. uglavnom bit će vrlo dobar izbor za gejmere s ograničenim budžetom

Ako bude koštao manje od Phenoma II X4 955 onda i hoće, ali u protivnom je i dalje 955 best buy.

16 godina

evo ti klik

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dery kaže...

evo ti klik

Igranje na takvim rezolucijama i postavkama nije review procesora nego cijelog sistema, čije fpsanje kod takvih setingza ovisi o sposobnostima grafičke, a razlike zato i jesu u okvirima statističke greške.

To npr. možeš vidjeti tu, gdje overklokanje ne stvara baš nikakvu razliku.

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 13:13 (Teerex).
16 godina
Teerex kaže...
dery kaže...

evo ti klik

Igranje na takvim rezolucijama i postavkama nije review procesora nego cijelog sistema, čije fpsanje kod takvih setingza ovisi o sposobnostima grafičke, a razlike zato i jesu u okvirima statističke greške.

To npr. možeš vidjeti tu, gdje overklokanje ne stvara baš nikakvu razliku.

slažem se to je otprilike jer u multiplayu nisu uvjeti ujednačeni i nema logike da ocani imaju jednake performanse kao na stocku,ipak je to beta multiplay,

mislim da bi sa bilo kojim jakim 4jezgrenim imao slične rezultate

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 13:22 (dery).
16 godina
neaktivan

Uglavnom, ako ne spuste cijene sa sadašnjih, baš nitko neće kupovati ove procesore. Ako ih spuste, kupit će ih bar entuzijasti sa pliiitkim džepom.

Mogli bi bar tu slabu potražnju iskoristiti za to da s GloFom riješe probleme oko yielda i ove potrošnje dostojne nosača aviona.

Interwebsi su baš brutalni {#}

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 13:36 (Teerex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Don Kihoty kaže...

, tu je ipak dvije jezgre više nego 2600K.

Zato što nisu.

16 godina
neaktivan
mislioc kaže...

{#}  istina 955BE za danasnje potrebe kućnog korisnika i više nego dovoljan.Intel ili AMD za igre ? AMD naravno duplo jeftinije i ne mjenjaju socket svakih 3mjeseca.

Informiraj se prije no što pišeš gluposti. U ovom trenutku to nije presudan (niti ikakav) faktor pošto će Ivy Bridge biti kompatibilan sa sadašnjim pločama.

16 godina
neaktivan
new kaže...

Informiraj se prije no što pišeš gluposti. U ovom trenutku to nije presudan (niti ikakav) faktor pošto će Ivy Bridge biti kompatibilan sa sadašnjim pločama.

Da ijedna kompanija objavi da će "onaj iza" procesor ići u isti utor, dobija moj glas iste milisekunde..

Trenutno je AMD bliži tome ako pogledamo graf o 15% poboljšanju godišnje..

Za 30ak posto možda nije potreban novi utor..

14 godina
neaktivan

dobis i maticnu free i onda vi kazete amd nevalja hahahahah {#}

Join Teamspeak 3 === 217.114.63.57

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo da se i ja ukljucim, danas sam vidjeo unboxing "AMD Bulldozer FX 8150 8-core"

Video uklonjen jer ima isti iznad.

a prema ovome , cak je i u tome "Sandy" brzi sto mi je nekako cudno, s obzirom da je ovaj 8-core.

EDIT: Pa zasto bas sekundu prije mene isti video?? :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 14:07 (dragan225).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

2 sekunde..

Što je, je..

17 godina
neaktivan
new kaže...
mislioc kaže...

{#}  istina 955BE za danasnje potrebe kućnog korisnika i više nego dovoljan.Intel ili AMD za igre ? AMD naravno duplo jeftinije i ne mjenjaju socket svakih 3mjeseca.

po prvi put u 5 godina.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
17 godina
sokre kaže...

po prvi put u 5 godina.

A i to je upitno, znalo se prije desit da npr ne idu svi socket 478 procesori u sve socket 478 ploče, bez obzira

na isti socket

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
sokre kaže...
new kaže...
mislioc kaže...

po prvi put u 5 godina.

Što po prvi put? To što niste obaćali pozornost ne daje vam za pravo da se bahatite krivim informacijama i stvarate šum na ionako

pretrpanom threadu. Ja sam kupio Intel socket 1366 ploču krajem 2008. Odonda na njoj imao 4 jezgreni i7 965x Nehalem generacije 

na 45nm proizvodnom procesu, 2 godine kasnije uredno je gore sjeo i7 980x gulftown/westmereEP generacije na 32nm,

a evo izdali i nedavno nakon i7 990x i i7995x. za isti socket i istu ploču.

Dakle, nova generacija, novi proizvodni proces, novi TDP, drugi broj jezgri i ne samo da radi nego radi na istoj ploči evo 4 godine.

.....................

Da ne offtopičarim:

Bivši zaposlenik AMD-a ispovijeda zašto je Bulldozer Fail.

Sažetak:

What did happen is that management decided there SHOULD BE such cross-engineering ,

which meant we had to stop hand-crafting our CPU designs and switch to an SoC design style.

This results in giving up a lot of performance, chip area, and efficiency.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 15:24 (overhaul).
17 godina
overhaul kaže...

Što po prvi put? To što niste obaćali pozornost ne daje vam za pravo da se bahatite krivim informacijama i stvarate šum na ionako

pretrpanom threadu. Ja sam kupio Intel socket 1366 ploču krajem 2008. Odonda na njoj imao 4 jezgreni i7 965x Nehalem generacije 

na 45nm proizvodnom procesu, 2 godine kasnije uredno je gore sjeo i7 980x gulftown/westmereEP generacije na 32nm,

a evo izdali i nedavno nakon i7 990x i i7995x. za isti socket i istu ploču.

Dakle, nova generacija, novi proizvodni proces, novi TDP, drugi broj jezgri i ne samo da radi nego radi na istoj ploči evo 4 godine.

.....................

Pa svi ti procesori koštaju ko 2 prosječne hrvatske plaće, još najbolje da idu ljutiti krave muzare promjenom socketa {#}

17 godina
traktorista kaže...
Zanimljivo u svim testovima dosad maticna ploca koja se koristila je ASUS-ica...

Press kit, ploča + proc, isto tako je bilo i kad su Thubani izašli

clock2much
14 godina
neaktivan

nije totalno sranje ocito rek osam ja da benchevi su pretjerivanja i ne pokazuju bas dosta istine

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice