AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 496.043
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
xyan kaže...

zalosno da je ovo istinito klik - moj clockani podere ovog clockanog, a kao HT ne valja {#}{#}

segregator kaže...
xyan kaže...

zalosno da je ovo istinito klik - moj clockani podere ovog clockanog, a kao HT ne valja {#}{#}

Ovo je još žalosnije, moj stari 550BE pretvoren u 980BE se dobro nosi sa tvojim, iako je I7 koštao 600% više kad smo kupovali {#}

Moj tata je jači od vašega tate. {#}

I'll be back
15 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Evo neznam jeli već bilo, ali navodno Amd planira svake godine izbaciti novu reviziju Bulldozera i svaki put mu

povećati performanse za 10 - 15 %.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Nego ja još cekam Ramboxa. RAMBOX di si? di se skrivaš? {#}

I'll be back
Moj PC  
11 0 hvala 0
15 godina

LOL "I supposed to pwn jews"

14 godina
neaktivan

http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=287

negdje ga tako podere a opet nemozes nicemu vjerovat dok sam ne isprobas {#}

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

zalosno kaj moj i5 750 je jaci od tog fx-a... fuckas ti video encoding kad se ne bavim time, a otpakiravanje koristim samo kad skinem tptb ripove itd.... tak zali boze amd, a bas ono mislio sam da ce bit nekaj kad su govorili bit ce 50% jaci od i7 920, di je to sad nestalo

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dad0 kaže...

Evo neznam jeli već bilo, ali navodno Amd planira svake godine izbaciti novu reviziju Bulldozera i svaki put mu

Znači do 2014. bi mogli dostić i 990x {#}

15 godina
ATiGamer kaže...
Dad0 kaže...

I kaskati kojih četiri godine za Intelom {#}

Evo jedne prigodne slike i slogana

AMD : Another Massive Dissapointment

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 16:02 (Intel&ATI).
15 godina

Nakon svega što se izdogađalo danas, failova i winowa(nešto manje), imam jedno pitanje.

Kakve cijene se mogu očekivati od AM3 procesora i Intelovih SB. Pretpostavljam da će am3 cijene ostati približno iste, malo se spustiti, a za Intel ne bih znao.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

jel ima koji test sa x264 

testovi sa igrama i slicnim stvarima me ne zanimaju 

hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 16:11 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
segregator kaže...
xyan kaže...

Ovo je još žalosnije, moj stari 550BE pretvoren u 980BE se dobro nosi sa tvojim, iako je I7 koštao 600% više kad smo kupovali {#}

Ako je vjerovati glasinama, a i logici, lako moguce da ce se i FX4,FX6 moci otkljucati u FX8.  e onda ce to biti prava stvar, bang 4 buck!

15 godina
Dad0 kaže...

Živi bili pa vidjeli {#}

ATiGamer kaže...
Dad0 kaže...

Dokle ce intel izbacit neko novo cudo koje je duplo jace od 990x{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 16:17 (Brega55).
17 godina
neaktivan

Bilo bi krajnje vrijeme da uđe neki treći igrač u ovu "igru" jer AMD očito ne predstavlja nikakvu konkurenciju Intelu (serverske procesore ne gledam).

IBM npr? Koji k**ac on(i) čekaju, imaju sredstva i znanje!

Fuck you NATO!
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
hrvatskafarkasevec kaže...

hvala

Imaš skoro u svakom testu na netu pa malo pogledaj, negdje je netko stavio linkove par stranica prije.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
17 godina

hvala

Trebali bi mi sebi nabavit i7 970/980x/990x...

50% brže enkodiranje u odnosu na x6 1100T.{#}

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
17 godina

Ala cemo se pocastit jednim mocnim  socnim Bagerom!

\o/\o/

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Amd pokusava parirati intelu na osnovu povećanja broja Jezgri, dok intel ubija sa svoje 4 jezgre i 8 Threada vec više godina za redom.

Amd je sada izbacio "novu arhitekturu", a bolje bi im bilo da su poradili na efikasnosti Jezgara nego na povecavanju broja jezgara.

Jos uvijek su 2 koraka iza Intela, kad intel pocne povecavati broj jezgri tada ce se desiti propast za AMD, mogu si samo zamisliti kako bi to izgledalo da intel izbaci npr. i7 s 8 jezgri?

Taman da tada amd izbaci svojih 16 jezgri jos uvijek nije u mogucnosti parirati intelu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Brega55 kaže...

Amd pokusava parirati intelu na osnovu povećanja broja Jezgri, dok intel ubija sa svoje 4 jezgre i 8 Threada vec više godina za redom.

Amd je sada izbacio "novu arhitekturu", a bolje bi im bilo da su poradili na efikasnosti Jezgara nego na povecavanju broja jezgara.

Jos uvijek su 2 koraka iza Intela, kad intel pocne povecavati broj jezgri tada ce se desiti propast za AMD, mogu si samo zamisliti kako bi to izgledalo da intel izbaci npr. i7 s 8 jezgri?

Taman da tada amd izbaci svojih 16 jezgri jos uvijek nije u mogucnosti parirati intelu.

I sta bi ti s tim?

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...

hvala

Trebali bi mi sebi nabavit i7 970/980x/990x...

50% brže enkodiranje u odnosu na x6 1100T.{#}

mislim da bi mi trebali ic na xeone :)

nema nam druge 

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 16:35 (hrvatskafarkasevec).
14 godina
neaktivan
Brega55 kaže...

A jel se tko sjeca dok je Intel nabio Pentium 4 da ima sto veci takt da dostigne AMD Athlon 64 koji je radio na 2.2Ghz ?

Povijest se ponavlja.

I only buy INTEL sry AMD fanboys.
14 godina
neaktivan
Kant kaže...
Brega55 kaže...

I sta bi ti s tim?

bio car na hw bot-u... 

xfact
17 godina
microman kaže...

Necu previše komentirati jer sam ovakvo nesto i ocekivao, no jel itko vidio RAMBOX-a? negdi se izgubia nakon ovih reviewa{#}

Jesi ti čul za ljude koje nekaj rade, u Hrvatskoj sa 300 000 nezaposlenih a pritom gle ćuda nemaju pristup kompu za vrjeme posla da bi surfali simo tamo izgleda da nisi jezuš kristuš.{#}

Uglavnom vidim da su mnogi duboko razočarani, ovakvim rezultatima Bagera ali treba prvo rasčistit zakaj su ovakvi rezultati koji zapravo uopče nisu katastrofalni kak neki to misle ovisi kak se gleda iz kojeg kuta.{#}

Kaj sam ja ono predviđal 20% bolji najači Bager, u odnosu na i7 2600K pa ništa od toga no ipak je u nekim normalnim svakodnevnim programima na njegovoj razini kaj je sve samo ne veliko razočarenje.E sad ide ono bitno u svemu ovome, dva su moguča razloga zakaj su ovakvi rezultati novih Bagera jedan od njih je sigurno točan s obzirom na sve informacije.{#}

1.Ovi novi FX procesori koji su izašli, bez obzira na model X8,X6,X4 imaju neki Bug ili grešku nebitno jel na samom procesoru ili negdje drugdje za kojeg još nismo saznali ili se jednostavno radi o nedovršenom dizajnu B2 revizije. AMD jednostavno nije mogel to sad pokrpat, ali su ipak odlučili lansirat proc kojeg ne bi nit lansirali da ne radi normalno ali su mu performanse okrljaštene iz za sad još nepoznatih razloga.

2.AMD je jednostavno ko i u prošlosti, debelo  na kubik pogrješil u pristupu i oglašavanu onog kaj su napravili ok ti modeli imaju osam, šest,četri jezgre no sa jednim velikim ALI. No performanse tih jezgri su znatno manje, svaka pojedinačna jezgra z odnosu na Phenom II jezgru recimo.Da se pojednostavni do daske jel, X8 Bager je zapravo napredni X4 procesor,X6 Bager je zapravo napredni X3 procesor a X4 Bager je zapravo napredni X2 procesor ma kolko to zvučalo cudno.{#}

Ko je pogledal Pcexpert i njihov test, X6 Bagera FX-6100 pa videl testove VS Phenom II 1055T razultati nisu poražavajuči več jako čudni da jer je X6 Bager ne može nit klokan pošteno stić spomenutog Phenom II 1055T.{#}

AMD je za ove performanse ovog, navodno X6 BageraVS Phenom II 1055 več znal odavno od početka da su takve i postoje samo dvije opcije kak sam več rekel. Neki Bug ili grešku u dizajnu za koju ne znamo još, jednostavno nisu mogli popravit i gotovo do danas pa to misle popravit u budučoj reviziji. Ako se tu ne radi o nikakvom Bug-u, u procesoru več je sve ok i problema nema onda to jnednostavno nije X6 procesor sigurno več X3 na steroidima.{#}

Napravit neki novi procesor i reklamirat ga, kao X6 a na kraju je sporiji od prošlog starog X6 Phenom II i to na puno višljoj frekvenciji može napravit samo budala. Ok samo kaj treba sad precizirat di se te budale nalaze, oni koji rade procesore u AMD nisu budale sigurno ako ovi Bageri nemaju Bugove niti greške u dizajnu i da ih ništa ne koči bez obzira na razlog sigurno.Več su to onda ovi u AMD marketingu, i to teške budale i kak če svoj procesor nazvat X6 ili napredni X3 Modularni procesor jel.{#}

Dakle pitanje dana mjeseca i godine je ovo,{#} ako ti novi Bager nemaju baš nikakvih bugova i njihove performasne su jednostavno takve onda nisu ono za kaj su ih reklamirali 1000% AMD marketing Fail n a kubik.U tom slučaju FX procesori koji su sad izašli, pariraju Intelovima modelima na ovaj nacin dole i nikak drukčije pa nek me odma vudre grom ak nije tak.{#}{#}

FX-8150/X4 Modularni procesor - Intel SB, I7 2600K, I5 2500K,I5 2400K

FX-6100/X3 Modularni procesor - Intel SB I5 2300K

FX-4100/X2 Modularni procesor - Intel SB i3 serija

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
microman kaže...

Necu previše komentirati jer sam ovakvo nesto i ocekivao, no jel itko vidio RAMBOX-a? negdi se izgubia nakon ovih reviewa{#}

Jesi ti čul za ljude koje nekaj rade, u Hrvatskoj sa 300 000 nezaposlenih a pritom gle ćuda nemaju pristup kompu za vrjeme posla da bi surfali simo tamo izgleda da nisi jezuš kristuš.{#}

Uglavnom vidim da su mnogi duboko razočarani, ovakvim rezultatima Bagera ali treba prvo rasčistit zakaj su ovakvi rezultati koji zapravo uopče nisu katastrofalni kak neki to misle ovisi kak se gleda iz kojeg kuta.{#}

Kaj sam ja ono predviđal 20% bolji najači Bager, u odnosu na i7 2600K pa ništa od toga no ipak je u nekim normalnim svakodnevnim programima na njegovoj razini kaj je sve samo ne veliko razočarenje.E sad ide ono bitno u svemu ovome, dva su moguča razloga zakaj su ovakvi rezultati novih Bagera jedan od njih je sigurno točan s obzirom na sve informacije.{#}

1.Ovi novi FX procesori koji su izašli, bez obzira na model X8,X6,X4 imaju neki Bug ili grešku nebitno jel na samom procesoru ili negdje drugdje za kojeg još nismo saznali ili se jednostavno radi o nedovršenom dizajnu B2 revizije. AMD jednostavno nije mogel to sad pokrpat, ali su ipak odlučili lansirat proc kojeg ne bi nit lansirali da ne radi normalno ali su mu performanse okrljaštene iz za sad još nepoznatih razloga.

Dalje nisam ni čitao. Rambox, priznaj da je ova bitka izgubljena, nema smisla više gajiti nade.{#}

Fuck you NATO!
17 godina

Sad bi se mogle dogodit dvije stvari!

Pošto je ipak FX (Fail eXtra), AMD će ili spustit hebeno cijene Phenomu X4 i X6 (npr. X6 1090T oko 1000kn). Ipak su izbacili nove procesore van, pa bi stari trebali cijenovno pasti.

Ili će probat spašavat glavu (novčanik), pa malo dignut cijene X4-ci i X6-ici i tu još malo ušićarit.

Jedino ako ne misle ubrzo popravit nešto sa novom revizijom FX-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Rupy kaže...

Sad bi se mogle dogodit dvije stvari!

Pošto je ipak  FX (Fail eXtra), AMD će  ili spustit hebeno cijene Phenomu X4 i X6 (npr. X6 1090T oko 1000kn). Ipak su izbacili nove procesore van, pa bi stari trebali cijenovno pasti.

Neće spustiti cijene, i trenutne cijene jedva da pokrivaju troškove proizvodnje, a uostalom radi se o starom 45nm procesu proizvodnje, čim malo AMD stigne isporučiti Bulldozera na tržište ovi će se prestati proizvoditi, jer nema ekonomske opravdanosti spuštati cijene više.

17 godina
rambox kaže...

FX-6100/X3 Modularni procesor - Intel SB I5 2300K

FX-4100/X2 Modularni procesor - Intel SB i3 serija....

bilo kako bilo amd je trebao izbaciti ekvivalent 2600K ili bar procesor koji može potpuno srušiti 2500K, a najjača perjanica to nije - nebitno o koliko se jezgri radi (kad vidim da se uspoređuju jezgre ko nekad taktovi diže mi se kosa na glavi....)

p.s. ako se i radi o kakvom bug-u onda taj procesor nije smio izaći makar popravak trajao godinu dana

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 17:02 (igy).
16 godina
neaktivan

Ma bitno meni da se Rambox javio.{#}

I'll be back
Moj PC  
16 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

Dalje nisam ni čitao. Rambox, priznaj da je ova bitka izgubljena, nema smisla više gajiti nade.{#}

Pročitaj opet pa razmisli ponovo, o čem se tu radi zapravo kaj se tiće Bagera nemoj površinski samo tak razmišljat kak ljudi obično i imaju pristup stvarim.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
microman kaže...

Ma bitno meni da se Rambox javio.{#}

I meni, jedva sam dočekao pročitati što će smisliti... i nisam ostao razočaran.

17 godina

mislim da bi trebali kolektovno tužiti amd za pretrpljenu bol zbog rezultata {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice