AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 496.375
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

U principu AMD je bacio milijune i nlijune dolara u vjetar,sa Bulldozerom nije postigao ništa osim još veće rupe u proračunu.Osim toga izgubio je i fanboye,večina će ih sad preći na Intela,sam ću tako napraviti.Naravno ako AMD,ili Končar šta se mene tiče,ikad izda nešto konkurentno ili brže od Intela - kupujem.Do ta doviđornjo AMD !

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Eto, a kad sam ja govorio da Buldi neće nikako biti K15 kao što su reklamirali, nego da će to biti eventualno K10.5 ljudi u me pljuvali.

Ajde istina ne baš na ovom forumu ali većina ljudi s koijma sam fizički o tome pričao. Jednostavno arhitektura jest drukčija, ali performanse nisu. K10.5

Sad mi je pak posebno drago što sam prešao na Intela početkom mjeseca. Ali kao što znaju oni koij čitaju moje postove, nikako nisam zadovoljan sa ovom situacijom, baš zbog, već ispričane, problematike konkurencije i cijena...

A gdje je kolega rambox, zanima me što on ima za reći nakon ovoga.

Isto tako i da se nešto razjasni, što je već isto rečeno, ali i ja podržavam to mišljenje, potpuno je nebitno koliko proc ima jezgara, modula, kako ga nazivaju, bitne su performanse za neku cijenu. isto tako nije Buldi toliki fail sam za sebe, ali ono što ga čini jednim od većih failova uopće je vsa ova fama koju su AMD-ovci stvorili oko njega. Maltene je bilo kao da će space shuttle među procevima napravit. I samo zato je ovo takav fail. Da su šutili bio bi to sasvim uobičajen AMD proc nove generacije, koji nam daje dobar price/perf ratio, ajde, ovisi kako koji model. Ali u svakom slučaju bila bi izvrsna baza za slijedeću generaciju APU-a. međutim sve to pada negdje iza kulisa zbog onakvih najava od strane AMD-a. Da je buldi sada izašao, ili čak i za 6 mjeseci, ali sa dobrom integriranom grafom tada bi to bio puno veći win u globalu. Ali ovako ništa.

Nadam se da će sa AMD om sve biti ok i da će i dalje ići zacrtanim putem APU-a jer je to vrlo primamljivo, barem meni.

Kao što sam nekoliko puta rekao kod izbora novog kompa, da mi je AMD mogao potvrditi da će Trinity ići na FM1 socket ja bi sada imao jedan od onih A8 modela proceva u kompu...

međutim kako potvrda nije došla tada, a ni sada....eto mene opet na Intelu nakon dosta dugo vremena.

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

Pročitao recenziju na pcekspertu mogu samo reći nevrijedi mjenjat ovog mog konja za magarca {#}

Sada sam 100% siguran da sam napravio dobar posao uzimajući X6 1075T, a bome će sada i zadržati cijenu, a ne kako neki govore da je 850kn max -.-

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 12:39 (Hyperion).
Moj PC  
13 0 hvala 0
16 godina

Počet ću se plašit sebe jer nekoć davno rekao sam da će se dogodit situacija slična onoj sa prvim fenomom,ali nedajte se obeshrabrit jer ako ništa drugo bar će im spustit cijene.Ovaj fx4100 sa taktom 3.6ghz od 115 $ znači ovdje do 1000 kn bi moga bit izvrstan izbor.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Prikladna slika:

Moj PC  
25 0 hvala 0
17 godina
moderator

Koja je fora sa 95/125 W za FX8120?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
DrNasty kaže...

Koja je fora sa 95/125 W za FX8120?

Lošiji/bolji primjerci, bolji rade na manjem naponu, lošiji rade na većem naponu i odtuda razlika u potrošnji.

16 godina
neaktivan

sva sreća da ja samo igram igre od "težih zadataka", pa mi je i sadašnji proc sasvim u redu... možda ako se zalomi kasnije pa igre počnu iskorištavat 6 jezgri, cijena procova padne... onda bi tek fx6100 došao u obzir

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 12:53 (Mikovic_xD).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Necu previše komentirati jer sam ovakvo nesto i ocekivao, no jel itko vidio RAMBOX-a? negdi se izgubia nakon ovih reviewa{#}

I'll be back
Moj PC  
16 0 hvala 0
16 godina
Hyperion kaže...

Prikladna slika:

nažalost, ovi rezultati AMD-a su produžili vijek i5-ici u mom kućištu na još godinu dana. Ali drago mi je da je prije pola godine nabavka 1055T za burazov komp bio pun pogodak.

Još jedna slika na temu kako se stvari razvijaju:

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 13:00 (Moonwalker82).
15 godina
neaktivan

Pušibaljka brajo, šteta, sad ne možemo očekivat i2500k na 1000 kn.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bojim se da će ovo značajno utjecat na datum izlaska prvih Ivy Bridge-a. Realno Intel još slobodno gura SB-a do kraja sljedece godine

I'll be back
Moj PC  
13 0 hvala 0
16 godina

Ovo je udar na trzisnu ekonomiju, dolazi do monopola sto je pogubno za nas korisnike.

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema ništa od ovih novih procesora, Amd-u bi bilo bolje da odustane od njih jer su istih performansa kao i prijašnji procesori pa im cijena ne može biti velika, a vjerovatno su i skuplji za proizvodit zbog novog procesa proizvodnje.
Ali za koju godinu bude možda nešto od njih, kad dođu novi winsi i bude nešto novih programa koje koriste nove instrukcije i arhitekturu buldozera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

lol očito im samo svaka druga generacija proceva pokaže kakve takve rezultate. btw tko god je htio intelovu konfu slagati ili planira prijeći na intela neka to učini što prije da nebi kako vrijeme bude odmicalo plaćao veću cijenu za amd-ov neuspijeh, jer svi znamo što se dogodi kad konkurencija podbaci. cijene hardvera suprotnog tabora mogu samo rasti.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
gengar kaže...

Nema ništa od ovih novih procesora, Amd-u bi bilo bolje da odustane od njih jer su istih performansa kao i prijašnji procesori pa im cijena ne može biti velika, a vjerovatno su i skuplji za proizvodit zbog novog procesa proizvodnje.
Ali za koju godinu bude možda nešto od njih, kad dođu novi winsi i bude nešto novih programa koje koriste nove instrukcije i arhitekturu buldozera.

S ovim se samo polovično slažem...Istina je da će biti nešto od njih tada...ali Intel nije promatrač. Oni i dalje razvijaju, samo je pitanje što će imati potrebe dati i na tržište a što će čekati neko potrebnije vrijeme.

Jer ova izjava znači da će Buldi biti odličan proc za 2 godine npr... mislim da ni tada neće biti dovoljno velik skok da bude bolji od Ivy Bridge-a, a Ivy Bridge će tada već imati barem jednog, a vrlo vjerojatno i 2 nasljedika spremna za štancanje ako bude potrebe za time. Uostalom sve mi je to prilično nebitno, ono što mene zanima je da AMD opstane, da sa ovim potezom ne izgubi osjetno svog udjela na tržištu i da i dalje gura. Samo tako može spriječiti Intela da podigne cijene do neba, uspori izdavanje novih proceva itd...

Ova arhitektura bi mogla svoju numeraciju (K15) opravdat tek možda u slijedećoj generaciji, ako ne i u onoj iza nje. I ona stvarno ima potencijala za veliki skok performansi kao što kolega BlueMax kaže, i ostvarit će ih, samo pitanje je što će, kada se to napokon dogodi, Intel imati kao protuproizvod. Najvjerojatnije nešto osjetno bolje.

15 godina
neaktivan

Mene samo zanima: i sta sad napravit?

Bio sam toliko siguran i odvojio novce i uvjeren da cu lijepo kupit asus crosshair v forumulu, nabacit neke dobre ramove i kupit najjaci bulldozer kad izade i biti miran.. i sada nakraju se to sve ne isplati?

trebam svakako novi komp jer sam trenutno na starom kompu s jednojezgrenim athlon-om.. (novi(stari) komp sam prodao) pa me sada zanima sta da radim i sta da kupim? da ipak uzmem ovo sta sam mislio i da ipak ostanem pri tome ili jednostavno da opet idem na intel s kojim sam mislio da poslije s775 nema vise intela za mene?

stvarno bi molio nekog da mi da neki stvarno dobar savjet jer ovo je najgora nocna mora.. stvarno razocaranje tesko..

Edit: moram jos napomenuti da tek sad vidim da je pravi fail bio (barem po meni) vec onda kad je AMD kupio ATI.. dok je AMD bio samo AMD, imali su odlicne procesore i bez problema su bili konkurencija intelu.. a ATI je imao odlicne grafe, ima ih i sada.. tj. amd-u je to jedini spas da kolko tolko ostaje u igri barem s grafama.. dok je sto se tice procesora postao teski fail.. a kod intela je obrnuto, dobri procesori, lose grafe.. al ja ionako negledam intel kao proizvodaca grafa, vec mi je za to nvidia.. dakle, konkurencija je definitivno profitirala od toga sto je amd kupio ati jer su s tim potezom stvarno napravili katastrofu.. upropastili su ono malo konkurencije sta smo imali..

Skidy is MetalHeaD and he likes his weapon like his music.. Heavy and Metal
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 13:34 (Skidy).
17 godina
microman kaže...

Necu previše komentirati jer sam ovakvo nesto i ocekivao, no jel itko vidio RAMBOX-a? negdi se izgubia nakon ovih reviewa{#}

Bude on došao neboj se. Tražit će najsitnije stvari (memorijski kontroler, potrošnja i cijena) da opravda FX-a, no to mu neće pomoći, ovo je fail i točka.

Još uvijek sam utučen i nemogu pojmiti da stari Phenom II clock2clock ošiša FX-a.{#} Na PCEkspertu se dalo jasno vidjet da ni 500MHz više clockani X6 FX nemože ništa X6 Phenomu II. STRAVA

Kupujte Phenom II x6/sandy dok su cijene dobre.

14 godina

Šteta, vidim da su svi portali poprilično razočarani. FX8 možda i nije toliki fail, koliko toliko uspješno uspjeva održati korak sa i5 2500k i X6 1100T, dok je FX X6 stvarno mega-fail, na istoj frekvenciji kao i X6 1055T kako su na PC-Ekspertu testirali je bitno sporiji. Veći takt ne donosi toliko bolje perfomanse, skaliranje je slabije od stare arhitekture, potrošnja i zagrijavanje i overclocking jesu bolji ali to je u ovoj cijeloj priči jednostavno palo u vodu zbog slabih perfomansa.

Mislim da FX 4xxx nema apsolutno ništa tražiti pored i3 2100/2120 modela (koji uspješno konkuriraju i u dosta situacija vode AMD X4 955/965).

FX8xxx manji fail, FX 6 i 4 su totalni fail.

Loše, stvarno loše. Samo ostaje nada da će se AMD uspjeti izvući, jer ako Intel napravi price drop prodaja Bulldozera sigurno će pasti, a to nije dobro za AMD koji loše posluje unazad 4-5 godina. Nadajmo se da se neće dogoditi ono najgore.

6 0 hvala 0
17 godina

Recite što oćete da nije bitno ime samo performanse za cijenu, ali to je marketing i oni su definitivno fulali sa cijelim tim nazivljem procesora prema brojanju "jezgri".

Intel mudro šuti o tome, samo mi tu po forumu npr. znamo da je i7 970 jači i sa više jezgri nego i7 975"extreme".

Ajde, da su stvarno dali procesorima imena po pravoj nomenklaturi pa da je ovo serija sa dvije, 3 i 4 "hiperthreadane" jezgre,

u biti bi sve skupa izgledalo potpuno konkurentno.

.............

Iz toga se sad pitam: postoji li mogućnost da bi onda shodno tome AMD mogao izbaciti "12 core" model ?

Taj bi valjda u profi aplikacijama mogao nešto i napraviti, nemora se clockat na 5GHz na zrak,

profesionalcima nije baš tolko važno frljit napone da se samo HWboot izvede.

......

Dalje sad valjda gledati od ovih "8polujezgrenih" koji proc je bestbuy, jer ako budem i kupovao, bome više njima nedajem

novce na izvolte, pa da se ispostavi da se nekakav žbrlj da otključat i biti jednaki za frakciju cijene. Znam da je to stari

amdov trik kada drugo neide. Poslat par serija sa lažnim imenima da se navuče raju da kupuju budget modele(jer u tomeje najveći biznis)

A potom potiho vrate okljaštrenu seriju pod neki fiktivni FX6150 model.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Da stvar bude bolja, ovi primjerci što su poslani raznim testerima i redakcijama su sigurno barem donekle birani, da budu među boljim primjercima...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Baš me zanima kako će izgledati

http://finance.yahoo.com/echarts?s=AMD+Interactive#symbol=AMD;range=1d

slijedećih par dana :)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina

FX 8120 @95W : jel to tko testirao, dali se uopće pojavio u ovoj rundi i dali ga je moguće

prepoznati "u dućanu" u odnosu na 125W ?

Da se vratim situaciji sa Phenomima/Athlonima: AMD ih ubija, zar ne? Uskoro im dolazi EOL,

sad je očito zašto-da nebi vlastitim proizvodima pravili konkurenciju sami sebi:)

Dakle, tko nije jamio, nek jami... možda ove posljednje pošiljke pojeftine kad dođu

paralelno sa ovim polujezgrenim bullijima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 14:02 (overhaul).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...

Bojim se da će ovo značajno utjecat na datum izlaska prvih Ivy Bridge-a. Realno Intel još slobodno gura SB-a do kraja sljedece godine

I ne samo to, npr Asbis na lageru ima 5x i7 980 (non extreme) a nikada nije imao više od jednog Gulfija na lageru (često nijedan već po narudžbi), tako da i po mnogima "mrtva" platforma još uvijek ima svoju prođu, ne moraju žurit nikamo

clock2much
17 godina
neaktivan

Prikladan muzički broj:

9 0 hvala 0
15 godina

Evo jedne AMD-ove usporedbe sa Intel i5/i7 sandy bridge procesorima.

http://www.amd.com/uk/products/desktop/processors/amdfx/Pages/amdfx-competitive-comparison.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Stvarno šteta.

Jaco,moja mater te traži!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sva sreća pa sam kupio računalo tik prije izlaska Bulldija, hehe. Iako, da, jako je žalosno što AMD nije uspio napravit malo bolje procesore, jer kao što je netko ovdje rekao, marketing im je odradio puno, trebao je biti "hit", a dobili smo šrot, s obzirom na najave. Iako, nisu procesori toliko loši, da ne valjaju ni Bogu ni ljudima. {#}

http://hr.wikipedia.org/wiki/Parkour#
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 14:08 (DJED BOŽIĆNJAK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
overhaul kaže...

FX 8120 @95W : jel to tko testirao, dali se uopće pojavio u ovoj rundi i dali ga je moguće

prepoznati "u dućanu" u odnosu na 125W ?

Po nekom pravilu bi trebalo bit naznačeno dal je 95W ili 125W TDP. No jedno je sigurno: Koliko je PhenomII koliko toliko uspio držat balans cijena, toliko je sada Buldozer zasigurno usrao. Vec vidim sljedeci Intelov potez: Rebrandiranje i7 2600K u i7 2700K(sa 100MHz vecom frekvencijom) i usputno dizanje cijene na kakvih 2800-3000kn. i7 2500K ide gore do 2000kn, a povisice nece vjerojatno biti postedeni ni niži segmenti. Dakle tko planira na Intela dobro mu je vrijeme, dok su cijene takve kakve jesu. SB-E nece imat nikakvu konkurenciju i defakto ce nabit cijene ne samo procesora vec i maticnih ploca te RAM-ova.

Dakle crni su dani za korisnike, jer ovo je definitivno monopolistička pozicija za Intel koji bez problema dodatno odgodi i SB-E i Ivy Bridge. Žalosno al istinito.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 14:19 (microman).
15 godina
neaktivan

Kad bi se mogli bulldozeri pojavit kod nas u prodaji? Za nekih mjesec dana ili prije?

Skidy is MetalHeaD and he likes his weapon like his music.. Heavy and Metal
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice