AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 532.055
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
Laxarus kaže...

Cekanje kod hardver-a nema nikada puno smisla, jer dok docekas to sto si cekao vec postoji novije i opet si na istom

U ovom slučaju ima smisla, dijeli nas oko mjesec dana do izlaska novih procesora. Itekako vrijedi pričekat.

Drukčija je situacija bila na početku godine, ja sam se pošteno naigro i naradio na X6 1075T, a sada ću ga vjerovatno prodavat.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Kad je vrlo mali napredak donjela integracija PCI-Ex kontroleru u procesor, još će manji napredak povećanje brzine prijenosa..

?

Samo se premjestilo mjesto gdje se nalazi, sami PCIe kontroler je ostao istih specifikacija, 2.1. i tu nema nikakve šanse za povećanja brzina. Sad će se uvaliti 3.0 i to će donijeti povećanje brzine o kojoj govoriš.

'Imam BMW 135i Coupe koji mi je prije bio u dvorištu a sad je u garaži. Jednako je brz, samo sam ga premjestio. Ali, sad ću ga zamijeniti za Ferrari 360 Modena i biti će brži, pa bio on u garaži ili vani.'

Vidiš sa blok shema, samo su memorijski i PCIe kontroleri premješteni unutar procesora, čime je nestala potreba za northbridgeom i to je to. Jednakih specifikacija, jednakih brzina. Sama integracija u procesor može samo smanjiti latencije, ali prema čemu? Jedino prema ostatku procesora.

P35 blok shema P35 blok shema
P67 block shema P67 block shema
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 18:16 (Penryn).
17 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...

Napredak tehnike te jednostavno tjera na češće mjenjanje hardwera tako da se time ne treba opterečivati.Ono što posjeduješ uvijek češ nekome prodati,malo nadometneš i kupiš novu stvar tako da će netko imati isti hardware 5 godina i više jednostavno nije baš utemeljeno.Tako sam i ja mislio kada sam uzimao procesor Athlon llx3 440.Izdurao sam godinu dana i zamjenio ga Phenomom llx4 955.

I trošiš manje para tako, prodaš staro dok još dosta vrijedi i kupiš novo i tako stalno. I nemoraš često mijenjat komponente kao napajanje, kućište, ram-e, hard diskove.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Laxarus kaže...

Cekanje kod hardver-a nema nikada puno smisla, jer dok docekas to sto si cekao vec postoji novije i opet si na istom

U ovom slučaju ima smisla, dijeli nas oko mjesec dana do izlaska novih procesora. Itekako vrijedi pričekat.

Drukčija je situacija bila na početku godine, ja sam se pošteno naigro i naradio na X6 1075T, a sada ću ga vjerovatno prodavat.

I na proljece nas je dijelilo mjesec dana...

I ko zna koliko ce nas jos puta dijeliti mjesec dana, pomirite se s tim da neznate kada ti procesori dolaze.

TD za glupost
18 godina
miki1981 kaže...

Ne znam, i sam sam jednom očekivao Bullia i veselio se zamjeni svog za njega, ali kako sada stvari stoje ne izgleda to baš niakko dobro.

Ispada da bi AM3+ socket bio korišten samo od strane Bullia i nakon toga gotovo. A od Bullia ni B. Trinity će već na FMx socket, i što to onda znači...sve mi se čini da će AM3+ i Bulli biti jedna od najkratkoročnijih platformi uopće.

Isto me prilično razočarala činjenica da ni Trinity neće na FM1 socket. Znači 2 razloga koja sam imao da ostanem na AMD-u u budućnosti su mi oduzeta. Nije mi bilo bitno što je Intel snažnija platforma, ni što je efikasnija ni ovo ni ono, čak sam, kad sam skužio da niš od AM3+ na mojoj ploči da je utopim i zamijenim za AM3+ ali evo sad mi je drago da nisam.

U ovom trenutku AMD je u jako lošoj poziciji po mojim racionalnim zahtjevima kupnje. Sami sebe su zafrkli. I ako oni in dan danas prektički nemaju Buldia za široke mase, nit znaju kada će ga imati - ne znam ni kako će na to reagirati kupci AM3+ ploča.

Nadam se da će se izvući iz te sitacije, jer nam treba živ i zdrav AMD, inače će tržište odletit u 3pm.

Na jednoj AMD prezentaciji Trinity je bio označen sa FMX, oznakom za socket ono X je bitno to znači rupa u oznaci nisu naveli niti FM1 niti FM2 sad moš sam procjenit kaj to znači klasično skrivanje jel.{#}

Za sad se još ništa ne zna na koji če socket ič Trinity, ali prema šuškanjima ipak če iči na FM1 moraš čekat potvrdu AMD-a a ne nekakve slike po internetu koje su za ukras samo ko obično FMX je AMD službeno spomenul  a ostalo detaljno baš ništa .{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 18:13 (rambox).
16 godina
rambox kaže...

Na jednoj AMD prezentaciji Trinity je bio označen sa FMX, oznakom za socket ono X je bitno to znači rupa u oznaci nisu naveli niti FM1 niti FM2 sad moš sam procjenit kaj to znači klasično skrivanje jel.{#}

Za sad se još ništa ne zna na koji če socket ič Trinity, ali prema šuškanjima ipak če iči na FM1 moraš čekat potvrdu AMD-a a ne nekakve slike po internetu koje su za ukras samo ko obično FMX je AMD službeno spomenul  a ostalo detaljno baš ništa .{#}{#}

OK, činjenica je da neznamo, i da se na daleko više mjesta taj FMx prevodi kao da neće na FM1 nego obrnuto. Ali ja i dalje ne znam.

A ovako uzmem 1155 i miran sam jer ZNAM da će mi i IB na njega kad izađe.

A što se tiče Trin-a, pa još nemamo apsolutni ni pojma kakav bi mogao biti, jer će mu baza biti Buldi kojeg nema i ne znamo što se događa s njime. Ali svejedno, da mi iz AMD-a sutra kažu da će Trin ići sigurno na sadašnje A75 ploče ja bi kupio A75 sa nekim A8 i držao bi ga do Trina. Ali nitko se ne izjašnjava po tom pitanju, nego još, da bi stavr bila bolja oni dobijo CEO-a i nalo nakon toga počnu glasine o odustajanju od nekih najavljenih stvari. Da se razumijemo, najvjerojatnije je to sve patka, ali činjenica je da glasine postoje, a gdje ima dima ima i vatre. Obično jako jako malo, ali znakovi im nisu baš najpovoljniji.

Dakle ako do dana kad uzmem komp dobijem službenu potvrdu da ća Trin izaći i da će ići na FM1 ja uzmem A75+A8. Jer je za pretpostaviti da će lako moguće i nasljednik Trina, po doborom starom AMD običaju također onda na FM1. Ali bez neke konkretnije najave 1155 m ije daleko primamljivija opcija.

A kako trenutno stoji cijela atmosfera oko AMD-a čisto sumnjam da će išta takvo doći skoro na najavu. Dakle sami su me pogurali na Intela.

14 godina
Penryn kaže...

?

Samo se premjestilo mjesto gdje se nalazi, sami PCIe kontroler je ostao istih specifikacija, 2.1. i tu nema nikakve šanse za povećanja brzina. Sad će se uvaliti 3.0 i to će donijeti povećanje brzine o kojoj govoriš.

'Imam BMW 135i Coupe koji mi je prije bio u dvorištu a sad je u garaži. Jednako je brz, samo sam ga premjestio. Ali, sad ću ga zamijeniti za Ferrari 360 Modena i biti će brži, pa bio on u garaži ili vani.'

Vidiš sa blok shema, samo su memorijski i PCIe kontroleri premješteni unutar procesora, čime je nestala potreba za northbridgeom i to je to. Jednakih specifikacija, jednakih brzina. Sama integracija u procesor može samo smanjiti latencije, ali prema čemu? Jedino prema ostatku procesora.

ccccc, hitno googlat.

Šta misliš o latenciji?

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže... 

ccccc, hitno googlat.

Šta misliš o latenciji?

Nije mi jasno što želiš sad reći. Ali ono gore si falio, to mogu garantirati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 18:40 (Penryn).
14 godina

Rekoh šta misliš koliko je potrebno vrijeme da GPU pristupi podatcima direktno u CPU (/ili obrnuto) ili da je cijela stvar integrirana u northbridge, pa da kruži cijeli kružni tok.

18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Rekoh šta misliš koliko je potrebno vrijeme da GPU pristupi podatcima direktno u CPU (/ili obrnuto) ili da je cijela stvar integrirana u northbridge, pa da kruži cijeli kružni tok.

Pa sada je latencija logično manja jer je sad CPU > GPU prijenos, dok je prije između bio Northbridge. Ali same latencije u svoj ovoj priči su nebitne, bitna je količina podataka koji se mogu prenijeti u komadu. I to će PCIe 3.0 i donijeti, duplu propusnost nego do sad. Back on latency, vidiš istu stvar 'bandwidth vs latency' na primjeru RAM memorije. Iako su starije generacije imale daleko manje latencije samo po sebi(2-2-2-5, 5-5-5-18, sad 9-9-9-24), nove su puno brže samo zbog povećanog bandwidtha. Dokaz kako su same latencije jako malo bitne, ako su u normalnim okvirima. I dokaz manjih latencija prema procesoru: integriranje mem kontrolera unutar procesora je donijelo niže latencije prema procesoru nego što je to bilo kod DDR2 i northbridgea.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 18:57 (Penryn).
14 godina

Googlat sine još.

Latencije RAM memorije su danas manje bitne upravo zbog integracije memorijskog kontrolera u procesor jer je se time smanjilo potrebno vrijeme i neptrebno kruženje podataka u krug. I opet govorim ne radi se o količini, jer bi onda valjda postojala neka logičnija mjerna jedinica - Tipa MB, GB, a ne Gigabit po sekundi kao što je (ili Megabit - Neznam točno, ali svejedno uglavnom je po sekundi).

Opet ti tvrdim da nećeš ništa dobiti sa PCI-Ex 3.0 jer nema te igre danas koja gura toliko prometa da bi profitiralo. To ti je isto kao da imaš Auto koje može ići maksimalno 300KMH-1 a ti voziš na 100KMH-1 . I onda nadogradiš motor da može ići još 50KMH-1 . A ti i dalje pičiš 100. 

Opet svejedno ti ova teorija o RAM latencijama u usporedbi sa PCI-EX ne stoji jer se radi o dvjema različitim stvarima. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 19:01 (Ranko Kukumar).
18 godina
miki1981 kaže...
rambox kaže...

OK, činjenica je da neznamo, i da se na daleko više mjesta taj FMx prevodi kao da neće na FM1 nego obrnuto. Ali ja i dalje ne znam.

A ovako uzmem 1155 i miran sam jer ZNAM da će mi i IB na njega kad izađe.

A što se tiče Trin-a, pa još nemamo apsolutni ni pojma kakav bi mogao biti, jer će mu baza biti Buldi kojeg nema i ne znamo što se događa s njime. Ali svejedno, da mi iz AMD-a sutra kažu da će Trin ići sigurno na sadašnje A75 ploče ja bi kupio A75 sa nekim A8 i držao bi ga do Trina. Ali nitko se ne izjašnjava po tom pitanju, nego još, da bi stavr bila bolja oni dobijo CEO-a i nalo nakon toga počnu glasine o odustajanju od nekih najavljenih stvari. Da se razumijemo, najvjerojatnije je to sve patka, ali činjenica je da glasine postoje, a gdje ima dima ima i vatre. Obično jako jako malo, ali znakovi im nisu baš najpovoljniji.

Dakle ako do dana kad uzmem komp dobijem službenu potvrdu da ća Trin izaći i da će ići na FM1 ja uzmem A75+A8. Jer je za pretpostaviti da će lako moguće i nasljednik Trina, po doborom starom AMD običaju također onda na FM1. Ali bez neke konkretnije najave 1155 m ije daleko primamljivija opcija.

A kako trenutno stoji cijela atmosfera oko AMD-a čisto sumnjam da će išta takvo doći skoro na najavu. Dakle sami su me pogurali na Intela.

Kod kupovanja kompova i djelova za njih nema nikad žurbe, pa ne buš umrl da ne moš pričekat kaj bude a kaj se tiče Trinity on je odmaknul dalje nego kaj se misli samo AMD to skriva za sad.{#}

Ovaj dole Laptop je zapravo onaj isti, kojeg su pokazali 1.6 na ondašnjem stadiju razvoja samo tam nisu ništa pokazali. Neki dan su pokazali to kaj se moglo vidit, i ono kaj se spomenulo važilo je 1.6 danas više ne iznesli su informaciju staru tri mjeseca prije par dana ali to neče reč službeno normalno. Tak to ide uvjek pokaži zastarjelu informaciju, da konkurencija ne zna o čem se trenutno radi Trinity je AMD-u bitniji nego Bageri to treba opet reč.{#}{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-trinity-apu/116559.aspx

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže... 

Eh, da je argumentirat malo a ne 'googlat sine'. To može svatko, reci par pametnih. Sve što ti govoriš je da nećemo imati koristi od PCIe 3.0, a ja ti garantiram da hoćemo i to odmah sa sljedećom generacijom GPU-a. Ovaj post ide u arhivu, da se podsjetimo što sam govorio, da kasnije nebi bilo..

16 godina
protjeran

Profitirat će multyGPU riješenja sa 2x X2 karticama..

Za single GPU solucije stvari će ostati - iste..

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
rambox kaže...

Kod kupovanja kompova i djelova za njih nema nikad žurbe, pa ne buš umrl da ne moš pričekat kaj bude a kaj se tiče Trinity on je odmaknul dalje nego kaj se misli samo AMD to skriva za sad.{#}

Ovaj dole Laptop je zapravo onaj isti, kojeg su pokazali 1.6 na ondašnjem stadiju razvoja samo tam nisu ništa pokazali. Neki dan su pokazali to kaj se moglo vidit, i ono kaj se spomenulo važilo je 1.6 danas više ne iznesli su informaciju staru tri mjeseca prije par dana ali to neče reč službeno normalno. Tak to ide uvjek pokaži zastarjelu informaciju, da konkurencija ne zna o čem se trenutno radi Trinity je AMD-u bitniji nego Bageri to treba opet reč.{#}{#}

Jer je meni prilika za mijenjat sad. Ili ću kroz par dana, eventualn okoji tjedan promijenit ili ostajem na ovome što imam.

Neću za 2 mjeseca, nego znači meni igra ulogu sad, ubrzo. I zašto da čekam mjesec, dva 3 ili 6 na nešto što će možda biti a možda i ne kada mogu uzet odmah 1155 koji će me pokrit sve moje zahtjeve koje tražim od nove kupnje. Dakle nije meni sada izbor ili čekat amd da se sjete pa nešto pametno objave ili izabrat nešto što mi baš ne odgovara. Meni je izbor između čekanja AMD-a ili kupnje Intela koji mi odlično pokriva zahtjeve.

14 godina

Sve sam ti argumentirao, zar ne vidiš? Googlat sam napisao kao dobronamjerni savjet.

Imat ćemo koristi kako ne. Da malo pratiš povijest, skužio bi   - Kada je se davno pojavio prvi PCI-Ex x16 1.0 koji je bio puno puno brži u odnosu na AGP 8x nije bilo gotovo nikakve razlike u postojećim igrama. Ali PCI-Ex je omogućavao više, i to je dalo developerima više slobode i da mogu zahtjevnije stvari raditi i utrpati. Tek su se kasnije takve igre pojavile.

Problem sa PCI-Ex 3.0 je što je i 2.1 trenutno previše dovoljan, + konzole, sve to koči razvoj, tako da neke razlike vjerujem nećeš vidjeti, ako i vidiš bit će toliko zanemariva da uopće nema smisla komentirati.

Odoh čitati Krležu...

18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže... 

Odoh čitati Krležu...

Odličan izbor.  {#}

14 godina
neaktivan

Patio sam za buldozerom sve do danas kada sam odlucio da cu ga kupit kad bude na zalazu kad bude kostao maximalno 500 kuna. hihihihihihi

16 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Ma kakvi, nove serije nebudu profitirale od PEG3. Eventualno 1-2 FPS kod dual GPU al to je nebitno, čak sumnjam i da će one dobit nešto time. Ionako danas i x8 utori na PCIe su dovoljni za sve highend kartice, dobitak je mizeran na x16. Čak ni x4 ne limitira u većoj mjeri... u testu koji sam radio tek je DiRT2 mnogo patio, ostalo je sve bilo unutar 10% 16x-4x.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

postoji li ikoji način da imam amd bulldozer bez mijenjanja matične ploče ili kupnje. 

Zanimala bi me cijena matične ploče za Amd Bulldozer ili koji najbolji Amd-ovi procesori mogu biti na mojoj matičnoj ploči socketa Am3-a

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zdravkec kaže...

postoji li ikoji način da imam amd bulldozer bez mijenjanja matične ploče ili kupnje. 

Zanimala bi me cijena matične ploče za Amd Bulldozer ili koji najbolji Amd-ovi procesori mogu biti na mojoj matičnoj ploči socketa Am3-a

Hvala unaprijed.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/am3-blizu-kao-bulldozer/83515.aspx?page=64&jumpto=2279758&sort=asc&view=flat

Možeš ga imati na polici ili u ormaru, ali na toj ploči ne.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 20:40 (ATiGamer).
17 godina

Ajd neka mi netko "pametan" kaže ima li smisla s moje konfe prelazit na novu ploču am3+ i buldožera ?

, kucni komp koji se koristi za net, slišanje glazbe, skidanje filmova i za povremeno igranje neke igrice tipa BBC2 , uskoro B3 . ako mi zafali preformansi u B3 upariom jos jednu 6850 ?! naravno volim da mi sve "leti" ali zašto bacat novce za nešto što ne možeš kvalitetno iskoristit?!

AMD FANOBY
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
bik kaže...

Ajd neka mi netko "pametan" kaže ima li smisla s moje konfe prelazit na novu ploču am3+ i buldožera ?

, kucni komp koji se koristi za net, slišanje glazbe, skidanje filmova i za povremeno igranje neke igrice tipa BBC2 , uskoro B3 . ako mi zafali preformansi u B3 upariom jos jednu 6850 ?! naravno volim da mi sve "leti" ali zašto bacat novce za nešto što ne možeš kvalitetno iskoristit?!

Potpuno bespotrebno. Ako ćemo o samoj potrebi. Ali uvijek tu ima i onaj ali kada dođe nešto novo i fino a ti imaš priliku doći do toga... :-)

17 godina

Ako če mo o samoj potrebi onda se sve svodi na preživljavanje :) , nego stvarno trebamo imati granice neke bar imaginarne al neki su mi prenabrijani, smirite strasti, ne ce doci nešto exstra super ovo ono da se sad treba prodavat x6 :)

AMD FANOBY
16 godina
protjeran

Zdilaš ova dva BLUE-a iz RAID-a i staviš SSD 60 ili veći.

Kupiš uz to 1.5 ili više TB WD Greena za storage i miran si te uživaš u tišini.

Koliko god WD Blue bio tih, nije tiši od WD Greena, a osobito ne od SSD-a.

A o brzini da ne govorim, za usporedbu WD Green 1TB je brži od tvog WD Blue 320GB.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
bik kaže...

Ako če mo o samoj potrebi onda se sve svodi na preživljavanje :) , nego stvarno trebamo imati granice neke bar imaginarne al neki su mi prenabrijani, smirite strasti, ne ce doci nešto exstra super ovo ono da se sad treba prodavat x6 :)

Naravno da nemaš niti jedan razlog za mijenat komp radi toga što si naveo. Jedina stavka radi koje bi  mogao promjeniti CPU, je recimo radi potrošnje. Tu je Intel odmakao AMD-u trenutno 7 svjetlosnih godina {#}. Ali što se tiče tvojih potreba, ti si miran ko beba u popodnevnom snu {#}. Dobro si rekao, ako to zatreba, ubodeš još jednu HD 6850 i onda ovih 5% igara koje ti neće radit fino sa jednom, će letjeti.

15 godina
miki1981 kaže...
rambox kaže...

Jer je meni prilika za mijenjat sad. Ili ću kroz par dana, eventualn okoji tjedan promijenit ili ostajem na ovome što imam.

Neću za 2 mjeseca, nego znači meni igra ulogu sad, ubrzo. I zašto da čekam mjesec, dva 3 ili 6 na nešto što će možda biti a možda i ne kada mogu uzet odmah 1155 koji će me pokrit sve moje zahtjeve koje tražim od nove kupnje. Dakle nije meni sada izbor ili čekat amd da se sjete pa nešto pametno objave ili izabrat nešto što mi baš ne odgovara. Meni je izbor između čekanja AMD-a ili kupnje Intela koji mi odlično pokriva zahtjeve.

Ovdje su očito neki ljudi pogrešno nešto protumačili čitajući po netu. Koliko sam ja sada pročitao, Trinity UOPĆE nije nasljednik bagera nego Lano APU-a, ali temeljen na dorađenom bageru za CPU dio APU-a. Dakle, odakle vama informacija da je onda AM3+ platforma gotova kada izađe Trinity, kad on ide na socket drugi kao što sada ide Lano na FM socket, a bager na AM3+ socket. Kad izađe dorađeni bager, AKA Piledriver, on bi trebao biti kompatibilan sa AM3+ pločama ! Poprilici sam siguran da će tako biti, jel drugačije nema smisla, pogotovo sa ekonomsko-marketinškog aspekta. Ako usvoje Intelovu politiku da svaki drugi dan izbacuju novi chipset, onda si je AMD zabio još jedan čavao u lijes, jel si već zabija svaki mjesec pomalo sa ovom farsom oko bagera.

18 godina
neaktivan

19-ti je, i naravno još ništa, baš me zanima ko će prije bager ili Godot ?

I see offline people !
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 12:50 (Groza).
18 godina
Groza kaže...

19-ti je, i naravno još ništa, baš me zanima ko će prije bager ili Godot ?

U trenutku dok si to pisao u USA je 4 ujutro

Naravno, moguće je da su planirali svjetsku premijeru u hr,

u tom slučaju zbilja kasne

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
neaktivan

Bager nabijem te na onu stvar, ako ne dođeš ovaj mjesec ne moraš ni doć, čekam IBridge u tom slučaju. Ionako me trenutni proc, dobro služi i mogu se strpit pola godine da ubodem pravu mrcinu, mislim da je bilo dosta odgađanja i ako sad ne isporuče onda nek se šišaju u bulju.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
6 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice