AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 531.902
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Hmm, da se tješim? Ok, daj mi AMD ploču koja SAD ima PEG3, ja ju kupujem odmah, makar sa eBuy-a itd.

Joj, čini se da nema.. OK, PEG mi je ionako previše važan, jer već posjedujem 3 komada PEG3 grafika..

Uff sorry još jednom, pa ni to ne postoji još. PEG3, Y U NO BE NEEDED YET!

Ionako neigram igre, imam 4870HD za poneki mrežni meč sa kolegama, i to je to.

Za igre imam Wii.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
18 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Hmm, da se tješim? Ok, daj mi AMD ploču koja SAD ima PEG3, ja ju kupujem odmah, makar sa eBuy-a itd.

Joj, čini se da nema.. OK, PEG mi je ionako previše važan, jer već posjedujem 3 komada PEG3 grafika..

Uff sorry još jednom, pa ni to ne postoji još. PEG3, Y U NO BE NEEDED YET!

Ionako neigram igre, imam 4870HD za poneki mrežni meč sa kolegama, i to je to.

Za igre imam Wii.

Onda se igraj na Wii-u i nemoj se osjećat ugroženim što Fatal1ty nema PCIe 3.0.  {#}  Sad bacaš u vodu nešto što si prije tjedan-dva dizao u nebesa - ASrock prvi sa PCIe 3.0. Ah..

14 godina
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Intel ima integriran PCI-Ex kontroler direktno u procesoru još od Core i5 procesora. Za sada su samo PCI-Ex 2.1 kompatibilni, dakle za 3.0 podršku - Trebat će i novi procesori.

Dok će za AMD samo ploče nove budući da isti nije integriran u CPU (niti će biti sa Bulldozerom).

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}

3 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Pa naravno da je prvi na Intel pločama, drugi je MSI, ASUS i GA još ništa.

Vidjet ćemo tko će imati prvi PEG3 na AMD pločama.

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/pci-30-sluzbeno-vani/108030.aspx

Pročitaj još jednom, mislim, evo samću sebe citirati:

[Quote="Don Kihoty"]

Službeno su predstavljene i prve PCI-E 3.0 ploče.

Radi se naime o proširenoj PCI-E sabirnici.

Sa slike se vidi da to vrijedi samo za Ivy Bridge CPU-e, a ako je instaliran Sandy Bridge CPU sabirnica i dalje radi na PCI-E 2.0.

[Quote]

Y U NO READ CROATIAN?

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
18 godina
neaktivan

Lol, o čemu ti? Jasno mi je to sve, evo i da sam sebe linkam. Sve što hoću reći je.. danas dati 1500kn za ploču koja nema podršku za PCIe 3.0 je fail.(ako se mene pita) Pa taman pod cijenu da sam recimo AMD fanboy i moram prijeći na Intel. Ti reci ploča je super, ja ću na to da nema PCIe 3.0 i meni zbog toga nije super.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 16:52 (Penryn).
Moj PC  
0 7 hvala 0
14 godina

Bulldozer će biti PEG 3.0 ready kada za to bude vrijeme. Samo će trebati promjeniti ploču. Dok kod Intela ćeš morati mjenjati procesor.

Kako god okreneš vjerojatno nećeš dobiti ni 0.1% ubrzanja u odnosu na 2.1 koje imaju sve ploče danas.

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav! Je li moguce na ovu maticnu staviti Bulldozera, jer citao sam na netu da ima bios za nju za AM3+   ?

AMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže... 

Kako god okreneš vjerojatno nećeš dobiti ni 0.1% ubrzanja u odnosu na 2.1 koje imaju sve ploče danas.

Ovisi kakvu grafičku uvališ unutra. Sljedeći dual-GPU koji dođe će itekako profitirati sa PCIe 3.0.

16 godina
odjavljen
Almin94 kaže...

Pozdrav! Je li moguce na ovu maticnu staviti Bulldozera, jer citao sam na netu da ima bios za nju za AM3+   ?

Izgleda da bi trebala:

M4A89GTD PRO/USB3 3017 Test BIOS
For testing AM3+ CPU Function only, do not update this BIOS while using AM3 or previous type CPUs!

14 godina

To najviše ovisi o igri, tek onda o kartici. S obzirom da su danas igre tehnički zaostale (iščekuje se jedino BF3), zna se rezultat.

16 godina
protjeran
Penryn kaže...

Lol, o čemu ti? Jasno mi je to sve, evo i da sam sebe linkam. Sve što hoću reći je.. danas dati 1500kn za ploču koja nema podršku za PCIe 3.0 je fail.(ako se mene pita) Pa taman pod cijenu da sam recimo AMD fanboy i moram prijeći na Intel. Ti reci ploča je super, ja ću na to da nema PCIe 3.0 i meni zbog toga nije super.

PEG3 će ti trebati kad budeš imao grafiku da popuniš tu propusnost.

Današnje dvoglave grafike ne mogu preći limit PEG2 @ 16X.

MOŽDA 79xx serija AMD-a tj. 69x serija nVidie bude trebala PEG3, ali dvoglavi čipovi naravno.

Do tad tko živ tko mrtav. Danas ako stavim dvije 6990HD u CF, PEG2 @ 16X/16X je dovoljan,

isto vrijedi i za 590GTX SLI.

Ranko Kukumar kaže...

Bulldozer će biti PEG 3.0 ready kada za to bude vrijeme. Samo će trebati promjeniti ploču. Dok kod Intela ćeš morati mjenjati procesor.

Exactly. PEG3 na AMD-u će biti dostupan sa novim chipsetom, koji još nema ni ime, ali mogao bi se zvati 10xx serija,

tipa 1090FX, 1090GX, 1070G itd itd..

Isto je vrijedilo i za SATA3. Force2 serije diskova 285/275 ne iskorištavaju do kraja ni SATA2,

novi Force3 diskovi od 555/545 trebaju SATA3.

Sad se idem rasplakati jer nemam PEG3 ploču /bu-hu/, a da imam, nebi imao u nju šta uštekati,

jer ne mogu kupiti niti PEG3 grafu, a niti Ivy Bridge CPU.

16 godina

Ne znam, i sam sam jednom očekivao Bullia i veselio se zamjeni svog za njega, ali kako sada stvari stoje ne izgleda to baš niakko dobro.

Ispada da bi AM3+ socket bio korišten samo od strane Bullia i nakon toga gotovo. A od Bullia ni B. Trinity će već na FMx socket, i što to onda znači...sve mi se čini da će AM3+ i Bulli biti jedna od najkratkoročnijih platformi uopće.

Isto me prilično razočarala činjenica da ni Trinity neće na FM1 socket. Znači 2 razloga koja sam imao da ostanem na AMD-u u budućnosti su mi oduzeta. Nije mi bilo bitno što je Intel snažnija platforma, ni što je efikasnija ni ovo ni ono, čak sam, kad sam skužio da niš od AM3+ na mojoj ploči da je utopim i zamijenim za AM3+ ali evo sad mi je drago da nisam.

U ovom trenutku AMD je u jako lošoj poziciji po mojim racionalnim zahtjevima kupnje. Sami sebe su zafrkli. I ako oni in dan danas prektički nemaju Buldia za široke mase, nit znaju kada će ga imati - ne znam ni kako će na to reagirati kupci AM3+ ploča.

Nadam se da će se izvući iz te sitacije, jer nam treba živ i zdrav AMD, inače će tržište odletit u 3pm.

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
Don Kihoty kaže...

PEG3 će ti trebati kad budeš imao grafiku da popuniš tu propusnost.

Današnje dvoglave grafike ne mogu preći limit PEG2 @ 16X.

Isto je vrijedilo i za SATA3. Force2 serije diskova 285/275 ne iskorištavaju do kraja ni SATA2,

novi Force3 diskovi od 555/545 trebaju SATA3.

Sad se idem rasplakati jer nemam PEG3 ploču /bu-hu/, a da imam, nebi imao u nju šta uštekati,

jer ne mogu kupiti niti PEG3 grafu, a niti Ivy Bridge CPU.

Kako sam i rekao gore, to prvo ovisi o igri, tek onda o dalje. Igra je ta koja daje GPU-u podatke (koje programer napiše), odnosno kod za obradu. PCI-Ex je sabirnica za komunikaciju od i prema, i što više informacija šalje igra, odnosno njezin kod to je GPU više opterećen. Isto tako dosta ljudi ne razumije uopće što znači "propusnost" - To nisu slobodno prostori za popunjavanje, iz mjerne jedinice (ako znaš i "a" u fizici) možeš ustvrditi da se radi o brzini - U ovom slučaju brzini komunikacije između grafičke kartice i ostalih komponenti (od i prema, u oba smjera).

S obzirom da teselacija rješava hrpu problema sa opterećenjem busa, ne treba nam uopće toliko brza propusnost za sada. Dual GPU kartice imaju 2 GPU-a, jednu sabirnicu - mrvicu veće slanje, primanje je isto, a primanje je najvažnije.

18 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Eto za pola godine će bit dostupne i HD7xxx i GTX6xx, obe serije sa PCIe 3.0 konektorom. Padne tebi na pamet "uf, dobra je ova HD7990, idem je ja ubost pa da sam miran pola desetljeća", kad ono "Fatal1ty mi nema PCIe 3.0, ništa od toga, zašto sam davao 1500kn prije pola godine kad sam mogao lijepo Z68 sa PCIe 3.0 i sad ubosti Ivy i grafu koju srce poželi. I miran sam sve dok je LGA1155 i PCIe 3.0..". A da ne spominjem performanse Bulldozera, iskreno se nadam da će se čekanje isplatiti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 17:10 (Penryn).
17 godina
miki1981 kaže...

Neznam kako onda opravdavaš ove Intel-ove silne sockete?

Intel praktički nije izbacio proc bez da si morao novi socket uzeti...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
Penryn kaže...

Eto za pola godine će bit dostupne i HD7xxx i GTX6xx, obe serije sa PCIe 3.0 konektorom. Padne tebi na pamet "uf, dobra je ova HD7990, idem je ja ubost pa da sam miran pola desetljeća", kad ono "Fatal1ty mi nema PCIe 3.0, ništa od toga, zašto sam davao 1500kn prije pola godine kad sam mogao lijepo Z68 sa PCIe 3.0 i sad ubosti Ivy i grafu koju srce poželi. I miran sam sve dok je LGA1155 i PCIe 3.0..". A da ne spominjem performanse Bulldozera, iskreno se nadam da će se čekanje isplatiti.

Nema šta, zakinut ćeš biti za 2 FPS-a...

18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Nema šta, zakinut ćeš biti za 2 FPS-a...

Živi bili pa vidjeli.  {#}

16 godina
protjeran
Penryn kaže...
Don Kihoty kaže...

Kao prvo, nikad si neću kupiti dualGPU soluciju, jer oko njih je najviše RMA zahtjeva.

Kao drugo, kada dođe PEG3 na AMD pločama, ja ću ga imati, vjerovatno u obliku 1090FX Fatal1ty Professional, ili u obliku 1090FX Deluxe 7 Gen3,

ili kako god će se Flagship zvati.

Kao treće, meni jaka grafika ne treba, jer ja se ne igram na PC-u. Meni treba ploča koja je "Katica za sve" i koja ima dobre OC mogućnosti.

A to je upravo ova ploča. 4x Front USB3.0 za moje USB3.0 stickove i dva USB3.0 HDD-a, SATA3 za moje SSD-ove, 12 fazi za 4.2GHz 24/7 @ 1.45V,

2x 4GB DDR3 1600 s mogućnošću dodavanja još RAM-a, samo je pitanje dali ću uzeti još 2x 4GB ili da pričekam 8GB module (Apacer je izbacio 3GB

module, moguće je da ćemo vidjeti i 6GB module RAM-a).

Jedino što meni sada treba je BD, da se mogu igrati s njim.

18 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Okey, tebi PCIe 3.0 nije bitan, nekome drugom je, stvar riješena.

16 godina
protjeran
Penryn kaže...

Okey, tebi PCIe 3.0 nije bitan, nekome drugom je, stvar riješena.

Ne, nego danas nikome nije bitan, jer je tu samo na papiru.

Dok ne dođe Ivy Bridge, nema PEG3 solucija, a dok ne izađu PEG3 grafike,

nemaš šta u te ploče uštekati.

16 godina
rooswelt1991 kaže...
miki1981 kaže...

Neznam kako onda opravdavaš ove Intel-ove silne sockete?

Intel praktički nije izbacio proc bez da si morao novi socket uzeti...

Ovo što me pitaš baš i nema nekog smisla...ja ti govorim o svojim zahtjevima za kupnju novog kompa, gdje mi je jedan od glavnih zahtjeva da mogu ubost bar postojeću plus nadolazeću generaciju. Zadnjih priličan broj godina sam na AMD-u baš zbog toga. Nebitno što sam često mijenjao i ploče i proceve, ali to je bio razlog koji me je držao na AMD-u, i naravno omjer cijene i performansi.

Dakle neću ja ako kupujem komp danas gledat što su Intel i AMD radili jučer. Baš me briga. Zanima me samo danas i relativno bliska budućnost.

Uostalom zašto bi ja ikoga opravdavao. Jednostavno u ovom trenutku, što se tiče future proof platforme su Intel i AMD zamijenili mjesta. ili u najmanju ruku AMD je izgubio prednost u tom pogledu. Em cjenovno, jer solidna 1155 ploča i 2500K nisu ništa puno skuplji od usporedivih pandana na AMD platformi. Dakle AMD je definitivno, u ovom trenutku, a to je trenutak kada razmišljam o promjeni kompa, izgubio mene kao kupca. Govorim o ovom trenutku, tko zna šta će bit kod slijedeće kupnje, vidjet ćemo tada.

Sada uzmem AM3+ ploču i mogu ubost sadašnje proceve, a i nadolazeći Buldi. Međutim, kad će taj buldi, već je trebao doć. Sadašnji su definitivno zastarjela tehnologija, nova, koja ionako neće biti baš napredna je Buldi kojih nema i ne zna se kad će biti stvarno dostupan a ni koliko će trajati. I nakon toga je siguran kraj tog socketa.

Ili još gore, uzmem FM1 i neki A8 proc i gotovo. Već Trinity ide na novi socket.

S druge strane ja danas mogu uzeti modernog Intelovog SB-a i ploču koja će mi omogućiti da u nju ubodem i nadolazećeg još modernijeg IB-a, pa i PCIEx 3.0 koji mi je skroz nebitan, ali samo potvrđuje moju poantu.

18 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Ne, nego danas nikome nije bitan, jer je tu samo na papiru.

Dok ne dođe Ivy Bridge, nema PEG3 solucija, a dok ne izađu PEG3 grafike,

nemaš  šta u te ploče uštekati.

Pa meni je, mogu sad birat hoću li PCIe 3.0 podršku ili ne, pa zašto se ne osigurati odmah da ne moram poslije mijenjati ploču?

Nova generacija kod AMD-a i kod Nvidie će imati PCIe 3.0 konektor, što misliš zašto? Onako bezveze?

Dobro, ti voliš hardware po rukama, ja katkad nemam vremena ni volje za to pa si želim odmah u startu riješiti eventualni problem nedostatka propusnosti kod PCIe, da ne moram kasnije čupati matičnu iz kućišta već samo uvaliti Ivy i neku grafu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 8:25 (Penryn).
16 godina
protjeran

Gle, sada NEMA AMD PEG3 ploče, da ima, kupio bi je.

I čemu prelaziti na Intela? Ti sad kupi PEG3, kad izađu nove AMD ploče

sa novim chipsetom, vjerovatno će imati PEG3.1 ili noviji, tako da si ti opet zakinut.

True?

18 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Gle, sada NEMA AMD PEG3 ploče, da ima, kupio bi je.

I čemu prelaziti na Intela? Ti sad kupi PEG3, kad izađu nove AMD ploče

sa novim chipsetom, vjerovatno će imati PEG3.1 ili noviji, tako da si ti opet zakinut.

True?

Istina, samo što za 3.0 dolaze i kartice i ploče i sve je spremno, a 3.1 ne postoji (još) pa me tako i ne zanima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 17:41 (Penryn).
16 godina
protjeran

"Sve je spremno" misliš kao "najavljeno"?

Kad 3.0 bude u opticaju i uporabi, već će se pričati o 3.x i opet će "sve biti spremno".

15 godina
Malo oftopicarite.Jer ovo nije tema o PCI 3.0 niti o tome kakvu maticnu ima Don.
- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
18 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

"Sve je spremno" misliš kao "najavljeno"?

Kad 3.0 bude u opticaju i uporabi, već će se pričati o 3.x i opet će "sve biti spremno".

Mislim da je već sve potvrđeno, ploče sa 3.0 su već tu, o Ivy-u se već puno toga zna, a nove serije grafičkih su na poliranju. Misliš 4.0, 3 sa bilokojim nastavkom neće donositi veću propusnost. Anyhow, zašto se bojite napretka? Pa trebat će kad-tad prijeć na 3.0, čemu onda (za)ostajati na 2.0 ako se nudi izbor?

14 godina
neaktivan

Cekanje kod hardver-a nema nikada puno smisla, jer dok docekas to sto si cekao vec postoji novije i opet si na istom

TD za glupost

7 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Laxarus kaže...

Cekanje kod hardver-a nema nikada puno smisla, jer dok docekas to sto si cekao vec postoji novije i opet si na istom

To je relativno. Meni se masu puta dogodilo "Zašto nisam bio strpljen-spašen", a isto tako "kvragu i čekanje, idem odmah po bilokakav komad hardwarea - želim ga u rukama, odmah i ovdje".

14 godina

Kad je vrlo mali napredak donjela integracija PCI-Ex kontroleru u procesor, još će manji napredak povećanje brzine prijenosa..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice