AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 561.780
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
segregator kaže...

Evo i nekakav benchmark

Link?

EDIT: Sorry, sliku nije bilo diglo prije.

A, slika ne govori puno, to bi mogao biti i test onog serverskog Bully-a sa 16 core-ova. I to jedan test sa aplikacijom koja većinu nas ne zanima.

http://ad-infinitum.com.hr/ Hrvatska Star Trek Online Flota
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2011 10:20 (TomoR).
18 godina
TomoR kaže...
segregator kaže...

Evo i nekakav benchmark

Link?

EDIT: Sorry, sliku nije bilo diglo prije.

A, slika ne govori puno, to bi mogao biti i test onog serverskog Bully-a sa 16 core-ova. I to jedan test sa aplikacijom koja većinu nas ne zanima.

Istina, al eto nek se nađe, ako je točno možda bar performanse nisu toliko loše koliko neki misle da će biti :)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

First official benchmarks AMD FX processor

Evo napakon i nešto službeno , sigurno je probrano ali ipak nešto.

Moj PC  
2 0 hvala 3
16 godina
neaktivan
elina08 kaže...

Znači ništa specijalno!

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
18 godina
neaktivan
nj0fra kaže... 

Znači ništa specijalno!

Ne mora značit. Možda je ovaj i5 zapravo 2500K bolesno clockan.. Jer ako nije, ispada da je Bully X8 mrvicu jači od Phenoma X6.

Očekujem iznenađenje u performansama, jer nisu ga valjda bez veze toliko odgađali i izbacivali novi stepping.

16 godina
neaktivan
Penryn kaže...
nj0fra kaže... 

Znači ništa specijalno!

Ne mora značit. Možda je ovaj i5 zapravo 2500K bolesno clockan.. Jer ako nije, ispada da je Bully X8 mrvicu jači od Phenoma X6.

Očekujem iznenađenje u performansama, jer nisu ga valjda bez veze toliko odgađali i izbacivali novi stepping.

Ne vjerujem da bi ovi iz AMD-a uspoređivali svoje procesore sa clockanim i5 2500K...

Ništa ne očekujem od Bulldozera da se ne razočaram.

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
18 godina

Nema šanse da je ovdje išta clockano. Pa nije amd lud da overclocka konkurenciju.

Inače, dos glupe komparacije. Dirt3 je u tom rangu procesora samo limitiran grafom,

dakle +/- 2fps-a su fluktuacija, a taj fps bi postigli vjerojatno svi prockasi od boljih phenoma2 X4 i

starih ocanih intel Q6600 do 990X. Test transkodiranja je dosta zabrinjavajuć. 20 % bolje performanse

potrebno duplo više jezgri... ouch. Dobro da nisu sb i7 postavili, ili onaj 980x iz dirta za konkuranciju {#}

Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Nema šanse da je ovdje išta clockano. Pa nije amd lud da overclocka konkurenciju.

Inače, dos glupe komparacije. Dirt3 je u tom rangu procesora samo limitiran grafom,

dakle +/- 2fps-a su fluktuacija, a taj fps bi postigli vjerojatno svi prockasi od boljih phenoma2 X4 i

starih ocanih intel Q6600 do 990X. Test transkodiranja je dosta zabrinjavajuć. 20 % bolje performanse

potrebno duplo više jezgri... ouch. Dobro da nisu sb i7 postavili, ili onaj 980x iz dirta za konkuranciju {#}

Zato mi je i čudno kako tako slabi rezultati. Jer u transkodiranju je Phenom X6 rame uz rame jednom i5-2500, tako da ispada da će Bully X8 bit jači svega 20% od Phenoma X6.  {#}

17 godina
neaktivan
Nebi nista rekao da je to primjerice Cinebench ili neki drugi benchmark, al poznato je da je transkodiranje jedna od jacih strana AMD-ovih procesora.
Ovo je dosta porazno, cak sam i ja vise ocekivao
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Penryn kaže...
overhaul kaže...

Zato mi je i čudno kako tako slabi rezultati. Jer u transkodiranju je Phenom X6 rame uz rame jednom i5-2500, tako da ispada da će Bully X8 bit jači svega 20% od Phenoma X6.  {#}

Da, zanimljivo. Meni je X6 bio u dlaku u performansama (na istom clocku) sa i7 965x dok sam ga imao... e sad, jel i5 sb bolji il losiji na istom takktu u transkodiranju?

U tom svjetlu, X8 bi trebao biti na istom taktu oko 33% bolji, ako transkoder zna koristiti jezgre kako spada, i ako nista nije dirano glede optimizacija, u sto mi je tesko vjerovati.

16 godina
neaktivan

Cek sta vam ne valja...vi sve gledate koliko proc ima jezgri i ghz i slince musice.

Pogledajte ocima kupca jednom i shvatite sta je AMD ovdje napravio. Stavio je 200$ cpu protiv 1000$ intelovca te ga dobio za 2 fps??

I aj vi meni sad recite jel vazno koji proc ima 8 il 12 jezgri ak ja za manje novaca dobijem jace performanse.

OVERHAUL kaze: Test transkodiranja je dosta zabrinjavajuć. 20 % bolje performanse

potrebno duplo više jezgri -

-opet jel vazno koliko ima to jezgri ako ti u istom cjenovnom segmentu dobijes 25% jaci proc.Malo mozgajte...

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2011 14:32 (traktorista).

3 5 hvala 0
16 godina
neaktivan
traktorista kaže...

Cek sta vam ne valja...vi sve gledate koliko proc ima jezgri i ghz i slince musice.

Pogledajte ocima kupca jednom i shvatite sta je AMD ovdje napravio. Stavio je 200$ cpu protiv 1000$ intelovca te ga dobio za 2 fps??

I aj vi meni sad recite jel vazno koji proc ima 8 il 12 jezgri ak ja za manje novaca dobijem jace performanse.

joj daj molim te. em je ovo daleko od reviewa, em su daleko takvi komentari od suvislih. ne zelim objasnjavat vise.

17 godina
neaktivan
Haha, okrece se prica, a prenapuhani balon je puknuo.
I'll be back
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
microman kaže...

Pa bilo je i vrijeme da ljudi shvate da je Intel prenapuhano i preskupo smetje

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
neaktivan
segregator kaže...
microman kaže...

Pa bilo je i vrijeme da ljudi shvate da je Intel prenapuhano i preskupo smetje

ja nisam komentirao procesore, vec silne super duper fejkane benchmarkove i sva ta silna ocekivanja , te rasturanje Intelove guze. Pricalo se o rangu 990X( ne mislim za igre), o tome kako ce rasturat i7 2600K, a po svemu sudeci ni nece bit jaci od njega.

Sto se tice Intela: A cuj nekome je preskupo, a nekome nije. Koliko se moze vidit po zastupljenosti, ipak vecini nije ;-)

I'll be back
18 godina
microman kaže...

Sto se tice Intela: A cuj nekome je preskupo, a nekome nije. Koliko se moze vidit po zastupljenosti, ipak vecini nije ;-)

Većini ni krediti u švicarcima (a i dosta drugih stvari) nisu potrebni pa vidimo kud je to odvelo...jegiba,

ljudi nisu savršeni osim nas nekoliko, svi hoće da su zapaženi pa koriste razne penis enlargemente

(ferrari, fendi, intel...)

Kladim se da i Kerum ima Intela

Bek on topik: kao što je neko već napisao, nebitno kolko ima keša, jezgri, megaherca, bitno je koliko

vrti instrukcija po utrošenoj kuni (barem meni)

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2011 15:19 (segregator).
16 godina
neaktivan
segregator kaže...
microman kaže...

Većini ni krediti ušvicarcima (a i dosta drugih stvari) nisu potrebni pa vidimo kud je to odvelo...jegiba,

ljudi nisu savršeni osim nas nekoliko, svi hoće da su zapaženi pa koriste razne penis enlargemente

(ferrari, fendi, intel...)

Kladim se da i Kerum ima Intela

Bek on topik: kao što je neko već napisao, nebitno kolko ima keša, jezgri, megaherca, bitno je koliko

vrti instrukcija po utrošenoj kuni (barem meni)

uz duzne isprike svim korisnicima kredita u svicarcima, al upravo oni pokazuju stupidnost ljudi i nasjedanje na nesto jeftino, povoljno, a da ne govorim o pohlepnosti. no necu ovdje badava analizirati ekonomske sfere. dosta mi je vise i napadanja ljudi koji imaju Intele - tko zeli i moze, zasto ne!?! Nekim ljudima je mozda IT hobi, nekima je to profesija. ako zeli najvece performanse sigurno ce uzeti i nesto sto pruza najvece performanse - onaj kojemu je to profesija moze vec sa prvim vecim projektom visetruko zaraditi i isplatiti investiciju - onome kojemu je to hobi sigurno razina zadovoljstva koju osjeca kada kupi i koristi odredjen proizvod (recimo Intel) nadaleko premasuje cijenu istog. 

sad jedna osobna - zavist je grozna stvar, a s druge strane dvolicnost jos gora - s jedne strane pljujes po Intelu, a s druge strane dao bi, da se ipak kulturnije izrazim, lijevu ruku za Intelov procesor. zato {#} i smiri hormone. i nauci se ponasati

ontopic: ako bi performanse Bulldozera se pokazale u rangu 980X razmisljao sam mozda o promjeni platforme, i prelasku na Bullyja, al nekako mi se cini da se to nece dogoditi. a i SB-E mi se nekako cini nepotreban. jos samo da nadjem nekog tko ce prodati 980X i to povoljno, jer ovi 970 (980w/X vrlo vjerojatno nece ni biti dostupan kod nas) su preskupi. traze 4k kuna a recimo da su performanse u najboljem slucaju 50% vece od trenutnog CPU-a koji dodje 2k kuna....

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2011 15:29 (xyan).
18 godina
elina08 kaže...

A kaj su pokazali zapravo ništa detaljno to je obican Teaser, da se zabavi raja onak malo usput performanse u igricama i usporedbe procesora su odavno bezveze. Bitna je grafa a ne procesor, on samo ne smije bit preslab a oni u AMD to kao ne znaju jel onda valjda i sam znaš cemu ta usporedba ovdje.{#}{#}

overhaul kaže...
Penryn kaže...
overhaul kaže...

Zato mi je i čudno kako tako slabi rezultati. Jer u transkodiranju je Phenom X6 rame uz rame jednom i5-2500, tako da ispada da će Bully X8 bit jači svega 20% od Phenoma X6. {#}

Da, zanimljivo. Meni je X6 bio u dlaku u performansama (na istom clocku) sa i7 965x dok sam ga imao... e sad, jel i5 sb bolji il losiji na istom takktu u transkodiranju?

U tom svjetlu, X8 bi trebao biti na istom taktu oko 33% bolji, ako transkoder zna koristiti jezgre kako spada, i ako nista nije dirano glede optimizacija, u sto mi je tesko vjerovati.

Bager X8 zapravo nije pravi osmojezgreni procesor, same jezgre su manje od Phenom II jezgri a o INtel SB da ne govorim tu postoje 8 jezgri ali to nije ono kak izgleda to moraš imat u vidu itekak.{#}{#}

Jedna zanimljivost koja dolazi od strane OBR, koji ima Bager doma kod sebe to je več odavno poznato i on kaže ovako Windows 8 vidi X8 Bager kao 4 Cores/8 Threads hm.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
neaktivan
traktorista kaže...

ma daj to su već pomalo otrcane fraze. Sve to već imamo u vidu aktualnih desktop procesora pa bi bilo vrijeme i da se digne letvica po pitanju performansi. Nije se uopće dovodilo u pitanje da će AMD na tržište plasirati CPU-ove s dobrim omjerom cijene i performansi.

Zaključak je da AMD nije ispunio očekivanja ako se Bullove performanse barem donekle poklapaju onima iz bencha. Budimo realni, kak veli kazo, masa se nadala većim brojkama.

18 godina
xyan kaže...

sad jedna osobna - zavist je grozna stvar, a s druge strane dvolicnost jos gora - s jedne strane pljujes po Intelu, a s druge strane dao bi, da se ipak kulturnije izrazim, lijevu ruku za Intelov procesor. zato {#} i smiri hormone. i nauci se ponasati

Zavist zbog procesora? {#}

Trenutno doma imam 6 računala, i samo je netbook na Intelu, a i to će se vjerojatno uskoro promijeniti

16 godina
neaktivan

mislio sam na ovakav ili ovakav proc....

ah, pa 6 za 1 posten

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2011 15:53 (xyan).
Moj PC  
0 4 hvala 0
18 godina
xyan kaže...
segregator kaže...
>jebiga,

>ljudi nisu savršeni osim nas nekoliko, svi hoće da su zapaženi pa koriste razne penis enlargemente

>(ferrari, fendi, intel...)

>Kladim se da i Kerum ima Intela

ontopic: ako bi performanse Bulldozera se pokazale u rangu 980X razmisljao sam mozda o promjeni platforme, i prelasku na Bullyja, al nekako mi se cini da se to nece dogoditi. a i SB-E mi se nekako cini nepotreban. jos samo da nadjem nekog tko ce prodati 980X i to povoljno, jer ovi 970 (980w/X vrlo vjerojatno nece ni biti dostupan kod nas) su preskupi. traze 4k kuna a recimo da su performanse u najboljem slucaju 50% vece od trenutnog CPU-a koji dodje 2k kuna....

@ xyan; vjerojatno ću ja, kad izađe sandy bridge e, frkavat 980x - ali platformu, dakle mislim sve (osim vjerojatno grafike).

@segregator; a u kojem udžbeniku je pobogu Intel u sinonim za ferrari/fendi ?!?! Pa imaš atom, celeron, ma cijelu paletu prockasa za parsto kuna.

-odakle ti je sad to palo na pamet? Čemu gorčina? Pričamo o Bulldozer procesoru, a ti o kerumu?!

17 godina
protjeran

iznenađuje me količina debilizma kod nekih članova BOL foruma.

Dakle, AMD izbacuje proc od 2000kn koji je za nijansu jači od Intelovog proca od 7000kn,i to je loše kao ?

Dakle ako Intel želi da kupim Ivy Bridge koji je jači od tog 2000kn Bulldozera ima mi ponuditi svoj novi proc za 2000kn,koji mi je do jučer htio prodati za 7000kn.

Po reakcijama se da zaključiti da neki od vas nemaju završenu osnovnu školu,zdrav mozak,svijest o vremenu i prostoru.

Moj PC  
6 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
LOL. Ajde prosvijetli nas od kad je to i7 2600K 7000kn? A ako ciljate na onaj test u Dirtu, onda jos jedan LOL. Poznato je da u igrama takt igra bitniju ulogu, nego jezgre i tu je 990X sporiji zbog nizeg takta. Kao sta vidis u transkodiranju( kojeg tako izbjegavate) , je tek nesto jaci od i5 2500. Dok bi 990X ubio Boga u tom buldozeru uzdus i porijeko.
ako pak kupujete procesor od 2000Kn samo za igranje, onda ROLF...
I'll be back
Moj PC  
5 3 hvala 0
17 godina
protjeran
microman kaže...
LOL. Ajde prosvijetli nas od kad je to i7 2600K 7000kn? A ako ciljate na onaj test u Dirtu, onda jos jedan LOL. Poznato je da u igrama takt igra bitniju ulogu, nego jezgre i tu je 990X sporiji zbog nizeg takta. Kao sta vidis u transkodiranju( kojeg tako izbjegavate) , je tek nesto jaci od i5 2500. Dok bi 990X ubio Boga u tom buldozeru uzdus i porijeko.
ako pak kupujete procesor od 2000Kn samo za igranje, onda ROLF...

Nauči engleski.

17 godina
neaktivan

Nauci ga ti. U transkodiranju (handbrake) je bio usporeden sa i5 Sandy Bridge ( nije navedeno koji) od kojega je brzi 20% (188FPS vs 228FPS)
Sa druge strane u Dirt-u je usporeden sa 980X, u kojemu je buldozer ostvario 2FPS-a vise.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2011 17:59 (microman).
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
QFlash kaže...

iznenađuje me količina debilizma kod nekih članova BOL foruma.

Dakle, AMD izbacuje proc od 2000kn koji je za nijansu jači od Intelovog proca od 7000kn,i to je loše kao ?

Dakle ako Intel želi da kupim Ivy Bridge koji je jači od tog 2000kn Bulldozera ima mi ponuditi svoj novi proc za 2000kn,koji mi je do jučer htio prodati za 7000kn.

Po reakcijama se da zaključiti da neki od vas nemaju završenu osnovnu školu,zdrav mozak,svijest o vremenu i prostoru.

Ne kužiš... Bulldozer od 8 jezgri je u transkodiranju bio za 20% bolji od četverojezgrenog Core i5. Umjesto da ubije Boga u njemu jer ima duplo više jezgri i 9 mjeseci je noviji od njega i koštat će više, on tako podbaci... Koliko znam Phenom II X6 1100T BE je u transkodiranju bolji oko 15% ili manje od Core i5, a ovaj osmojezgreni Bulldozer tako podbaci da je to žalosno.

18 godina
rambox kaže...

A kaj su pokazali zapravo ništa detaljno to je obican Teaser, da se zabavi raja onak malo usput performanse u igricama i usporedbe procesora su odavno bezveze. Bitna je grafa a ne procesor, on samo ne smije bit preslab a oni u AMD to kao ne znaju jel onda valjda i sam znaš cemu ta usporedba ovdje.{#}{#}

Točno tako! Niti su objasnili metodologiju testiranja, niti testni setup, niti jedan jedini graf... Ništa zbog čega bi ovaj "test" bio više "official" u odnosu na bilo koji drugi koji se pojavio u javnosti.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
18 godina
nj0fra kaže...

Ne kužiš... Bulldozer od 8 jezgri je u transkodiranju bio za 20% bolji od četverojezgrenog Core i5. Umjesto da ubije Boga u njemu jer ima duplo više jezgri i 9 mjeseci je noviji od njega i koštat će više, on tako podbaci... Koliko znam Phenom II X6 1100T BE je u transkodiranju bolji oko 15% ili manje od Core i5, a ovaj osmojezgreni Bulldozer tako podbaci da je to žalosno.

To nije pravih 8 jezgri, više nešto kao 6...isto kao što ni Intelovih 4 nije 4 nego zbog hypertreadinga nešto kao...6?

16 godina

Kažu da HT donosi nešto kao 20-30% poboljšanja u odnosu na pravu fizičku jezgru.

A Da ovaj sistem od AMD donosi nekih 70-80% performansi prave jezgre.

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice