AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 561.961
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
Hyperion kaže...
Don Kihoty kaže...

Zamisli ovo:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1980971

Sa 12 faznom pločom...

Nemogu!

S tom ASRockicom nebi prešao ni 8GHz.

Mene zanimaju osmerojezgreni buldožderi za enkodiranje. Mogli bi mi i do 50% smanjit enkodiranje zbog AVX-a, nove arhitekture, većeg takta i 2 jezgre više no vidjet ćemo.

To govoriš čisto iz iskustva jer imaš ploču kod sebe i vidio si da se ne može OC-ati?

Daj mi dokaze, ne priče..

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 18:25 (Don Kihoty).
18 godina
Ranko Kukumar kaže...

Kaj enkodiraš 24/7? Nije ti dovoljan X6 1075T? Jesi okušao CUDA-u? Ili nisi zadovoljan kvalitetom koju CUDA pruža (koja je jasno niža u usporedbi sa procesorom, ali zato je puno brža)?

Nije 24/7, ali svaki dan. Ako je neki zahtjevni uradak zna potrajat po 16-17h, znam da sam picajzla, ali eto ako mogu smanjit za cca 6h enkodiranje uz malo novaca zašto ne?

GPU enkodiranje je za casual korisnike koji trebaju enkodirat si nešto za mobitel ili videoplayer, ali za ozbiljnije enkodiranje se koristi isključivo CPU i x264 koji ima malo brdo postavki. Uostalom to gpu enkodiranje nudi dosta lošiju kvalitetu slike.

Don Kihoty kaže...

To govoriš čisto iz iskustva jer imaš ploču kod sebe i vidio si da se ne može OC-ati?

Daj ti meni dokaze, zašto nitko ne koristi tu ASRockicu?

Očito je da je lošija u clockanju od ASUS-ovih i Gigabyte-ovih perjanica, a i manje košta...

Sam si govorio da faze nemaju veze sa overclockanjem i davao kojekakve dokaze na low end asrockicama, a sada tvrdiš suprotno?

Čim je ASRock prešao na 12 fazi odmah su one važne -.-

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
15 godina
neaktivan

Danas sam uzeo Asrock 970 Extreme4 AM3+ ready ..i prezadovoljan sam.

17 godina
odjavljen
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

U kojem je dućanu najbolji izbor AM3+ ploča?

Jaco,moja mater te traži!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
vexx5555 kaže...

U kojem je dućanu najbolji izbor AM3+ ploča?

http://www.adm.hr/index.php?cPath=258_217_214_355

16 godina
neaktivan
MaRaX65 kaže...

Danas sam uzeo Asrock 970 Extreme4 AM3+ ready ..i prezadovoljan sam.

U kom pogledu si prezadovoljan? Čime te to ploča oduševila?

18 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

U kom pogledu si prezadovoljan? Čime te to ploča oduševila?

Sigurno u tom da je spreman za bullya i da je samo pitanje vremena kad će ga ubaciti unutra.   {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 18:55 (Penryn).
16 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Sigurno u tom da je spreman za bullya i da je samo pitanje vremena kad će ga ubaciti unutra.  {#}

Otom potom. To je samo jedan plus šta pruža podršku za nadogradnju ali o ploči sudim po tome kako sad radi a ne kako će radit za par mjeseci s nekim drugim CPU-om. Dakle pitam šta ga se to dojmilo na ploči.

18 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Otom potom. To je samo jedan plus šta pruža podršku za nadogradnju ali o ploči sudim po tome kako sad radi a ne kako će radit za par mjeseci s nekim drugim CPU-om. Dakle pitam šta ga se to dojmilo na ploči.

Gledajući tako, ploča nije ništa spešl. Bulldozer je taj koji će je učiniti.  {#}

Vjerojatno je na to mislio, čim je napisao AM3+ ready..

16 godina
neaktivan

Moguće...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Kaj enkodiraš 24/7? Nije ti dovoljan X6 1075T? Jesi okušao CUDA-u? Ili nisi zadovoljan kvalitetom koju CUDA pruža (koja je jasno niža u usporedbi sa procesorom, ali zato je puno brža)?

Nije 24/7, ali svaki dan. Ako je neki zahtjevni uradak zna potrajat po 16-17h, znam da sam picajzla, ali eto ako mogu smanjit za cca 6h enkodiranje uz malo novaca zašto ne?

GPU enkodiranje je za casual korisnike koji trebaju enkodirat si nešto za mobitel ili videoplayer, ali za ozbiljnije enkodiranje se koristi isključivo CPU i x264 koji ima malo brdo postavki. Uostalom to gpu enkodiranje nudi dosta lošiju kvalitetu slike.

Don Kihoty kaže...

Očito je da je lošija u clockanju od ASUS-ovih i Gigabyte-ovih perjanica, a i manje košta...

Sam si govorio da faze nemaju veze sa overclockanjem i davao kojekakve dokaze na low end asrockicama, a sada tvrdiš suprotno?

ako faze nisu bitne kod overclockanja zasto nebismo svi uzimali ultra jeftine Asrockice sa 4+1 fazom u kombinaciji sa AMD-ovim FX X8 8150P CPU-om? 5+ GHZ za mase jer ocito 8-12 faza nije potrebno...a razliku u cijeni potrosis na 2-3 gajbe pive da ne krepas od zeđi dok faze na ploci budu grijale sobu na +50!!

Nemam potpis jer sam nepismen...
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Jesi čuo za sponzore?

Po tome je RAZER najbolja periferija, jer sponzorira "lude" Japance u Starcraftu,

DOTA-i i mnogim drugim igrama, a Logitech ne valja qurca jer ne sponzorira eventove.

Glupost. Logitech i Rocat radi po meni bolju i pouzdaniju periferiju, a to vidim i po RMA zahtjevima.

Prodanih RAZER miševa: 15, RMA6.

Prodanih LOGITECH miševa: bezbroj, RMA 3?

PS - ASRock nije prešao na 12 faza, nego je napravio PRVU desktop AMD ploču sa 12 faza.

Navodno će i Gigabyte i ASUS napraviti V12 ploču, "navodno" UD9 i Crosshair V Deluxe/etc.

MSI lagano pada... 990FXA-GD80 je slabija od 890FXA-GD70, toliko o tome...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
18 godina
Don Kihoty kaže...

Jesi čuo za sponzore?

Po tome je RAZER najbolja periferija, jer sponzorira "lude" Japance u Starcraftu,

DOTA-i i mnogim drugim igrama, a Logitech ne valja qurca jer ne sponzorira eventove.

Glupost. Logitech i Rocat radi po meni bolju i pouzdaniju periferiju, a to vidim i po RMA zahtjevima.

Prodanih RAZER miševa: 15, RMA6.

Prodanih LOGITECH miševa: bezbroj, RMA 3?

PS - ASRock nije prešao na 12 faza, nego je napravio PRVU desktop AMD ploču sa 12 faza.

Navodno će i Gigabyte i ASUS napraviti V12 ploču, "navodno" UD9 i Crosshair V Deluxe/etc.

Znam da AMD zabranjuje korištenje asrocka i ostalih već gura ASUS stalno.

Šta god bilo, kada budu dostupni buldožderi i ako je ta ASRockica toliko dobra netko će već probiti 8GHz s njom.

Točno krivu riječ sam iskoristio nije "prešao" već "napravio". Ali kakve veze ima Rocat i Logitech sa Asusom i ASRockom? Asus je po meni pouzdan proizvođač.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 20:29 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Probrani inžinjerski primjerci u startu su kasnije lošiji od retail primjeraka, tako je uvijek bilo... Lijepo je vidjeti svjetski rekord, bravo za amd, da je to intel napravio bila bi puna usta kako intel owna, ovako se traže izgovori, neka intel probere probrano i testira u savršenim uvjetima da vidimo koliko može potegnut sandy, isto samo za validaciju  :)

Svaka cast AMD-u sto izdaje procesore koji nemaju CB i koji nisu lockani na odredjene frekvencije ko SB, pa je tako moguce dobiti vrtoglave frekvencije na ekstremnim hladjenjima tipa LHe s kojim su dobili dodatnih 400MHz u odnosu na LN2, ali ono sto ce bit porazno za AMD sto se vecine hwbot benchmarka tice da ce se jedan SB na ASRockici na 5.2 hladjen zrakom "ubijati" BD FX na modanoj ASUS-ici na 7GHz hladjen tekucim dusikom. {#}

Vjerujem da Intel namjerno locka svoje procesore, jer da su "otkljucani" ko AMD-ovi predstavljali bi veliku opasnost za covjecanstvo. {#}

Sve gore navedeno se odnosi na temu: brze vise jace .... sto ne docarava stvarno stanje u 24/7 uvjetima...{#}

Google is your friend
15 godina
protjeran

Sve više se govori da ce doc Gigabyte Sniper za AM3+ i UD9, jedva čekam i ubost jednu {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Bulldozer kaže...

Sve više se govori da ce doc Gigabyte Sniper za AM3+ i UD9, jedva čekam i ubost jednu {#}

Mah i ja sam već dosadan sa čekanjem neke ozbiljnije matxploče za am3+ {#}

15 godina
protjeran

Možda ti bude MSI ponudio, oni su imali za AM3 dosta MATX solidnih ploča, ali oni uvijek podbace thats point {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Znam da AMD zabranjuje korištenje asrocka i ostalih već gura ASUS stalno.

Šta god bilo, kada budu dostupni buldožderi i ako je ta ASRockica toliko dobra netko će već probiti 8GHz s njom.

Točno krivu riječ sam iskoristio nije "prešao" već "napravio". Ali kakve veze ima Rocat i Logitech sa Asusom i ASRockom? Asus je po meni pouzdan proizvođač.

Pa sjeti se kad je izašla 890GX Ex3, odmah je jedan finac valadirao X6 1060T na 6.6GHz LN2.

AMD ne zabranjuje korištenje ASRocka, nego jednostavno AMD ne sponzorira eventove sa ASRockom,

nego ASUS-om i Gigabyteom. Pogledaj, nisam vidio ni jedan službeni event koji je AMD sponzorirao sa MSI-em,

BIOSTAR-om, ECS-om, ASRock-om, Sapphire-om, DFI-em, ABIT-om itd.

Dakle da netko da novac i kaže "hajde, uzmite tu i tu ploču pa benchajte", nema problema.

Uostalom, ko da je bitno? Moja riječ je ionako lokalna. Ja ne mogu sam sebi pokupovati milijune ARSock

ploča da bi ga digao u nebo, ASRock ne nr.3 u svijetu, sam govori za sebe.

A zašto tako raste? Zato što kad su se Pegatron i ASUS rastali, Pegatron ulaže sva svoja sredstva u svoj brand ASRock,

dok je prije svoj novac ulagao u ASUS. Pegatron želi imati stabilan brand, pošto im ništa sa mobitelima i ostalim

glupostima nije uspjelo, dok im ASRock jednostavno leti.

PS - Imaš raspravu na TPU forumu u kojoj se tvrdi da flagshipovi Gigabyte-a i ASUS-a još nisu zapravo pušteni,

te da se UD9 i Crosshair Extreme/Deluxe čuvaju u kutiji do službenog BD-a, i navodno imaju V12+2 faznu regulaciju.

Dakle nisu ni oni glupi, znaju šta će trebati 8 jezgri za OC. Ali nisu prvi s tim.

Da je po tebi ASUS izdao prvu desktop ploču sa 12 faznom regulacijom, rekao bi da su svi drugi shit,

a pošto je ASRock prvi s tim, onda je V12 nepotreban jer je za tebe ASRock shit.

15 godina
neaktivan

Evo nam i malo pozitivnih naznaka o performansama Bulldozera od čovjeka koji je bio na eventu.Čak je promjenio i avatar u pogodite što...

"I cheer good products. Blue,Green or pink, doesn't matter.
Now there are things I can't talk about yet but I can say I think they have a winner here.
I saw the benches... "

Movieman@XtremeSystems

Moj PC  
4 0 hvala 4
17 godina
neaktivan

sta mislite o amd athlon 631?   da li ga je netko vec kupio?

amd 7750, 2 gb ram kingmax, m52l-s3p, 8400 gs

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ako sam dobro upućen to je procesor za FM1 odnosno Liano, ali bez integrirane grafičke.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

znam to, zanima me dali ga netko vec ima

0 0 hvala 0
18 godina
elina08 kaže...

Evo nam i malo pozitivnih naznaka o performansama Bulldozera od čovjeka koji je bio na eventu.Čak je promjenio i avatar u pogodite što...

"I cheer good products. Blue,Green or pink, doesn't matter.
Now there are things I can't talk about yet but I can say I think they have a winner here.
I saw the benches... "

Movieman@XtremeSystems

Tip kaže da AMD ima Winner u FX-8150, to je njegovo mišljenje ili procjena vidio je testove jel a kaj sa NDA joj sad ga budu razapeli ovi uz AMD-a bu se izuval u zraku.{#}

varg kaže...

Procesor za FM1 Socket sa onesposobljenom, grafičkom jezgrom jer je neispravna uglavnom do 10% brzi od Athlon II 45nm na istoj frekvenciji. Ima i duplo više L2 Cache po jezgri ukratko svakako bolje rješenje, od Athlon II na 45nm jer LIano je napravljen na 32nm za one koji to još ne znaju tu se radi o malo ispeglanoj K10.5 arhitekturi i to je to.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
neaktivan

koliko se da klokati, ne mogu naci nigdje pomocu googla?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo nesto o AMD FX Bulldozeru -  8.429 GHz

Pogledajte i video :)

http://www.pc-max.de/news/prozessoren/guinness-buch-eintrag-amd-fx-bulldozer-mit-8429-gigahertz

AMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Evo nesto o AMD FX Bulldozeru -  8.429 GHz

Pogledajte i video :)

http://www.pc-max.de/news/prozessoren/guinness-buch-eintrag-amd-fx-bulldozer-mit-8429-gigahertz

jucer aktualno i iskomentirano....kasnis {#}

16 godina
neaktivan
xyan kaže..

jucer aktualno i iskomentirano....kasnis {#}

ok, nisam dugo pratio temu, tako da nisam znao.. sorry 

AMD
16 godina
neaktivan

ma nema problema :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
varg kaže...

Taj procesor ti je jednak po performansama Phenomu II X4 ako su na istom taktu, a manje troši. Znači da je boji od Phenoma.

18 godina

Evo i nekakav benchmark

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2011 10:18 (segregator).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice