AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 562.071
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
Bulldozer kaže...

Danas mi je stigao AMD Athlon II X3 440, otkljucao sam mu cetvrtu jezgru ali ne i L3 Cache, i muci me jedan problem, u kucistu imam 6x Arctic F12 ventova i neki zalman jeftinjava cooler i temp proca pise da 23 celziusa u igricama oko 30 je to istina ili, jer vidio sam da pisete da senzor jednostavno neradi kada je Unlock Core ukopcan a koliko vidim radi samo dali tocno prikazuje.

Sumnjam da je točno, s obzirom da je meni u stanu oko 30. Jedino ako ti klima puše direktno po kompu, onda možda možeš postići te temperature...

http://ad-infinitum.com.hr/ Hrvatska Star Trek Online Flota
16 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Danas mi je stigao AMD Athlon II X3 440, otkljucao sam mu cetvrtu jezgru ali ne i L3 Cache, i muci me jedan problem, u kucistu imam 6x Arctic F12 ventova i neki zalman jeftinjava cooler i temp proca pise da 23 celziusa u igricama oko 30 je to istina ili, jer vidio sam da pisete da senzor jednostavno neradi kada je Unlock Core ukopcan a koliko vidim radi samo dali tocno prikazuje.

Ne, to nisu točna očitanja, oko 50c buš sigurno imal. To se dešava kad otključaš jezgre.

16 godina
neaktivan
Laxarus kaže...
xyan kaže...

mozda ce doci bez icega ovi jaci model :D jer mislim da im definitivno netreba blamaze sa ovim zastarjelim stock hladnjakom....mozda nabace neko peltier rjesenje {#}

edit: sorry mar nisam procitao da si ti napisao slicno

sorry ali stock hladnjak mog athlona je savrsen, necujan i proc mi je na 29c tokom surfanja netom, slusanjem glazbe i programiranjem te 38c tokom igranja wow-a

pitanje je kakvog athlona imas=? Athloni imaju tdp od 45-95w + jos radis tako zahtjevne radnje...vrlo vjerojatno ga cista pasiva hladi. dovoljan je takav cooler za nekog poput tebe. vec se boljka stock coolera osjeca na nekom postenijem gamingu i phenom-u 2 koji ima tdp 125w (ili 95w)...a sta tek kad dodje bulldozer koji ce imat i veci tdp....treba posten hladnjak da se to ohladi, a ovako neka slaba pasiva sa ventom (turbinom) koja se okrece preko 4000 okretaja na full loadu.... ima da poludis. mene je vec ovaj scythe na 1600 okretaja ,na koliko ga drzim pri laganom OC (4.0; 1,3v), nervira, mogu mislit kak je to sa stock amd-om

17 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Evo par review-a matičnih ploča za AM3+ socket, uz same linkove do review-a, napisat ću odmah i sumu tih review-a ispod samih linkova, ispričavam se za greške u pravopisu, ili ako mi je što promaklu u pisanju pluseva i minusa za pojedinu matičnu ploču:

ECS Black Series A990FXM-A - Overclockersclub

ECS Black Series A990FXM-A - GURU 3D

PLUS: Ploča odlično izgleda (crno-sivo/bijela kombinacija boja),  ima sve žive konektore na I/O, čak i Bluetooth, solidna za overclock-ing, POWER/RESET/C-CMOS tipke na samoj ploči

MINUS: Problemi sa "ne dovršenim BIOS-om, problemi pri overclocking-u, ploča ima svojih "mušica", bar tako navode u jednom review-u

Gigabyte 990FXA-UD5 - Motherboards.org

PLUS: Ploča odlično izgleda (crno-sivo/plava kombinacija boja), veliki broj raznih konektora na I/O, jako dobra za overclocking a i sama ploča je brža od ostalih u većini testova (možete pogledati na link-u), jako dobar izbor za entuzijaste ali bez pretjerivanja
MINUS: Kažu da ploča ima problema sa BIOS-om, i sa kompatibilnošću se nekim memorijama, ali navode da je sve to popravljeno s najnovijim BIOS-om

Gigabyte 990FXA-UD7 - xsreviews.co.uk

Gigabyte 990FXA-UD7 - vortez

Gigabyte 990FXA-UD7 - hardwarelook

PLUS: Ploča odlično izgleda (crno-sivo/"narandžasta" kombinacija boja), veliki broj konektora na I/O, stabilna ploča i pri većem overclock-u, mogući 4-way SLI/CF, kvalitetni i efikasni hladnjaci na ploči, POST LED indikator, POWER/RESET/C-CMOS tipke na samoj ploči, vrhunska ploča, zasada vrh Gigabyte-ove ponude ploča za AM3+ socket
MINUS: Dosta ljudi se žali na probleme s voltažom odnosno na pad voltaže, problemi sa otključavanjem jezgri, visoka cijena 

ASUS Crosshair V Formula - overclockers

PLUS: Ploča odlično izgleda (crno-sivo/crvena kombinacija boja), velik broj konektora na I/O, jako stabilna ploča pri clockanju, nema vdropa, niti kakvih drugi fluktuacija, dodatni priključci na matičnoj za stabilnije clock-anje, efikasni hladnjaci na ploči, POWER/RESET/C-CMOS tipke na samoj ploči, 3-way SLI/CF, vrhunska ploča namjenjena overclock-anju, vrhunski razrađeni UEFI BIOS, odlična ploča
MINUS: Visoka cijena

ASUS Sabertooth 990FX - ocia

PLUS: Mene osobno ne privlači izgled ploče, malo je prešarena (crno-siva/zelena/krem/plavkasta/bijela kombinacija boja), veliki broj konektora na I/O, ploča je solidna pri overclock-anju, UEFI BIOS, ploča si čini uredu
MINUS: U review-u nema nikakvih konkretnih minusa

Asus M5A97 EVO - motherboards.org

PLUS: (crno-siva/bijela/plava/svijetloplava kombinacija boja), velik broj konektora na I/O, UEFI BIOS, solidna po pitanju overclock-inga, dobar omjer uleženog i dobivenog, solidna ploča
MINUS: Lošija u performansama od ostalih AM3+ matični u testu,  SATA II (3 Gbit/s), ne izgleda pretjerano lijepo 

ASRock Fatal1ty 990FX Professional - vortez - poluusporedba s Gigabyte 990FXA-UD7

PLUS:  Ploča odlično izgleda (crno-sivo/crvena kombinacija boja, sa zlatnim kapacitatorima), velik broj konektora na I/O, UEFI BIOS, 12+2 regulacija napona (zasad jedina ploča s tom regulacijom napona, trebala bi bit "iznad" ostalih ploča po pitanju regulacije), dosta dobra pri overclocking-u (u review-u navode da je s istim procesorom Gigabyte 990FXA-UD7 postigla bolji overclock), cjenom pristupačnija od ostalih "high end" matični ploča
MINUS: Overclock je mogao biti bolji, "mušice" u BIOS-u (navode da je se novim BIOS-om sve popravljeno)

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 3:09 (Ivsa).
Moj PC  
10 1 hvala 7
16 godina
neaktivan

da bi TD bio TU promijeni voltaža  sa napon i sve 5 {#}

Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Iskreno, neželim se petljat, ali kako sam radio u servisu i ovako na crno ljudima i kolegama nigdje nesmeta nazvao ti VOLTAŽA ili NAPON.

Moj PC  
4 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
Moj PC  
12 0 hvala 5
16 godina
neaktivan

OMG, ovo je brutala!

Ajmo Buldozeri...dodite nam, dodite vec jednom bemu sve! {#}

Dizem kredu ako treba za refreshanje konfe.....izgleda da ce neka kartica zaplakat na par rata..hehehehe.....

P.S.

Koliko su to procesora imali na biranje!? Vidim ih poveci broj na pocetku kada biraju koji ce piknit u socket.

MBO je Asus Crosshair V Formula...eh, zna se sta ide uz vrhunski CPU. {#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 15:50 (win32).
18 godina

Jos da Gigabyte napravi UD9 maticnu kao za Intela...

Vjerujem da bi score bio jos veci.

Truth in engineering.

0 0 hvala 0
18 godina

Odlično-dakle, koooonačno je krenulo, valjda će sad neki od tih prockasa leakati i kakav rezultat benchmarka.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Očito je ovaj 32nm silikon bolesno dobar za visoke taktove, jer se i Sandy Bridge fenomenalno overclockira (uz solidnu ploču 5Ghz), kao i stari i7 980X i 990X, te novi Bulldozer.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne bih se baš složio s tim.

Max takt kao što vidimo za Zambezi je 8.4Ghz dok je najveći i7 2600K jedva preko 6Ghz.

Doduše SB može i na 5Ghz uz kvalitetno zračno,možda imaju blokadu na 6Ghz?

WoT: BlackRainCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nećeš sa zračnim hlađenjem i sa ovakvim pločama u HR postići više od 5Ghz gotovo sigurno na AMD-u, eventualno nešto oko toga, ali dalje jako teško. Vjerovatno i SB može bez ikakvih problema dosta visoko dogurati, uz sve uvjete koji su pruženi ovdje Bulldozeru u overclockingu i uz najbolji mogući primjerak na svijetu procesora, ploče, kao što je u ovakvim uvjetima gdje je Bulldozer. Ovo je samo test, tako je bilo i sa Phenomima II - Muka je danas jedan X4 natjerati preko 4Ghz uz čak dobro hlađenje.

Ovakvi se pokusi izvode na hardveru koji gotovo pa nitko nema. Klasificirane ploče, procesori, prostorije koje su hladne, specijalni uvijeti i materijali. To rijetko koji labaratorij u hrvatskoj ima.

18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Nećeš sa zračnim hlađenjem i sa ovakvim pločama u HR postići više od 5Ghz gotovo sigurno na AMD-u, eventualno nešto oko toga, ali dalje jako teško. Vjerovatno i SB može bez ikakvih problema dosta visoko dogurati, uz sve uvjete koji su pruženi ovdje Bulldozeru u overclockingu i uz najbolji mogući primjerak na svijetu procesora, ploče, kao što je u ovakvim uvjetima gdje je Bulldozer. Ovo je samo test, tako je bilo i sa Phenomima II - Muka je danas jedan X4 natjerati preko 4Ghz uz čak dobro hlađenje.

Ovakvi se pokusi izvode na hardveru koji gotovo pa nitko nema. Klasificirane ploče, procesori, prostorije koje su hladne, specijalni uvijeti i materijali. To rijetko koji labaratorij u hrvatskoj ima.

Tvornički najjači bully će raditi na 4.2GHz uz Turbo boost. Tako da, uz bolja hlađenja ići će to i preko 5GHz bez ikakvog problema. Sandy bi išao više nego što je do sad da nema lockan množitelj na x57, a ne zbog nekakvih "idealnih uvjeta" koji baš i nisu takvi. Pa valjda si pogledao video i ne govoriš napamet. Prostorija je obična, ploča, grafička i sve ostalo također. Tj. ploča je jedna od skupljih, ali nisu radili nikakve kerefeke po regulaciji napona i slično. Jedino su imali nekoliko najboljih primjeraka procesora i bačvu tekućeg helija, i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 16:49 (Penryn).
16 godina
neaktivan

i testirali validaciju, zar ozbiljno mislis da je bench stabilan na 8 GHz? {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1967638

Zrak, Prime95 stabilan uz previsoke napone...

12 fazi, šta da ti kažem. Na 890FXA-GD70 sam na 4.3 već imao Prime95 BSoD-ove..

Zamisli ovo:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1980971

Sa 12 faznom pločom...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Tvornički najjači bully će raditi na 4.2GHz uz Turbo boost. Tako da, uz bolja hlađenja ići će to i preko 5GHz bez ikakvog problema. Sandy bi išao više nego što je do sad da nema lockan množitelj na x57, a ne zbog nekakvih "idealnih uvjeta" koji baš i nisu takvi. Pa valjda si pogledao video i ne govoriš napamet. Prostorija je obična, ploča, grafička i sve ostalo također. Tj. ploča je jedna od skupljih, ali nisu radili nikakve kerefeke po regulaciji napona i slično. Jedino su imali nekoliko najboljih primjeraka procesora i bačvu tekućeg helija, i to je to.

A jesi vidio metodu hladenja? Nije bas da se u svakodnevnim uvjetima moze ovako ohladit proc, zar ne? Uostalom do sada je PhenomII drzao rekord od svega 100MHz manje, tako da to ni nije neka novost.

i BTW lipo pise da je proc bio probran, dakle najbolji cip na waferu, a takve ionako neces vidit na desktop verzijama, vec ce bit brandirani u Opetrona.

i BTW cestitke deckima na ponovno oborenom rekordu.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 17:25 (microman).
18 godina
neaktivan
xyan kaže...

i testirali validaciju, zar ozbiljno mislis da je bench stabilan na 8 GHz?  {#}

Nisam ja to ni rekao nigdje..

microman kaže...

A jesi vidio metodu hladenja? Nije bas da se u svakodnevnim uvjetima moze ovako ohladit proc, zar ne? Uostalom do sada je PhenomII drzao rekord od svega 100MHz manje, tako da to ni nije neka novost.

i BTW lipo pise da je proc bio probran, dakle najbolji cip na waferu, a takve ionako neces vidit na desktop verzijama, vec ce bit brandirani u Opetrona.

Tko govori o 24/7 taktu? Ovdje je riječ o max taktu bez rušenja samog OS-a, a najveći stabilni takt će biti oko 6GHz, malo više. Moja pretpostavka..

Al opet, za qrac takt, treba vidjet kakve će biti performanse.

@Don: Stavljaš ASRock i ASUS u isti koš. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 17:29 (Penryn).
18 godina
neaktivan
microman kaže...
Penryn kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Probrani inžinjerski primjerci u startu su kasnije lošiji od retail primjeraka, tako je uvijek bilo... Lijepo je vidjeti svjetski rekord, bravo za amd, da je to intel napravio bila bi puna usta kako intel owna, ovako se traže izgovori, neka intel probere probrano i testira u savršenim uvjetima da vidimo koliko može potegnut sandy, isto samo za validaciju  :)

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 17:29 (Cele303).
Moj PC  
6 0 hvala 0
18 godina
microman kaže...

Metoda hlađenja je nebitna kad se lovi neki rekord, fučkaj ga a di je to na listi Phenom II sa samo 100mhz manjom frekvencijom pa na globalnoj listi ga nema nigdje preko 8ghz.{#}{#}

http://hwbot.org/benchmark/cpu_frequency

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
18 godina

Ma na canardu.

Ali Frekvencija je ništa, običan PR.

Dovoljno je vidjeti da vrh ispod AMD-a drže 65nm Intel Celeroni redom preko 8GHz.

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Ma na canardu.

Ali Frekvencija je ništa, običan PR.

Dovoljno je vidjeti da vrh ispod AMD-a drže 65nm Intel Celeroni redom preko 8GHz.

lol a celeron je ko procesor koji bi si svatko poželio u konfiguraciji za ikakav ozbiljniji rad.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 18:02 (sokre).
15 godina
Penryn kaže...

Tko govori o 24/7 taktu? Ovdje je riječ o max taktu bez rušenja samog OS-a, a najveći stabilni takt će biti oko 6GHz, malo više. Moja pretpostavka..

To si procijenio na osnovu ovog rekordnog rezultata?

18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Penryn kaže...

Da, i na temelju toga što je jedan primjerak već bio stabilan na 6.5GHz i prolazio je Vantage test. Znači za "obične" primjerke očekujem oko 6GHz. Jedino prema svemu sudeći, čini se da će visoko zagrijavanje predstavljat problem.

18 godina
neaktivan

ma kakav problem dolazi zima:)

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
sokre kaže...

ma kakav problem dolazi zima:)

Da, treba se na nešto i grijati. :)

15 godina

Samo da budu dobre stock perfomanse 4-jezgrenih Bulldozera, možda upadne ako bude povoljna cijena, treba mi za CAD i struku...

OC me ne zanima ni 1% (mene osobno).

4 0 hvala 0
18 godina
Don Kihoty kaže...

Zamisli ovo:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1980971

Sa 12 faznom pločom...

Nemogu!

S tom ASRockicom nebi prešao ni 8GHz.

Mene zanimaju osmerojezgreni buldožderi za enkodiranje. Mogli bi mi i do 50% smanjit enkodiranje zbog AVX-a, nove arhitekture, većeg takta i 2 jezgre više no vidjet ćemo.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 18:18 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Ranko Kukumar kaže...
Penryn kaže...

Da, i na temelju toga što je jedan primjerak već bio stabilan na 6.5GHz i prolazio je Vantage test. Znači za "obične" primjerke očekujem oko 6GHz. Jedino prema svemu sudeći, čini se da će visoko zagrijavanje predstavljat problem.

Da, ali je bio hlađen tekućim dušikom i helijem, i to na naponu od 2V, nije baš reprezentativno govoriti prema ovom kakve će rezultate postići retail procesori pri clock-anju, ali mislim da bi preko 4 Ghz trebao ići bez problema, sve u svemu, čini mi se da bi "Buldy" mogao sasvim solidan procesor!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
15 godina

Kaj enkodiraš 24/7? Nije ti dovoljan X6 1075T? Jesi okušao CUDA-u? Ili nisi zadovoljan kvalitetom koju CUDA pruža (koja je jasno niža u usporedbi sa procesorom, ali zato je puno brža)?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice