AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 469.212
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
rambox kaže...

Još malo o Bagerima danas na E3, AMD je službeno lansiral svoj FX Brand ili oznaku koja ide uz nove Buldozer procesore.{#}

http://www.techspot.com/news/44130-amd-officially-relaunches-fx-brand-for-high-end-processors.html

Usput pogledajte kak izgleda, pakovanje tj limena škatula za najači X8 Bager teška eksluziva nema kaj bi rekli iz takve kutije može izač samo zvjer od procesora i gotovo fuckaj ga.{#}{#}

http://ascii.jp/elem/000/000/611/611178/img.html

http://ascii.jp/elem/000/000/611/611176/img.html

Lunch box {#}

http://hwbot.org/community/user/intelaati?tab=profile
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 17:50 (Intel&ATI).
17 godina
Intel&ATI kaže...
rambox kaže...

Usput pogledajte kak izgleda, pakovanje tj limena škatula za najači X8 Bager teška eksluziva nema kaj bi rekli iz takve kutije može izač samo zvjer od procesora i gotovo fuckaj ga.{#}{#}

Lunch box {#}

Može i za to zakaj ne, pa fino natrpaš nutra par Krafni ili neke kekse da ne stoje pokraj kompa samo tak na nekom tanjuru i nema frke.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 2
14 godina
rambox kaže...

Još malo o Bagerima danas na E3, AMD je službeno lansiral svoj FX Brand ili oznaku koja ide uz nove Buldozer procesore.{#}

http://www.techspot.com/news/44130-amd-officially-relaunches-fx-brand-for-high-end-processors.html

AMD ima genijalan način za predstavljanje ! Prvo predstave novo ime, pa onda praznu kutiju, pa onda za dva do 3 mjeseca i procesor {#}. Origialno, nema šta lool.

16 godina
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Opa po ovom sam skonto da koriste neki novi AMD Overdrive 4.., kad ono stvarno, ajmo isprobat 

http://sites.amd.com/us/game/downloads/amd-overdrive/Pages/overview.aspx

AMD FANOBY !!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 22:48 (bik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda smo se sjetili malo kasno, ali obzirom da je ova tema postala isključivo mjesto za AM3+ raspravu, preselit ću je u podforum za MBO i CPU.

Praktičnosti radi, budući da vijest kao takva više nije aktualna.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!

4 0 hvala 0
17 godina

All That You Know Is About To Changed! {#}{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 18:42 (rambox).
Moj PC  
1 0 hvala 3
17 godina
rambox kaže...

All That You Know Is About To Changed!  {#}{#}{#}

http://sites.amd.com/us/promo/processors/Pages/fx-processor.aspx

Odličan video!

Svakako pogledajte! {#}

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
17 godina

Video je vrlo nabrijavajuc :D

Izgleda ko najava vozaca u filmu Deathrace. Ovu jesen bit ce vrlo zanimljivih polemika o procesorima.

(premda je vec i sada dok nitko pojma nema o FX performansama :)

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

1 0 hvala 0
17 godina
Batista kaže...

Video je vrlo nabrijavajuc :D

Izgleda ko najava vozaca u filmu Deathrace. Ovu jesen bit ce vrlo zanimljivih polemika o procesorima.

(premda je vec i sada dok nitko pojma nema o FX performansama :)

A cuj malo po malo nema žurbe, kad bude bit ce nema panike usput nije da se nekaj ozbiljno vidi na ovom videu dole ali kaj moš tak blizu a tak daleko fuckaj ga.{#}{#}

17 godina
Mitch kaže...
cele majstore kad ce ti stic zambezi test primjerak ?

Sve će se na vrijeme saznati :)

BTW. Pripremam jedno iznenađenje u suradnji sa AMD-om za vjerne AMD fanove ali otom potom :)

clock2much
14 godina
neaktivan
Cele303 kaže...
Mitch kaže...
cele majstore kad ce ti stic zambezi test primjerak ?

Sve će se na vrijeme saznati :)

BTW. Pripremam jedno iznenađenje u suradnji sa AMD-om za vjerne AMD fanove ali otom potom :)

Jedva čekam to iznenađenje, inače sam više za AMD nego za Intel. Šta da kažem, draža su mi kompanija. Tako da već sad nestrpljivo očekujem, prve testove Bulldozera.

AMD Phenom II x 6 1090T
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

vridi za am3...ne vidim zasto nebi vridilo za am3+

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina

Svaki cooler koji ide na AM3 ići će i na AM3+ matične.

15 godina
itomic009 kaže...

Točno, tako da Katana3 će definitivno pasati na Buldia, ali da li ima smisla kupiti je to je već drugo pitanje.

Ako Buldiji budu imali hladnjake npr u rango kao što imaju sadašnji X6, samo tiše onda ti ta Katana neće vjerojatno niš bolja bit.

AKo ostanu ovi sa X6 točno kakvi jesu onda ti Katana dobro dođe da utiša situaciju, i evenualno malo klokneš 4 jezgrene verzije. Ali na x6 i X8 sigurno ne očekuj ništa od Katane.

14 godina

katana ce u svakom slucaju bit i na bullyu bolja od stocka...jer bully nece imat veci tdp od sadasnjih proceva kad nije ocan...

0 0 hvala 0
15 godina
zoharbizo kaže...

katana ce u svakom slucaju bit i na bullyu bolja od stocka...jer bully nece imat veci tdp od sadasnjih proceva kad nije ocan...

To ne možeš tvrdit, ovisi kakav će biti stock od Bullia

14 godina

stock hladnjaci su otkad postoje procesori smece koja su preglasna i hlade procesor na stocku u nekim granicama normale...nevidim zasto bi se to sa bullyem prominilo...

0 1 hvala 0
15 godina
zoharbizo kaže...

stock hladnjaci su otkad postoje procesori smece koja su preglasna i hlade procesor na stocku u nekim granicama normale...nevidim zasto bi se to sa bullyem prominilo...

Nije baš točno, ima kroz povijest hrpa modela proceva sa svojim stock hladnjacima koji hlade proc bez buke.

Sam podatak da je isti hladnjak npr na Athlonu x2 e modelu, i Phenomu x4 965 ti jasno govori da je taj hladnjak prilično tih na gotovo svim Athlonima i slabijim Phenomima, uostalom čak ni na Phenomu x4 nije nešto glasan. Što naravno dosta ovisi i o kućištu, jer se kroz neko banana kućište čuje sve a kroz neko kvalitetnije, sa debljim limom se čuje puno manje.

isto tako i core i3, i i5 procevi imaju, dok rade na stocku sasvim prihvatljive hladnjake, kao što su imali i npr Pentiumi D itd itd. U nekom 0,4mm kućištu bi ih čuo, dok u nekom imalo kvalitetnijem kućiuštu nebi uopće znao da postoje...

Tako da ti ne stoji baš ta izjava nikako.

A i ona od prije, nije sve u TDP-u. 2 proca sa istim TDP-om, ali različitim brojem jezgri nije isto za hladiti. Ovaj sa više jezgri će biti teže ohladiti, i obično će lakše preći svoj temp prag, koji je, usput budi rečeno, postavljen generalno nešto niže nego kod istvojetnog proca sa manje jezgri. Dakle lakše pređe prag koji je i niži, i teže ga je zadržat na toj razini.

I zato katana3 tu nema baš velikog smisla.

Čini mi se da sam negdje pročitao da Katana 3 može ohladiti 300W TDP-a (čini mi se, ovo nije siguran podatak, ali kao da mi je ostao od negdje). To bi značilo da može bez frke ohldaiti bilo koji današnji proc i to pri priličnom OC-u. A mislim da svi znamo da to nije ni blizu istine.

14 godina

zasto mislis da to nije istina...sa pravim sistemom izbacivanja toplog zraka katana funkcionira predobro za 160 kn...i btw sigurno bolje hladi od svih stock coolera...

0 0 hvala 0
15 godina
zoharbizo kaže...

zasto mislis da to nije istina...sa pravim sistemom izbacivanja toplog zraka katana funkcionira predobro za 160 kn...i btw sigurno bolje hladi od svih stock coolera...

Ne mislim, nego znam, vidio, isprobao, Katana3 na X6 procu na stocku je kraj. Čim ga malo samo klokneš Katana pokazuje svoje granice.Počinje buka, počinje zagrijavanje itd

To je isto kao da ubodeš napajanje koje daje 350 W u konfu koja troši 350W. Imat ćeš stalno max opterećeno napajanje a u svakom trenutku kad se potrošnja malo poveća doći će i do potencijalnih problema. Dakle nikako nije preporučljivo, i bilo kome kome je stalo do svojih komponenti tako nešto nebi palo napamet.

Iako ja i dalje kažem ono: ovisi kakav će biti buldijev stock hladnjak.

Na X4 će katana još bit ok kao što je i na današnjima X4, ali za X6 i X8 će biti problema. I kao što rekoh, AKO AMD poboljša malo svoj sadašnji X6 hladnjak i pakira ga sa Buldijima onda će Katana tu biti besmislena, jer ćeš ju platit 190kn a imat ćeš praktički iste performanse kao i sa stockom.

Ako AMD ostavi iste ove sa X6 bez ikakvih modifikacija onda će Katana biti tihi upgrade i na X6 i na X8, ali sigurno ne i za one koji žele izvući nešto više od svog proca.

17 godina
miki1981 kaže...
zoharbizo kaže...

Ne mislim, nego znam, vidio, isprobao, Katana3 na X6 procu na stocku je kraj. Čim ga malo samo klokneš Katana pokazuje svoje granice.Počinje buka, počinje zagrijavanje itd

To je isto kao da ubodeš napajanje koje daje 350 W u konfu koja troši 350W. Imat ćeš stalno max opterećeno napajanje a u svakom trenutku kad se potrošnja malo poveća doći će i do potencijalnih problema. Dakle nikako nije preporučljivo, i bilo kome kome je stalo do svojih komponenti tako nešto nebi palo napamet.

Iako ja i dalje kažem ono: ovisi kakav će biti buldijev stock hladnjak.

Na X4 će katana još bit ok kao što je i na današnjima X4, ali za X6 i X8 će biti problema. I kao što rekoh, AKO AMD poboljša malo svoj sadašnji X6 hladnjak i pakira ga sa Buldijima onda će Katana tu biti besmislena, jer ćeš ju platit 190kn a imat ćeš praktički iste performanse kao i sa stockom.

Ako AMD ostavi iste ove sa X6 bez ikakvih modifikacija onda će Katana biti tihi upgrade i na X6 i na X8, ali sigurno ne i za one koji žele izvući nešto više od svog proca.

Buldozer procesori ce se znacajno manje grijat i trošit, pogotovo dok ništ ne rade znaci u Idle a i opcenito dok su slabo zaposleni Moduli jer imaju puno bolje rješenu štedljivost pa se mogu Moduli koji nisu potrebni potpuno iskljucit. To je kod Phenom II ili Athlon II nemoguce, ne mogu se neiskorištene jezgre u Idle iskljucit potpuno tu je jedna velika prednost Bagera. Uostalom Katana 3 je namjenjena, da efikasno hladi procesore oznacene do 100W TDP-a znaci bilo koji Bager od 95W i Katana 3 nema frke nikakve u pravilno ventiliranom kucištu sa jednim 12cm ventom odozada i naprjed na kucištu to je to.{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 16:25 (rambox).
16 godina
neaktivan

možda nemam iskustva i znanja kao neki ovde, al čini mi se da će nešto u stilu Noctua NH-D14 biti siguran ulog(kasnije push&pull i puna kapa) ili Megahelms da smrznu i X8 OC na ko zna kolikoj frekvenciji.... samo cena ubija..... a od jeftinijih igračaka možda Cooler Master Hyper Z600 ili još manje 212+(ako ne sam onda push&pull varijanta). Ispod je totalni rizik ići.... naravno ovo su samo pretpostavke nisu zasnovane na činjenicama tj. lupetam sa nadom da ću potrefiti.... {#}

EDIT: tambox je verovatno u pravu, ali sa katanom nikakav OC ni u ludilu.....

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 16:30 (Paun).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Paun kaže...

možda nemam iskustva i znanja kao neki ovde, al čini mi se da će nešto u stilu Noctua NH-D14 biti siguran ulog(kasnije push&pull i puna kapa) ili Megahelms da smrznu i X8 OC na ko zna kolikoj frekvenciji.... samo cena ubija..... a od jeftinijih igračaka možda Cooler Master Hyper Z600 ili još manje 212+(ako ne sam onda push&pull varijanta). Ispod je totalni rizik ići.... naravno ovo su samo pretpostavke nisu zasnovane na činjenicama tj. lupetam sa nadom da ću potrefiti.... {#}

EDIT: rambox je verovatno u pravu, ali sa katanom nikakav OC ni u ludilu.....

Moš ti klokat na Katana 3 hladnjaku proc od 95W TDP-a, zakaj ne ali bez jakog dizanja napona to je najbitnije pa kolko ide s naponom recimo 1.4500V tolko ide ne moraš klokat u nebesa zapravo ionak slaba korist od par sto mhz više fuckaš to.{#}

16 godina
neaktivan
rambox kaže...
Paun kaže...

Moš ti klokat na Katana 3 hladnjaku proc od 95W TDP-a, zakaj ne ali bez jakog dizanja napona to je najbitnije pa kolko ide s naponom recimo 1.4500V tolko ide ne moraš klokat u nebesa zapravo ionak slaba korist od par sto mhz više fuckaš to.{#}

Ma ja sam govorio o X8 buliju.... složićeš se da ga katana neće baš najbolje hladiti(pogotovo ne OC-anog), iako je TDP 95W ipak ne bih ja 8 jezgara pokušao njom da hladim, i onako bi bilo kao da imam tiši stock kuler sa katanom {#} Samo bi dao više para i ne bi imo veće mogućnosti. Bolje se malo isprsiti pa imati lufta i na X8 za neki OC. 

Inače što se tiče dosadašnjih X4(Phenom II, Athlon II) katana je mogla, čak i  za X6, ali bojim se da je X8 i to sa povećanim naponom(OC-an) za nju preveliki zalogaj....

14 godina
Paun kaže...
rambox kaže...
Paun kaže...

Ma ja sam govorio o X8 buliju.... složićeš se da ga katana neće baš najbolje hladiti(pogotovo ne OC-anog), iako je TDP 95W ipak ne bih ja 8 jezgara pokušao njom da hladim, i onako bi bilo kao da imam tiši stock kuler sa katanom {#} Samo bi dao više para i ne bi imo veće mogućnosti. Bolje se malo isprsiti pa imati lufta i na X8 za neki OC. 

Inače što se tiče dosadašnjih X4(Phenom II, Athlon II) katana je mogla, čak i  za X6, ali bojim se da je X8 i to sa povećanim naponom(OC-an) za nju preveliki zalogaj....

Svakako da katana nije preporuka za neke procesore sa 8 jezgara !!! za to ipak treba kapacitetniji hladnjak. pa nije katani cijena  160 kn bezrazloga !!! Odličan hladnjak za malo novaca  i za nezahtjevne overclockove i ništa više od toga.

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
itomic009 kaže...

Točno, tako da Katana3 će definitivno pasati na Buldia, ali da li ima smisla kupiti je to je već drugo pitanje.

Ako Buldiji budu imali hladnjake npr u rango kao što imaju sadašnji X6, samo tiše onda ti ta Katana neće vjerojatno niš bolja bit.

AKo ostanu ovi sa X6 točno kakvi jesu onda ti Katana dobro dođe da utiša situaciju, i evenualno malo klokneš 4 jezgrene verzije. Ali na x6 i X8 sigurno ne očekuj ništa od Katane.

Da, plan mi je "bocnut" šestojezgreni Bulldozer. A koji hladnjak bi mi ti preporučio, ja više preferiram zračne pa neki zračni koji će pasat za Bulldozer.

AMD Phenom II x 6 1090T
15 godina
neaktivan

3 0 hvala 0
14 godina

najlakse je mlatit praznu slamu...vidit cemo kako katana funkcionira...

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice