problem je slijedeci, na starom kompu sam do sad imao 1x512mb rama, sad sam nabavio jos 2x256mb , ali nikako ga ne mogu natjerati da radi sa sva 3 odjednom, zasad sam uspio jedino 1x512 i 1x256 u prva 2 utora najbliza procesoru, a kad stavim 1x512 u zadnji utor a 2x256 u prva 2 onda se uopce nece bootat u windowse xp. Zna li netko kako namjestit da rade sva 3 rama odjednom? ova 2 od 256mb su jednaki dok je od 512 drugaciji od njih
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
problem je slijedeci, na starom kompu sam do sad imao 1x512mb rama, sad sam nabavio jos 2x256mb , ali nikako ga ne mogu natjerati da radi sa sva 3 odjednom, zasad sam uspio jedino 1x512 i 1x256 u prva 2 utora najbliza procesoru, a kad stavim 1x512 u zadnji utor a 2x256 u prva 2 onda se uopce nece bootat u windowse xp. Zna li netko kako namjestit da rade sva 3 rama odjednom? ova 2 od 256mb su jednaki dok je od 512 drugaciji od njih
Moguce da ploca ne podrzava vise od dvije dvostrane memorije. ako su ti ove od 256MB dvostrane (znaci imaju chipove sa obje strane) onda je u tome stvar.
Eh, moguce je i da nece raditi ako su ove memorije od 256MB nizeg takta, odnosno DDR333 ili DDR266. Prvo probaj pokrenuti komp sa plocicom od 512MB i spusti takt memorije u biosu na 266MHz, snimi pa ugasi komp i dodaj ove dvije plocie. ako ni tad ne proradi onda je ono prvo kaj sam napisao
hvala na pomoci no nisam uspio u biosu naci gdje se mjenja frenkvencija , ali eto proradilo je sad samo od sebe :S ocitava svih 1gb memorije sad :)