I 2700k ili i7 3770k?

poruka: 112
|
čitano: 12.438
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: I 2700k ili i7 3770k?

Što će ti taj Ivy. Bolje da si pričekao još koji mjesec i uzeo Haswella i novu ploču, o to što imaš sve skupa prodao.

Mislim mijenjat i5 Sandy za i7 Ivy praktički razliku ne možeš ni primjetit, jedino u benchmarku i ak se baviš nekom teškom videoobradom ili 3D modeliranjem

Oba proca su toliko jaka za 90% zadataka da nemoš primjetit razliku među njima.

Bacanje novca i ništa više.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.1.2013 23:29 (lllnuclearlll).
14 godina

Slažem se. Kupovati sada novi i7 i to sa i5 kada za par mjeseci izalzi nova platforma je stvarno ludost. Ja taman instalirao novu Visheru i odma šok da sam skoro pao sa stolice !!!

17 godina
lllnuclearlll kaže...

Što će ti taj Ivy. Bolje da si pričekao još koji mjesec i uzeo Haswella i novu ploču, o to što imaš sve skupa prodao.

Mislim mijenjat i5 Sandy za i7 Ivy praktički razliku ne možeš ni primjetit, jedino u benchmarku i ak se baviš nekom teškom videoobradom ili 3D modeliranjem

Oba proca su toliko jaka za 90% zadataka da nemoš primjetit razliku među njima.

Bacanje novca i ništa više.

itomic009 kaže...

Slažem se. Kupovati sada novi i7 i to sa i5 kada za par mjeseci izalzi nova platforma je stvarno ludost. Ja taman instalirao novu Visheru i odma šok da sam skoro pao sa stolice !!!

ja bih na Vašem mjestu pročitao što sam napisao.

Dakle da ponovim izgubio sam točno 0 kn.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
17 godina

pročitao sam ti temu. kupuješ jer želiš i jer se ima. U svakom slučaju lijep dobitak za Intel korporaciju i mogu jedino pohvalit Intelov marketing što se tiče tvoje kupovine :)

Ja ti samo kažem da između ta 2 procesora razlika i nije nekakva, pogotovo u tome čim se ti baviš. I samo sam ti rekao da bi bilo pametije da si pričekao Haswella.

No eto sad imaš skoro najjači proc na tržištu, no to će ti se promijenit prek noći :)

Uživaj...

Kak si izgubio 0kn? Prodao si 2500K za 2500kn?

Mislim da daljnja rasprava nije potrebna ;)

Jel bi mogo meni besplatno zamijenit 3570K za 3770K ak ti nije problem? Ili još bolje imam stari P4, ako bi njega mogao za 3770k?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 0:18 (lllnuclearlll).
14 godina

Pa ako ti prelaziš sa i5 na i7 da ništa negubiš ( čitaj nenadoplačuješ ), onda o čemu mi ovdje uopće pričamo !!!!!

17 godina
I 2700k ili i7 3770k?

ja ljudi uopce neznam gdje je problem..

jednostavno sam tražio preporuku između dva procesora jedino se to nisam mogao odlučiti.

Nisam pitao da li je prelazak isplativ ili nije, nisam pitao da li ima razlike u gamingu ili nema jer te informacije i sam znam.

Htio sam od ljudi koji imaju dotične procesore da mi navedu prednosti i mane jednog ili drugog što se u ovoj temi u 95% postova nije dogodilo.

Zatim se opet neki bez poziva petljaju time čime se ja bavim i sa mojim financijskim stanjem i statusom što opet nije tema.

Dakle ako netko pita šta je bolje od dvojeg ne pitaš ga kak mu se zove mama i tata ili gdje radi i slično jel??

Zanimljivo je da mi se ovakva prepiska uvijek dogodi kada tražim neku high end komponentu ali uvijek, tako je bilo i sa hd 7970 i sa gtx 680 itd...

Ljudi pa gdje je problem?? da li Vama trošim novce?? da li ste za silu morali solit pamet u ovoj temi?? tako je teško izbjec temu u kojoj ti nešto ne paše??

Ja guštam a iskreno za ove pojedince me boli kifla što misle, i tako kako misle nek rade sami...

tolko od mene i molim moda da ovo zaključa jer sam ja nakon par postova vec odlucio sto cu uzet i tako sam napisao i vec tada je rasprava trebala stati..

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

Odgovor na tvoje pitanje je čisto jednostavan. i7 je BOLJI procesor od i5 TOČKA {#}.

17 godina
itomic009 kaže...

Odgovor na tvoje pitanje je čisto jednostavan. i7 je BOLJI procesor od i5 TOČKA {#}.

opet to nije bilo moje pitanje...

pitanje je bilo i7 2700k ili i7 3770k..

samo to...

16 godina
I 2700k ili i7 3770k?

Negdje se spominje da si za 0kn sa 2500k prešao na novog 3770k, kako?

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
I 2700k ili i7 3770k?

Šta kako. To je nebitno u cijeloj priči.

Asus P4P800-X//Celeron 1.800MHz Willamette/Gigabyte R9250//WD400JB//WD400BB//512MB PCI3200 Kingmax//512MB PCI3200 Kingmax//256MB PCI2700 Apacer//Codegen 400W//EverPower CX-2359...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A što da radimo mi na forumu koji nemamo para svaki čas za mijenjat komponente kao ti nego da tebe zaj*bavamo? xD

Pa velimo ti sam dobronamjerno da razlike među tim komponentama skoro da i nema pa se ne isplati.

Ukratko prečesto mijenjaš komponente pa smo ljubomorni. Ak nemamo mi zaš bi tebi koji imaš pomogli, a?:D :D

Zafrkavam se malo. Nego, uzeo si što si uzeo, samo ti pokušavamo reći da razliku primjetit nećeš i da nema puno svrhe to što si napravio... No ako tebi ima, super...

Što se tiče ta dva proca za koje te zanima, istina je da su skoro pa jednaki. Bolji je onaj koji se da bolje clocknuti, a to u trgovini ne možeš napraviti pa tek naknadno kupiti. Znači sve zavisi kakav čip dobiješ. Na istom taktu je bolji 3770K.

pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 0:35 (lllnuclearlll).
14 godina
toxic kaže...
itomic009 kaže...

samo to...

Pa i to je kristalno jasno. i7 3770K je bolji od i7 2700K. Šta tu imaš razmišljat ?? Jedino ako si extremni clocker, onda je bolji Sandy.

16 godina
itomic009 kaže...
toxic kaže...
itomic009 kaže...

samo to...

Pa i to je kristalno jasno. i7 3770K je bolji od i7 2700K. Šta tu imaš razmišljat ?? Jedino ako si extremni clocker, onda je bolji Sandy.

Unatoc tome, on je odabrao i7 3777k lol....... a voli OC-ati, nesto mi tu smrdi, vama ne? zasto nas je uopce pitao za savjete kada on najbolje zna? ili se malo previse zagledao u anonimne TU-ove {#}

Nekada kazem: "TD bez argumenta je isto sto i auto bez tocka", a isto vrijedi kada je u pitanju TU, a pogotovo ako se radi o anonimnom.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
14 godina
neaktivan
I 2700k ili i7 3770k?

Joj dobro, mogli ste vidjeti da je proc uspješno clockan na 4.5GHz, a kolega je zadovoljan. Ne vidim daljnji smisao rasprave.

Asus P4P800-X//Celeron 1.800MHz Willamette/Gigabyte R9250//WD400JB//WD400BB//512MB PCI3200 Kingmax//512MB PCI3200 Kingmax//256MB PCI2700 Apacer//Codegen 400W//EverPower CX-2359...
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
bik kaže...

Negdje se spominje da si za 0kn sa 2500k prešao na novog 3770k, kako?

eto objasnit cu..

i5 2500k sam prodao za 1300kn. od t-coma sam uz ugovornu obvezu dobio mobitel kojeg nisam platio sam svojim parama i prodao sam ga za 700kn.

burazu sam slagao novi komp i dao mi je free komponente koje vrijede cca 500-600kn..

Tako da ja svoje dodatne novce nisam uložio znaci 0 kn..

htio sam i7 još kada sam kupovao i5 ali nisam imao novaca i sada eto konacno sam uzeo i7..

zasto i7 3770k pa jer na pocetku sam vidio da vecina naginje prema njemu i tako sam se odlucio da li je to bolji izbor od i7 2700k vrijeme ce pokazati a na kraju krajva mislim da lako zamjenim za neki drugi jel??

volim hw i volim isprobavat razne kombinacije, mislim da je to vecini trebalo biti jasno kroz ovih nekoliko godina od kada sam na forumu..

Neko je napomenuo da volim ocat i da sam kupio i7 3770k i napravio je facepalm, pa zašto?? misliš da se i7 3770k neda ocat?? misliš da nebudem uzeo neko bolje hlađenje i probao ga puknut na 5.0ghz za određene testove? misliš da nebudem uzeo možda neku kvalitetniju plocu kada mi se pruži prilika??

Ali da vrlo vjerovatno da se bolje informirao i da sam znao da na običnom biosu nejde množitelj dalje od 39 nebih uzeo ivy nego sandy..

Pogotovo zato što je ovaj UEFI na ovoj ploci jadan da boli glava.

Da li sam imao problema sa svim tim jucer?? Jesam nisam znao gdje mi je glava a gdje rep i to mi se cesto dogada a znate zasto? zato sto to Volim..

Negi bi rekli da sam bedast pa neka sam boli me tuki..

Eto nemojte se ljutit na mene jer nisam htio biti bahat pogotovo blu max i kolega gore koji mi je pokušao reci da u gamingu nema razlike, no na žalost kolega to nije bilo moje pitanje. jer u trenutku kada sam ja pisao post i5 2500k je odletio a mislim da to i piše u prvom postu.

Eto lijep pozdrav i budite zdravo

13 godina
neaktivan
U sustini ti nista nije trebala prica o 2500k. Samo pitas koji i7 i to je to, nema suvisne rasprave. A ovo mi je prejako, dobio i prodao mobitel i komponente, dodao te pare pa te i7 ispao 0 kuna :)
17 godina
pharmakon kaže...
U sustini ti nista nije trebala prica o 2500k. Samo pitas koji i7 i to je to, nema suvisne rasprave. A ovo mi je prejako, dobio i prodao mobitel i komponente, dodao te pare pa te i7 ispao 0 kuna :)

pa šta da radim sa time?? mobitel i komponente sam dobio a netrebaju mi..

jedno i drugo zajedno košta 1600kn, što sam pametnog si mogao priuštiti za te pare?? a i7 sam htio još ohoho :)

velim ja nisam dao nešto što sam ja osobno kupio ili stekao :)

iako mislim da cu morat sada maticnu kupit {#} ploca laze za napon proca i to debelo, nemam kontrole nikakve za to tako da ne znam na kojem naponu mi i7 3770k radi na 4.5ghz

npr..

ja u biosu stavin na 1.2v sav software stalno mjenja ocitanje napona pa skoci do 1.3v i tako, ali sw mi tako kaze i ako imam sve na defaultu znaci kada napon stavim u biosu 1.1v za 3.9ghz opet mi veli ponekad 1.3v

užas..

eh da a temperature mi nejdu preko 65 stupnja(u raznim igrama i benchmarcima) stress test nisa jos radio

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 9:12 (toxic).
13 godina
I 2700k ili i7 3770k?

Dajte ljudi, pretjerujete i napadate dečka bez svrhe.

I kaj onda ako si je frajer nešto kupio. Ljubomora? Glupost? Ne vidim gdje je tu vaš problem u cijeloj priči?

Ako je nešto pitao, onda mu se na to odgovori, a ne ide se vrijeđati i govoriti kako je glup i šta ja znam kakav. 

Ako pita 2700k ili 3770k, onda mu veliš 3770k i to je to. Eventualno obrazložiš. Očito je teško pročitati pravila foruma.

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
I 2700k ili i7 3770k?

Niđe veze koja bezvezna diskusija, covjek uzeo i7 pa sta, i ja sam planirao preci sa i5 na i7.

Neki spominju novu platformu, a gdje su dodatni troskovi nove platforme, nova ploca treba.

Neki spominju extremni OC sa i7 2700K, i7 3770K ga pojede u extremnom okruzenju (LN2, Dry Ice).

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Leopard_st kaže...

Niđe veze koja bezvezna diskusija, covjek uzeo i7 pa sta, i ja sam planirao preci sa i5 na i7.

Neki spominju novu platformu, a gdje su dodatni troskovi nove platforme, nova ploca treba.

Neki spominju extremni OC sa i7 2700K, i7 3770K ga pojede u extremnom okruzenju (LN2, Dry Ice).

vidiš da me razapeli bili ali nema veze, naviko sam vec na to :)

nego u slucaju da se odlucim mjenjat plocu..

koju biste preporucili??

14 godina
neaktivan
I 2700k ili i7 3770k?

Ja imam Gigabyte Z77X-UD5H, ploca beton, napon odlican, nema oscilacija, pad napona pravilan i sve kako treba da bude, a nije ni bila nesto bas skupa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Leopard_st kaže...

Ja imam Gigabyte Z77X-UD5H, ploca beton, napon odlican, nema oscilacija, pad napona pravilan i sve kako treba da bude, a nije ni bila nesto bas skupa.

kolko bi me kostala?

nemam vise od soma kuna usparano trenutno, mozda za mjesec dana cu imat soma vise ali otom potom..

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 11:49 (toxic).
14 godina
neaktivan
I 2700k ili i7 3770k?

Ja je platio prosle godine oko 420KM (1600 kuna) u Beogradu, doduse od tada je malo opala cijena, ali opet u Hrvtaskoj je veci PDV, pa je mozda taman sada ovolika cijena.

Doduse ja sam uzeo WiFi izvedbu koja je bila oko 100 kuna vise.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 11:51 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
I 2700k ili i7 3770k?

Pa daj budi pametan i čekaj Haswella. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
lllnuclearlll kaže...

Pa daj budi pametan i čekaj Haswella. {#}

ma razumijem te.. ali ne zelim mjenjat vise ovaj procesor :)

16 godina
neaktivan
I 2700k ili i7 3770k?

Ja imam i7 2600k, radi mi vec negdje godinu dana na 4.8 Ghz. Sa Noctuom NH-D14 temperatura mi se penje do 68 stupnjeva na jednoj jezgri, ostale idu max do 65 (govorim nakon 1h Prime 95). Tocno koju voltazu vrtim se ne sjecam sad, morao bih doma pogledat jer sam zaboravio, radi tako vec neko vrijeme.

Koristim komp samo za posao, filmove i igre, tako da od HT-a nemam bas neke koristi, al covjeka veseli :D

Mislim da nebres fulat koji god uzeo, uzmi najjeftiniji :)

0 0 hvala 0
13 godina
I 2700k ili i7 3770k?

Mojih pet centi glasi da se neće toliko isplatiti čekati Haswell, kao što se realno nije isplatilo čekati Ivy Bridge jer isti nije donio ništa bitnih novosti. Svakome po volji, naravno.

Što se matične ploče tiče, ja ti samo ne mogu preporučiti svoju ploču, ASUS P8Z77-M PRO, jer ista boluje od hrpe dječjih bolesti, već je dvaput bila na reklamaciji i iste greške se iznova događaju na zamijenjenim pločama koje sam dobio, znači problemi sa sata konektorima, sa raid sustavom, sa smrzavanjem biosa, ne prepoznavanjem memorije itd itd.

Ja isto razmišljam o nabavci druge ploče jer se ne mislim još jedno bar godinu dana micati s Ivy Bridge-a.

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
guls kaže...

Mojih pet centi glasi da se neće toliko isplatiti čekati Haswell, kao što se realno nije isplatilo čekati Ivy Bridge jer isti nije donio ništa bitnih novosti. Svakome po volji, naravno.

Što se matične ploče tiče, ja ti samo ne mogu preporučiti svoju ploču, ASUS P8Z77-M PRO, jer ista boluje od hrpe dječjih bolesti, već je dvaput bila na reklamaciji i iste greške se iznova događaju na zamijenjenim pločama koje sam dobio, znači problemi sa sata konektorima, sa raid sustavom, sa smrzavanjem biosa, ne prepoznavanjem memorije itd itd.

Ja isto razmišljam o nabavci druge ploče jer se ne mislim još jedno bar godinu dana micati s Ivy Bridge-a.

kod moje me muci samo taj prokleti napon.. ne znam koji je pravilan onaj koji mi vele programi u windowsima ili onaj koji vidim u biosu...

temperature mi govore da je bios u pravi ali opet nebih volio npr proc drzat na 4.5ghz na vise od 1.3v za 24/7 a ako ploca overvolta zelim znati sto je ispravno..

Poslo sam mail supportu gigabyte ploca da se izjasne u toj situaciji jer ovo nema smisla samo zbunjuje.

17 godina
I 2700k ili i7 3770k?

Haha,evo mene opet. Znam da te živciram al' štaš. Jedina razlika izmedju Z68 i Z77 chipseta je USB 3.0 integriran u chipset,tako da ta oscilacija napona nema veze sa chipsetom nego sa tim biosom koji je U1e BETA izbacen samo da funkcionalno podrzava Ivy Bridge procesore,a pravi official bios ce doci kroz mjesec dva. Sad samo fali da uzmeš neku šrotex plocu z77,a vec imas plocu sa 12 faznom regulacijom napona. A možda opet prođeš sa 0 kuna troška.Prodaš bubreg i eto ploče,haha. Trebao si uzeti Sandy Bridge i7 i ne bi imao nikakvih problema jer me cudi da tako iskustan dečko nije čuo da je Ivy Bridge losiji za overclock zbog Intelove Tri gate tehnologije koji vise grije procesor i koristenjem jeftine termalne paste unutar kucista samog procesora.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Romano kaže...

Haha,evo mene opet. Znam da te živciram al' štaš. Jedina razlika izmedju Z68 i Z77 chipseta je USB 3.0 integriran u chipset,tako da ta oscilacija napona nema veze sa chipsetom nego sa tim biosom koji je U1e BETA izbacen samo da funkcionalno podrzava Ivy Bridge procesore,a pravi official bios ce doci kroz mjesec dva. Sad samo fali da uzmeš neku šrotex plocu z77,a vec imas plocu sa 12 faznom regulacijom napona. A možda opet prođeš sa 0 kuna troška.Prodaš bubreg i eto ploče,haha. Trebao si uzeti Sandy Bridge i7 i ne bi imao nikakvih problema jer me cudi da tako iskustan dečko nije čuo da je Ivy Bridge losiji za overclock zbog Intelove Tri gate tehnologije koji vise grije procesor i koristenjem jeftine termalne paste unutar kucista samog procesora.

Procitaj post gore onaj dugacki i vidjet ces da sam ti se ispricao javno jer sam bio bahat. Razumijem ja sve sto mi ti govoris da i5 2500k i i7 bilo koji nema razlike u gamingu.

Razljutilo me jer sam ja u prvom postu naveo da sam rijesio i5 znaci tada ga vise nisam imao i trebo sam kupit jedan od i7 i pitao sam koji.. vecina je stisnula i7 3770k i kupio sam..

Tvoj post je bio prvi koji je reko da je z68 primarno namjenjen za sandy i na tome respect, ali nisam znao da award bios radi problema sa overclockom kod ivya.. nisam to znao što da ti kažem?? ali da za 0kn sam prošao kako god to netko protumacio jer ako neto dobis free i to prodas znaci ne dodas nista svojih novaca i za te sve novce kupis novo ne vidim gdje sma ja to tocno izgubio pare ali ajde..

vidjet cu sto gigabyte kaze na moje pitanje, nadam se skorom izlasku novog uefia za tu plocu ako ne nema veze.. pratit cu temperature pa cu se po njima orijentirat za napon a sto cu drugo??

pogreska je bila sto sam uzeo i7 3770k a ne sandya.. ako ti je lakše bio si u pravu ali velim ti ja sam ga juceer od prve digao na 4.5ghz uz maksimalnu temperaturu 65 stupnja (ne stress test) bio je stabilan nije pucao..

znao sam da je i7 3770k topliji i da mu treba hladnija okolina za dobar oc.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 12:28 (toxic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice