Zamjena procesora na starom laptopu?

poruka: 11
|
čitano: 7.436
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Ovako stvari stoje: posjedujem laptop Asus A9T koji trenutačno ima Intel Celeron M 1.6 ghz i chipset je SIS M661MX+SIS 964L. Pa me zanima jeli moguća zamjena procesora jer sam našao nesto jeftinih pentiuma M koji rade na 2.0 ili 2.2. Ako jest mogu li staviti bilo koji od njih ili imam neka ograničenja? Nigdje nisam uspio saznati postoji li granica ili jednostavno da stavim najjači koji nađem :) Laptop sluzi samo za uredske poslove, tako da nebi uzimao novoga ali bi ovoga malo osvjezio koliko je to moguce.

A.D.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Zamjena procesora na starom laptopu?
slobodno tako je moj susjed ali je naso pentiuma i kupi grafu nisu skupe ja sam kupio hd3650 200eura
zvoneeee
16 godina
neaktivan
kokokoko kaže...
slobodno tako je moj susjed ali je naso pentiuma i kupi grafu nisu skupe ja sam kupio hd3650 200eura

nebi reko da na laptop mozes nadogradit grafu, jer je ona integrirana na mbo

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
unic0rn kaže...

Ovako stvari stoje: posjedujem laptop Asus A9T koji trenutačno ima Intel Celeron M 1.6 ghz i chipset je SIS M661MX+SIS 964L. Pa me zanima jeli moguća zamjena procesora jer sam našao nesto jeftinih pentiuma M koji rade na 2.0 ili 2.2. Ako jest mogu li staviti bilo koji od njih ili imam neka ograničenja? Nigdje nisam uspio saznati postoji li granica ili jednostavno da stavim najjači koji nađem :) Laptop sluzi samo za uredske poslove, tako da nebi uzimao novoga ali bi ovoga malo osvjezio koliko je to moguce.

Proc slobodno zamijeni.Osijetit češ razliku.No za grafičku ne trebaš ni razmišljati jer ne možeš ju mijenjati.Postoje prijenosnici kojima je moguče zamijeniti grafičku.No takvi se mogu brojati na prste u svijetu.A u Hrvatskoj su ne nabavljivi.

Ja sam koji jesam.
17 godina
neaktivan
unic0rn kaže...

Ovako stvari stoje: posjedujem laptop Asus A9T koji trenutačno ima Intel Celeron M 1.6 ghz i chipset je SIS M661MX+SIS 964L. Pa me zanima jeli moguća zamjena procesora jer sam našao nesto jeftinih pentiuma M koji rade na 2.0 ili 2.2. Ako jest mogu li staviti bilo koji od njih ili imam neka ograničenja? Nigdje nisam uspio saznati postoji li granica ili jednostavno da stavim najjači koji nađem :)

Nije to baš tako jednostavno kako se čini - laptop ima jako loše i specifično hlađenje. Dobro provjeri po internetu da li taj tvoj laptop može izdržati taj procesor. Da ne bude pregrijavanja i još većih kvarova na kraju jer toplina može negativno utjecati i na druge komponente

microman kaže...

Proc slobodno zamijeni.Osijetit češ razliku.No za grafičku ne trebaš ni razmišljati jer ne možeš ju mijenjati.Postoje prijenosnici kojima je moguče zamijeniti grafičku.No takvi se mogu brojati na prste u svijetu.A u Hrvatskoj su ne nabavljivi.

Rijetki jesu, ali ima ih puno više od par modela. I mogu se nabaviti u hrvatskoj.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan

Ja bih pitao koji je najjaci proc i grafa za asus 7520???

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
unic0rn kaže...

Ovako stvari stoje: posjedujem laptop Asus A9T koji trenutačno ima Intel Celeron M 1.6 ghz i chipset je SIS M661MX+SIS 964L. Pa me zanima jeli moguća zamjena procesora jer sam našao nesto jeftinih pentiuma M koji rade na 2.0 ili 2.2. Ako jest mogu li staviti bilo koji od njih ili imam neka ograničenja? Nigdje nisam uspio saznati postoji li granica ili jednostavno da stavim najjači koji nađem :)

Nije to baš tako jednostavno kako se čini - laptop ima jako loše i specifično hlađenje. Dobro provjeri po internetu da li taj tvoj laptop može izdržati taj procesor. Da ne bude pregrijavanja i još većih kvarova na kraju jer toplina može negativno utjecati i na druge komponente

microman kaže...

Rijetki jesu, ali ima ih puno više od par modela. I mogu se nabaviti u hrvatskoj.

Ako misliš na onog Simensa onda nisi u pravu.Na tom simensu NE MOŽEŠ zamijenit grafu več kupit posebnu(samo za taj prijenosnik) koja se prikapči na vanjski konektor na tom prijenosniku-

Znači ne zamijeniš unutrašnju(intergriranu).Večinom su to Alienwarovi prijenosnici koji imaju sposobnost fizičke zamijene grafičke no takvi su rijetki.Možda ih možeš nabavit u Hrvatskoj no jako češ se dobro pomučiti.A kad ga i nađeš vidjet češ da je daleko skuplji nego drugi prijenosnici u toj klasi,

Ja sam koji jesam.
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Paolo2612 kaže...

(1.) Ako misliš na onog Simensa onda nisi u pravu.Na tom simensu NE MOŽEŠ zamijenit grafu več kupit posebnu(samo za taj prijenosnik) koja se prikapči na vanjski konektor na tom prijenosniku-

Znači ne zamijeniš unutrašnju(intergriranu).

(2.) Večinom su to Alienwarovi prijenosnici koji imaju sposobnost fizičke zamijene grafičke no takvi su rijetki. (3.) Možda ih možeš nabavit u Hrvatskoj no jako češ se dobro pomučiti.A kad ga i nađeš vidjet češ da je daleko skuplji nego drugi prijenosnici u toj klasi,

(1.) Ne - ne mislim na onog Fujitsu Siemensa.

(2.) Većinom su to Alienwareovi prijenosnici? Nikako. Možda su oni najrazvikaniji po toj opciji jer gotovo svaki gamer slini za njime.

(3.) Oni nisu tj. ne moraju biti daleko skuplji. Sve ovisi o razini opremljenosti koju ti izabereš.

Uopće nisu skuplji od ovih drugih jer ne postoje drugi. One grafičke kartice koje se proizvode odvojeno se ne proizvode i u verzijama integriranim na matičnu ploču. Tako da realno ne možeš usporediti cijene između laptopa s neintegriranom i integriranom verzijom.

Što se tiče nalaženja: Evo muka od 5 sekundi googlea: http://www.callidus.hr/index.html

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan

Ajde ljudi dosta malo,čovjek traži mišljenje o procesoru,a vi tu raspravljate o grafama i prepirete se bzvz!

"In vino veritas" "Quod capita tot sententia"http://i44.tinypic.com/1z3at89.jpg
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Hvala na savjetima, gledao sam na netu i laptopi sa istim chipsetom imaju pentiume, jedino neznam kakvo je kuciste i odvod topline rijesen kao sto je vec spomenuto gore. To cu provjeriti jos.

A.D.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!!:)

odavno nisam bio na ovom forumu i malo sam zakaza, pa bih vas molio za pomoc....naime doslo mi je da promjenim procesor sa Intel Celeron M560 (jednojezgreni) na Intel Core 2 Duo T7250 (dvojezgreni)..... malo me to zanima kako ga promjeniti i ostalo sta treba napraviti... bili trebao mjenjati cooler i jos ista.....izabrao sam ovaj procesor je sam ga nasao jeftino.......koristim hp6720s    chipset : Intel GME965             ....gledao sam prema chipsetu i on podrzava FSB 800MHz, iako mi je Celeron 533 MHz....ako neko zna neki lik o zamjeni intelovih procesora ili neke slike ili nekakvo objasnjenje......bilokakva pomoc.....hvala unaprijed

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice