No ipak 5300U je meni jako dobar i jeftin entry level proc, za razliku od I3 11th gen sa samo 2 jezgre.
BTW jel se spremaju konačno Asusovi Alder Lake laptopi? Kad bismo ih mogli očekivati u dućkasima?
svakako je 5300u jako dobar za budget laptope, ne samo što je 4/8 za razliku od dvojezgrenih intela i3 11gen koji zna biti i skuplji, nego i zbog jače igpu
ovi 12gen i3 sa šest jezgri (2p + 4e) će vjerojatno biti dosta bolji, ali opet čini mi se da će intelova igpu biti slabija
osobno ciljam novu amd 6gen seriju laptopa, u ranijim najavama su samo jači 8core imali rdna2 igpu sa 12 jezgri, a 6core su u tim najavama bili sa vegom
no, baš sam nekidan gledao amd listu mobilnih procesora i čini se da će i 6core poput 6600u imati rdna2, ali samo sa 6 grafičkih jezgri, što je opet u rangu aktualne vege ili mrvu bolje
tako da opet moram gledat neki 6800u sa 680m igpu, koja bi trebala biti u rangu gtx 1050ti, iako mi ne treba jači proc od 6core
sadašnji hp g255 g8 sa 5300u su dati ćerci, a sebi uzet nešto poput aktualnog ideapad pro
samo što je i sad ideapad pro sa 5600h preko 5 soma kuna, mogu mislit koliko će koštat takav sa 6800u, vjerojatno čak i potpuno neisplativo u prvim danima prodaje