Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.638
|
čitano: 14.588.487
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
EricCartman kaže...

No ipak 5300U je meni jako dobar i jeftin entry level proc, za razliku od I3 11th gen sa samo 2 jezgre.

BTW jel se spremaju konačno Asusovi Alder Lake laptopi? Kad bismo ih mogli očekivati u dućkasima?

svakako je 5300u jako dobar za budget laptope, ne samo što je 4/8 za razliku od dvojezgrenih intela i3 11gen koji zna biti i skuplji, nego i zbog jače igpu

ovi 12gen i3 sa šest jezgri (2p + 4e) će vjerojatno biti dosta bolji, ali opet čini mi se da će intelova igpu biti slabija

osobno ciljam novu amd 6gen seriju laptopa, u ranijim najavama su samo jači 8core imali rdna2 igpu sa 12 jezgri, a 6core su u tim najavama bili sa vegom

no, baš sam nekidan gledao amd listu mobilnih procesora i čini se da će i 6core poput 6600u imati rdna2, ali samo sa 6 grafičkih jezgri, što je opet u rangu aktualne vege ili mrvu bolje 

tako da opet moram gledat neki 6800u sa 680m igpu, koja bi trebala biti u rangu gtx 1050ti, iako mi ne treba jači proc od 6core

sadašnji hp g255 g8 sa 5300u su dati ćerci, a sebi uzet nešto poput aktualnog ideapad pro

samo što je i sad ideapad pro sa 5600h preko 5 soma kuna, mogu mislit koliko će koštat takav sa 6800u, vjerojatno čak i potpuno neisplativo u prvim danima prodaje

17 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Molim neka preporuka laptopa.

Bitno:

• Do 14"
  • Da bude što lakši
  • Da bude što čvršći (rigidnost). Dobra kvaliteta izrade. Svejedno mi je metal ili plastika.
  • Da ima usb C koji podržava video i punjenje baterije.
  • Od specki da ima bar 8gigi rama, 256gb ssd i procesor tipa ryzen 5300u
  • Da ne "šteka" pri surfanju, youtube, office i itd.

Nebitno:

• kakav je u igrama
  • ekran
  • estetski dizajn
  • Neću ga za ništa "teško" koristiti, dakle bilo kakav ryzen ili 4/8t intel su mi ok.

Ima MateBook d14 za 3300, ali ima i3 (2/4t, 10 gen), pa me brine da li će štekati. Cijena može biti od 3.000 do 4.500 samo mi je bitno da je dobar za uložene novce. Mogu ga kupiti tu ili vani. Imam i Mailbox.de ako ne dostavljaju u RH

0 0 hvala 0
12 godina
picajzla0707 kaže...
EricCartman kaže...

No ipak 5300U je meni jako dobar i jeftin entry level proc, za razliku od I3 11th gen sa samo 2 jezgre.

BTW jel se spremaju konačno Asusovi Alder Lake laptopi? Kad bismo ih mogli očekivati u dućkasima?

svakako je 5300u jako dobar za budget laptope, ne samo što je 4/8 za razliku od dvojezgrenih intela i3 11gen koji zna biti i skuplji, nego i zbog jače igpu

ovi 12gen i3 sa šest jezgri (2p + 4e) će vjerojatno biti dosta bolji, ali opet čini mi se da će intelova igpu biti slabija

osobno ciljam novu amd 6gen seriju laptopa, u ranijim najavama su samo jači 8core imali rdna2 igpu sa 12 jezgri, a 6core su u tim najavama bili sa vegom

no, baš sam nekidan gledao amd listu mobilnih procesora i čini se da će i 6core poput 6600u imati rdna2, ali samo sa 6 grafičkih jezgri, što je opet u rangu aktualne vege ili mrvu bolje 

tako da opet moram gledat neki 6800u sa 680m igpu, koja bi trebala biti u rangu gtx 1050ti, iako mi ne treba jači proc od 6core

sadašnji hp g255 g8 sa 5300u su dati ćerci, a sebi uzet nešto poput aktualnog ideapad pro

samo što je i sad ideapad pro sa 5600h preko 5 soma kuna, mogu mislit koliko će koštat takav sa 6800u, vjerojatno čak i potpuno neisplativo u prvim danima prodaje

Da ti imas Lucienne code name Zen2 5300U a 5400U je vec Cezane code name Zen3 arhitektura sa boljim IPC i grafom...

12 godina
roby27 kaže...

Da ti imas Lucienne code name Zen2 5300U a 5400U je vec Cezane code name Zen3 arhitektura sa boljim IPC i grafom...

jedina poštena razlika su jezgre, grafa je također 6core prastara vega sa 100mhz većim klokom i igpu razlike u perfomansama su na razini statističke greške

9 godina

Any news of Alder Lake on Asus?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

vrlo zanimljiva usporedba mobilnih high end grafa 

rtx 3080 dosta jača od rx 6850xt, iako je radeonka očito dobro nabrijana kad troši skoro 40% više struje

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan

Bok ljudi, tražim laptop za posao i molim vašu pomoć. Radi se o game developmentu pa bi voljela kupiti što bolji laptop koji će me godinama dobro služiti. Poželjna je što bolja grafička, ali bi mi trebao i dobar procesor. Koliko kužim za takav slučaj mi je najbolje gledati gaming laptope, ali nije mi hardver jača strana.
Vidim da se tu na forumu dosta hvale Lenovo Legion laptopi i vidim da ima Legion 5 Pro za 12k u Linksu, pa bi cjenila vaš savjet - jel mi najbolje uzeti taj ili ima neki bolji izbor?
Gornja granica cijene je kojih 15 000 kn.

0 0 hvala 0
13 godina

Ekipa, sto vam se cini od ovog laptopa za 400€?

https://www.alternate.de/MSI/Modern-14-B10MW-604-Notebook/html/product/1732417

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

Doslo vrijeme da si zamijenim sadasnju masinu, koristio sam do sada dell XPS15 zadnjih 4-5 godina i posluzio me dobro, trazim laptop do 11.000 HRK i gledajuci zadnjih 10ak stranica nisam nazalost nasao nista slicno.

Gledao sam malo nove XPS-ove al kostaju skoro trostruko preko budzeta pa reko da se obratim strucnjacima :)

Najbitniji su mi Procesor, RAM i autonomnost baterije... Velicina do 16", mozda i manje ako ima sta dobro, GPU ako ima zasebni je veliki plus, ako ne prezivit cu!

Lijep pozdrav!

FUS RO DAH!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
assassin.st kaže...

Ekipa, sto vam se cini od ovog laptopa za 400€?

https://www.alternate.de/MSI/Modern-14-B10MW-604-Notebook/html/product/1732417

Meni ovo izgleda prilično povoljno. Jedino je pitanje da li ti odgovara baš takva veličina, nedostatak numeričke tipkovnice... 

Pucaaaajjjj :)
16 godina
gamer001 kaže...
C64 kaže...

Mislim da u tom cjenovnom rangu ne postoji uopce nista ni blizu dobro kao Lenovo Ideaad 5 Pro (bez Windowsa) - 5400 kn uz placanje Maestro ili Mastercard karticama ili Lenovo Ideapad 5 Pro (s Windowsima) - 6200 kn uz placanje Maestro ili Mastercard karticama.

Vrhunska izrada, vrhunski 2.5K ekran koji je neusporedivo bolji od bilo kojeg koji ste vi naveli, nemojte da vas plaši ovih 16 incha jer se radi o "kockastijem" omjeru (16:10 umjesto 16:9) bocnih stranica cije prednosti se upravo osjete u radu u programima kao sto su Word, Excel i surfanje. Dimenzije laptopa su iste (+/- 1-2mm) kao i kod konvencionalnih 15.6 inchnih laptopa upravo zbog tog kockastijeg ekrana. Dobar procesor i jako dobra baterija te moderni utori osiguravaju to da bi laptop mogao potrajati dugi niz godina.

Osobno bih isao na laptop bez Windowsa jer se isti originalni stvarno jednostavno mogu instalirati za manje od 100 kn i to Pro verzija Windowsa.

Koliko sam ga nahvalio, zvuci kao reklama, ali ovo vam je moja topla preporuka.

Za CAD/Solidworks jel bi bio okej ovaj laptop ?

14 godina
neaktivan
smr201 kaže...

Pozdrav ekipa,

Planiram se kupiti prijenosnu radnu stanicu, prvenstveno za rad u CADu,2 i 3D modeliranje te numeriče analize. Ono što me zanima između ova dva laptopa je da li razlika u cijeni odražava i razlike u performansama. Znam da je RTX nova generacija, ali je 3000 slabiji model od 4000, nisam na netu našao neke pametne usporedbe. Tako da ako netko ima iskustva da mi kaže koji je bolji value for money? Isplati li se davati duplo više para za noviji model?

Hvala

Specifikacije:

Model: Dell Precision 7550

CPU: OctalCore Intel Core i7-10875H, 3900 MHz (39 x 100)

GPU: NVIDIA Quadro RTX 3000 (6GB GDDR6)

DISPLAY: 15.6”, Full HD (1920 x 1080), IPS

STORAGE: 1TB SSD Nvme - PC611 NVMe SK hynix 1TB (1024 GB, PCI-E 3.0 x4)

RAM: 32GB DDR4, 2x16 GB DDR4-3200 DDR4 SDRAM

15 000kn

HP ZBook 17 G4 - grade A-
Intel Quad Core Core i7-7700HQ up to 3.8GHz
16GB RAM 
512GB NVMe  
17.3" FHD (1920x1080)
Nvidia Quadro P4000 8GB GDDR5
Keyboard layout US, backlight
Ethernet/Wireless/Webcam/Fingerprint
Windows 10 Pro

7500kn

Ili možda ovako nešto...

marina_2 kaže...

Bok ljudi, tražim laptop za posao i molim vašu pomoć. Radi se o game developmentu pa bi voljela kupiti što bolji laptop koji će me godinama dobro služiti. Poželjna je što bolja grafička, ali bi mi trebao i dobar procesor. Koliko kužim za takav slučaj mi je najbolje gledati gaming laptope, ali nije mi hardver jača strana.
Vidim da se tu na forumu dosta hvale Lenovo Legion laptopi i vidim da ima Legion 5 Pro za 12k u Linksu, pa bi cjenila vaš savjet - jel mi najbolje uzeti taj ili ima neki bolji izbor?
Gornja granica cijene je kojih 15 000 kn.

Ne znam da li će ti grafička biti dovoljna, ne znam koji je level game developmenta kojim se baviš i koja zahtjevnost, ali svejedno možeš pogledati...

neutron0707 kaže...

Pozdrav ekipa!

Doslo vrijeme da si zamijenim sadasnju masinu, koristio sam do sada dell XPS15 zadnjih 4-5 godina i posluzio me dobro, trazim laptop do 11.000 HRK i gledajuci zadnjih 10ak stranica nisam nazalost nasao nista slicno.

Gledao sam malo nove XPS-ove al kostaju skoro trostruko preko budzeta pa reko da se obratim strucnjacima :)

Najbitniji su mi Procesor, RAM i autonomnost baterije... Velicina do 16", mozda i manje ako ima sta dobro, GPU ako ima zasebni je veliki plus, ako ne prezivit cu!

Lijep pozdrav!

Vidi ovaj laptop

https://tradingshenzhen.com/en/redmibook-15-redmibook-15-pro?affp=28685

13 godina
neaktivan

Bok društvo. Trebao bih laptop koji će služiti za 3d obradu. Iznos bi išao do deset tisuća kuna, plaćanje bi bilo gotovinom. Hvala Vam unaprijed 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
perkoxcar kaže...
gamer001 kaže...
C64 kaže...

Mislim da u tom cjenovnom rangu ne postoji uopce nista ni blizu dobro kao Lenovo Ideaad 5 Pro (bez Windowsa) - 5400 kn uz placanje Maestro ili Mastercard karticama ili Lenovo Ideapad 5 Pro (s Windowsima) - 6200 kn uz placanje Maestro ili Mastercard karticama.

Vrhunska izrada, vrhunski 2.5K ekran koji je neusporedivo bolji od bilo kojeg koji ste vi naveli, nemojte da vas plaši ovih 16 incha jer se radi o "kockastijem" omjeru (16:10 umjesto 16:9) bocnih stranica cije prednosti se upravo osjete u radu u programima kao sto su Word, Excel i surfanje. Dimenzije laptopa su iste (+/- 1-2mm) kao i kod konvencionalnih 15.6 inchnih laptopa upravo zbog tog kockastijeg ekrana. Dobar procesor i jako dobra baterija te moderni utori osiguravaju to da bi laptop mogao potrajati dugi niz godina.

Osobno bih isao na laptop bez Windowsa jer se isti originalni stvarno jednostavno mogu instalirati za manje od 100 kn i to Pro verzija Windowsa.

Koliko sam ga nahvalio, zvuci kao reklama, ali ovo vam je moja topla preporuka.

Za CAD/Solidworks jel bi bio okej ovaj laptop ?

Po svim parametrima bi trebao bit u redu. Za sigurnost mozes uzet i ovaj s Ryzenom 5800H Lenovo Ideapad 5 Pro (Ryzen 5800H)

Je skuplji, ali mislim da se isplati ta razlika za takve aktivnosti.

5 godina
lovranac kaže...

Koji laptop bi preporučili a da ima sve navedeno:

neki noviji CPU s min. 4 jezgre

16GB RAM memorije ili 8GB RAM + mogućnost ubacivanja još jednog modula

hdmi 2.0 ili podrška za 4k monitor @60Hz preko Type-C.

Laptop bi se koristio za office i bio bi spojen na dva monitora - 1x 4k i 1x 1440p.

Cijena cca 5-6000 kn. 

Jedino što sam pronašao je Asus Vivobook x515 - link.

edit: čini mi se da ovaj s linka ima USB 3.2 Gen 1 Type-C a to nije dovoljno za 4k @60Hz.

Pojedini modeli Vivobooka imaju zastarjele USB portove (2.0) i samo jedan USB 3.x A (+ eventualno 1 USB C). Memorija: jako dobro provjeri koji model ima dostupan slot za dodatnu ugradnju RAM-a, a koji ima zalemljeni RAM kojeg nije moguće zamijeniti ili nadograditi. I ima stari HDMI 1.4: "HDMI 1.4: Supports up to 4K (4,096 by 2,160) at 24Hz, 4K (3,840 by 2,160) at 30Hz, or 1080p at 120Hz."

Zbog svega toga ga nisam kupio.

5 godina
13 godina
neaktivan
kicmabrajker kaže...

Bok društvo. Trebao bih laptop koji će služiti za 3d obradu. Iznos bi išao do deset tisuća kuna, plaćanje bi bilo gotovinom. Hvala Vam unaprijed 

jel ima ko kakvu ideju, molim Vas?

6 godina
neaktivan

Koji je bolji proc u prijenosnicima za renderiranje u Blenderu core i5 1135g7 ili amd 5800h ?

5800h ima Vega 8 iGPU, 1135g7  ima Xe iGPU.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2022 18:07 (soulwire).

0 0 hvala 0
14 godina

Trazi si bolje gaming laptop sa ryzen 5600h i rtx3050

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
roby27 kaže...

Treba biti oprezan jer vidim da kod Ryzen 5xxxU serije ima nekih procesora na starijoj Zen2 a ne Zen3 arhitekturi, ne kuzim koje su to fore kod AMD-a...

ništa čudno, uvaljuju stari hw pod novim imenom, taktika 'kako zajebat protivnika' u čemu je nažalost protivnik kupac

štoš, amd se pokazao kao veće govno od ostalih koje smo zvali govnima

iako nisu to loši procesori, imam i sam jednog takvog - 5300u, kojem ne fali ništa osim malo bolja igpu

ali da je govnarski uvaliti staru tehnologiju pod imenom nove, to jest

Na nekom videu je tip iz AMD-a objasnio da novi Zen3 chip drugačija zvijer sa novim pinout-om, pa su na zahtjev laptop proizvođača, izbacili i malo poboljšani Zen2 koji je drop-in replacemant. Proizvođač laptopa ne mora ništa mijenjati na postojećem dizajnu, nego samo na mjesto starog chip-a zalemi novi.

6 godina
neaktivan

Pozdrav, 

trazim laptop za konzumaciju multimedije. Bitno mi je da ima dobar display  i da se moze normalno koristiti na krevetu uz razumno zagrijavanje tj. da ima solidno hlađenje.

Dakle laptop nece sluziti za igranje igrica.

Molio bi članove koji su upućeni za preporuku.

0 0 hvala 0
12 godina
josip12 kaže...

Na nekom videu je tip iz AMD-a objasnio da novi Zen3 chip drugačija zvijer sa novim pinout-om, pa su na zahtjev laptop proizvođača, izbacili i malo poboljšani Zen2 koji je drop-in replacemant. Proizvođač laptopa ne mora ništa mijenjati na postojećem dizajnu, nego samo na mjesto starog chip-a zalemi novi.

kako sad odjednom zen3 drukčiji od zen2 kad ide sve na isti socket, samo se upgrejda bios

14 godina
neaktivan
moukie kaže...

Pozdrav, 

trazim laptop za konzumaciju multimedije. Bitno mi je da ima dobar display  i da se moze normalno koristiti na krevetu uz razumno zagrijavanje tj. da ima solidno hlađenje.

Dakle laptop nece sluziti za igranje igrica.

Molio bi članove koji su upućeni za preporuku.

Pretpostavljam da se konzumacija multimedije odnosi na gledanje i slušanje video zapisa (netflix, hbo i slično)?

Nisi napisao do koje bi cijene išao i je li ti uvjet kupovina kod nas, ail evo preporuke, idealno za to što si napisao.

oko 2750kn s dostavom iz EU:

https://store.chuwi.com/products/larkbook-x

ili malo skuplje iz provjerene EU trgovine sa 3 god. garancije, oko 3200kn:

https://www.powerplanetonline.com/en/chuwi-larkbook-x-intel-n5100-8gb-256gb-ssd-win-10-14-laptop

13 godina
Netko je u temi spomenuo Lenovo Ideapad 5 pro sa Ryzen 5 (5600H) i već par dana gledam akciju na ekupi. Danas su ubacili dodatnih 10% popusta za kupnju Visa Premium karticama, pa sam ga uzeo za 5129,10 kn.
Živo me zanima taj ekran i kvaliteta izrade, zbog čega sam ga i uzeo, a stari Lenovo G710 sa 17.3" HD+ ide dalje :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
josip12 kaže...

kako sad odjednom zen3 drukčiji od zen2 kad ide sve na isti socket, samo se upgrejda bios

U pravu si, socket je isti za npr 5500u i 5600u. Tip je ispričao nešto ovako...

... some of the U-series processors would be based on the previous Zen 2 generation, and this was mainly for partners to take advantage of the new naming scheme but also reuse designs with the same ballpark performance.

6 godina
neaktivan

otprilike do 6000 kn

gledao sam ovaj lenovo ideapad 5 pro, bi li to bio best buy?

dakle naglasavam display mi je najbitniji

12 godina
josip12 kaže...

U pravu si, socket je isti za npr 5500u i 5600u. Tip je ispričao nešto ovako...

... some of the U-series processors would be based on the previous Zen 2 generation, and this was mainly for partners to take advantage of the new naming scheme but also reuse designs with the same ballpark performance.

to je zapravo 4600u pod novim imenom, kako sam i rekao - stariji hw pod novim imenom

da se razumijemo, i sam sam uzeo laptop sa 5300u koji je isti takav zen2 i zadovoljan sam s laptopom

6 godina
neaktivan

Koji laptop ima najbolji display do 6000kn?

Igranje igrica nebitno

0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
moukie kaže...

Koji laptop ima najbolji display do 6000kn?

Igranje igrica nebitno

https://www.nabava.net/search.php?q=82L50080SC&cod=&cdo=

E sad, ne znam koliko je on zgodan za na krevet.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2022 17:44 (josip12).
6 godina
neaktivan

vidio sam da ima hladenje donjoj strani

ima li mozda neki bolji sto se tice hladenja?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice