Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.713
|
čitano: 14.708.586
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Armadaboy, nije samo u boji. Bijeli je sa ssd-om i nema eksterni čitač,dok crni ( skuplji 100kn) je sa hdd-om 1Tb i vanjskim čitačem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 19:18 (Malihaer).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala tits4bits i kiwi_91 na trudu!

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Krelac ac

Koju verziju GTA5 imaš, jogurt ili?

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 20:35 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

Ako je to najobičnija, bez modova, redux, vanila, onda da.

12 godina

Hazar

Osim cijene, prednost tog Acer-a u odnosu na prvi predloženi Ideapad 510 je što ima bolji procesor, a to ga nakon određenih nadogradnji čini bržim za tvoje potrebe (office). Pod nadogradnje mislim stavljanje SSD-a na mjesto HDD-a koji bi onda išao u ladicu umjesto optičkog medija (ako ti ne treba) i još dodatnih 4 GB rama (ima jedan slobodan slot).

SSD i 8 GB RAM u početku mogu biti prednost, ali evo procijeni sam treba li ti snaga i7-5557u (kasnije napraviš predložene nadogradnje ako smatraš potrebnim) ili misliš da će ti i3-6100u biti dovoljan uz jaču grafičku 940MX.

Recenzije nisu navedenih laptopa, ali mislim da pouzdano pokazuju razliku u performansama između ta dva procesora:

Zotac NANO s i3-6100u

NUC s i7-5557u

E da, imaš Acer-a u drugim trgovinama (link) za pokoju kunu jeftinije, a možda su ti bliže ili imaju besplatnu dostavu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 23:34 (kiwi_91).
12 godina
neaktivan
Malihaer kaže...

Armadaboy, nije samo u boji. Bijeli je sa ssd-om i nema eksterni čitač,dok crni ( skuplji 100kn) je sa hdd-om 1Tb i vanjskim čitačem.

Zaboravih gore napomenut da imam već SSD u starom laptopu kojeg želim zamijenit ovim Lenovom na kojeg ciljam. Znači, isplati mi se uzet ovaj s 1TB i stavit u njega taj postojeći SSD, a HDD držat vani? Ili to kombinirat nekako. 

10 godina
neaktivan
AXL ROSE kaže...

Trebao bih da kupim laptop do 300 evra, slabo se razumijem pa ako mi neko moze pomoci, predloziti nekakav u toj cijeni. Od igrica, na njemu bi igrao samo top eleven, tako da je bitno da se on moze instalirati :), a pored toga FB, jutujub i forumi, ta 4 taba bi mi vjerovatno cesto zaedno bila otvorena :). Cuo sam da je bolje uzeti ssd nego hdd, ne znam je li to tacno..., eto ako mi neko moze predloziti nekakav, iskljucivo nov. Hvala.

Sta mislite o ovom http://imtec.ba/laptopi/28099-hp-15-ac115nm-t1g08ea-.html?search_query=ssd&results=84 ?

12 godina

Ako je uistinu na stanju, onda bi definitivno trebao iskoristiti ovu akciju (link). N3050 je poprilično slab procesor pa bi unatoč tome što nema SSD moj drugi izbor bio ovaj (link), a tek onda bih se odlučio na ovo što si ti predložio..

10 godina
neaktivan
armadaboy kaže...
Malihaer kaže...

Zaboravih gore napomenut da imam već SSD u starom laptopu kojeg želim zamijenit ovim Lenovom na kojeg ciljam. Znači, isplati mi se uzet ovaj s 1TB i stavit u njega taj postojeći SSD, a HDD držat vani? Ili to kombinirat nekako. 

A ne znam,mislim da ovaj model sa ssd-om ima priključen na m.2 tih 256gb, pa se ssd obični more stavit na prazno misto di ide hdd.

12 godina
neaktivan

Uskoro moram kupiti laptop pa se dvoumim između Lenovo IdeaPad 510S i Lenovo IdeaPad 700.

Potreban mi je dualboot Windowsa 10 i Linuxa (Ubuntu), pa me zanima koliko je to izvedivo na ovim laptopima?

Čitao sam da neki Lenovo Yoga modeli, kao i IdeaPad 710s, imaju problema s Linuxom zbog BIOS-a. Stigao je update za BIOS s AHCI opcijom, ali onda Windows više nije službeno podržan...

Budući da na internetu nema puno informacija za navedene modele i podršku za Linux, a nekolicina koje sam našao potvrđuju da sve radi u redu, koliko me to treba zabrinjavati?
Ima li netko prijedlog za neki laptop drugog proizvođača, ali da je sličnih specifikacija kao ovi navedeni?

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2017 15:55 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozdrav,

Već sam se bila javljala ovdje u potrazi za laptopom. Dobila sam prijedlog, ali nisam bila oduševljena previše (neko Lenovo). Tražila sam laptop za faks, ali i na kojem mogu gledati, slušati,... Također studentica sam medija, pa sam tražila da može podnijeti instaliranje programa poput photoshopa, i adobe premiera za montažu. Nasatavila sam tražiti, pa sam našla nešto i zanima me jel omjer cijene i dobivenog ok? I hoće li pokriti ove stvari koje tražim od njega? Cijena je prije bila do 3500, al sam shvatila da očito to ne ide tako lako. 

Uglavnom, link je: https://www.mikronis.hr/asus-x540la-intel-core-i3-5005u-2-0ghz-4gb-256gb-ssd-dvdrw-dl-w10-15-6-fhd-intel-hd-graphics-5500-p-n-x540la-dm903t.aspx

Također, jel znate kada se možda nekakvi popusti kreću po trgovinama? Ono da imaju masovne rasprodaje :b

Dodala bih da znam kadkada igrati one lagane igrice tipa Simsi i da sam tražila da ima gore windows...

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2017 16:24 (MickaFoxLicka).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
MickaFoxLicka kaže...
Tražila sam laptop za faks, ali i na kojem mogu gledati, slušati,... Također studentica sam medija, pa sam tražila da može podnijeti instaliranje programa poput photoshopa, i adobe premiera za montažu. Nasatavila sam tražiti, pa sam našla nešto i zanima me jel omjer cijene i dobivenog ok? I hoće li pokriti ove stvari koje tražim od njega? Cijena je prije bila do 3500, al sam shvatila da očito to ne ide tako lako. 

Dodala bih da znam kadkada igrati one lagane igrice tipa Simsi i da sam tražila da ima gore windows...

treba ti barem i3 procesor i 4GB radne memorije za te programe, za otprilike tu cijenu jedino ova tri imaju IPS ekran iako ti modeli ne pokrivaju cijeli spektar RGB boja nego nedje oko 60%, tako da dizajnirane stvari u photošopu bi mogle imati nešto drugčiju boju kod printanja, Toshiba je najpovoljnija i dizajnom bi ti se svidjela najviše, srednji Acer ima najjači procesor, dok zadnji Lenovo je ukupno najbolji, ima solidan i3 procesor 8GB radne i zasebnu grafičku nVidia 940MX, ključ za widnowse možeš sama kupiti na e-bayu za oko 100kn te ih instalirati skidanjem orginalne kopije sa službenih stranica Microsofta, zamoliš nekog informatički pismenijeg studenta da ti to napravi npr.

Toshiba Satellite P50-C-18P

https://www.nabava.net/search.php?q=P50-C-18P

ACER Aspire V3-574

https://www.nabava.net/search.php?q=Acer+V3+574

Lenovo IdeaPad 510-15ISK

https://www.nabava.net/search.php?q=80SR00LBSC

https://www.nabava.net/search.php?q=80SR00LCSC

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2017 18:35 (tits4bits).
15 godina
neaktivan
Pozdrav. Ovih dana narucujem si lenovo 700-15isk i htio sam crnu verziju iz arhiteha za 5000kn i posli nadograditi ssd od 256gb.
Sad vidim da ekupi za 4850kn nudi bijelu sa ssd-om. Na tih 4850kn bi iskoristio kupon od 150kn popusta iz par postova iznad. U tom slucaju bi naknadno ugradio hdd od 1tb.

Koja opcija mi je isplativija?
Iskustva sa ekupi?
Jel kod bijele verzije ssd na m.2 slotu ili?

Lp, Karlo.
Xiaomi Mi3W 64gb

0 0 hvala 0
16 godina
Pozdrav svima na forumu.Tražim savjet za kupovinu laptopa sa 17,3 IPS ekranom.Da li bi se moglo naći nešto do 6000kn,u našim dućanima po mogućnosti. Hvala unaprijed
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav!Kupujem laptop koji ću koristiti za za surfanje,gledanje streamova i za rad u Autocad-u.Budžet mi je do 3500 kn.Našao sam ovaj link pa me zanima da li bi bio dovoljan za moje potrebe.Hvala!

Reality is wrong. Dreams are for real.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ljudi kakav je novi Lenovo Legion Y520,jer bih htio taj laptop za krizmu isključivo za gejming.
Evo i slike:

0 0 hvala 0
15 godina
IvanF kaže...
Ljudi kakav je novi Lenovo Legion Y520,jer bih htio taj laptop za krizmu isključivo za gejming.

evo i recenzije:

Lenovo Legion Y520 (GTX 1050 Ti) review – the Y-series are finally on the right track

posto ga dobivas, a ne placas

probaj "dobit" model sa i7

u odnosu na lenovo Y700 ima noviju generaciju proca (kaby lake) i grafe(1050 i 1050Ti), plasticno kuciste, bolje hladjenje, usb 3.1

ima thermal throtlling proca i pwm na ekranu kao regulaciju osvjetljenja - vise u linku

obrati paznju kao sto rekoh da uzmes i7 model sa Ti grafom, i pazi kak dobis ram, da nije 2x4 ili 2x8 pa posle moras vadit sve da bi nadogradil na 2x16 kolko max prima

laptop je izuzetno lagan i tanak, kolko i od mog starog lapa samo donji dio sa tastaturom, jedino kaj je plastican (y520) u odnosu na alumijske dijelove na y700

i obrati paznju da nema dvd, cak ni eksterni

Kupujem DVD FC2,3,4, Crysis2,3...PM me
8 godina
neaktivan
Pozz ekipa, imam jedan upit. Mislim se između dva laptopa, oba su lenovo samo je jedam y700, a drugi ovaj novi sta dolazi y520. Pa ako moze neki savjet koji da uzmem, a da se sve uzme u obzir od baterije do kućišta.
Specifikacije:
Y700- i7 6700HQ, 16gb ram, gtx 960 4gb , 1tb+128ssd

Y520-i5 7300hq, 16gb ram, gtx1050 4gb, 256ssd

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Y520 u svakom pogledu.
8 godina
neaktivan
A koji je to svaki pogled, da ima slabiji zvuk, plastican, slabija baterija, procesor je kao isti amo rec , ... Nije da pizdim prema njemu naspram ovog nego su oba super, cini mi se da ce odlucivat dizajn i cijena, al i tu sam sjeban jer je y700 lipsi dok je y520 jeftiniji za 800kn
8 godina
neaktivan
Meni,y520 izgleda kao neka zvjerka od 20000 kN,dok y700 ima nekak običan casual dizajn,glavna prednost y520 je grafička 1050ti naspram dosta lošije 960m,i naravno cijena.

0 0 hvala 0
16 godina
IvanF kaže...
Meni,y520 izgleda kao neka zvjerka od 20000 kN,dok y700 ima nekak običan casual dizajn,glavna prednost y520 je grafička 1050ti naspram dosta lošije 960m,i naravno cijena.

? Y520 je samo 3. generacija od Y500...

Čekaj Y710/Y720...7xx je klasa iznad.

8 godina
neaktivan
Y520 se ističe po dizajnu,iako nema tako jak procesor i grafičku kao y720,ipak mislim da je dovoljna da pokreće novije igre na high postavkama.Uz to i cijena od 6k naspram 10k izgleda predobro da bi bilo istinito,usprkos svim nedostacima mislim da je to best-buy što se gaming laptopa tiče.

0 0 hvala 0
12 godina

teta zeli kupiti laptop, i dala je meni sve u ruke. ona se totalno ne razumije, znaci totalni laik

uzela bi do nekih 500€, nije bitno koja trgovina, narucujemo preko interneta.

Gledao sam nesto okvirno da bude 8gb rama te ssd 256gb trenutno ima od 15" al bi veci malo znaci 17" preko toga nema potrebe ici.

koji bi bio okvirno najbolji odabir

laptop koristi najvise za face, skype i muziku (youtube)

zapeo mi je za oko ovaj HP

svaka preporuka je dobrodosla

Windowsi nisu potrebni, ja cu ih staviti 

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2017 13:10 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Ja imam slicne zahtjeve samo bi htio da je ducan u okolici splita da ga ne moram ja osobno slat npr u zg za popravak i tako to.

Znaci ssd(osim ako ima neki koji je bas razlika pa se isplati bez ssd pa ga ugradit naknadno),ekran pozeljno 17'3 al prezivija bi i sa 15'6 :D

Potreban za multitasking,filmove,serije,office i streamove. do 4000k (100kn gore dole..)

EDIT: Koliko se cesto laptopi kvare i koliko dodu popravci?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 13:50 (Bulba).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2017 19:41 (espltd).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nažalost niti ovoga više nema!!

Jel ima šta u ovome cjenovnom rangu a da je sa ekupi (zbog ove akcije 5 godina jamstva)?

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav!

preporuka nekog laptopa do 3000kn, može ići i do 3500 ako je neka znacajna razlika, koristio bi za programiranje, upravljanje bazom podataka, surfanje  itd. mozda koja igrica ali nista prezahtjevno..

sto bolji procesor,  te bi bilo pozeljno 1tb hard disk.

01000101010000010101010000100000010100110100100001001001010101000010000001001100010011110100111101010011010001010101001000100000001110110010100100101001001010010010100100101001001000000100100000110011
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bok ekipa!

Preporuka 2u1 laptopa. Poželjno bi bilo da ima full HD, SSD (ne manji od 256 GB) i pozadinsko osvjetljenje tipkovnice. Lenovo Yoga 500 i 700 sam prekrižio sa liste zbog loših zaslona.

0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
Imaš HP 250 G5 za 3000kn
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice