Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.640
|
čitano: 14.591.817
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
ovaj zanima me preporuka za neki laptop koji bi mi manje vise sluzio za gledanje filmova no uz uvijet da podrzava i neke igrice need for speed npr i da ima sdd 500gb + i +/- 4gb rama uz budzet od 4000 kn

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

pozz svima , trebao bih savjet dvoumim se između ova 2 prijenosnika cijena je više manje ista kao i komponente . Jeli velika razlika između ove 2 GPU ? 

lenovo 510  ili acer e5 ili ako neko zna neki bolji do cca 5500kn

Kolko sam uspio vidjeti lenovo ima nešto bolji ekran ips naspram Tf od Acera.

isto tako me zanima koji ima jaču bateriju 

hvala unaprijed

Cvky
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 23:00 (mean-muscul).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
xerexy kaže...

Pozdrav,

molio bih da mi date preporuku za laptop,

namjena: Intezivan rad u wordu i excelu (min 8h dnevno), pregledavanje interneta (otvorenih 4-5 tabova, youtube i sl.), te gledanje filmova na istome a da nema trzanja :)

napomena: 17' verzija (15' verzija je bila odabrana ova http://www.ekupi.hr/HP-15-ay009nm-Y0V95EAnbsp5-god-jamstva-prijenosno-racunalo-923873.aspx Intel Core i3 5005U Dual-Core 2,0GHz, radna memorija 8GB DDR3L, SSD 256GB M.2 SATA, ekran 15.6" fullHD 1920x1080 te 5g garancije)

Dakle nešto slično ovome a da je 17' naravno gledajuči cijenu da bude što manja igre i 3d nisu potrebni.

HVALA!

Odličan odabir, kupi.

Da ti treba i za lagano gejmanje imaju još dvije opcije ali ne treba pa...

Hvala na odgovoru znači ovakvo nešto da je 17' pa da i je 1 000kn-a više nema ??

15 godina
neaktivan

Ekipa trebao bi pomoć. Vrijeme je da postanem mobilan i trebam laptop.

Glavne stvari koje se rade na njemu programiranje i photoshop. Web browser sa desetak tabova i neki sitni programi.

Stvari koji su mi bitne:

Ekran 15" -  IPS ako je moguće fullHD

SSD  - 256GB

RAM - 8GB

----------

Stvari koje su manje bitne ali su fini bonus.

Kvalitetna tipkovnica

Kvalitetan trackpad

USB-C da bude makar malo future proof 

Cijena - 5000, 5500

Jeli moguće tako nešto upoće pronaći u tom cjenovnom rangu? Možda da me uputite u pravom smjeru pa da nastavim sam potragu. Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
12 godina
zoharbizo kaže...
roby27 kaže...
zoharbizo kaže...

Piše jedina opcija, čovjek se razumi dovoljno da pročita opis i vidi da se radi o TFTu i da nema ništa ni približno za te novce.

http://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-E5-575G-i5-7200U-GTX-950M-Notebook-Review.178326.0.html

los ekran

Da je lošiji od IPSa jest, ali loš nije, čisto ok.

Ti nađi bolji ;)

ako hoce IPS a smatram da je ekran najbitnija stavka onda ovo je best buy, winsi se skinu preko mct i aktiviraju sa kljucem preko ebaya za sitne novce

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=14108&utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

14 godina

roby27 

USB Type C - nema

Kaby Lake - nema(6300 je Skylake)

Veći potrošač jer se ipak radi o boljem procesoru, osjetno boljem radi fizičke 4 jezgre.

Radije za malo više nađi GDDR5 verziju 950M ;)

Ako traži mobilnost i dužu bateriju tu je ipak Kaby u prednosti, jer ima nižu potrošnju jer je realno dual core sa HTom.

Plus ima sve stavke, ako on želi neka kupi tvoj predložak za koji cijeli forum inače zna da je best buy ali onda mora tražiti key što mu za firmu može biti problem, ako kupuje na R1.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2017 11:24 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
14 godina
ivan189 kaže...
Pozdrav,

trebao bih pomoć u vezi kupnje laptopa do 3000kn...
Laptop bih koristio za internet, skidanje filmova,gledanje, faks, office, poneka igrica.
Ako moze neka trgovina u Rijeci najvise mi to odgovara... Hvala

Klik :)

Nemaš ništa po Rijeci isplativo u Instaru ili Linksu, kupi tu jer se isplati.

U Ekupi na isti imaš 5 godina jamstva za sitno više novaca.

veky50 kaže...
ovaj zanima me preporuka za neki laptop koji bi mi manje vise sluzio za gledanje filmova no uz uvijet da podrzava i neke igrice need for speed npr i da ima sdd 500gb + i +/- 4gb rama uz budzet od 4000 kn

Bolje od ovoga teško, izvoli.

mean-muscul kaže...

pozz svima , trebao bih savjet dvoumim se između ova 2 prijenosnika cijena je više manje ista kao i komponente . Jeli velika razlika između ove 2 GPU ? 

lenovo 510  ili acer e5 ili ako neko zna neki bolji do cca 5500kn

Kolko sam uspio vidjeti lenovo ima nešto bolji ekran ips naspram Tf od Acera.

isto tako me zanima koji ima jaču bateriju 

hvala unaprijed

Ovaj je najbolji, GDDR5 verzija koje baš i nema u nas, iako je 2GB.

xerexy kaže...
zoharbizo kaže...
xerexy kaže...

Pozdrav,

molio bih da mi date preporuku za laptop,

namjena: Intezivan rad u wordu i excelu (min 8h dnevno), pregledavanje interneta (otvorenih 4-5 tabova, youtube i sl.), te gledanje filmova na istome a da nema trzanja :)

napomena: 17' verzija (15' verzija je bila odabrana ova http://www.ekupi.hr/HP-15-ay009nm-Y0V95EAnbsp5-god-jamstva-prijenosno-racunalo-923873.aspx Intel Core i3 5005U Dual-Core 2,0GHz, radna memorija 8GB DDR3L, SSD 256GB M.2 SATA, ekran 15.6" fullHD 1920x1080 te 5g garancije)

Dakle nešto slično ovome a da je 17' naravno gledajuči cijenu da bude što manja igre i 3d nisu potrebni.

HVALA!

Odličan odabir, kupi.

Da ti treba i za lagano gejmanje imaju još dvije opcije ali ne treba pa...

Hvala na odgovoru znači ovakvo nešto da je 17' pa da i je 1 000kn-a više nema ??

Ne, imaš sa boljom grafikom koja je tebi nepotrebna, kupi prije nego nestane.

Quiem kaže...

Ekipa trebao bi pomoć. Vrijeme je da postanem mobilan i trebam laptop.

Glavne stvari koje se rade na njemu programiranje i photoshop. Web browser sa desetak tabova i neki sitni programi.

Stvari koji su mi bitne:

Ekran 15" -  IPS ako je moguće fullHD

SSD  - 256GB

RAM - 8GB

----------

Stvari koje su manje bitne ali su fini bonus.

Kvalitetna tipkovnica

Kvalitetan trackpad

USB-C da bude makar malo future proof 

Cijena - 5000, 5500

Jeli moguće tako nešto upoće pronaći u tom cjenovnom rangu? Možda da me uputite u pravom smjeru pa da nastavim sam potragu. Hvala unaprijed.

BB

Ako je puno ovaj.

Najbolji od svih za te novce.

@silvonis

Siguran sam da ima i boljih, ovisno koliko novaca imaš.

Gledaj da je FHD ekran, 3558U/920M ili 5005U/M430 ili integrirka kombo sa više radne memorije, prijedloga imaš u temi koliko hoćeš.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2017 11:23 (zoharbizo).
10 godina
neaktivan

Dakle kupio sam po preporuci s foruma ovo čudo:

http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-e5-575g-37wv-nxgl9ex013-156-fhd-intel-core-i3-6006u-20ghz-4gb-ddr4-256gb-ssd-nv/ACR-1642/product/

Vrlo zadovoljan, hvala na preporuci, evo i problema za one koji ga planiraju kupiti:

touchpad djeluje kao da nije dobro učvršćen: 

Isto sam iskusio i na asusu koji je podjenako košta, koji im je vrag da na tome šparaju?

Drugi bug je legendarna pi**arija na win 10 (nije acer specific) kad se zoom stavi na 125% u control panelu, pa je pola prozora mutno.

0 0 hvala 0
12 godina

zoharbizo

Acer E5-573G... ima jeftiniji u Abrakadabri (2700 kn - 10% = 2430 kn; besplatna dostava paketomat)

Asus K550VX također jeftiniji u Abrakadabri (5800 kn - 10 % = 5220 kn; besplatna dostava paketomat) ili varijanta s i7, HDD-om i 4 GB GDDR5 (6000 kn - 10% = 5400 kn).

Jesi siguran da je HP bolji izbor od ovog prvog Lenovo-a (80UD00JBSC)? Da, Lenovo nema SSD, Full HD ekran i 8GB RAM-a, ali za 900 kn manje ima gotovo pa jednaki procesor, a možda i bolji jer je novije arhitekture (Skylake vs Broadwell) s 0,1 GHz većom frekvencijom (2,1 vs 2,0 GHz; na Passmarku su dobili bolji rezultat). I grafička kartica je bolja te ne koristi RAM memoriju za integriranu grafiku tako da bi se tehnički moglo gledati da HP zapravo ima približno 6,5 GB RAM.

S obzirom na to mislim da bi za nezahtjevne igre Lenovo čak imao bolje rezultate, a 900 kn je jeftiniji. Za Office namjene bi SSD mogao biti koristan, ali 900 kn...

Čini mi se da ima dobra ponuda u Computer Universe-u za one koji traže Office računalo. HP 250 SP (oko 2650 kn s dostavom i plaćanjem PayPal-om). Ta cijena je s popustom od 20€ za kojeg ne znam koliko još traje. Mogao bi biti dobra alternativa ovom iz eKupi (za one koji jednostavno nemaju tih 3100 kn), s tim da nema 5 god. jamstva i ima ima manje RAM-a (4 GB).

14 godina
kiwi_91 kaže...

zoharbizo

Acer E5-573G... ima jeftiniji u Abrakadabri (2700 kn - 10% = 2430 kn; besplatna dostava paketomat)

Asus K550VX također jeftiniji u Abrakadabri (5800 kn - 10 % = 5220 kn; besplatna dostava paketomat) ili varijanta s i7, HDD-om i 4 GB GDDR5 (6000 kn - 10% = 5400 kn).

Jesi siguran da je HP bolji izbor od ovog prvog Lenovo-a (80UD00JBSC)? Da, Lenovo nema SSD, Full HD ekran i 8GB RAM-a, ali za 900 kn manje ima gotovo pa jednaki procesor, a možda i bolji jer je novije arhitekture (Skylake vs Broadwell) s 0,1 GHz većom frekvencijom (2,1 vs 2,0 GHz; na Passmarku su dobili bolji rezultat). I grafička kartica je bolja te ne koristi RAM memoriju za integriranu grafiku tako da bi se tehnički moglo gledati da HP zapravo ima približno 6,5 GB RAM.

S obzirom na to mislim da bi za nezahtjevne igre Lenovo čak imao bolje rezultate, a 900 kn je jeftiniji. Za Office namjene bi SSD mogao biti koristan, ali 900 kn...

Čini mi se da ima dobra ponuda u Computer Universe-u za one koji traže Office računalo. HP 250 SP (oko 2650 kn s dostavom i plaćanjem PayPal-om). Ta cijena je s popustom od 20€ za kojeg ne znam koliko još traje. Mogao bi biti dobra alternativa ovom iz eKupi (za one koji jednostavno nemaju tih 3100 kn), s tim da nema 5 god. jamstva i ima ima manje RAM-a (4 GB).

Vezano za popuste i paketomat, super i hvala, to dobro dođe ljudima.

Kažem, sve ovisi o potrebama, nekome 5 godina garancije na ekupi znači mnogo, pogotovo kasnije kod prodaje, tipa 3 godine korištenja i još dvije godine garancije, ljudi su skeptici u RH prema stvarima bez garancije.

Sad sve ovisi, SSD i FHD ekran su danas ipak jako bitna stvar, pogotovo ako se mnogo radi na laptopu, brzina i puno oštrija slika.

Nekad je predložak okviran, jer nikad nemogu znati što tko točno traži.

A i diskretna VGA nekad guta RAM kao shared memoriju tako da :))

Ovo je odlična ponuda u nas...2430HRK sa popustom.

Odličan laptop, kolegi naručio i radi kao sat...

SSD 256GB, solidan CPU i ogromna autonomija zajedno sa odličnim ekranom, doduše slabiji je CPU osjetno od 5005U, 2C/2T vs 2C/4T, manje L2/L3 cachea i niži radni takt.

A tu je i diskretni GPU.

Problem je što dosta ljudi ne želi izvana, uvijek ima bolja opcija ali...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2017 13:33 (zoharbizo).
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
lobotomac90 kaže...

Drugi model na listi.

17 godina

Vidim da taj ima na grafi 2 gb memorije, a onaj iz linksa 4...sad ne znam jel mi bolje imat malo jaču grafu ili proc, za igre jel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
lobotomac90 kaže...

Vidim da taj ima na grafi 2 gb memorije, a onaj iz linksa 4...sad ne znam jel mi bolje imat malo jaču grafu ili proc, za igre jel?

Više je uvijek bolje, zato gledaj 6700 i 960 4GB.

9 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

ne treba ti hyperthereading koji ima i7 za igrati igrice, dovoljan ti je i5 6300HQ uz 960M grafičku, da imaš neku jaču grafičku onda bi ti procesor bio slaba točka, ovako nije

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2017 14:37 (tits4bits).
17 godina

Bok, molim Vas za savjet oko nabavke laptopa.

Trebam laptop za excel (napredni) i programiranje (trenutno sql i python, nakon toga vjerojatno java). Bitno mi je da ima dobru bateriju, ekran i da je lagan za prenošenje (ciljam na 13"). Naravno SSD i 8gb Ram-a su minimum.

Bilo bi super da je lako nadogradiv po pitanju RAM-a i SSD-a, ali kolko sam vidio svi ti mali su zalemljeni i slično.

Ja sam gledao Lenovo Thinkpad 13 koji po svim točkama ima plus, ali mi je preskup u nekoj varijanti sa barem i5.

Imate netko možda kakvih boljih prijedloga?

Ima netko iskustva sa Lenovo Renew serijom, da li su stvarno iste kvalitete kao i redovna?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
kimi kaže...

Bok, molim Vas za savjet oko nabavke laptopa.

Trebam laptop za excel (napredni) i programiranje (trenutno sql i python, nakon toga vjerojatno java). Bitno mi je da ima dobru bateriju, ekran i da je lagan za prenošenje (ciljam na 13"). Naravno SSD i 8gb Ram-a su minimum.

Imate netko možda kakvih boljih prijedloga?

nisi naveo cijenu

https://www.nabava.net/search.php?q=13.3+7200u

http://www.notebookcheck.net/Lenovo-IdeaPad-510S-13IKB-80V00026GE-Subnotebook-Review.186873.0.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2017 15:14 (tits4bits).
11 godina
neaktivan
Pozz! :)

Ovako, trebao bi mi laptop do 4000HRK (200 gore/dole), mix multimedije i gejminga, ali vecinski multimedija.. bitna mi je fluidnost i ako igram sta, to je PES, njega uvijek zelim na najjace vrtit, ali to nije extra zahtjevno :).. i jos poneke sta uleti, ali ne toliko bitno.

Free dos tj. bez iceg, 15", po mogucnosti nadogradnja SSD-a, da pokriva garancija (kao kod onog Lenova).

Hvala :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Može preporuka laptopa do 4200kn? Primarno bi se koristio za programiranje, multitasking i gledanje serija

0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
junkieHD kaže...

Može preporuka laptopa do 4200kn? Primarno bi se koristio za programiranje, multitasking i gledanje serija

https://www.nabava.net/search.php?q=15.6+V3-574

https://www.nabava.net/search.php?q=20EVS00100

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2017 17:21 (tits4bits).
11 godina
neaktivan
hvalaa, gledao sam vec ovog :)

Moze jos par komada?
11 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi

Trebala bi mi preporuka za neki laptop za office, internet, i možda ponekad za neki film pogledati pa bi bilo poželjno da je FHD...

Šta bi bio neki best-buy za budžet od 2000 - 2200 kn?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

tu oko 4000kn imaš

ove već spomenute sa i3 i 940MX grafičkom

Acer Aspire E5-575G (NX.GL9EX.013) - i3 6006U 2.0GHz, 4GB RAM, 256GB SSD, GeForce 940MX (2GB)

https://www.nabava.net/search.php?q=NX.GL9EX.013

Acer Aspire F5-573G (NX.GD8EX.003) - i3 6100U 2.30GHz, 6GB RAM, 1TB HDD, GeForce 940MX (2GB)

https://www.nabava.net/search.php?q=NX.GD8EX.003

Lenovo 510-15ISK (80SR00LBSC) - i3 6100U 2.30GHz, 8GB RAM, 1TB HDD, GeForce 940MX (4GB)

https://www.nabava.net/search.php?q=80SR00LBSC

te sa i3 procesorom i jačom 950M grafičkom

Acer Aspire E5-575G (NX.GDZEX.055) - i3 6100U 2.30GHz, 4GB RAM, 1TB HDD, GeForce 950M (2GB)

https://www.nabava.net/search.php?q=NX.GDZEX.055

Acer Aspire F5-573G (NX.GDAEX.049)- i3 6100U 2.30GHz, 4GB RAM, 1TB HDD + 128GB SSD, GeForce 950M (2GB)

https://www.nabava.net/search.php?q=NX.GDAEX.049

9 godina
neaktivan
Galicius kaže...
Trebala bi mi preporuka za neki laptop za office, internet, i možda ponekad za neki film pogledati pa bi bilo poželjno da je FHD...

Šta bi bio neki best-buy za budžet od 2000 - 2200 kn?

ACER Aspire ES1-571 (NX.GCEEX.139) - Pentium 3558U, 4GB, 128GB SSD, HD Graphics, 15.6" LED FHD

https://www.nabava.net/search.php?q=15.6+fhd

11 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru :) Ovaj u linksa bi bio idealan, čak ima i SSD, ali nedostupan... Kakve su šanse da ponovo postane dostpan uskoro? XD

9 godina
neaktivan

za office i surfanje bili bi ti OK i ovi sa nešto slabijim intel N3450,  N3710 ili N4200 procesorom

https://www.nabava.net/search.php?q=15.6+fhd+ssd

11 godina
neaktivan
Ovdje mi se najvise dopada Lenovo, kako po specif. tako fizicki. U njega se moze ugraditi SSD naknadno?..

No, spada u kategoriju slabije graficke kartice, zar se to toliko osjeti? :)
15 godina
lobotomac90 kaže...
lobotomac90 kaže...

i ja sam imal istu dilemu odnosno trilemu

ovo kaj si linkal je hp pavillion gamink™

probal sam ga pod rukama i jako se uvija tastatura, plus rekli su mi da se nadogradnja vrsi u servisu (kolko je to u biti uopce tocno)

druga opcija mi je bila ovo kaj ti je kolega linkal kao "drugi s liste"

asus rog gl 552 i ima prednost da ima usb 3.1 (17 incna verzija ima super hladjenje al je veeelika)

i mislim da ima najbolji ekran medju ova tri modela

ja sam uzo lenovo y700, zbog cvrste izrade i neuvijanja tipkovnice, velki je skoro ko 17 incni (srecom da imam ruksak  )

m.2 je nvme i lako se otvori

kaj se tice igri, tek bi grafa gtx970 predstavljala izazov i5 procu pa bi bio bolji i7, i za sve iznad toga (grafe)

znaci bolje 960m i i5 nego 950m i i7

i primijetim da dosta ljudi gleda iskljucivo na RAM i SSD i to im je bitno, a to su dijelovi koji se u bilo kojem trenu lako kupe, promijene i nadograde, i jos im cijene padaju kak ide vrijeme

SSD-a ima kolko oces i to ispod 500kn

RAM-a isto tako, sad je ddr4 standard i cijene polako padaju

ja sam uzo lap sa 2x 4 gige rama i slotovi su puni, znaci kad cu nadogradit moracu izvadit oba i stavit 2x8 ili 2x16gb a ove od 4 gige vjerojatno poklonit nekom

jos kad bi mogo npr. ak si iz zg-a otic u arena centar di imas i hp i lenovo brand store pa vidit upaljene lapove kaj te zanimaju, tek da vidis ekran kakav je, makar se i to moze "nadogradit" sa vanjskim monitorom

ne zagovaram neku firmu niti ducan, jer je ionak sve kinesko

nego ti predlazem da kod kupnje gledas koje komponente se NEMOGU nadogradit jer su zalemljene i tako donesi odluku kaj ces kupit

imas i super asusa koji je best buy

ASUS K550JX review – a substitute for the budget-oriented gaming notebook GL552JX

jedino kaj nema m.2 slot za ssd i ima tn ekran( i jedan keks rama je zalemljen za maticnu), znaci nije future prooof bas nesto, al se vuce tu po forumu kao best buy vec barem dvije godine sa razlicitim komponentama i super cijenom za ugradjeni hardver

Kupujem DVD FC2,3,4, Crysis2,3...PM me
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice