Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.641
|
čitano: 14.593.093
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Dobar dan forume :)

Ovako zamolio bih ako mi mozete pomoci pri kupnji prijenosnog racunala...
Stavke koje su mi bitne tj jedina stavka je to da mora biti 17" i imat sto bolju rezoluciju
Budget je 5 000 - 7 000 kn ali ako ce trebat spreman sam izdvojit i malo vise

Zahvaljujem na svakom odgovoru i Vasoj pomoci !

0 0 hvala 0
14 godina

Dobio sam ponudu da uzmem ovaj laptop za 4k kuna (nov, račun, garancija): http://support.hp.com/ca-en/document/c04740249

E sad, nemogu ga naći u nekom drugom dućanu da vidim jel cijena dobra, loša, prikladna, itd. Možda neko zna nešto više?

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

BugsBunnyD

Namjena?

stef_mrcina

Dobra cijena, brz laptop, samo nemoj ocekivat nist od igranja ili graficki zahtjevnih zadataka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2016 20:21 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
Moze mi neko preporucit neki laptop za igranje oko 6k ? Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2016 21:06 (The_Fichek).
14 godina

The_Fichek

Ok, hvala ti. Niti ne tražim nešto za igranje i mislio sam si da je slabija grafička u pitanju... Al ono, neke manje zahtjevne igre (nogomet recimo) bi trebao moć pokretat? Ima li taj model di u dućanima kod nas da vidim kakve su cijene s obzirom da ne mogu nać ništa, a da mi je obećan popust i da je to cijena s popustom (čisto da vidim jesul' to šuplje priče). Hvala!

0 0 hvala 0
11 godina

All-around mislim da je bolji odabir: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v3-574g+ips+5005u radi kvalitetnijeg ekrana i bolje graficke i jer u surfanju i manje zahtjevnim zadacima nema neke velike razlike izmedju i3/i5/i7U procesora (da i i7U jer je taj i7U ustvari mrvu jaci i5U, nema veze s onim klasicnim i7, cisti marketing). Eh sad je pitanje kolko ti mislis cijedit procesor, kolko ti je bitno svakih 0.1Ghz, a razlika izmedju i3-5005U i i7-5500U je dobrih 0.9Ghz za obje jezgre (nazivni turbo svih Intel procesora je za 1, a ne sve, tj. u ovom slucaju ne za 2 fizicke jezgre).

*Nova Fifa i mozda predzadnja Fifa nisu bas lagane igre po grafu i tako to, malo vidi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 0:19 (The_Fichek).
12 godina

Pozdrav!

Jel može preporuka laptopa. Gledao sam nešto u rangu Lenovo Z70-80Asus K751LX. Dal da kupim jedan od njih ili da gledam dalje? Lenovo mi se sviđa zbog HD i 8 GB RAM.

Bitno mi veličina 17. Koristio bi ga za coding, blender, multimediju i lakši gaming. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav, da li se isplati kupiti Asus Rog G771JW-T7043D za cca 6500kn, novi, 2-3mj star, jos pod garancijom.

Hvala

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Dobra večer..kupujem laptop oko 5-6000 kn. Namjema je za gejming (Ne neki novi naslovi, vec bi se igrao Wot, Lol i sl.)
Nekako mi se sviđaju Acer Aspire v5-571 G te Asus K550JX

Koji od ta 2 uzet ? Naravno mozete predloziti i dr. laptope

0 0 hvala 0
17 godina
Ovako, razmišljam kupiti laptop, prvenstveno za gaming. Mislim, nije da nešto previše igram igre, ali svake godine se pojave dvije tri koje bih htio odigrati. Osim toga, koristio bih ga za Internet i te standarde stvari

Bitno mi je da bude future-proof, da barem još 5-6 godina mogu igrati nove igre na njemu, barem u nekoj osrednjoj kvaliteti. Veličina ekrana mi nije bitna jer bih ga koristio da pravim monitorom.

Uglavnom, da ne duljim, slikao sam par laptopa sa cijenama u Njemackoj pa me zanima vaše mišljenje o njima. Dal su jeftiniji u hrvatskoj? Dal bi mi bio jeftiniji stolni kompjuter u tom rangu? Dal je stolni kompjutor bolji jer je lakše dodati ram, hdd i sl? Ako mislite da ni jedan od ovih nije nešto, koje da komponente tražim? Znam da je i7 najbolji procesor, ali to je manje više to od mog znanja. Vidim da ovi imaju različite verzije i7, tu isto ne znam kakve su razlike. I vidim da svi imaju win10, kakvi su oni? Dal bih mogao igrati igra stare 6-7, a i više godina na njima?
11 godina

Nijedan laptop ti nece drzat iducih 5-6 god nove igre, za to se kupuje desktop komp.

The Wizard..

Kupi si radje Asus N551JX ili manje provjereni i noviji Lenovo IdeaPad 700, oba radi kvalitetnijeg IPS ekrana. Ti Asusi imaju provjerene temp, taj Acer na granici, za taj Lenovo neznam. Pricam za te konkretne laptope, ne opcenito za brandove. Pazi to nije Lenovo Y700, nego 700, mozes ustediti naspram N551JX, ali i opeci se, ako temp nisu dobre (i ja se kao kolega nadam da je sve isto kao kod Y700, koji se vrlo poboljsao naspram Y50-70 sto se temp tice, a da je samo izgled nije "gamerski", ali tko zna). Malo sam ovo dodatno napisao jer taj Lenovo nudi i5-6300HQ proc, koji ima 4 fizicke jezgre, a ne 2+HT kao i5-4200H.

lussinho

Isplati se pa onda produljis jamstvo (rok za aktivaciju: klik), a jos bolja ponuda je: http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-malih-oglasa/oglas-asus-rog-g751jl-t7008-mazen/238061.aspx sa jos dost jacom 970M grafom i pravim ROG hladjenjem.

*Osobno bih ipak preskocio G771JW jer u recenzijama pokazuje brze znakove throttlanja pri stress testovima, tj. radje bih uzeo ili ovog s bug oglasnika ili: http://www.njuskalo.hr/acer-prijenosnici/acer-aspire-v17-nitro-oglas-18075334 (kod Acera rok za aktivaciju nije 6, nego 12/13mj od kupovine), no nemoj se skroz vodit prema mome misljenju, nego jos malo istrazi. G751JL od forumasa je definitivno najveca preporuka, makar ne mogao produljiti jamstvo.

**Vidi jos komentar u postu nakon ovog.

Azmo

Onda z70-80, radi IPS ekrana. Samo je problem sto je prakticki nestao sa HR trzista. Zadnje cijene su bile oko 5200-5400kn za model sa i5-5200U, a ovaj sto je preostao sa i7-5500U za 6080kn je preskup radi precijenjenog i7U koji je samo malo jaci od i5-5200U. Svejedno, to je i dalje najjeftiniji 17.3" sa IPS na HR trzistu. Sto se gaminga tice malo si jos pogledaj rezultate 940M i 950M, razlika od skoro 80%, ali pazi na postavke, rezoluciju, CPU s kojim su testirane itd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 23:55 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Ovaj laptop s oglasa ima GTX 965M ne 970M. 

Od ovih slikanih laptopa i cijena najbolji je predator naravno ali dobra mu je i cijena 1,599.. ako oces najbolje sto mozes kupiti onda predator 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 23:42 (Kopsi1304).
11 godina

Uf da, sorry, ali svejedno. Kaj je najbolje tolko je jako hladjenje tog G751JL Asusa da bi se vjerujem dala clockat na pola puta izmedju 965M i 970M. 

Di si sad na predatora doso. Ima i taj jedan na oglasniku, ali 15.6" za 8600kn.

Znaci Acer Nitro VN7-791 ili 792G je vrlo slican Asusu G771JW, no Acer trpi vece temperature s i dalje dobrim temperaturama dok prema recenzijama Asus automatski radi BIOS postavki throttla CPU nakon sto dodje do 80 i nest stupnjeva. Ta postavka se mozda moze, a mozda ne maknut i neda mi se trazit vise detalja o tome, a preporuka je to svakako provjerit.

Acer Predator i Asus G751xx su high-end gamerske serije sa brutalnijim hladjenjima gdje skoro pa ne treba gledat recenzije sto se temperatura tice.

10 godina
neaktivan

Ma to sam odgovorio macgyver glede ovih laptopa sto je slikao 

11 godina

Aha da, ja sam ignorirao te slike. Nema apsolutno nikakvog smisla kupovat laptop prvenstveno za igranje i jos za te pare i jos da se nove igre vrte iducih 6god. Za to treba sacekat sad novu generaciju grafickih pa ce mozda i jedan laptop to moc izvrsit, ali stolni komp je rjesenje za njega, nist drugo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 0:21 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Pazi to nije Lenovo Y700, nego 700, mozes ustediti naspram N551JX, ali i opeci se, ako temp nisu dobre (i ja se kao kolega nadam da je sve isto kao kod Y700, koji se vrlo poboljsao naspram Y50-70 sto se temp tice, a da je samo izgled nije "gamerski", ali tko zna).

tu mu je manual, na str. 39. (36) je skica, unutrašnost izgleda isto kao i Y700 kad se otvori

https://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/ideapad_700-15isk_700-17isk_hmm_201512.pdf

http://support.lenovo.com/hr/en/products/Laptops-and-netbooks/700-Series/700-15isk?tabName=Documentation&linkTrack=Mast:SubNav:Support:Documentation|Documentation&beta=false

Gaming Laptops Junky review na kojem su testirane igre.

http://www.gaminglaptopsjunky.com/lenovo-y700-amd-review-fx-8800p-radeon-m385x/

Možda nije najbolji, no po toj cijeni čini mi se OK za preporuku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 4:08 (tits4bits).
11 godina
neaktivan
Pozdrav, kupujem laptop pa ako mi netko može pomoći s par savjeta:

Laptop mi najviše treba za programiranje(Visual studio i Windows mobile emulatore)

Može komentar za Thosiba L50 ili neki bolji za sličnu cijenu.

Hvala

http://www.mikronis.hr/toshiba-satellite-l50-intel-core-i5-5200u-2-20ghz-8gb-1tb-dvdrw-freedos-15-6-hd-nvidia-geforce-930m-2gb-p-n-l50-c-111.aspx

0 0 hvala 0
11 godina

tits4bits

Fala za linkove. Ja nemam vise volje trazit, a ni vremena bas. To je onda definitivno bolji odabir od Acera V5-591G, +IPS ekran, +dodatni ventilator i to po sredini, a ne sa strane, prakticki vrlo slicno kao kod Asusa N550JX. Steta sto se ne prodaje ta verzija sa M385X grafom uz Intel i5, velika steta, ali izgleda da AMD grafa + Intel CPU nemogu skupa bit u istom laptopu ispod cijene nekog Alienwarea.

Onda se mozemo slozit da je taj Lenovo Ideapad 700 super odabir, a tko jos zeli aluminij i ime Asus, nek ide na N550JX. N551JX je izgleda rasprodan.

Da nadopunim post, Lenovo 700 bi trebao biti malo veceg ulozeno/dobiveno omjera od N550JX jer ne treba zaboravit da Skylake ima cijenu kao zadnji Intelov chipset. Skylake maticna + CPU mislim da imaju vrijednost oko 500kn na HR trzistu naspram slicnih Haswell komponenti, tj. i5-4200H u Asusu N550JX koji jos ima odlicnu alu izradu, (vjerojatno osjetno) jacu bateriju i optiku. DDR4 mislim da je pao na razinu cijene DDR3.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 12:53 (The_Fichek).
17 godina

Bilo bi super kad bi Modovi slozili sticky best buya od-do, jer se ista pitanja nonstop ponavljaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Bolje prirucnik za kupovinu, ali nije ni to lose, najbolje oboje.

14 godina

Moj budžet je zapravo 5000kn (maximalno, uzimam na karticu na rate), zato bi uzeo ja i nešto jače od onoga šta si preporučio, s čim bi mogao biti miran barem 3-4 godine za svoje potrebe (sufranje, gledanje streamova, igranje manje zahtjevnih igara tipa nogomet i slično). Onaj HP sam naveo jer sam njega dobio u ponudi preko prijatelja, navodno s popustom (koji ne mogu provjerit jer ne nalazim taj model u online dućanima), a sviđa mi se i7 procesor i 8 gigi rama. Anyway, koji bi mi bio best buy za 5k kuna i mogu li s njim bit miran neko vrijeme (smatram da mi potrebe nisu velike, pa vjerujem da bi mogao bit nekoliko godina miran?)?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Treba mi dobra preporuka za jedan dobar gaming laptop. doduše znam da 900 eur nije dosta za neki super dobar gaming laptop, al za ono za sta meni treba je najviše serije fife (16, 17 kad izade itd,  gta V i slicne igre) thnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

stef_mrcina

i7 u HPu gledaj kao laptop i5 ili kao desktop i3, u svakom slucaju dovoljno brz procesor. Da budes miran, check: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+950m+i5 jer nema nekih kompromisa, ako je previse onda ili onaj v3-574g Acer ili isti Acer sa i5U ili Asus k550jx. Malo pogledaj rezultate 950M, 940M, zatim razliku izmedju IPS ekrana i obicnog laptop TN.

CroatianRacer

15.6": http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=N551VW ili isti pofarban u crno: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=G551VW

17.3" se moras protegnut za iste specs: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=VN7-792G+i5 ili polovno: 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 16:43 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
OFF TOPIC!
Ljudi znam da nije tema ovdje, ali trebam hitno pomoć. Prikljucio sam laptop na panjuč, ali ne znam zasto ne zeli punit. HELP

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Rijesio problem. :)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pa evo zainteresiran sam za taj rog, jel prodan vec ili?
17 godina
neaktivan
Pozdrav ljudi, kupujem laptop u rasponu od 2500 - 3000 kuna. Hdd bi trebao imati min 500 gb. Izbor sam suzio na lenovo i dell. S obzirom da imaju identične procesore koji bi vi odabrali?

http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/LENOVO-80EW05NHSC/ https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-dell-inspiron-5558-core-i3-5005u-dvdrw-4gb-1000gb-hd-graphics-15-6-led-hd-kamera-bt-hdmi-usb-3-0-linux-crno-014640165

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ovaj iz elipsa jer ima 8GB-a sshda pa ima prednost nad ovim iz linksa. 

17 godina
neaktivan
Odlično, hvala. Ako ima nešto u tom rangu a da je bolje može prijedlog
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice