Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.746
|
čitano: 14.762.432
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Vidim po slikama sa Njuskala strasan flickering ekrana, sto je normalno i za danasnje laptope, ali mozda ne toliko, nebitno, procesor je iz 2010., znaci laptop je vjerojatno vec dosta star.

Koliki ti je budzet? Zar nije bolje platiti vise, tj. nesto blize 2000kn pa dobiti novi laptop sa 2 god jamstva - klik ili pak nesto sa Njuskala sa barem nekakvim jamstvom.

14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

ma mislio sam uzet komp jedan za 1000kn i stavit svoju grafu u njega, a ovo je navodno jeftino pa reko da imam neki laptop, da necem valja...kasnije cu si sve novo uzet, ima za 2k ok lapova na njuskalu

0 0 hvala 0
11 godina
SinCr0 kaže...

Zasto bas 17" i FHD? Nije valjda da nema nista slicno x550? Znaci 15.6", gtx 850 i i5 onaj I to sve za 4500kn.... da sam se bar prije 2 mjeseca sjetio kupiti :D I stvarno mi cudno da ga doslovno nigdje vise nema. Shvacam da ga dobavljaci nemaju,ali bar poneka trgovina koja nije webshop...

ja ga uzeo prije 20ak dana i to je bio zadnji u toj trgovini :D

13 godina
neaktivan

@The_Fichek hvala puno :) Bas cu pitat prijatelja kakve specifikacije je on imao u laptopu na kojem je Traktor Pro 2 radio bez problema uz spojen Pioneer kontroler. Hvala ti jos jednom na opsirnom odgovoru i odvojenom vremenu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Vidim po slikama sa Njuskala strasan flickering ekrana, sto je normalno i za danasnje laptope, ali mozda ne toliko, nebitno, procesor je iz 2010., znaci laptop je vjerojatno vec dosta star.

Koliki ti je budzet? Zar nije bolje platiti vise, tj. nesto blize 2000kn pa dobiti novi laptop sa 2 god jamstva - klik ili pak nesto sa Njuskala sa barem nekakvim jamstvom.

kaj mislis da se ne isplati uzet za te pare taj lap?

10 godina
neaktivan

Pozdrav svima, zanima me ozbiljna preporuka laptopa do 7000kn u Splitu, vise da naginje specifikacijama

a gamerski nego multimedia. Volia bi 17.3 fhd svakako ali ako neko ima bolju soluciju sa 15.6 i vrhunskim specifikacijama dalo

bi se pricat. Znaci u splitu sta mogu kupiti, nista zg i drugi gradovi. Hvala i nadam se da ce mi se pomoći. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Mislim da ti je pametno ne birat nego narucit iz kvalitetnog ducana u Zagrebu, platit sicu ili nista za dostavu i to je to ili ako znas neki ducan u Splitu da drzi ijedan laptop sa 850M/860M/950M/960M grafom napisi, Links trenutno ne drzi nijednog do 7650kn. Nisam znao da si iz Splita, u ovom slucaju, kako si skeptican sa narucivanjem nikako nebi preporucio Playcom, nego da narucis 17,3" Nitroa iz MagazinRS (podruznica FuturaIT), Arhiteh.hr (kolega AirLive narucio takodjer gamerski laptop i to na otok, sve uredno) ili FuturaIT (najhvaljeniji ducan na forumu): http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+17.3 Laptop je upravo ono sto trazis.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 11:17 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Ne, ne.. 

Kupio na e- kupi.. 

Dostavio sam na servis System one pa cekam, cekam.. Poludit cu :/

12 godina

Usput, kad si vec tu i jedini za kojeg znam da je kupio K550JX, zanima me tvoj dojam kvalitete ekrana. Nema IPS je li, tj. ima distorzije boja kada se ekran gleda pod razlicitim kutem?

10 godina
neaktivan

Ovako,

nema, sto se toga tiče je dobro. 

No, imao sam ga kod sebe svega tjedan dana. I poslao na servis, kazem ako stvarno tako radi sporo onda je daleko ispod mojih ocekivanja, ali mislim da ima neki kvar, samo cekam da mi jave. 

Raspakira file i komprimira triput duze nego na osobnom stolnom racunalu s CPU i5 760, otvara mi CAD na njemu duplo sporije nego na ovom. 

U fluentu neki proracun predugo racuna.. Tak da za cpu(i7-4720HQ) sa benchmarkom 8300 bi trebao to razvaliti i 8 gb RAMA.

Tako da cekam da mi jave sta je, ako kazu da je dobro, zvat cu neku inspekciju. Ili trazit pare nazad, pa uzet isti taki negdje drugo.

No mislim da bi takav laptop trebao razvaljivat, naravno u svom rangu do 6500 kn..

Ako bilo tko ima takav, bio bi zahvalan da izrazi svoje mišljenje. 

12 godina

Ekupi.hr nije shit trgovina, strpi se malo, vjerujem da ce brzo rjesit stvar. Da, laptop je najjaci za te pare, jedino kaj nema IPS. Ako bude sve u redu i dobis nazad laptop, budes mi jos napisao ima li gddr5 ili ddr3 950M.

10 godina
neaktivan

Naravno, nisam za njih rekao.

Nego za System One oni su ovlašteni servis i njima se šalje. 

E-kupi praktički nema više ništa s tim.

Može čim mi vrate ja ti kažem. 

12 godina
Bero24 kaže...

Ne, ne.. 

Kupio na e- kupi.. 

Dostavio sam na servis System one pa cekam, cekam.. Poludit cu :/

vidio sam ga u harvey normanu pa zato pitam klik

laptop izgleda prosjecno, sama plastika kao i x550...

budes stavio screenshot od gpu kad ti se vrati sa servisa?

10 godina
neaktivan

Hvala fichek na odgovoru, links sam pretrazio uzduz i poprijeko i sve ducane u st. Mislia sam na rate american kupit laptop. Zanima me da li taj ducan koji si linkao u zg daje na rate. Taj i5 procesor nznm dal je quad il dual, recimo i7 novi sa oznakom U je dual dok mq i hq su quad. 

12 godina

Da, i7U je dual kao i i5U, al ima hyperthreading koje koriste sve novije igre, takodjer, sa i7Q/HQ bio dobio kakav takav fps boost samo u najzahtjevnijim igrama. Kako mislis na rate kupovati, ekupi.hr dodje kao dobar odabir i taj ducan ima 24mj beskamatno za American, ak se ne varam, oni nemaju 17,3", al imaju 15,6" Acer Nitroa po najnizoj cijeni: http://www.ekupi.hr/Acer-Aspire-V-Nitro-VN7-591G-59BU-156-NXMUVEX014-576124.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 15:06 (The_Fichek).
11 godina
roby27 kaže...

Kako odličan gaming laptop u 15" verziji, zbilja svaka čast što su sve ugurali unutra.

Svakako fascinantno što su sve uspjeli ugurati unutra, ali mene još više fasciniraju temperature od nešto malo više od 40°C.

The_Fichek kaže...

Arhiteh.hr (kolega AirLive narucio takodjer gamerski laptop i to na otok, sve uredno)

Kolega AirLive je naručio iz adm-a jer su oni imali mogućnost plačanja po pouzeću za istu cijenu kao i na webu. Potvrdio sam pošiljku određeni dan navečer, sutra navečer mi je stigla poruka da ju je overseas express preuzeo, a prekosutra ujutro je već bila u centru OE u Splitu. Tamo je mirovala koji dan dok nije došao termin kojim OE dostavljuje na moju destinaciju, ali ovo za tebe ne vrijedi, tj. ti bi puno brže morao to dobiti jer si u st. Možda ti dostavljač neće biti OE, ali svejedno nebi smio imati nikakvih problema.

The_Fichek kaže...

budes mi jos napisao ima li gddr5 ili ddr3 950M.

I mene ovo zanima, iako sumnjam da je gddr5, ali držim fige :D.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 19:22 (AirLive).
12 godina

Sorry kolega! x)

15 godina

@SinCro odakle si? ja mislim da x550jk ima u Našicama ali nisam siguran. vrijedi nazvati i pitati, nemaš šta izgubiti. ovo je njihova online ponuda: http://www.pin-computers.hr/article.php?id=2032  ali ne znam jel ga imaju još. sretno.

EDIT: zvao sam, kažu da su odavno rasprodali al nisu maknuli sa stranice. hah. kad te neće, neće te xd

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 22:16 (Arsen_Lupiga).
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Molio bih nekoga ko ima ili je imao iskustva sa Ekupi i placanje na rate. Ako moze netko pomoci neka se javi u inbox. Hvala

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislio sam uzeti N551 i5, ali sam odlucio jos malo doplatiti i uzeti GL552. Jel to najbolja opcija do 6100? Treba mi za photoshop, povremeno video editiranje i jos povremenije igranje :D 15" mi je dovoljno jer ga spajam na monitor, a dosta volim raditi u krevetu. 

I jos mi treba za buraza neki laptop samo za net, ali dosta radi i ima otvorenih 20ak tabova, pa bi bilo dobro da nis ne steka. Okvirno do 3500 kn, ali cim nize to bolje. 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hmm, nebi se slozio da je prosječan.

Za tu lovu, dobro ja sam ga platio 6300 sumnjam da ces naci podjednako, a za bolje pogotovo.

Sad ovisi koji su ti kriteriji i šta ti je važno, ali mislim da je ovo dosta dobro prijenosno računalo.

Fali mu jos SSD to je, ali ostalo je oke. 

( Nije da se tješim što sam ga kupio pa se zaj***, ali mislim da dobro govorim :D)

Naravno, čim dođe posaljem ti. 

12 godina

@TTTT

Gledajuc sve skupa, to nije najbolja opcija za te pare, mozda izgledom.

Bolja opcija, pogotovo za video editanje je N551JK-CN112D kojem je kao sto mozes vidjeti na nabavi cijena u arhitehu pala na svega 6000kn (redovna najniza cijena je bila 6200kn). RAMi se lako nadograde i sa tom nadogradnjom bi te to ispalo, ako bi kupovao u arhitehu, 6250-6300kn, zavisno koje bi RAMe uzeo, ako bi uzeo 4GB. U slucaju nadogradnje razmisli si odma i o 8GB, ako bi isao na taj laptop, tim vise jer su cijene dobre pa bi te to ispalo nekih 6540kn. Kod nadogradnje RAMa pazi koje latencije pisu na drugom SO-DIMM DDR3L 1.35V RAMu  ili jednostavno idi na HyperX Impact RAMe koji prilagode latencije: ram

GL552 naspram N551JK ima pojednostavljen pristup utoru predvidjenom za nadogradnju SSDa i taj utor nije mSATA kao kod N551JK nego bolji M2. Kod oba se HDD/SSD moze nadograditi i na mjesto optike pomocu ladice (jednostavno kod oba). Neznam ima li drugih znacajnih razlika izmedju njih, osim boje i sto ROG model naravno ima crveno osvj. tipkovnicu. EDIT: GL552 ima 7200rpm HDD, N551JK 5400rpm.

DDR3 950M u GL552 je sitno clocknuta DDR3 850M, kakva je u N551JK. Laptopi sa jacom 860M/960M idu od 6400kn (jedan jedini ducan, Playcom, drzi N551JM), tj. od 6770kn (najnizu cijenu Acer Nitroa sa 960M drzi ekupi.hr).

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 23:52 (The_Fichek).
17 godina
Arsen_Lupiga kaže...

@SinCro odakle si? ja mislim da x550jk ima u Našicama ali nisam siguran. vrijedi nazvati i pitati, nemaš šta izgubiti. ovo je njihova online ponuda: http://www.pin-computers.hr/article.php?id=2032  ali ne znam jel ga imaju još. sretno.

EDIT: zvao sam, kažu da su odavno rasprodali al nisu maknuli sa stranice. hah. kad te neće, neće te xd

Tek vidim post, hvala za poziv. Inače sam u ZG. Probat ću pogledat po trgovinama tu u ZG, možda ga negdje imaju fizički u trgovini, a da ne stavljaju baš sve na web. :D

totus mundus agit histrionem
15 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi.

Molio bih vas pomoć oko kupovine laptopa.

Dakle, da je 17,3 FHD i da može glatko vrtit WOT :)

Uopće ne znam koji je to rang cijena niti sta mi tu uopće treba.

Po mogućnosti da je cijena niža od 6000kn.

Hvala

Volim sve što vole mladi, a ni ostalo mi nije mrsko

0 0 hvala 0
12 godina

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=850m+5500u

Cisto da ne bi bilo zabune, nije to klasicni i7 sa 4/8 jezgri, takvi su HQ/MQ, no nema 17,3" sa 850M grafickom, a da ima jaci procesor od linkanog u tom rangu. Malo si guglaj rezultate prije kupnje, kombinacija nije extra za FHD, nego solidna, sigurno da nebi mogao igrat na izmaxanim postavkama.

U slucaju da se pitas sto bi dobio za vece novce, ovako nesto: klik

Sa Njuskala mozes checkirat ovu super ponudu: klik2

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 11:16 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Recimo da mi laptop glumi desktop, znači li da mi je taj acer nitro best buy?

Jel velika razlika izmedju hd+ i fhd-a da bi se morao toliko protegnut s cijenom?

0 0 hvala 0
12 godina

Linkao sam ti Asusa sa FHD, ne HD+ i u tom smislu sam pricao, da 850M+i7U nije ekstra, ali je solidno za igranje na FHD.

960M(+25% vs stock ddr3 850M)+i5H(+0.5Ghz vs i7-5500U) je bolja kombinacija te se 960M u gamingu direktno moze usporediti sa desktop 750Ti karticom.

Acer Nitro je bolji radi IPS-a, graficke, +2GB RAMa, procesora koji je bolji, iako jeftiniji, zatim AC LANa (pod upitnikom), izrade i dizajna. Sve skupa vrijedi razlike od 1150kn, a najskuplja i prva osjetna razlika je IPS ekran sa vjernijim bojama i boljim kutevima gledanja naspram TN, makar bi TN matrica na modelima tih Asusa sa FHD trebala biti iznadprosjecna. Cisto za info, iduci 17,3" sa IPS i grafickom ranga 850M-960M je Asus G771JW za 8k, tako da Nitro ima super cijenu, a ta cijena nije bila bas takva do nedavno, stovise i sad oscilira. U trenutku pisanja je najniza cijena pala za 100kn: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=17.3+acer+nitro

Da nebi bilo zabune, linkani Asus je najjaci 17,3" sto se all-around (GPU+CPU) performansi tice u 17,3" kategoriji do 6000kn. Vrijedi spomenuti i mozda isplativiji model: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+850m pa gledas one sa FHD od 5200kn. Evo usporedbe ta 2 najnovija stedljiva Intela: linklink2 

Eto, sad imas 3 najbolje 17,3" gaming opcije sa FHD rezolucijom pa si izaberi, 4. opcija je Njuskalo sa oprezom.

Jos jednom, najbolje da si vidis rezultate za WoT kojih ima pregrst, a umjesto 960M mozes gledati i 860M jer su skoro pa iste, a kada gledas 850M pazi da gledas DDR3 verziju kakva je u Asusu, a ne jacu GDDR5.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 12:54 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Ma sorry krivo sam se izrazio. Ono što sam mislio reć da jel velika razlika, prosječnom oku, hd+ od fhd-a s obzirom na cijenu?

Ali manje više, mi je sve jasno sad, hvala na trudu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Tnx The_Fichek, a moze pls i drugi prijedlog za buraza?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

kopao sam po temi al evo tražim nešto specifično pa ako netko može pomoći da dobijem najbolji omjer cijene i dobivenog. Tražim laptop do 3000kn, može i do 3500kn ako se isplati razlika.

Potrebno je da ima windowse, min 4 gb RAMe, preferirana veličina ekrana je 17, no može i 15   i volio bi samo da nema integriranu grafičku. Laptop bi bio korišten za uredske poslove MS office, mail i surfanje. Pa evo ako postoji neki bestbuy u tom cjenovnom rangu da mi predlozite.

Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 18:53 (nodrus).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice