Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.706
|
čitano: 14.686.245
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Brate mili, zasto nisi napisao da si vec kupio laptop. Sto ti sad znaci koji je jaci ako si ga vec kupio. Slobodno javi dojmove, nekom ce sigurno pomoc.

14 godina
odjavljen
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ma jesam oprosti, ali samo zelim cuti od vas koji pratite, jeli to dobra kupnja za 3200kn?

Cim bubnem Skyrim cu javit dojmove

0 0 hvala 0
11 godina

Dobra je kupnja pogotovo sto si uzeo 17.3" verziju, jedino je produljenje jamstva najskuplje.

Kako ti se cini inace kvaliteta ekrana i kvaliteta izrade? Ima li aluminija sa gornje strane? Probaj stavit grafu da radi za youtube pa vidis hoce li se stogot grijat, pretpostavljam da se od samog procesora nema sta grijat.

14 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Dobra je kupnja pogotovo sto si uzeo 17.3" verziju, jedino je produljenje jamstva najskuplje.

Kako ti se cini inace kvaliteta ekrana i kvaliteta izrade? Ima li aluminija sa gornje strane? Probaj stavit grafu da radi za youtube pa vidis hoce li se stogot grijat, pretpostavljam da se od samog procesora nema sta grijat.

Da, istina ali sredit cu ja jamstvo ne brini, ako zanemarimo jamstvo, prvi dojmovi su odlicni!

Kasnije cu napisati DETALJAN rivju, sve cu opisati, ekran, zvucnike, kvaliteta izrade, dizajn, kasnije cu par fotki uslikat i sl

Sto se tice grijanja nisam naisao na probleme, i to cu isto uslikat (HW Monitor) dok na yt delam 720p video

Samo se strpi jos 5% da se Skyrim skine pa cu onda sve dojmove napisat

14 godina

e ljudi, imam samo još jedno pitanje/problem, a to je integrirana baterija
na starom laptopu sam u početku većinu vremena imao bateriju u laptopu na 100% i spojenu na punjač - to je ubilo bateriju da sad ne može ni 20 minuta izdržat

e sad, kako je to na ovim novim laptopima, hoće li mi se isto dogodit ako držim bateriju na 100% i na punjaču, dal da kad dođe na 100% iskopčam punjač pa dok se ne isprazni, jer se bojim da ne uništim bateriju na isti način ako uzmem neki s integriranom baterijom 

0 0 hvala 0
11 godina

Da, probaj ne drzat na 100% niti na jako malom postotku, da bude nesto izmedju. Kolega je ovdje stavio 2 dobra linka vezano za to.

U igrama i jacim zadacima drzi na high performans i na bateriji, bez obzira sto je 100%, inace ces osjetit slabije performanse, pogotovo ako imas stedljivi procesor.

Ja imam i5-4200U, pola godine se sluzim laptopom, istrosenost baterije je 2% (HWmonitor) iako do prije mjesec-dva uopce nisam pazio na to da ne drzim na 100% bateriju, ali sam se cesto muvao tako da ono, nikad nije bila npr. 10h u komadu na 100% do sada. Preko noci sam naravno uvijek istekao, nema potrebe da bude ustekan dok te nema na dulje vrijeme.

Btw. meni se nije dalo citat do kraja linkove koji su u linku kojeg sam ti poslao, ali pretpostavljam da tu utjece i kolike su temperature oko dijela di je baterija. Npr. na mom Aceru je taj dio uvijek i stalno hladan bez obzira s cim ga silujem, tako da je i to mozda utjecalo sto baterija nije vise istrosena. Nemam pojma je li 2% istrosenost dobra ili losa za pol god koristenja, prepostavljam da je u redu.

Ak se ne varam tebi sam preporucio Asusa, sad neznam jesi li ga kupio ili ne. Uglavnom kod tog laptopa je baterija isto prema naprijed udaljena cim vise od topline CPU, tj. GPU jer stedljivi proc jedva da se grije sta got mu naredio i tako je i kod vecine laptopa, ocito da se pazi na to kod izrade.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 18:51 (The_Fichek).
14 godina
odjavljen

Evo kao što sam obećao, napisati ću svoje dojmove o laptopu kojeg sam uzeo za 3200KN u Linksa (inače je 3599, ja sam ga dobio jeftinije).. Riječ je o Pavilionu 17-F002SM, pa da vidimo..

Dizajn, izrada: Čim sam ga izvadio iz kutije, imao sam što vidjeti, meni je ovo stvarno predivan ''komad'' hardvera, dizajn je nešto što mi se na prvu odma svidjelo i dopalo kod ovog laptopa, izrađen je odlično, donji dio oko tipkovnice je aluminij, okvir oko displeja je sav u matiranoj plastici ugodnoj na dodir, sve u svemu dizajn i kvaliteta izrade su mi se jako dopali!

Ekran: E sad, s obzirom da je u ovom cjenovnom rangu teško nabaviti 17'' displej, ovo me je isto iznenadilo, kvaliteta prikaza sigurno nije najbolja na tržištu, ali nije ni najlošija, kutevi gledanja su dobri dok se ne ide u ekstreme, a nekima će možda ekran izgledati malo isprano, ali u postavkama u Control panelu se lako gamma sredi, tako da ćete dobit ekstra boje na njemu (što sam i napravio), te sad izgleda stvarno dobro!

Zvučnici: Kao što vidite na slikama dolje, dolazi sa 'beats audio' zvučnicima, no mogu vam odmah reći da ne očekujete baš čuda, jer to je običan marketinški trik, na što bi mnogi mogli nasjesti, mene nisu oduševili, preslabi su mi na prvu bili, ali sam u postavkama zvuka upalio bass boost+loudness equalization i sada je puno bolje, zasada sam prezadovoljan

Performanse: Inače sam jako skeptičan prema AMD-u u prijenosnicima, ali ovaj put sam iznenađen, ovdje je riječ o A8 6410 procesoru sa integiranom grafom (Radeon R5) koja radi uz surfanje/gledanje filmova, da na taj način uštedi energija, ali kad se pali neka igra, pali se i - R7 M260, eh kad smo kod igara, taman sam ubacio Skyrim i mogu vam reći da sam zadovoljan što se ovoga tiče, postavke na kojima igram pogledajte dolje na slikama, a igranje mi je jako ugodno, nekih ozbiljnih frame dropova ima pri auto-save-u i sl, ostalo je sasvim okej, tako da za jedan prijenosnik igranje Skyrima mi je sasvim ugodno!

Što se samog multitaskinga tiče, tu nema puno mudrolije, sve što sam radio na njemu radilo je k'o podmazano, dakle sufanje i par ostalih aplikacija upaljenih, zasada sve 5

Eto to je što zasada imam reći, trajanje baterije ne znam jer ga nisam koristio na bateriji, cijelo vrijeme je samo na punjaču.. Uglavnom za ostale dojmove-kritike će sigurno biti update-a, slike imate dolje, pa pogledajte, meni se osobno za 3200KN za koliko sam ga ja dobio čini kao odlična kupnja, a ovdje ga imate za cca 3380KN: klik 

Te validacija: klik

Uglavnom za surfanje, gledanje filmova, serija, te ponekad koja igra, laptop je odličan i slobodno ga mogu preporučiti, cheers

6 0 hvala 5
10 godina

Pozdrav!

Molio bih za preporuku laptopa do cca.5000kn +/- koja kuna.

Koristio bi se uglavnom za multimediju, office, internet, te ponekad za photosop i slicne programe, igre su skroz iskljucene

Uvjet je mat ekran velicine 13 do 15.6, rezolucije od 1600x900, minimalno 4GB RAM (pozeljno i vise), te SSHD.

I ne smije biti hp (do sad sam imao 2 hp-a i oba riknula 6-8 mjeseci nakon isteka garancije).

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Ja bi isto molil neku preporuku za laptop. Uglavnom ko čovjek iznad. Za multimediju, office, internet, streamove, igre su skroz iskljucene.

Trebal bi bit neki dobar ekran veličine 15.6'' ili 17'', minimalno 4GB RAM (pozeljno i vise), nekaj da budem miran 3-4 godine(ak potraje tolko xD).

Samo da cijena nebu neka ekstremna. 

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 11:15 (robinho94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo pratim temu vec skoro misec dana, non stop vazem ulozeno/dobiveno i nikako se odlucit.

So far cilj mi je bio za 5k kuna max, dobiti 17' ekran (po mogucnosti FHD), intelov "M" procesor (medu stvarima koje ce se raditi na laptopu biti ce igranje WoW-a), minimalno 840M grafika, 6-8 Gb RAM-a, HDD manje bitna stavka sve iznad 500Gb je ok.

I stvarno jako je tesko dobit sve navedeno za 5k kuna, sad vidim da u linksa ima http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-e5-771g-5489-nx-mnvex-016-core-i5-4210u-dvdrw-8gb-1000gb-geforce-gt-840m-17-3-led-full-hd-kamera-lan-hdmi-usb-3-0-linux&option=artikl&id_artikl=015.050.033

Jedini "nedostatak" je sta je unutra stedljivi U proc, a ne jaci M.

Fichek mislis da je moguce pronac slican laptop s M procesorom do 5k kuna? Izgleda da sve M procesore uparuju s AMD grafikama koje su osjetno slabije od Nvidie.

Tipicno....U Hrvatskoj nam je stvarno jadna ponuda laptopa s M procesorima u tom cjenovnom rangu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 11:43 (Ashelor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav.

Dali je itko imao iskustva s ova dva prijenosnika?

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-e5-771g-5489-nx-mnvex-016-core-i5-4210u-dvdrw-8gb-1000gb-geforce-gt-840m-17-3-led-full-hd-kamera-lan-hdmi-usb-3-0-linux&option=artikl&id_artikl=015.050.033

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-hp-470-g6w66ea-core-i7-4510u-dvdrw-dl-8gb-1000gb-radeon-r5-m255-17-3-led-g-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-dos-srebrno&option=artikl&id_artikl=014.610.135

Koji od ova dva bi bio trajniji sta se tice baterije, kucista, grijanja i slicno???

Svakog koga pitam nabroji im neku manu na jednog i drugog al na temenju starijih modela..{#}

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

0 0 hvala 0
11 godina

@xarelto

Rezolucija 1600x900 je HD rezolucija 17.3" ekrana, HD reza 15.6" ekrana je 1366x768

S obzirom da zelis matt ekran, a ne zelis HP koji je po tome specifican prakticki jedini izbor ti preostaje Asus ako zelis 15.6". Inace za te novce mozes imati i FHD rezoluciju. Stoga sa FHD rezom ti preporucujem ovog Asus1

Sa HD rezom i brzim 7200rpm diskom ovog Asus2

SSHD je karakteristicna specifikacija Lenovo laptopa u svim rangovima, no oni imaju glossy, a neki modeli izrazito glossy ekran, kod Asusa imas ovako model sa SSHD-om: Asus3 sto je po meni neisplativo pored prosla 2 Asusa koje sam linkao. U slucaju Asus1 sacuvas brzi HDD i za novcanu razliku kupis SSD 120gb i ugradis ga sa caddyem sa ebaya za 10 dolara na mjesto, a u slucaju Asus2 mislim da je FHD rezolucija puno vrijednija od 24gb ssd-a u HDD-u. Best buy za ugradnju SSD-a u laptope trenutno je Intel 520 sa 5g garancije. Za caddy kontaktiraj forumasa Roby27 ili potrazi sam na ebayu (kod nas je to ovako, ako ja dobro gledam, nisam strucnjak za SSD-ove)

Bitno: Za tvoju namjenu, kako ti nije bitna grafa mogao bi puno jeftinije proci sa HP Probook 450. i3-4000M je u praksi jednake snage kao stedljivi i5-4210/i5-4200U. HD 4600 grafa bi te skroz dobro posluzila ako se ne mislis extra baviti 3D Photoshopom, ili bilokojim drugim 3D programom koji ima koristi od zasebne graficke. U suprotnome prakticki bacas novce na zasebnu grafu.. Kod HP-a sa novcanom razlikom mozes odmah produljiti jamstvo - klik (nisu svi ducani izlistani, gotovo svaki IT shop ima svoju ponudu produljenja jamstva), kupiti veci i jaci SSD od 256gb (900kn, preporuku pitaj na temi SSD-a, napomenes da je za laptop) i to bi te sve kostalo 4700kn sa ukljucenom ladicom sa ebaya, ili sa ladicom u Hrv ako sam dobar link poslao 4800kn.

**Cisto da znas taj HP Probook 4xx je dosta kvalitetan laptop, pogotovo za taj jeftini rang. Nebih ga inace preporucio. Aluminijski finish, matt ekran, cvrsta izrada, dobre temperature, dobar i lagan pristup komponentama. Za Asus vrijedi slicne temperature, ali nesto efikasnije hladjenje posto je 840m grafu teze ohladit nego integriranu, nema alu finish, nema tolko dobar pristup svim komponentama nego onim koje se najcesce nadogradjuju.

***Eto covjek ti je dao dojmove istog modela, ali jaceg po specifikacijama.

@robinho94

Radi toga sto si naveo 17.3", multimediju i toga sto 17.3" modeli redovito dolaze sa nest kvalitetnijim ekranom, prvog bi ti preporucio Acera jer jos ima i matt ekran i FHD rezu s kojom ce gledanje streamova i 1080p videja biti ugodnije: Acer Taj stedljivi i3 ce biti skroz dostatan ne brini, temperature su super, mozes se i naigrat po volji. Alternativa sa glossy ekranom, HD rezom, malo cvrscom izradom je Lenovo g710. 3550M je jaki dvojezgras i isto ce vise nego dobro obavit posao, nisam linkao model sa grafom posto nisi naveo igranje. Znaci to ti je 1000kn jeftinija opcija, ekran je navodno kao i kod Acera iznadprosjecan, samo je tu glossy i nije FHD rezolucije koja sama na nasem trzistu laptopa vrijedi cca 400-500-600kn (ukljucen pdv, marža..) Ostatak razlike izmedju Acera i Lenova cini i3 proc, iako stedljiv, prednost naspram 3550M je hyperthreadanje te jaka, a efikasna 840m grafa.

@Ashelor

Za pocetak provjeri dostupnost v3-772g

840m i M procesor ne idu skupa, nazalost. Tocno to sto kazes M procesor u ovom rangu ide sa 8750m. Vani je slicna situacija, samo sto 750m (koju je kod nas zamijenila 840m) mjenja daleko jaca gtx 850m i takva kombinacija onda ide blize 6000kn, npr. ovog Acera bih ja birao da uzimam laptop za te pare i da se ne bojim kupnje vani - klik Kod U proca je bitno cim efikasnije hladjenje, stoga vise preporucujem Asusa do 5000kn (linkani Acer iz Njemacke ima jos jace hladjenje, ali takav high-end model se treba usporedjivati sa high-end Asusom, a ne budzet/srednjim modelom), a ako gledas 17.3" onda je generalno za multimediju/igranje bez konkurencije Acer kojeg si linkao.

Da zakljucim, generalno za igranje nemoj se bojati stedljivog i5. Prema ovom reviewu nebi clock smio padati ispod 2Ghz sto je najbitnije i vjerujem da bi to bilo blize 2.5Ghz. Neznam moze li se WoW usporediti sa najjacim stress testovima s kojima oni testiraju max. load i temperature. Uostalom te temperature izgledaju jako dobro i gotovo nista iza Asusa, sto je i logicno jer usporedjujemo veci vs manji laptop.  U onim famoznim gradovima di se skuplja gomila igraca i raidovima sto got to bilo i puno puno jaci procesori imaju problema, takva je igra jednostavno. Izdrzis taj dio.. Ako ti je WoW omiljena igra i nista prakticki drugog nebi bas igrao idi na i5M i 8750m i bok. Jos jedna stvar sto se tice spustanja clocka kod U proca, mislim da to zapravo najvise ovisi o modelu laptopa, nesto sa maticnom. Mozda bi se kako dalo isforsirati da clock ne pada ispod neke vrijednosti u BIOSu, nekom programu za oveclockanje i sl. Kod mog v5-573g Acera sa i5-4200U u igranju clock ne pada ispod cca 2300Mhz, a prema notebookchecku ima puno vece temperature od E5 Acera i Asusa. To naravno nije toliko tocno jer nisam tolikom snagom tlacio laptop, a problem osjetnog grijanja sam rjesio coolerom. Znaci ja sigurno imam vece temperature od e5-771g Acera, a clock ne pada ispod 2300Mhz i jos imam 100Mhz slabiji i5.

@degen

Namjena??? Procitaj sto sam pisao o Aceru iznad ovog komentara, linkao sam i review di se jako lijepo vide temperature. Inace stedljivi procesori se nece nist posebno grijati, pricam iz iskustva, a toplina ce dolaziti od grafe kada se ukljuci manual ili kada se sama ukljuci u igri i sl.  r5 m255 vs 840m je neusporedivo jer je 840m daleko jaca. Zato su bolji modeli HP-a sa jacim procesorom i jacom od m255, 8750m grafom koja je i daje nesto slabija od 840m, no tu se ima sta za mislit radi jaceg nestedljivog i5-4200M procesora, pricam o ovome - lista

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 13:46 (The_Fichek).
17 godina
degen kaže...

Pozdrav.

Dali je itko imao iskustva s ova dva prijenosnika?

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-e5-771g-5489-nx-mnvex-016-core-i5-4210u-dvdrw-8gb-1000gb-geforce-gt-840m-17-3-led-full-hd-kamera-lan-hdmi-usb-3-0-linux&option=artikl&id_artikl=015.050.033

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-hp-470-g6w66ea-core-i7-4510u-dvdrw-dl-8gb-1000gb-radeon-r5-m255-17-3-led-g-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-dos-srebrno&option=artikl&id_artikl=014.610.135

Koji od ova dva bi bio trajniji sta se tice baterije, kucista, grijanja i slicno???

Svakog koga pitam nabroji im neku manu na jednog i drugog al na temenju starijih modela..{#}

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

Ne znam za Lenovo,  ali sto se tice HP-a, sasvim je solidan.

Imam ovakav samo sa i5 4200m cpu (2.5 GHz)

-prilicno dobar matt ekran s obzirom da je TN matrica

-kvalitetna izrada

-jednostavan pristup komponentama

-aluminijski dio kucista oko tipkovnice

-nigdje se nece osjetiti zagrijavanje (tipa vrela tipkovnica ili naslon za dlanove itd) cak ni kod visesatnog igranja battlefielda 4

sto se tice baterije, nemam pojma iskreno, uglavnom mi je spojen na uticnicu

15 godina
neaktivan

Pozdrav

U potrazi sam za novim laptopom za curu pa imam nekih dilema.

Cijena +-4000kn, Ekran 15', namjena 2D 3D Cad ozbiljno crtanje mozda pokoja igra tipa simsi.

Pošto za ovakvu lovu vidim nema ssd-a ukljucenog te bi ga naknadno ugradio, postoje li jos laptopi sa dva 2.5' slota? Tako da uz postojeci hdd mogu ssd ugradit? 

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@strojek

Za ozbiljnu namjenu CAD-om kod mainstream laptopa se gleda cim jaci procesor i srednja grafa stoga bez razmisljanja najbolji odabir za tebe je HP Probook 450

Ako se profesionalno bavis time, razmisli o polovnom lapatopu sa FirePro, Tesla ili Quadro grafom i tu pitaj kolegu Darkydark za pomoc jer se on puno bolje kuzi u starije modele.

11 godina
neaktivan

Pa namjena je vecina Auto Cad, Scia i slicni programi,(zbog kojih trazin 17.3") al korisitim ih istovremeno uz jos office programe pa mi je nuzno da to sve glatko tece bez blokavanja.. a naravno ka i svako igram i koju igru al tipa manger i pes.. 

A i kupujen preko predracuna tj firme pa sad neznam  koliko sam ogranicen na kupovinu samo u Splitu pa sam zato i gleda samo na linksu..

A buduci imam relativno novi dellov laptop koji ima strasno dobru  bateriju i tu sad ocekujem puno od novog..

Vala na odgovoru :)

0 0 hvala 0
11 godina

Koje su specifikacije tog Della? Jesi uopce pokusao vrtit te programe na njemu?

11 godina
neaktivan

Vrti ih dell bez vecih problema iako u proteklih mjesec dana malo me zeza ko da se malo usporija..

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-dell-inspiron-3542-core-i5-4210u-dvdrw-4gb-500gb-geforce-820m-15-6-led-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-crno&option=artikl&id_artikl=014.640.069

Ali svakako moram uzet novi zbog nekih ne vezanih razloga a imam buđet 6k koji mogu iskoristit pa kad se vec pruza mogucnost trazim nesto neznatno ali barem malo bolje..

0 0 hvala 0
11 godina

Mislim da bi bacao pare kad bi ga iso prodavat i kupovao novo. Imo bi cca 25% brzi CPU i GPU sa Probook 450 i sve do 6400kn za tu namjenu nebi dobio nista bolje u Hrvatskoj.

Mislim da bi ti bilo jako pametno da malo pocistis laptop od prasine, promjenis termalnu pastu ako ga imas dulje od pol god, skeniras od virusa (imas temu za AV) i tako. Isto tako bi znatno ubrzao sustav sa SSD-om.

10 godina

@The_Fichek

zahvaljum na iscrpnom odgovoru koji me ponukao na jos razmisljanja.

Nasao sam nest sto bi zadovoljlo moje zelje, ali koliko vidim da nest takvoga nema kod nas

http://geizhals.at/eu/lenovo-ideapad-z510-59400165-a1016331.html

Nije uvijet da bude lenovo

ukoliko itko ima preporuke za nest takvog dobavljivog u hr....

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 17:39 (xarelto).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Haval ti puno na odgovorima i na vrimenu. Definitino ce dell proc ciscenje i nadogradnju. Jos jedno hvala svajeti su vise nego korisni :)

0 0 hvala 0
15 godina

Kupio bi ovaj prijenosnik, zanima me dal je grafa na nivou za hd filmove i poneku igricu na meddium??

http://freebitco.in/?r=624635
17 godina
neaktivan

Ajde pomagaje:

cijena: oko 2000 kn

ekran: 15" (cca)

HDD: 500GB - 1TB (koliko se vec u ove novce moze ugurati)

RAM: 4GB

grafika: po mogucnosti ne integrirana, ali, kao i procesor, koliko se uspije ugurati u cijenu. Nece biti nekog zahtjevog igranja.

posebne znacajke: ugodna tipkovnica i solidna građa, kvalitetan ekran.

Zasad su kandidati HP15-R099SM, Satellite C55-A-1RM i Satellite C50-B-12V, ali to je samo nakon brzinske pretrage i moguce da su totalno promaseni.

Hvala!

Nothing is true, everything is permitted...
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 19:05 (Assassin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
x18x05x kaže...

Kupio bi ovaj prijenosnik, zanima me dal je grafa na nivou za hd filmove i poneku igricu na meddium??

Da, ali za 150kn imas puno bolje rjesenje za igranje na medium: Acer E5-571g

15 godina
The_Fichek kaže...
x18x05x kaže...

Da, ali za 150kn imas puno bolje rjesenje za igranje na medium: Acer E5-571g

Ovaj mogu jako povoljno dobit, tako da me on zanima. 

11 godina
Assassin kaže...

Ajde pomagaje:

svrha: nista posebno zahtjevno, surfanje, office, filmovi...

Hvala!

Radi laganog snizenja od nekih 200kn u odnosu na konkurenciju, predlazem da se malo protegnes na 2300kn radi cetverojezgrenog pentiuma: Acer E5-511 Za tu namjenu bio bi dobar i onaj sa n2830 tipicnim za taj rang, ali ak ti netrebaju windowsi ovo je zgodnije radi +2 jezgre, sto dobro dodje za kakav multitasking, a i podize vrijednost laptopu.

@x18x05x

Kolko povoljno? Sa njuskala ili iz ducana?

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 19:04 (The_Fichek).
15 godina
The_Fichek kaže...
Assassin kaže...

Ajde pomagaje:

Hvala!

Radi laganog snizenja od nekih 200kn u odnosu na konkurenciju, predlazem da se malo protegnes na 2300kn radi cetverojezgrenog pentiuma: Acer E5-511 Za tu namjenu bio bi dobar i onaj sa n2830 tipicnim za taj rang, ali ak ti netrebaju windowsi ovo je zgodnije radi +2 jezgre, sto dobro dodje za kakav multitasking, a i podize vrijednost laptopu.

@x18x05x

Kolko povoljno? Sa njuskala ili iz ducana?

Preko firme 45% popusta. Mislim da je solidan, samo me grafa zanima, kakva je??

17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Assassin kaže...

Ajde pomagaje:

Hvala!

Mogao bih ici do max 2400-2500kn. Osim Acera, ima li jos nesto u tom rangu?

Nothing is true, everything is permitted...
11 godina

@x18x05x

Imas li popust na jos koji laptop? Grafa je dobra i tipicna za taj rang, stoga je 840m jako dobra prilika za taj rang. i3 je tipicniji za taj rang i bolji od stedljivog pentiuma s kojim bi mogao pokrenuti samo one starije igre. Sa Acerom bi mogao zaigrati i neke prilicno nove igre na snizenim postavkama naravno.

Btw. editaj citat samo na dio koji je bio namijenjen tebi.

@Assassin

Osobno sam drzao i gledao ekran najjeftinije inacice tog novog E5 Acera, znaci onog sa n2830 procom i mogu rec da je ekran jako dobar po meni za taj rang, poboljsan u odnosu na stariju E1 seriju, tipkovnica super, izrada solidna, otisci prstiju jedva da se vide. Neznam cemu taj strah od Acera.

Gledam malo i nema bas neke konkurencije ako se gleda nesto jace od n2830, prvi iduci kojeg bih preporucio je Asus za 2550kn, ali to je po meni skroz neisplativo pored Acera sa i3 za 2650kn..

Ako je u redu n2830 onda imas mali milijun modela na izbor: lista Niti sa jednim nemres pogrijesit. Valja jedino napomenuti da HP Pavillion ima 2x, a u odnosu na Acer, Lenovo, Toshibu skoro 3x skuplje produljenje jamstva pa bih ga osobno izbjegao. Kvalitete ekrana naravno variraju i za taj rang je najbolje pogledat te laptope u ducanu u izlogu posto dolaze sa windowsima.

**Napomena: stogot uzeo u tom rangu netrebas se brinuti za apsolutno nikakve moguce probleme sa temperaturama, sve su to unutra tolko stedljivi procesori skupa sa i3-4010/30U da se toplina ne osjeti stogot radio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 19:27 (The_Fichek).
11 godina

Evo jedna dobra ponuda ASUS N551. Samo piše da je presales u tijeku, ali i da je artikl dostupan.

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice