Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.709
|
čitano: 14.698.181
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
MARKOZD15 kaže...

Radim u servisu vec godinu dana i dovoljno sam ih za zivota vidio, Lenovo i Dell jedino u obzir dolaze, bar sto se moje kupnje tice a vi kupujte sto zelite

Ma mogu misliti, koliko sam ih frendovima naručio, što Acera što drugih i bome svi rade kao sat.

Da ne govorim da sam kupio polovni 5630G i radio kao sat, prodao ga i još radi kao sat sa W8.1 :)

iclock2much
17 godina
BUSIC10 kaže...
Pozdrav ekipa da li je ovaj laptop dobar za igre, vidim da ima dobru grafičku

Hvala

Asus F555LN-XO041D

Procesor: Intel Core i3 4010U 1.70GHz (3MB cache) Haswell
Zaslon: 15.6" LED HD 1366 x 768
Grafički sustav: nVidia GeForce GT840M 2GB
Radna memorija: 4GB DDR3L 1600MHz (proširivo do 16GB)
Tvrdi disk: 500 GB SATA
Optički uređaj: DVDRW DL
Dimenzije: 38 x 2,48 x 25,1cm
Masa uređaja: 2.30kg
Jamstvo: 24 mjeseca
Baterija: Li-ion 2 ćelije
Operativni sistem: FreeDOS
Mreža: da (Gb LAN)
Bežična mreža: da (802.11b/g/n)
Bluetooth: da, 4.0
Audio ulazi/izlazi: da
USB podrška: 2x USB 3.0, 1x USB 2.0
VGA: da
HDMI: da Čitač kartica: da
HD Kamera: da
Boja: siva

igre poput LoL-a, Dote 2, Diabla 3 ces moci igrati bez problema, dok ce ti igre poput Battlefielda 4 ici na low/medium detaljima (ako zelis neki prihvatljivi framerate za muitiplayer)

14 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav,

Budući da podforum "Procjene" nitko ne doživljava, zanima me može li tko procijeniti ovaj laptop:

ASUS N73SV:
- Intel i5 2410M (2.3 GHz - 2.0 GHz)
- 6 GB DDR3
- Intel HM65 Chipset
- 17,3" 1920x1080 piksela
- nVidia GT540M 1 GB GDDR3
- 500 GB HDD
- Bang & Olufsen zvučnici
- baterija iznimno očuvana.

Bez garancije jer je iz 2011. Stanje 10/10. Jedina mana izlizani lijevi Shift na tipkovnici.

Unaprijed hvala.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

Ma mogu misliti, koliko sam ih frendovima naručio, što Acera što drugih i bome svi rade kao sat.

Da ne govorim da sam kupio polovni 5630G i radio kao sat, prodao ga i još radi kao sat sa W8.1 :)

Jel ti brani iko da kupis Acer? Kupi ga sebi i svi zadovoljni, ja necu i to je to :)

14 godina
MARKOZD15 kaže...

Jel ti brani iko da kupis Acer? Kupi ga sebi i svi zadovoljni, ja necu i to je to :)

Ne brani, osobno imam ASUS sada.

Ali ako ti se ACER ne sviđa reci da ti se ne sviđa, ne da je loš i da je puno na reklamaciji jer to nije istina. :)

iclock2much
11 godina

@axor

Ustvari preporucujem ti Asus-a. Ljudi malo podcjenjuju te stedljive procesore, a sa hladjenjem tog Asusa clock nece padati i bice to skroz dobro za tvoju namjenu, igranje, bilosta (igranje kolko moze bit dobro za taj rang, ne ocekuj cudesa naravno). Review gledaj na notebookcheck, guglaj. Jedno 10-ak ljudi mi je vratilo povratnu informaciju da su skroz dobri ti Asusi, a dalje mozes citati pozitivna iskustva i na neweggu itd.

Btw. ja na svom Aceru v5-573g imam stedljivi i5-4200U, temperature za njega na notebookchecku su skoro 2x vece u max. loadu nego za taj Asus i clock jezgri mi se ne spusta ispod 2300Mhz u igranju. Optimalno bi bilo da je nekih 2450Mhz za obje upaljene jezgre posto je max. clock jedne jezgre 2.6Ghz. Koristim hladnjak, ali nije tolko do toga tolko, nego vjerojatno radi nekih postavki u maticnoj i tim forama se clock ne spusta nize, sto je strah mnogih kolko sam skuzio, cim pogledaju 1.6Ghz za stedljivi i5.. Oko 1.6Ghz gore dole se vrti kad je na balanced modeu, na high performans je druga prica. Sa tim Asusom kojeg sam predlozio pretpostavljam da bi imo clock oko 2500Mhz na high performans bez obzira na opterecenje, sto je skroz dobro za laptop sa Haswell i5.

S obzirom na to sto sam napisao i najjacu 840m grafu u tom rangu, imat ces najbolje gaming performanse po meni za taj rang kod nas.

@igyp

Za sada bih ti preporucio gore Asusa sa pocetka ovog posta.

@bb7

Par ljudi ili jedan Bulldozer ? Modeli o kojima on prica su inace vec dosta stari.. O HP-u se prica crno najvise radi starije nesretne Pavillion serije kolko sam skuzio. Stariji Probook modeli su izradjeni ko tenkovi, a noviji o kojima ti ja pricam su tanji i lakseg pristupa komponentama za lagano ciscenje i nadogradnju, bas kao i Lenovo g710, samo je Lenovo malcice deblji.

Ako trazis 17.3" definitivno sacekaj Lenovo g710 posto Probook 470 iz nekog razloga nema sa jacim i5, a tebi je laptop na kraju ipak za posao. Nvidia 820m ce bit skroz dostatna i vise od toga.

@BUSIC10

Za taj rang da, iako mislim da je konkurentni Acer bolji radi malo jaceg procesora, ali to malo igra ulogu kod pokretanja jake grafe. Za razliku novaca mozes kupiti cooler, ako bi htio max. iskoristit performanse. Temperature kod Acera nisu kriticne, daleko od toga, ali cooler bi mogao igrati malu ulogu. Asus ima malo bolje hladjenje, ali radi tih 0.2Ghz razlike i novcane razlike ja bih presao preko toga, pogotovo jer kod i3 nemas turbo speed koji bi vise ovisio o tom hladjenju.

Sve stoji kaj ti je zzZZzz napisao. Za lan party su i Asus i Acer odlicni, makar velim ja bih radje isao na cim jaci proc uz tu grafu, optimalno da je M proc sa njom, ali sta je tu je.

Razmisli i o izbalansiranijem 17.3" laptopu, generalno jacim procom (jace 2 jezgre, u multithreadanju je 3550m mrvicu slabiji vs i3-4030U, vs. i3-4010U reko bih da nema razlike), a slabijom grafom 820m opet dobrom za hrpu igara pri srednjim postavkama.

@MARKOZD15

Ako zelis nesto jace i vece gledaj Lenovo g710

Mislim da za te pare nema nista izbalansiranijeg sto se tice izrade, ekrana, grafike, procesora, pristupa komponentama.

Za usporedbu sa Asusom, ako te zanima, slobodno procitaj komentar iznad ovog.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2014 2:12 (The_Fichek).
14 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...
MARKOZD15 kaže...

Ne brani, osobno imam ASUS sada.

Ali ako ti se ACER ne sviđa reci da ti se ne sviđa, ne da je loš i da je puno na reklamaciji jer to nije istina. :)

U servisu gdje sam na praksi trenutno je NAJVISE na reklamaciji, ne vjerujes? dodi i uvjeri se

14 godina

ovaj uopće nije loš, kako mi je promakao.
uglavnom, ako je tako kako ti tvrdiš, da ti U procesori nisu toliko "oslabljeni", možda sam ih podcjenio, a cooler sam ionako mislio uzet  

možda sad nađem nešto za sebe sa ovim novim saznanjem

hvala ti The_Fichek {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2014 23:39 (axor).
11 godina

Nema problema. I mislim da ti za Asusa nece trebati cooler ;) Preporucujem ako se odlucis na njega da barem sacekas sa kupnjom coolera.

Uostalom poanta stedljivih procesora i jesu snizene temperature i manja potrosnja pa se s njima shodno tome moze ici na tanje laptope. Toplina uglavnom dolazi od graficke kod takvih laptopa. Kod 840m se radi o zapravo dosta jakoj grafi za svoju potrosnju, sto bi se reklo da je efikasno napravljena. Primjera radi, ja sa ovim svojim Acerom imam malo jacu graficku, za neke igre neosjetno jacu, a veceg potrosaca, generaciju stariju 750m. Laptop ima 2 ventilatora, mrvu je tanji od prosjeka i temperature su osjetne u igricama sa gornje desne strane di je grafa. Kod svih laptopa sa 840m kad bi isao usporedjivati bi vidio da su temperature dosta manje, i kod slabije izradjenog jeftinijeg, ali novog Acera sa 840m. 

Iduca po snazi nova nvidia nakon 840m je 850m, za koju bi covjek na prvi pogled po brojevima rekao da je klasu jaca, ali radi te efikasnosti se radi o 3-4 klase jacoj grafi po meni, tj. 850m na 1080p vise manje ima rezultate koje 840m ima na medium rezoluciji. Kako 850m mjenja 750m, vani za malo vecu cijenu 750m mozes dobiti 850m grafu dobru i za 1080p gejmanje. Takvo sto sam ocekivao da ce doc na hrv. trziste, ali nista za sada. Bilo bi fora kad bi Nitro Acer serija sa svojim budzet modelima dosla za 5-6k kuna kod nas.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2014 2:53 (The_Fichek).
11 godina

Pozdrav. 

U nedavnom postu sam pisao o problemu kod ventilacijskog otvora lenova Y50 i napokon sam se odlučio otvoriti ga. Bio sam u pravu i unutra je bila nekakva tkanina koja je zalijepljena za mrežicu koja štiti od prašine. Sad možda je bio cilj lenova da dodatno zaštiti laptop od nakupljanja prašine, ali mislim da ovo malo previše utječe na efikasnost hlađenja. Uglavnom treba se malo zezati da se odvoji mrežica od tkanine i ja sam osobno malo zgužvao tu mrežicu pa sam ju trebao malo poravnavati. Sada kada je skinuta ta tkanina, temperature su malo bolje npr. CPU se sada na balanced vrti oko 40°C, a zna biti i manje. Prije je to bilo negdje između 45°C-50°C. Na slici je gore tkanina, a ispod nje je mrežica protiv prašine.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima :)

Evo ja sam na mukama pri odabiru laptopa :D

Smjernice pri odabiru su mi bile: bez OS-a, 15,6'', naglasak na igrice.

Prvi izbor mi je bio više puta preporučeni HP:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=E9Y39EA

pa sam onda definitvno odlučio da bih produžio jamstvo na 3 god, i samim time podigao budžet na 4800 kn.

E sad sam u dilemi jer sam za te novce pronašao i ovaj Dell:

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/dell-prijenosno-racunalo-inspiron-3542-156-intel-core-i7-4510u-20-ghz-310-ghz__6485201

i ne znam koji od ta dva bi bio bolji, ili je možda neki treći best buy.

Dakle do 4800 kn s 3 godine jamstva. Unaprijed zahvaljujem!

0 0 hvala 0
11 godina

Procitaj sto sam napisao axoru na ovoj i kraju prosle stranice, covjek je imao gotovo istu dilemu kao ti.

10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@bb7

Par ljudi ili jedan Bulldozer ? Modeli o kojima on prica su inace vec dosta stari.. O HP-u se prica crno najvise radi starije nesretne Pavillion serije kolko sam skuzio. Stariji Probook modeli su izradjeni ko tenkovi, a noviji o kojima ti ja pricam su tanji i lakseg pristupa komponentama za lagano ciscenje i nadogradnju, bas kao i Lenovo g710, samo je Lenovo malcice deblji.

Ako trazis 17.3" definitivno sacekaj Lenovo g710 posto Probook 470 iz nekog razloga nema sa jacim i5, a tebi je laptop na kraju ipak za posao. Nvidia 820m ce bit skroz dostatna i vise od toga.

Trojica njih koji su uzimali su imali nekih problema unutar prvih par mjeseci koje znam (od ukupno četiri), ali to su stariji vjerojatno... nisam stručan

U svakom slučaju mi se najviše sviđa g710, sad jedino preostaje ga pričekati i isprobati {#}

16 godina

Lenovo G40? Za nekog kome je facebook i browsanje najdalji domet, ajde mozda office... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo definitivni bestbuy za sve one koji bi tu i tamo zaigrali koju stariju igru, gledali YT 1080P/1440P/2160P i surfali.

Acer E5-511 4GB radne memorije, quad core pentium N3530 sa boost taktom od 2.53GHZ, perfomanse i3 4010U u multitasku i sve što CPU vozi, 500GB diska i HD ekran.

Sve to za tešku siću, 2280 kuna.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2014 15:00 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
11 godina

Neznam cemu toliko uzbudjenje, popust je 200kn u odnosu na ostale brandove. Ostali ducani takodjer drze tog Acera za tu cijenu. Multitask je dobar da i sve sto si rekao stoji, jedino za zaigrat stariju igru neznam bas, vjerojatno sa jako low settings i naravno ovisno o kojoj starijoj igri se radi. Pogledat 1440p video isto nisam ziher, ali nebitno. Valja reci ako se se gleda apsolutno cim jace za te pare, valja se protegnuti 135kn na HP 250 g1 sa 2 jake jezgre bez stedljivosti i jacom integriranom HD 4000 grafom, s tim bi se postenije zaigralo starije igre.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2014 18:12 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Obavijest ekipi koja se pali na duže garancije prijenosnika.

Prošli mjesec je bila akcija 5 godina jamstva uz kupnju laptopa u Elipsu a ovaj mjesec to vrijedi za Technomarket.

Pozz

1 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

Ljudi, sto mislite kakva je kombinacija u laptopu A8 Quad 6410 2GHz + R7 260M? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koji je best buy laptop do 3000kn?Namjena je surfanje i poneka igrica na fb..hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
The_Fichek kaže...

Neznam cemu toliko uzbudjenje, popust je 200kn u odnosu na ostale brandove. Ostali ducani takodjer drze tog Acera za tu cijenu. Multitask je dobar da i sve sto si rekao stoji, jedino za zaigrat stariju igru neznam bas, vjerojatno sa jako low settings i naravno ovisno o kojoj starijoj igri se radi. Pogledat 1440p video isto nisam ziher, ali nebitno. Valja reci ako se se gleda apsolutno cim jace za te pare, valja se protegnuti 135kn na HP 250 g1 sa 2 jake jezgre bez stedljivosti i jacom integriranom HD 4000 grafom, s tim bi se postenije zaigralo starije igre.

Za te novce daleko bolji od svega u vecini ducana.

Moze peglati igrice, ako ja mogu na istoj rezi sa B940 i HD 2000.

I da, 1440P video bez problema taj Pentac izgura, pa i 2160P, jak je on.

iclock2much
11 godina

Sve 5. Sad sam skuzio da taj HP 250 kojeg sam linkao ima 2gb rama, tako da nije toliki best buy, prvi sa 2020m i 4gb rama je za 2630kn sto generalno vise nije isplativo pored jaceg (kako kome..) Acer E5-571 sa i3-4030U za te novce.

Samim time Acer o kojem pricas je dosta dobar best buy za svoj rang da.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 0:52 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Pozz nov sam ovdje pa se nadam da necu napraviti nesto sto nije po pravilima forum :D .

Ovako nasao sam par laptopa i neznam za koi bi se odlucio.

Ugl. treba mi laptop na kojem ce se pretezno koristiti office, net, muzika, filmovi, poneka igrica tipa WoT, LoL i Civ 5. vise volim manji ekran jer cesto putujem pa mi je i prakticnije. Laptop osim u Hr mogu kupiti i u Njemackoj ili Luxembourgu.

Prvi izbor: http://www.makromikro.hr/detalji_proizvoda.89894e76d56b4dc6864601aeb88e66ad.racunalo-lenovo-ideapad-g505s-amd-a8-4500m-1-90ghz-6gb-1tb-w8.aspx 

2. http://www.makromikro.hr/detalji_proizvoda.d57ba2a5be1a44d9904dce8df86d1ebd.racunalo-acer-aspire-e5-551-81d2-amd-quad-core-a8-7100-3ghz-4gb-500gb.aspx

3.http://www.mediamarkt.at/mcs/product/TOSHIBA-SATELLITE-C70D-B-306-1014-CO-AMD-Notebook-Notebooks-online-kaufen-bei-MediaMarkt,10255,252053,1578123.html?langId=-15

Vidite o kojem se cjenovnom rangu radi znaci do 3500kn.

Volio bi da mi kazete tipa ovaj prvi jeli ok i koje su njegove mogucnosti, na kojim cu postavkama normalno moci igrat gore navedene igrice?

Ako znate neki laptop koji je bolji od gore navedenih voli bi da mi ga i preporucite.

Hvala pozz.

0 0 hvala 0
11 godina

Ovako nesto bi ti bilo bolje:

http://www.cyberport.de/?DEEP=GWAT-070&APID=6

ili jos bolje sa + FHD rezolucijom i SSHD diskom za 30 eura vise:

http://www.computeruniverse.net/en/products/90566077/acer-aspire-e5-571g-55g2.asp

Vidi pase li ti stogot od toga, mogu dodatno potrazit.

Gledao sam computeruniverse, amazon.de i idealo.de (tzv. njemacka nabava.net), reci ako znas jos koji ducan dobar. Caseking.de bih mogao jos pogledati, budem sutra.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 1:26 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

znam da je saturn.de dobar

i cini mi se da je ovaj asus koji si mi poslao bolji radi graficke? 

Na kojim bi on postavkama mogao gurat WOT, civ5 i slicne igrce

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 1:40 (appcontrol).

0 0 hvala 0
11 godina

840m je najbolja u tom rangu, sa i3-4030U je imas kod nas za 3150kn - klik, a sa jacim i5 koji ima turbo boost za +1000kn - lista, s time da Acer iz njemacke ima matt ekran, a Lenovo z50-70 sa liste prema glossy.

Neznam tocno na kojim postavkama, nekakvim srednjim, tj. srednje-visokim na HD rezi, a ako bi uzeo i5 neznam tocno, mozda bi mogo gurat i na 1080p ako bi naravno uzeo laptop sa FHD. Check info o 840m (klikci na fps-eve da vidis s kojim procom je testirana za koju igru). Za WoT znam da je bitnija graficka, LoL nije tolko zahtjevan, civ5 neznam detalje, uglavnom kombinacija 840m, i5 i dobrog hladjenja je dobitna po meni za igre u tom rangu, znaci optimalan bi bio Asus radi nesto nizih temperatura, iako je FHD reza bitnija od tih neznam kolko stupnjeva razlike u stvarnom svijetu, uostalom cooler moze relativno maknut razliku u temp. izmedju Asusa i Acera

Gledao sam saturn.de, tamo je ista prica, ovo sto kosta u computeruniverse-u za 500 i manje eura tamo kosta 600 eura, tako da mislim da ti je iz CU najbolje uzet, imas i aktivnu temu za taj ducan na forumu.

Slicne cijene CU, sam nasao u Cyberport.at iz kojeg je tommi78 nedavno kupio MSI gaming laptop pa ga mozes pitati za iskustva i nisam ziher ima li tog ducana i u Njemackoj ili samo u Austriji. Uglavnom tamo sam nasao jeftinije cijene isto kao u CU, samo malo skuplje pa ti dobro dodje ako bi u CU vise platio postarinu, a ovdje nebi, tako imas istog Acera - klik za 490 eura, Asusa nema ispod 550 eura u tom ducanu sa i5/840m

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 2:34 (The_Fichek).
17 godina

molim preporuk za laptop ...ovo su neki od mojih želja...

Uvjeti su da ima Full HD 1920 x 1080 da je ekran glossy  i veličine 15,6 inc  procesor i3 ili i5 a može i amd... laptop služi za multimediju bez igranja (ne igram igre) do 5.000,00 kn 

0 0 hvala 0
11 godina

@krelos

Acer v3-572g sa i3

Lenovo z50-70 sa i5 za 500kn vise

Za multimediju ce bit vise nego dovoljan i3, a i5 bi ti dobro dosao ako bi se bavio kakvim zahtjevnijim programima u buducnosti.

Lenovo z50-70 ima review, v3-572g ne jos, guglaj ako te npr. zanima kvaliteta ekrana..

S obzirom da zelis glossy ekran, ovo sto notebookcheck pise kontrast 546:1 i crna boja 0.37cd/m^2 su zapravo iznadprosjecni rezultati za 15.6" taj rang, samo sto su oni picajzlasti pa to nije naglaseno. Ta kvaliteta ekrana naravno varira od modela do modela, zato je zeznuto prognozirat kakva ce biti slika.. Link sam poslao vise da vidis o cemu se tocno radi. Temperature su za njihov test okej, sa surfanjem nema sanse da ces imat takve temp u max. loadu, tj. bez upaljene grafe neces nikakve topline osjetit niti na aceru niti na lenovu. Najveci problem kod ekrana je to sto je TN matrica u pitanju i sto je ista zastupljena gotovo na svakom laptopu, a sa njom dolaze slabiji kutevi vidljivosti i to je nest kaj moze malo vise varirati izmedju brandova, zato bi ti bilo pametno da se jos raspitas kakvi su ekrani ili da posjetis ducane koji ih drze sa windowsima, tj. nazoves drze li ih u izlogu ako su to manji web-shop ducani - lista za acera, lista2 za lenovo

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 12:33 (The_Fichek).
14 godina
odjavljen

Ljudi, molim pitanje, za neke koji malo prate ovo (odavno sam ispao iz igre sto se ovih stvari tice)

Za igranje (skyrim, nba 2k, cod4 mp), dali je bolja kombinacija i3 + Intel HD grafika ili pak A8 6410 + R7 M260

I koji je jaci procesor? A8 vs i3 

Meni pari da je ovo drugo puno bolji izbor, ali cujem da ljudi bas ne hvale ovaj A8 CPU, iako se meni cini cisto ok (4 jezgre, 2MB L2).. Hvala

0 0 hvala 0
11 godina

A8-6410 je na razini haswell pentiuma/stedljivog i3 , ovdje sve lijepo pise, ispod sazetka i opisa proca su testovi pa klikci na "Show comparison chart" da vidis usporedbe sa drugim procovima

Nisi komentirao Lenovo g710 koji sam ti preporucio. 3550M u istome je za programe koji koriste 2 jezgre osjetno jaci, a tu je negdje u multitaskingu.

Evo jos jedan link usporedbe, ali vise informativan, nema testova, da znas koje instrukcije su podrzane.

M260 grafa je sitno jaca od 820m iz Lenovo g710 prema rezultatima sa notebokochecka. Check rezultate m260 , 820m i obavezno klikci na brojeve fps-eva da vidis s kojim procovima su testirane koje brojke.

Kombinacija a8-6410U + m260 kod nas dolazi u novom HP Pavillionu pa pretpostavljam da na njega mislis.

Velika napomena bitna za taj laptop je da produljenje na 3g prema nabava.net kosta preskupih 800kn.

Kod Lenovo g710 kojeg sam ti preporucio i koji je provjereno dobar po izradi i na koji nisam vidio ni cuo da se ljudi zale, produljenje na 3g je odnedavno pojeftinjeno i kosta malo vise od 300kn, dok kod Prosata greskom ili ne ta cijena iznosi 187kn (valjda greska..)

Intel HD grafu i i3 nemas sta gledat u tom rangu, niti pored tih laptopa, a pogotovo ne pored Asusa sa osjetno boljom i jacom grafickom od 820m/m260. Tu bi nadodao Acera sa 0.2Ghz jacim i3, ali si rekao da ne zelis gledati Acera. Po meni je taj Acer najbolji za igranje u tom rangu i mislim da tih 0.2Ghz radi razliku u manjem botleneckanju jake 840m grafe kod zahtjevnijih naslova.

Kako ne gledas Acera, ako je u redu 15.6" dijagonala preporucio bih da dobro razmotris linkanog Asusa. Prije ga nisam spomenuo jer nisi specificno naveo igranje. Ako zelis 17.3" onda biraj izmedju Lenovo g710 i tog Pavilliona, s tim da mozes naknadno produljit jamstvo sto vjerojatno znas posto radis u servisu..

Btw. mislim da kako gledas detalje i sve, bi ti bilo najpametnije ovako gledat za svaku igru:

Skyrim1, Skyrim2, Skyrim3

Znam da nije najpouzadnije, al testiraju svaku igru istom metodom pa je relativno dobro za usporedbu.

Za kraj, nije mi bas jasno zasto se bojis Acera posto ionako radis u servisu pa bi ga znao popravit cak i da nesto ode kvragu, iako ima jamstvo i isto jeftino produljenje na 3g kao Lenovo, stoga neznam cemu strah..

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 17:10 (The_Fichek).
14 godina
odjavljen

Hvala ti

Ma dobio sam priliku zbaviti Pavilion-a 17-f002sm, novog u Linksa za 3200Kn, to je jedino sto mi se cinilo dobro da je dostupno isti dan u Zadru, pa sam si ga zemio.. Sto mislite jesam dobro prosao za te novce? Jer nije mi se dalo narucivat a jucer sam imao dva jako bitna predavanja preko Skype-a koja su trajala par sati pa mi je lap hitno trebao..

Skida se Skyrim pa vam javim kako radi i sve.. Zasada sam ubacio 8.1 Windowse i multitasking radi fantasticno, A8 mi se cini stvarno dobar

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice