Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.718
|
čitano: 14.738.034
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Isplati li se uzeti laptop s AMD Radeon HD 8570M (2 GB) koji je 300 kn skuplji od isto takvog samo s Intel HD Graphics 4000. Namjera nije igranje, nego studiranje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 0:25 (SheldonCooper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
SheldonCooper kaže...

Isplati li se uzeti laptop s AMD Radeon HD 8570M (2 GB) koji je 300 kn skuplji od isto takvog samo s Intel HD Graphics 4000. Namjera nije igranje, nego studiranje.

Ako neces koristiti programe za koje treba jaca graficka onda je isplativo, npr. razmisli hoces li se baviti kakvim photoshopom u slobodno vrijeme i kojim photoshopom. Guglas onda malo ako ima takvih programa i vidis koja graficka ce bit dostatna.

Na koji laptop inace pikiras?

11 godina
RoyalBlood kaže...

Prijateljica traži laptop za do cca 2200kn, većinom za Office, internet i slične stvari, ništa prezahtjevno.

Našao sam ovo, s time da ima i verzija sa 2GB rama za <2000kn:
https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=18245

Ima li nešto bolje za te novce?

Lenovo g50 serija je ju tom rangu najbolja kaj se tice pristupa komponentama, ostali su svi tu negdje, mislim da je i po tom pitanju Acer malo ispred svih osim tog Lenovo, al nisam siguran. Sta got uzeo provjeri sluzbeni manual na netu prije kupnje. Takodjer probaj uzivo vidjeti ekran posto se svi ti laptopi prodaju sa windowsima i vrlo vjerojatno ih ima negdje u izlogu.

Osim tog HP koji i jedini ima matt ekran, imas Lenovo g50-30, g50-xx, nove E5 acere, Asus X551MAV.. Mozda ima i jos nest, trazi malo na nabava.net Ak ne zelis da ti se pojavi hrpa glupih pretraga koja nema veze npr. sa Asusom u tom rangu napisi fino "Asus 15.6" ili koji vec brand i mozes nadodati "n2830" ili "n2820" jos u trazilicu kao vrlo tipicne procesore za taj rang i izmedju kojih nema nikakve razlike. Naravno optimalno je da laptop odmah dodje sa 4gb rama.

Generalno nema nekog super best buy-a u tom rangu stoga sam predlozio sve opcije, a odabir se temelji vise na subjektivnom misljenju kupca, znaci na izgledu, ekranu.. Garancija se inace lako produlji na max. 3 god, a jeftinije je kod toshibe i acera nego kod ostalih brandova i kod toshibe se ono moze jedino produljiti na 4god. Kod della to bude u startu 3 god, ali ekran je navodno los kod della. Kvaliteta ekrana je upravo ono na sto najvise treba pripaziti! Prije odlaska u trgovinu mozes pogledati kako to izgleda na youtubeu pa usporediti sa onim sto pogledas uzivo. Meni se nekako cini da E5 serija Acera ima puno bolji ekran od prosle E1 serije i da to izgleda dost dobro za taj rang, al to sam samo ja i nemoj se vodit prema tome nego prema svemu ostalome sto sam napisao.

Btw. ako frendicu briga za stedjenje baterije koje se postize sa svim tim pentiumima i stedljivim U procesorima te vecinom AMD procesora u tom rangu moze kao nekakavu najjacu opciju razmotriti HP 250 sa 2020m procom - klik koji je po performansama izmedju stedljivog i nestedljivog i3.

Ako je pozeljna zasebna graficka ovaj Asus je ja mislim najjeftiniji odabir, ak je to previse, a pozeljna kakva takva graficka onda predlazem prethodni HP 250 sa 2020m procesorom koji ima bolju integriranu za igre ili sta ja znam nego ostali sa n2820/n2830 koji imaju grafu dovoljno dobru da odvrti HD filmove i nista vise ako se ne varam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 3:19 (The_Fichek).
13 godina
guls kaže...
Jesam li ja jedini koji ne vidi razliku između mehaničkog i sshd diska u stvarnom radu?
U kojim aplikacijama se vidi razlika? Nadobudno sam kolegi naručio lap PU041LA sa sshd diskom (500+16gb), i taj disk se vuče kao i klasični mehanički. Defragmentaciju sam obavio, page file isključio i više dalje nisam pametan. Dok nekakav ssd vozi stvar ko vurica.

Nisi Džuka...Vuče se ko krepani magarac...

12 godina
neaktivan
justaguy kaže...

Pardon sto se obracam ovdje u vezi ove teme, ali dali bi itko mogao pomoci? 

Situacija je sljedeca: riknuo mi je lcd na ASUS PRO64V i sada bi me zanimalo dali ja mogu kupiti lcd i dat ga na servis da ga ugrade u okvir. Dali bi itko znao gdje bi mogao nac jeftine lcd-e za taj laptop i reci mi dali je to moguce napraviti. Hvala

http://www.laptopscreen.com/

Ovdje biš trebao moći  naći ekran kompatibilan s tvojim laptopom. Moguće je zamijeniti ekrane bez problema. Ako nisi pod garancijom možeš ih i sam mjenjat. Proces je vrlo jednostavan. Skineš bezel, odspojis konektor, skines 2-3 vide sto drze ekran u mjestu, izvadis ekran, stavis novi, zavidas, spojis konektor i vratis bezel.

Prije nego išta od ovoga ides raditi, provjeri dal je stvarno ekran, a ne maticna ili nesto slicno.

14 godina

Pozdrav, imam malo pitanje za vas forumaše.
Inače se bavim web dizajnom te malo programiranjem, shodno tome trebao bi mi prijenosnik koji od šale može pokretati sve Adobe programe te još mnogo toga.
Odnosno moje pitanje je koje je prijenosno računalo po vama najbolje za cijenu do 7000kn?
Iznad ove cijene ne bih išao {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Inače se bavim web dizajnom te malo programiranjem, shodno tome trebao bi mi prijenosnik koji od šale može pokretati sve Adobe programe te još mnogo toga.
Odnosno moje pitanje je koje je prijenosno računalo po vama najbolje za cijenu do 7000kn?

Ti je bitna veličina ekrana?

13 godina
Shoes kaže...
Gale92 kaže...

Ti je bitna veličina ekrana?

Naravno da mu je bitna - pa bavi se WEB DIZAJNOM !{#}

17,3 ips mandatoran

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 12:03 (DarthMarkus).
13 godina
neaktivan

@Gale92

Pretpostavljam da bi ti više pasao 17" zaslon nego 15,6".

Dok ne nađemo neku 17-ku, evo jedna 15-ka ko prijedlog, možda bi nekim čudom htio nešto što se lakše prenosi hh.

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-n550jk-156ips-1920x1080-core-i7-4700hq-8gb-1000gb7200rpm-dvd-sm-nvidia-gtx8/90NB04L1-M00190

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic
11 godina

Ima v3-772g acer ak oce 17.3" isto sa dobro izradom; nimalo losim temperaturama, dapace; jakom dobrim pristupom komponentama, lagan za nadogradnju.

Model ima i7-4702mq, 16gb rama i 760m grafu za 7400kn, a 850m bolju grafu za 7670kn. Obadve su gdrr5 navodno, sto posebno napominjem za 850m grafu jer u svim ostalim laptopima nisam vidio da se nudi gddr5 verzija iste kao sto se to nudi navodno u Aceru.

Ekran nije savrsen, nije IPS nego TN, ali se radi o kvalitetnoj TN matrici sa matt prevlakom. Na kraju krajeva jakog laptopa bas sa IPS matricom, normalne cijene i specifikacija nema kod nas. Neka me neko prosvijetli ako misli drugacije.

Laptop posebno dobiva na vrijednosti u odnosu na ostale ako bi imao kakve koristi od tih 16gb rama. Modeli sa 8gb rama su bili za 7000kn, al su nekim cudom nestali.

Reviewove za isti trazi na notebookcheck.net

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 13:30 (The_Fichek).
11 godina
ZLOmagoj kaže...

Trebam preporuku za laptop, 15'', po mogućnosti i3, BIJELI i do 3000 kuna. Za multimediju, hd filmove, office, neće se skoro nikakve igrice igrati. Hvala :)

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50-70

Onaj sa pentiumom navodno ima nebljestavi matt ekran. Taj ima i grafu ako se puca na ipak nekakve igrice koje nisu flash. U suprotnom je bolje ici na onog sa i3 procesorom za 100kn vise.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=toshiba+bijela

Ima tu i svakojakih bijelih toshiba koje u odnosu na Lenovo imaju 1 god garancije, ali neznam kakav je pristup komponentama ispod poklopca, je li jednako dobar, vise info treba potraziti u sluzbenom manualu za sto nemam vremena. Posebno se istice model sa i3-3110m procesorom za 2900kn i taj model predlazem ako se gleda najjaca stvar u smislu performansi, a ne stedjenja baterije koje se dobije sa intelovim procesorima koji imaju U u oznaci (kao oni kod lenova) Ako je zasebna grafika ipak nekakav plus onda probaj izvagat: jaci i3-3110m procesor i nelosa integrirana HD 4000 vs za igre generalno slabi 3556U pentium + dost dobar budzet grafa. Druga opcija je zasigurno bolja za igre ako se ne puca na procesorski zahtjevnije online igre ili novije naslove, ta opcija je ja mislim definitivno bolja za npr. simse, no gledaj malo performanse CPU, GPU na game-debate ako postoji tako neka odredjena igra koja bi se ipak igrala.

Inace garancije se mogu produljiti neovisno o ducanu di je kupljen laptop dok got ne krene zadnji mjesec redovne garancije. Ovakvo je stanje za toshibu, ovakvo za lenovo z seriju. Situacija je isplativija kod toshibe, pogotovo ako te zanima produljenje na cak 4god koje jedino i nudi toshiba. Produljenje Lenovo jamstva je po skupoci u rangu asusa i HP-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 13:46 (The_Fichek).
11 godina
paradajz kaže...

Trebao bih preporuku laptopa, 4000kn max, po mogućnosti nešto niže. HP ne dolazi u obzir. Zahtjevi:

1TB disk

Intel i3

4GB ram

15.6" ekran

Sve ostalo manje bitno.

EDIT:

Ovaj mi je zapeo za oko, mišljenja?

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.8b0cb12ed62346689dcaf1b2ae429bec.lenovo-essential-g50-70-intel-core-i3-4030u-1-90ghz-4gb-1tb-dvdrw-dl-w8-1-15-6-led-intel-hd-graphics-4400-lenovo-torba-p-n-59-424278-b.aspx

Lose je to jako lose, ne u smislu da je laptop los, nego cijena.

Ako trazis all-around jake performanse preporucujem Lenovo g510 Ako ti netreba graficka i bio bi zadovoljan sa jakim i3 preporucujem istog za 3350kn

Ako ti je drazi tako stedljivi slabiji i3 kao onaj u tom lenovu kojeg si linkao, znaci ako je pozeljnije cim dulje trajanje baterije koje sa sobom nosi slabije performanse za teze zadatke, a gotovo iste performanse za surfanje i gluposti onda imas ovako 3 opcije:

Acer E5-571-39K6, NX.MLTEX.029 - jako dobar ulozeno/dobiveno omjer, 2 god jamstva

Lenovo g50-70 59-424310 (isti kojeg si linko)

DELL Inspiron 3542 - cak 3 god jamstva, ali visa cijena

Za dell sam siguran da nema tolko dobar pristup komponentama kao lenovo, za acer nisam siguran, gledaj sluzbeni manual, ako te uopce zanima samostalno ciscenje i nadogradnja.

Prema nekim reviewevima Dell je ugradio dosta slabe TN matrice u te 3542 inspirone i prema tome ekran bi trebao biti nesto nesto bolji u Lenovu ili Aceru no to je tako malo lose promatrati i najbolje je ekran pogledati uzivo u izlogu na modelima koji dolaze sa windowsom, ako ne tako onda barem prek youtube-a pogledat kak to izgleda. Imaj na pameti da su to sve nekalibrirane matrice, a samo kod onih nesto kvalitetnijih ce se dati skroz ukloniti tipicno plavkasta TN slika. Stoga je upravo ekran ono na sto trebas najvise pripaziti, makar kupovao Lenovo g510.

Acerovo produljenje jamstva na 3god kosta 300kn, kod lenova G serije oko 500kn, al naso sam ovdje i za 400kn Cijene inace gledaj na nabava.net Kod Della nemas sta produljit..

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 16:21 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Ako trazis all-around jake performanse preporucujem Lenovo g510 Ako ti netreba graficka i bio bi zadovoljan sa jakim i3 preporucujem istog za 3350kn

Puno mi se više sviđa ova druga opcija, pošto mi grafička uopće nije bitna. Grafika mi treba jedino za neke jednostavne stvari u CorelDraw-u, a prilično sam siguran da je ta integrirana i više nego dovoljna za to.

17 godina
neaktivan

Odnedavno i Lenovo ima 2 godine jamstva zua fizičke osobe. Isto kao i Acer.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
paradajz kaže...
The_Fichek kaže...

Puno mi se više sviđa ova druga opcija, pošto mi grafička uopće nije bitna. Grafika mi treba jedino za neke jednostavne stvari u CorelDraw-u, a prilično sam siguran da je ta integrirana i više nego dovoljna za to.

Ok. Samo jos da napomenem ako zelis mozda matt ekran imas po izradi gotovo identican Lenovo b590 samo sa IB i3, nista slabijim, ali integrirana grafa je nest slabija od HD 4600 u i3-4000m, no i dalje mislim da bi te posluzila za te stvari o kojima pricas.

S obzirom na taj i3-3110m imas onda i Lenovo g500 za ustedu od 350kn. Taj ima glossy ekran kao i g510, a prakticki jednako dobar pristup komponentama no mozda nesto slabije postavljene konektore, malo slabiju cvrstinu laptopa i ono najbitnije vjerojatno malo slabiji ekran, iako dobar za taj rang. Fora je kaj tu dobis zasebnu okej budzet grafu pa nebi imao nikakve brige s tim. U opisu pise i da ima 2 god jamstva, znaci kolega me dobro ispravio (hvala :)) i to ocito vrijedi i za sve ostale Lenove samo nije svugdje napisano u opisu.

Vrijedi napomenuti i Toshibu sa i3-3110m koju sam nedavno spomenuo i zaboravio ti je predlozit - klik, klik2 Najbitnije za napomenuti je da se radi o sitno laksem i sitno tanjem laptopu, doslovno sitnom jer je u odnosu na novije 15.6" laptope debljina od 30-34mm veca od prosjeka, kao i tezina od 2.6kg kod lenova, dok je 2.3kg toshibe prosjecna tezina.

Imaj i na pameti da je HD 4400 integrirana grafa stedljivog i3-4030U jaca od integrirane grafe i3-3110m i da su svi laptopi sa tim stedljivim i3 koje sam nabrojao nesto tanji od "brace" sa nestedljivim, a jacim M procesorima. To se dobro vidi na primjeru g50-70 Lenova, a osim onog kojeg sam predlozio sam naiso i na ovog sa zasebnom grafom za 200kn vise - klik

Sorry ako sam ti zakomplicirao odluku. Sad imas sve karte na stolu :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 16:10 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Evo kupujem jednoj prijateljici laptop (tj. savjetujem koji da kupi), treba joj za AutoCAD 3D Arkon i ArchiCAD. Šta mislite o ova dva npr?

Dell 5748

ASUS X750LN-T4049

Neznan, ja bi radije ovaj Asusov. Dellov ima malo bolji procesor ali manju rezoluciju, zapravo neznan šta je s tim rezolucijama na laptopima, jeli ovaj Dellov stvarno ima lošiju sliku zbog manje rezolucije? Mislim kako to da monitori i od 22'' imaju istu rezoluciju ko laptopi sa ekranima od 17.3'' a slika opet skroz čista?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 16:23 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
dr. zlo kaže...

Evo kupujem jednoj prijateljici laptop (tj. savjetujem koji da kupi), treba joj za AutoCAD 3D Arkon i ArchiCAD. Šta mislite o ova dva npr?

Dell 5748

ASUS X750LN-T4049

Neznan, ja bi radije ovaj Asusov. Dellov ima malo bolji procesor ali manju rezoluciju, zapravo neznan šta je s tim rezolucijama na laptopima, jeli ovaj Dellov stvarno ima lošiju sliku zbog manje rezolucije? Mislim kako to da monitori i od 22'' imaju takvu rezoluciju a slika opet skroz čista?

Dellov ima jako malo jaci procesor ustvari, gledaj CPUboss, CPUwolrd, arkintel za detalje. Probaj ga usporediti sa i5-4210U koji je 0.1Ghz jaci od i5-4200U pa ce slika biti mozda realnije prikazana jer ja nevjerujem da je i5-4200U tolko slabiji od i5-4210U ako se radi o razlici od samo 0.1Ghz, no to je samo moje misljenje.

Kvaliteta slike nema veze sa rezolucijom (rezolucija => ostrina slike), no ona obicno bude bolja na 17.3" laptopima nego na 15.6" sve dok je TN matrica u pitanju. Kad se radi o IPS matrici kao kod Asus n550jk onda je to kvalitetnije rjesenje od bilokojeg TN panela. Znaci boje su bolje i prirodnije, kut gledanja veci, nema razljevanja boja. Taj laptop ujedno ima i jaci procesor i od i7-4510U i puno jacu graficku od 840m stoga nek malo razmisli i o takvom rjesenju, iako je 15.6" laptop. Trenutno nema nijednog 17.3" sa IPS ekranom, a ako ima onda to bude u 2x skupljem rangu.

Po meni je n550jk super best buy za bilosta u tom rangu, ako je dijagonala u redu naravno.

Asus kojeg si predlozio je po meni kvalitetnije rjesenje za namjenu nego Dell, ne samo radi reze nego i radi matt ekrana. Mislim da je to laptop koji taman ima ono sto je potrebno za te programe no provjeri za svaki slucaj, pogotovo i5 procesor iako mislim da bi skroz trebao biti u redu jer mislim da ti programi nemaju neke koristi od jaceg clocka nego vise vole veci cache, vise jezgri..

Jedini laptop koji bi jos mogao biti best buy 17.3" u tom rangu ce biti Acer v3-772g sa 850m grafom i i5-4200M, al neznam kad ce doci taj model. Pretpostavljam da ce cijenovno zamijeniti prosle modele sa 750m grafom i istim i5-4200m a ti modeli su se prodavali sa HD rezolucijom za 5000kn, sa FHD za 5500kn.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 16:39 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
...

Hvala puno, ali i dalje mi se najviše sviđa ona opcija koju sam spomenuo :) Usput, imaš možda savjet za laptop s istim zahtjevima koje sam naveo, osim da je ekran 13"?

11 godina

Prvo kaj mi pada napamet ako zelis jaki, a manji laptop je Lenovo E440 Drugi laptopi sa manjim dijagonalama najcesce imaju stedljive procesore ili jos gore stedljive pentiume, pogledaj malo na nabavi. Fora kod tog laptopa i te thinkpad serije je u crvenom gumbicu koji sluzi kao sekundarni kursor i po mnogima je bolji od samog touchpada. Ono sto je jos veca fora kaj se peformansi tice je 7200rpm, a ne 5400rpm HDD kao i dost dobra baterija.

Sve u svemu mislim da nema jaceg laptopa manjeg od 15.6" niti u puno skupljem rangu (sve do 6000kn ak se ne varam), a nesto bolje bi bilo samo ako bi se kupovalo polovno preko njuskala i tu bi onda bio najbolji neki HP probook, a taj sektor puno bolje poznaje kolega Darkydark

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 16:50 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
dr. zlo kaže...

Dell 5748

ASUS X750LN-T4049

Neznan, ja bi radije ovaj Asusov. Dellov ima malo bolji procesor ali manju rezoluciju, zapravo neznan šta je s tim rezolucijama na laptopima, jeli ovaj Dellov stvarno ima lošiju sliku zbog manje rezolucije? Mislim kako to da monitori i od 22'' imaju takvu rezoluciju a slika opet skroz čista?

Dellov ima jako malo jaci procesor ustvari, gledaj CPUboss, CPUwolrd, arkintel za detalje. Probaj ga usporediti sa i5-4210U koji je 0.1Ghz jaci od i5-4200U pa ce slika biti mozda realnije prikazana jer ja nevjerujem da je i5-4200U tolko slabiji od i5-4210U ako se radi o razlici od samo 0.1Ghz, no to je samo moje misljenje.

Kvaliteta slike nema veze sa rezolucijom (rezolucija => ostrina slike), no ona obicno bude bolja na 17.3" laptopima nego na 15.6" sve dok je TN matrica u pitanju. Kad se radi o IPS matrici kao kod Asus n550jk onda je to kvalitetnije rjesenje od bilokojeg TN panela. Znaci boje su bolje i prirodnije, kut gledanja veci, nema razljevanja boja. Taj laptop ujedno ima i jaci procesor i od i7-4510U i puno jacu graficku od 840m stoga nek malo razmisli i o takvom rjesenju, iako je 15.6" laptop. Trenutno nema nijednog 17.3" sa IPS ekranom, a ako ima onda to bude u 2x skupljem rangu.

Po meni je n550jk super best buy za bilosta u tom rangu, ako je dijagonala u redu naravno.

Asus kojeg si predlozio je po meni kvalitetnije rjesenje za namjenu nego Dell, ne samo radi reze nego i radi matt ekrana. Mislim da je to laptop koji taman ima ono sto je potrebno za te programe no provjeri za svaki slucaj, pogotovo i5 procesor iako mislim da bi skroz trebao biti u redu jer mislim da ti programi nemaju neke koristi od jaceg clocka nego vise vole veci cache, vise jezgri..

Jedini laptop koji bi jos mogao biti best buy 17.3" u tom rangu ce biti Acer v3-772g sa 850m grafom i i5-4200M, al neznam kad ce doci taj model. Pretpostavljam da ce cijenovno zamijeniti prosle modele sa 750m grafom i istim i5-4200m a ti modeli su se prodavali sa HD rezolucijom za 5000kn, sa FHD za 5500kn.

Okej, pitat ću ju još, ali rekla mi je da joj je 17.3'' prioritet.

Ali taj n5550jk ima manje RAM-a, samo 4, neznan zapravo kolikog utjecaja ima ali i za ArchiCAD i AutoCAD se preporučuje 8 ili više.

http://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-AutoCAD-2015.html

11 godina

Tako je, no to je definitivno najlaksa i najjeftinija stvar koja se moze nadograditi (4gb = 300kn)

Kaj se 17.3" tice Asus je oke, ali u performansama, pogotovo performansama graficke kartice novi Acer v3-772g bi bio puno bolji odabir tako da mislim da ga vrijedi cekati i definitivno se nemoj brinuti radi toga sto je to Acer jer se radi o njihovom flagship modelu koji nije zakazao u novijim verzijama. Gledaj notebookcheck.net sto se toga tice

Vrijedi reci i da Asus n550jk i Acer v3-772g imaju puno bolji pristup komponentama ispod poklopca od modela kojeg si ti linkao, tj. puno lakse ih je samostalno pocistit, nadogradit.. To je ujedno najveca mana Asusa kojeg si linkao..

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 17:13 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Evo naša sam Acer v3-772g, činilo mi se best buy dok nisam vidia da je rezolucija 1600x900, nez, kolika je zapravo razlika? I ima i bolju grafičku i i jeftiniji je pa joj ostane za nadogradit još RAM-a.

Ma koja cura, LOL, ne zahebaji, od matere prijateljica.... xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Bilo ih je za 5500kn sa FHD rezolucijom i +2gb rama. Svi ti modeli osim tog u ekupi.hr su nestali kao i v5-573g aceri jer ce ih zamijeniti isti modeli, malo poboljsani, a pogotovo poboljsani u smislu jace 850m grafe. Na PM sam ti poslao sve ostalo kaj bi te moglo zanimati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 17:28 (The_Fichek).
14 godina

Uredu, Hvala vam.
A sad da vas za usporednbu pitam.
Što bi po vama bio "bes buy" između cijenovnog ranga od 4000 do 5500 kn?

I možda malo "glupasto pitanje, da li ću na takvim računalima moći zaigrati GTA 4 ili GTA 5 ?

Hvala

0 0 hvala 0
11 godina

Ako cijena 17.3" v3-772g Acera sa 850m i i5-4200M koji se iscekuje na nasem trzistu bude kao prosli model sa 750m grafom za 5000kn to ce bit ogroman best buy za gejmanje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 18:52 (The_Fichek).
11 godina
m4r1n kaže...

Lijep pozdrav 

Zanima me kakav laptop preporucujete do 4000 kn pretezno za gaming i faks jer se bas ne razumijem u takve stvari. 

Primjetio sam da ti nije nitko odgovorio, a ja u zadnje vrijeme nemam bas puno vremena..

Ako zelis najbolje performanse za igranje, a i druge stvari najbolji izbor bi bio Lenovo g510 Najbliza konkurencija je Probook 450, ali isti vise nije tolko cijenovno blizu 4000kn kao sto je bio. Usporedio sam ta 2 laptopa jedno 5 puta, al budem ponovio radi dugog cekanja na odgovor. Oba su kvalitetne izrade, efikasnog i dobrog hladjenja i dobrog pristupa komponentama ispod poklopca, stovise odlicnog pristupa. Probook je nesto tanji, tj. tanji je cijeli cenat sprijeda i ima taj aluminijski finish koji funkcionalno gotovo nista ne znaci, ima 1 usb port vise i malo je laksi (0.3kg), tj. prosjecno tezak za 15.6" laptop. Probook ima nebljestavi matt ekran, a lenovo glossy. Review oba laptopa imas na notebookcheck.net

Trenutno imas 2 modela probooka 450 kod nas, jedan sa windowsima, 500gb harda, 1gb memorije iste 8750m graficke (m265 u lenovu je inace rebrand 8750m, doslovno par % jaca, znaci nista), a drugi sa 750gb harda, 2gb memorije 8750m (mislim da dodatnih 1gb nist ne znaci za igranje na 1 monitoru, pogotovo ne na medium rezoluciji) i bez windowsa. Najveca razlika kod ta 2 modela bi mogla biti u kvaliteti ekrana, ne znatnoj i ona nemora biti jednaka kao npr. kod modela sa na notebookchecka. Ako je ikako moguce pogledaj verziju laptopa za koji si najvise zainteresiran negdje u izlogu di ga drze sa windowsima, znaci kucaj u nabava.net modele i napisi jos "windows". Ak ti se to nece dat probaj naci koji preview na youtube-u. Btw. plavkasti ekran kod svih tih laptopa sa TN matricama ce se barem malo moci kalibrirati jednom kad kupis laptop.

Eh i da, ako te zanima 17.3" laptop za gaming u tom rangu imas ili Probook 470 ili Asus x750LN koji je dobre izrade, ali losijeg pristupa komponentama. Po meni je dosta dobar best buy radi 840m grafe koja je bolja od 740m i 8750m, a sreca pa se radi o stedljivom i5, a ne i3, iako za neke procesorski zahtjevne igre taj stedljivi i5 nije dobar kao npr. i3-4000m, a kamoli i5-4200M. Stvar je u tome kad dodje do pregrijavanja laptopa performanse U procesora opadaju, sreca pa se radi o Asusovom laptopu i to jos 17.3" tako da je to generalno bolji odabir od i3-4000m, barem po meni. Ono sto dobijes sa takvim U procesorom je dulje trajanje baterije sto je i glavna namjena tih procesora i uzrok smanjenih clockova. Taj laptop svakako razmotri ako mislis igrat vise graficki nego procesorski zahtjevne igre. 15.6" asusa imas sa istim i5 za nest manje novca, ali onda dolaze sa 740m grafom koja je konkurencija 8750m, stoga mislim da ti asusi nisu vrijedni spomena pored navedenih laptopa.

Jos vrijedi spomenut da prema novome Lenovo ima 2, a ne 1 god jamstva za fizicke osobe, produljenje na 3g sam nasao za 400kn, a prije i jos uvijek je to uglavnom za 500kn. To produljenje jamstva mozes rjesiti gdje i kada got oces dok got ne krene zadnji mjesec redovne garancije. Kod asusa produljenje na 3g kosta najmanje 490kn ako sam dobro sve pretrazio, kod HP probooka je ono malo skuplje i kosta npr. 581kn, cijene se vrte oko 600kn. Kaj se tice tih cijena za probook, nekad je potrebno u trazilicu napisati "4xx" za tu zadnju mainstream seriju.

Fili339 kaže...

Pozdrav svima!
Krepao mi je pavilion s kojim sam se družio oko 5 godina pa je vrijeme za novi laptop.
Do 4000 kuna bi potrošio.

Molim vas da mi preporučite neke modele znači do 4000 kuna, volio bih da bude Lenovo, 15 ili 17 inča, najjače za tu cijenu (znam da za te novce nema gamerskog laptopa ali da vrti novije igre), Poželjno ali ne i uvjet je da bude čim lakši i tanji i da ima dobre zvučnike.

Hvala unaprijed!

Apsolutno sve isto ti predlazem kao i covjeku iznad u ovom postu :) Kaj se zvucnika tice mislim da su svi tu negdje, al bi Asus trebao biti malo ispred svih, pogotovo ako uz model koji sam linkao dolazi maleni vanjski prijenosni subwoofer kao sto to dolazi kod skupljih Asusa. U suprotnom nemoj ocekivati ikakav bass niti od jednog od tih laptopa. Nazalost, Lenovo je od svih modela upravo najdeblji. Predlazem da pogledas malo reviewove sa notebookcheck ili otkud vec pa se sam uvjeris u to i neke druge stvari.

Lignja8 kaže...

pozdrav, trebao bi pomoc kod kupnje laptopa. budzet je 4k. radi se o djevojci, lenovo, toshiba, dell dolaze u obzir. znaci nije potreban gejmerski stroj, ali ne zelim da ima samo ontegriranu grafu. vrtit ce se multimedija, net.... + plants vs zombies, mafia :). moze nekakav savjet , snimam ova 2:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_201&products_id=15207

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_202&products_id=15200

Pogledaj sto sam malo gore u ovom postu pisao o najjacim laptopima za 4000kn. Ako ti se svidja dizajn toshiba nije los odabir, ako jaca grafa 8750m ili 740m nije primarna stvar, iako mislim da je Asus sa i5-4200U i 740m izbalansiranija all-around stvar, a te Asuse sam izbacio iz prijedloga covjeku na pocetku ovog posta. Valja ih uzeti u obzir ako zeli ciim tanji laptop jer su svakako tanji od Lenovo g510. Dell nije los, al mene muci sto bi ekran mogao biti ispodprosjecan prema nekim reviewevima, sto nije najbolja stvar za sudit, isto tak pored svih ostalih navedenih laptopa je specifikacijski preslab. Ta godina vise jamstva ga ne spasava po meni. Uzeti ga u obzir isto tak ako trazi tanji laptop. Btw. 820m grafa nije novog Maxwell chipa kao 840m stoga nije puno jaca od 710m/720m grafickih. Kako nije potreban gaming stroj, ako bi joj se svidjela 17.3" dijagonala moze u obzir uzeti jos ovog Acera sa FHD rezolucijom kao glavnom prednosti, a procesor bi u kombinaciji sa 840m trebao biti bolja stvar od npr. i5 + 8750/740m samo za nesto slabije procesorski zahtjevne igre, a vise graficki zahtjevne. Za rezultate u tako nekim specificnim igrama koje imas na piku gledaj game.debate, npr. ovako Znaci za tu igru je optimalan laptop sa najjacom 840m grafom u tom rangu, a slabiji i3 procesor je skroz u redu. Inace stedljivi U procesori primarno osakacuju performanse u online multiplayer igrama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 22:33 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

Dell 5748

ASUS X750LN-T4049

Evo kupila je na kraju ovaj Asusov, reka san joj da razmisli i o 15.6'' ali veličina joj je važna tako da ipak ovako.

11 godina
neaktivan

Pozdrav, molim savjet za kupnju laptopa do 5000 kn. Koristila bih ga pomalo za sve - internet, gledanje filmova, faks, glazba.. Ne koristim zahtjevne programe. Što se tiče igranja igrica, voljela bih da je bolja grafička, ne očekujem da ću igrati najnovije naslove ali bilo bi lijepo da podržava one malkoc starije.
Važno mi je da je laptop brz, da mogu raditi nekoliko stvari odjednom bez štekanja. Ono što mi nije toliko važno su težina laptopa i vijek baterije jer ga neću previše nositi okolo.
Ukratko tražim što solidniji laptop koji se može dobiti u ovom cjenovnom rangu {#}

Šta kažete na recimo ovaj?

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...ducts_id=11475

0 0 hvala 0
11 godina

@dr. zlo

Brza je, brza. Javi nam njene dojmove. Valjda nece pozalit jaceg Acera koji stize i stize, a nikako doc heh. Nek pazi di stavlja tog Asusa da ga nemora nosit na servis nakon mjesec-2. Stedljivi procesori su posebno osjetljivi na dodatno zagrijavanje koje ce nastati ako se previse prasine zavuce unutra.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 22:10 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice