Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.710
|
čitano: 14.703.455
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
branimir kaže...

Tražim laptop  - zamjena za stolno računalo.

• namjena: obrada RAW fotografija u Photoshopu (obično na terenu - isključeno korištenje vanjskog monitora)
  • buđet: 4,500.00 kn (može +- 500 kn)

Molim savjet za naj laptop/buđet.

Windowsi ne trebaju.

Sta kazes na Acer Aspire V3-772G?

Dobar za svoje.novce, dapace... i jos 17 inca...

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Acer+Aspire+V3-772G

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic
11 godina
EchoOne kaže...
branimir kaže...

Tražim laptop  - zamjena za stolno računalo.

• namjena: obrada RAW fotografija u Photoshopu (obično na terenu - isključeno korištenje vanjskog monitora)
  • buđet: 4,500.00 kn (može +- 500 kn)

Molim savjet za naj laptop/buđet.

Windowsi ne trebaju.

Sta kazes na Acer Aspire V3-772G?

Dobar za svoje.novce, dapace... i jos 17 inca...

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Acer+Aspire+V3-772G

Ja bih gledao ovaj probook kao prvu opciju, jest da je skuplji i malo van budzeta, ali mislim da je za njega najbolja opcija.

Mislim da je ovdje velika prednost matt ekran u odnosu na glossy acera za terenski rad i nestedljiv i7 procesor koji ce njemu bolje doci nego dobar i5 i bolja graficka, takodjer za njegov posao je bitna i cim veca kolicina rama. Malo sam proguglo i vidio da se za obradu raw fotografija preporucuje SSD za cim brzi rad. Po tom pitanju je acer bolji ako se ne zeli izgubiti opticki citac jer acer ima dodatno mjesto za SSD nadogradnju, dok ce kod probooka trebat kupiti jeftini caddy, maknut opticki citac i onda nadogradit.

Ako bi se gledalo nesto za cim dulji rad dok laptop uopce nije ustekan preporucio bih nesto sa i7-4500U procesorom, ovdje prvenstveno mislim na Dell Inspiron 3537 i 3737 modele: lista

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Ja bih gledao ovaj probook kao prvu opciju, jest da je skuplji i malo van budzeta, ali mislim da je za njega najbolja opcija.

Mislim da je ovdje velika prednost matt ekran u odnosu na glossy acera za terenski rad i nestedljiv i7 procesor koji ce njemu bolje doci nego dobar i5 i bolja graficka, takodjer za njegov posao je bitna i cim veca kolicina rama. Malo sam proguglo i vidio da se za obradu raw fotografija preporucuje SSD za cim brzi rad. Po tom pitanju je acer bolji ako se ne zeli izgubiti opticki citac jer acer ima dodatno mjesto za SSD nadogradnju, dok ce kod probooka trebat kupiti jeftini caddy, maknut opticki citac i onda nadogradit.

Ako bi se gledalo nesto za cim dulji rad dok laptop uopce nije ustekan preporucio bih nesto sa i7-4500U procesorom, ovdje prvenstveno mislim na Dell Inspiron 3537 i 3737 modele: lista

Slažem se za taj probook ako mu naravno nije van budžeta. Bilo bi super jer za još malo para dobije dosta bolju soluciju za svoje potrebe.

Problem je što se za do 5000 kn ne može dobiti i7 i SSD recimo koji bi njemu bio dosta bolji izbor nego grafa.

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic
11 godina

Mislim da je bolje ici na tako jedan nestedljiv i7 i 8gb rama pa kasnije nadogradit SSD nego obrnuto, iako za to obrnuto nema opcija da..

Najjeftiniji dell inspiron sa liste koju sam linkao se cini kao way to go, ali kad bolje vidis ima samo 4gb rama i 8670m grafu tako da to opet nije dobar odabir, a prvi iduci kosta vec 5100kn tako da neznam koje su jeftinije alternative za njega.. Eventualno moze ici na probook sa i5-4200M procom i to onda moze ici na 17.3" verziju ovako Jos malo nadoda i kupi SSD..

11 godina
Drvosječa kaže...

Pozdrav! 

Mojoj rodici bi trebao savjet za kupnju laptopa do 3500kn u gotovini.

Svrha bi bila internet, gledanje filmova, sve ostalo je bonus.

Može iz bilo kojeg dućana.

Hvala!

Lenovo g510, Lenovo b590, HP probook 450, TOSHIBA Satellite C55-A-1M7

Prvi model u odnosu na ostale ima SSHD hibridni disk koji pomaze ubrzavanju programa te je tih. Doduse kapacitet tog ubrzavanja je samo 8gb, jer je unutra SSD od 8gb.

Inace mislim da je daleko bolja opcija ici na lenovo b590 koji je veci best buy za tu namjenu i onda u njega po zelji ugraditi SSD puno veceg kapaciteta od 8gb, na mjestu optickog citaca pomocu caddya.

Inace lenovo b590 ima dobru izradu kao i g510 samo b590 ima anti-glare, znaci nebljestav ekran, a g510 bljestav. Sto se tice toga probook 450 takodjer ima nebljestav ekran. Stavio sam ga jer je vrijedan spomena radi takodjer dobre izrade.

Toshiba ima nesto slabiju izradu od drugih modela, plasticnija je, ali sluzi svrsi. Za detalje trazit sam, guglat, youtubeat itd. jer ja jednostavno ne nalazim neke poznate reviewove tog modela.

Ono sto je ovdje super je i5-4200m proc za tu cijenu, ali cisto za internet i gledanje filmova nece tu bit razlike izmedju i5 i i3..

U obzir uzeti jos Dell Inspiron 3537 sa stedljivim i3 procesorom (U u nazivu): lista Gledati od 2970kn nadalje modele u kojima je napisano da imaju i3 procesore a ne gdje u opisu pise: "Ključne značajke novog modela uključuju: 3. generaciju Intel procesora (Core ™i3, i5, i7 i)..." Ovo bi preporucio radi 3 god garancije te ako bi bilo koristi od tog stedljivog procesora. Naime, to nije klasicni i3 i performanse su mu na razini laptop pentiuma, ali bi baterija s njim trajala do 6h, znaci duplo vise nego sa nestedljivim procesorima kakvi su u ostalim laptopima koje sam preporucio. Samo za internet, surfanje itd. bi isto posluzio. Izrada je isto ok.

Moja preporuka je lenovo b590 pa pozelji kasnije ugradjivat SSD ili produljit jamstvo na 2g, ili 3g Nisam siguran imaju li u Portio produljenje jamstva i moze li se produljenje kupiti u ducanu u kojem nije kupljen laptop. Te informacije jos provjeriti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 18:44 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Drvosječa kaže...

Pozdrav! 

Mojoj rodici bi trebao savjet za kupnju laptopa do 3500kn u gotovini.

Svrha bi bila internet, gledanje filmova, sve ostalo je bonus.

Može iz bilo kojeg dućana.

Hvala!

Lenovo g510, Lenovo b590, HP probook 450, TOSHIBA Satellite C55-A-1M7

Prvi model u odnosu na ostale ima SSHD hibridni disk koji pomaze ubrzavanju programa te je tih. Doduse kapacitet tog ubrzavanja je samo 8gb, jer je unutra SSD od 8gb.

Inace mislim da je daleko bolja opcija ici na lenovo b590 koji je veci best buy za tu namjenu i onda u njega po zelji ugraditi SSD puno veceg kapaciteta od 8gb, na mjestu optickog citaca pomocu caddya.

Inace lenovo b590 ima dobru izradu kao i g510 samo b590 ima anti-glare, znaci nebljestav ekran, a g510 bljestav. Sto se tice toga probook 450 takodjer ima nebljestav ekran. Stavio sam ga jer je vrijedan spomena radi takodjer dobre izrade.

Toshiba ima nesto slabiju izradu od drugih modela, plasticnija je, ali sluzi svrsi. Za detalje trazit sam, guglat, youtubeat itd. jer ja jednostavno ne nalazim neke poznate reviewove tog modela.

Ono sto je ovdje super je i5-4200m proc za tu cijenu, ali cisto za internet i gledanje filmova nece tu bit razlike izmedju i5 i i3..

U obzir uzeti jos Dell Inspiron 3537 sa stedljivim i3 procesorom (U u nazivu): lista Gledati od 2970kn nadalje modele u kojima je napisano da imaju i3 procesore a ne gdje u opisu pise: "Ključne značajke novog modela uključuju: 3. generaciju Intel procesora (Core ™i3, i5, i7 i)..." Ovo bi preporucio radi 3 god garancije te ako bi bilo koristi od tog stedljivog procesora. Naime, to nije klasicni i3 i performanse su mu na razini laptop pentiuma, ali bi baterija s njim trajala do 6h, znaci duplo vise nego sa nestedljivim procesorima kakvi su u ostalim laptopima koje sam preporucio. Samo za internet, surfanje itd. bi isto posluzio. Izrada je isto ok.

Moja preporuka je lenovo b590 pa pozelji kasnije ugradjivat SSD ili produljit jamstvo na 2g, ili 3g Nisam siguran imaju li u Portio produljenje jamstva i moze li se produljenje kupiti u ducanu u kojem nije kupljen laptop. Te informacije jos provjeriti.

Hvala na opsežnom odgovoru! :)

13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Imam priliku kupiti HP ProBook 6550b za 1000 kn

Laptop je ocuvan i sve je u redu s njime, e sad me zanima dali se isplati uzeti taj laptop za te novce

Sluzio bi mi samo za lagano surfanje,neki film i tako to nista posebno jer imam ps4

Pa mi treba vasa pomoc i dali moze pokrenuti igrice npr. Call of duty 2 i tako te slabe jer bi malo nabacio neki multiplayer

Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Red Devill kaže...

Imam priliku kupiti HP ProBook 6550b za 1000 kn

Laptop je ocuvan i sve je u redu s njime, e sad me zanima dali se isplati uzeti taj laptop za te novce

Sluzio bi mi samo za lagano surfanje,neki film i tako to nista posebno jer imam ps4

Pa mi treba vasa pomoc i dali moze pokrenuti igrice npr. Call of duty 2 i tako te slabe jer bi malo nabacio neki multiplayer

Hvala.

Za 1000kn smatram da je to dobra kupnja, čvrsto napravljen prijenosnik, za cod2 bi trebao biti ok, za išta novije od toga ne. Ali za filmove i internet sasvim ok računalo.

Dell Precision M6600
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cobralion kaže...

Pozdrav,

Treba mi preporuka laptopa u cjenovnog rangu do 3000 KN, a da se moze uzeti u Osijeku.

Ekran 15.6', ne treba previse HDD (moze i 320 GB, nema ogranicenja), dobar procesor za neko normalno koristenje (net, osnovni programi), ne treba dodatna graficka ako je skulje. Po mogucnosti sa jako dobrom baterijom. Uglavnom neki standardni studentski laptop za sestru sa dobrom baterijom..

Hvala

Ovdje ste mi preporucili LENOVO B590, ali on u linksu vise nije dostupan {#}

Znaci treba mi neki laptop od 3000 KN (gore je navedeno opsirnije), da se moze uzet u nekoj radnju u Osijeku ili jos bolje u Slavnosnkom Brodu. Ili ako ima jos neka radnja u tim gradovima da posjeduje onaj gore model ili neki slican...

11 godina

@Cobralion

Jesi ih pitao mogu li naruciti jednog za tebe? Ako nisi, pitaj. Vidim npr. da lenovo g510 ide na upit, mozda je to slucaj i za b590.

Ak ti vele da ih nema nikako, pitaj hoce li uopce biti opet dostupni.

Javi sto su ti odg.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 14:56 (The_Fichek).
16 godina

Od cure je stari laptop crkao pa bi mi trebala preporuka laptopa do max. 2500 kn (po mogučnosti jeftinije) a uvjet je da bude isključivo bijele boje. {#}

Naišao sam na Toshibu C55-A-1RM koji košta 2699 kn ali bi ga mogao dobiti za 2199 kn i čini mi se ok ponuda pa ako imate bolji prijedlog slobodno napišite.

Znači, laptop je namijenjen za curu a ona nije zahtjevan korisnik (surfanje, office, filmovi i tu i tamo malo photoshop).

Hvala!  

Scorp21
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 14:23 (Scorp21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Trebao bi preporuku laptopa do 2.5 tisuce kuna. Grafika mi je najmanje bitna stavka. Bitna mi je procesorska snaga, pa ako se može nać nešto više od dual cora. Jel ovo dobra ponuda : http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=014620057

Može i novo i polovno.

Pro audio equipment
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 14:46 (Nikacc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@Scorp21

Znaci da gledam samo emmezetu kao ducan jer tamo imas neki popust ili bilokoji ducan?? Kako got bilo mislim da je to onak jedini bijeli laptop u tom rangu tak da ak se taj uvjet mora ispostovat idi na toshibu. Eventualno bi mogao dobiti nesto sa malo jacim procom, ali takav laptop bi bio vise sive boje, srebrne boje (HP 250, Acer Aspire E1..)

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 15:14 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@Cobralion

Jesi ih pitao mogu li naruciti jednog za tebe? Ako nisi, pitaj. Vidim npr. da lenovo g510 ide na upit, mozda je to slucaj i za b590.

Javi sto su ti odg.

Kazu da im je to bila kao neka akcija i da ne bi trebali dolazit uskoro...

Ako moze preporuka nekog drugog oko 3000 Kn, moze i 3200 KN? Znaci nije potrebna graficka dodatna, samo da je solidna baterija i 15.6''.. 

11 godina
Cobralion kaže...
The_Fichek kaže...

@Cobralion

Javi sto su ti odg.

Kazu da im je to bila kao neka akcija i da ne bi trebali dolazit uskoro...

Ako moze preporuka nekog drugog oko 3000 Kn, moze i 3200 KN? Znaci nije potrebna graficka dodatna, samo da je solidna baterija i 15.6''.. 

Ja bih bez zezancije gledao ovaj HP 250 Cijena se cini smijesna ali taj laptop se u drugim pa i istim varijantama nudi za vise novca. Pentium 2020m je po meni prvi najbolji proc iza i3-3110m. Ovo ti je znaci HP 250 model sad neznam je li G1 ili ne, ima i G2 model i neznam koja je tocno razlika. Uglavnom svi imaju antiglare ekrane i svi su okej izrade.

Ovdje je review G2 modela 

Lista svih hp 250 kod nas: lista

G1 dolazi sa celeronom 1000m koji je slabiji od pentiuma, a G2 sa N2810 koji je jos slabiji, tako da neznam koja je fora sa tim G-ovima u imenu... Je li razlika samo u procesorima ili mozda jos necemu, mozda maloj razlici u kvaliteti ekrana i izradi, iako sumnjam..

Oko 3200kn i da je iz Linksa imas ovako: lenovo g510 i3-4000m je mrvu jaci od i3-3110m (klik), a pogle kako lijepo pise opis razlike izmedju i3-3110m i pentiuma: klik2

Naso sam preview HP 250 na kojeg sam mislio i kojeg sam prvog linkao ovdje:

Stvarno mislim da se to isplati uzet, za ogromnu novcanu razliku u odnosu na modele sa i3-3110m procom koji se vrte blize 3000kn mozes kupit fin SSD i stavit na mjesto optike, a ako ce optika biti potrebna kupis vanjski opticki citac za malo vise od 100kn. Sa razlikom isto mozes produljit jamstvo sto se toplo preporucuje.

Necu vise editat ovaj post, mozes sad prokomentirat slobodno ako zelis :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 15:23 (The_Fichek).
11 godina
Nikacc kaže...

Trebao bi preporuku laptopa do 2.5 tisuce kuna. Grafika mi je najmanje bitna stavka. Bitna mi je procesorska snaga, pa ako se može nać nešto više od dual cora. Jel ovo dobra ponuda : http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=014620057

Može i novo i polovno.

Ista preporuka kao i post iznad. HP 250

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Što kažeš na ovaj model : http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11249

Pro audio equipment
11 godina
Nikacc kaže...
The_Fichek kaže...

Što kažeš na ovaj model : http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11249

Nije los model. Dobijes malo slabiji proc od pentiuma: klik, detaljnije klik2 Nije to los proc, valjda i najbolji uz ostale n35xx ispod pentiuma 2020m koji se nude kod nas. Tesko da ces uopce osjetit razliku, al zgodno je kod 2020m i to sto ga mozes kasnije upgrejdat ako ces htjeti.

Za 340kn acer nudi god garancije vise, tako da to sve dodje na priblizno isto.

edit: Raspored tipki na tipkovnici se cini bolji kod acera, dok mislim da ce touchpad biti bolji na HP-u jer i sam imam slicni touchpad od acera na svom modelu i nije bas nesto, pogotovo ne tipke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 15:53 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Može neka preporuka između ova tri modela:

Asus x750LB - 17,3'' FHD http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=14197

Hp ProBook 470 G1 - 17,3'' HD (1600x900, vidio uživo, ali mi se ekran čini dosta blijed) http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10772

Acer V3-772G - 17,3'' FHD, http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_198&products_id=13663

glavna dilema je da će FHD biti presitno na 17,3''.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Ja bih bez zezancije gledao ovaj HP 250 Cijena se cini smijesna ali taj laptop se u drugim pa i istim varijantama nudi za vise novca. Pentium 2020m je po meni prvi najbolji proc iza i3-3110m. Ovo ti je znaci HP 250 model sad neznam je li G1 ili ne, ima i G2 model i neznam koja je tocno razlika. Uglavnom svi imaju antiglare ekrane i svi su okej izrade.

G1 dolazi sa celeronom 1000m koji je slabiji od pentiuma, a G2 sa N2810 koji je jos slabiji, tako da neznam koja je fora sa tim G-ovima u imenu... Je li razlika samo u procesorima ili mozda jos necemu, mozda maloj razlici u kvaliteti ekrana i izradi, iako sumnjam..

Oko 3200kn i da je iz Linksa imas ovako: lenovo g510 i3-4000m je mrvu jaci od i3-3110m (klik), a pogle kako lijepo pise opis razlike izmedju i3-3110m i pentiuma: klik2

Stvarno mislim da se to isplati uzet, za ogromnu novcanu razliku u odnosu na modele sa i3-3110m procom koji se vrte blize 3000kn mozes kupit fin SSD i stavit na mjesto optike, a ako ce optika biti potrebna kupis vanjski opticki citac za malo vise od 100kn. Sa razlikom isto mozes produljit jamstvo sto se toplo preporucuje.

hehehe Hvala na opsirnom odgovoru, i ja sam za za ovo vrijeme bavio CPUBoss-om, pa smo dosli do zakljucka da je poredak u procesorima ovakav: 

i5-2450M

i3-400M

i3-3110M

Pentium 2020M

Pa kad sve skontam, neki redosljed bi bio:

1. HP 250 H6Q53EA / Pentium 2020M --- 2250 KN (Za razliku u novcima mogu sebi uzet jedan SSD na svoj laptop (asus n73sv), a ovaj novi bi isao sestri i njoj nije potrebna posebna brzina, samo normalan rad)

2. LENOVO G500 59-390517 / Pentium 2020M, WIN 8 --- 3000 KN

3. TOSHIBA Satellite C50-A-1FW / Pentium 2020M --- 2790 KN

4. FUJITSU Lifebook AH512 GL / Core i5-2450M --- 3240 KN

5. LENOVO G510 59-390423 / Core i3 4000M --- 3399 KN

6. LENOVO G500 59-390044 / Core i3 3110M --- 3324 KN

Ovako je nekako moj poredak.. Ako mislis da nesto treba promijenit, reci..

Ja neku listu moram proslijedit ocu, koji ce mozda sutra ic do Slavonskog Broda ili Osijeka, a posto je problem sa stanjima laptopa u tim gradovima, ne bi da ga saljem zbog jednog laptopa, kojeg nece mozda bit na stanju, pa je ovako bolje da ima neku listu..

Ja bi rado da uzme ovaj 1., razlika u brzini nije mnogo velika, a u cijeni između tog 2020m i prvog jaceg je oko 1000 KN, a za te novce mogu uzet 2 SSD-a (60 i 120 GB), mada sestri nije potrebna posebna brzina).. Ako se razumijes i u SSD, mozes i njega preporucit za moj laptop :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 16:33 (Cobralion).
11 godina
Nonicker kaže...

Može neka preporuka između ova tri modela:

Asus x750LB - 17,3'' FHD http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=14197

Hp ProBook 470 G1 - 17,3'' HD (1600x900, vidio uživo, ali mi se ekran čini dosta blijed) http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10772

Acer V3-772G - 17,3'' FHD, http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_198&products_id=13663

glavna dilema je da će FHD biti presitno na 17,3''.

Radi izrade bih preskocio Asusa. Mislim da je robi negdje rekao da nije bas lak za nadogradnju dok su probook i v3-772g provjereni. Nece ti biti presitno, lagano povecas slova i ikone preko windowsa. Fora u FHD ekranu nije u sitnijim ili vecim slovima, nego u ostrini slike, znaci u kolicini pixela. Ako budzet nije problem ja bih isao na v3-772g jer je po meni best buy pogotovo ak si gamer.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 16:13 (The_Fichek).
11 godina
Cobralion kaže...
The_Fichek kaže...

hehehe Hvala na opsirnom odgovoru, i ja sam za za ovo vrijeme bavio CPUBoss-om, pa smo dosli do zakljucka da je poredak u procesorima ovakav: 

i5-2450M

i3-400M

i3-3110M

Pentium 2020M

Pa kad sve skontam, neki redosljed bi bio:

1. HP 250 H6Q53EA / Pentium 2020M --- 2250 KN (Za razliku u novcima mogu sebi uzet jedan SSD na svoj laptop (asus n73sv), a ovaj novi bi isao sestri i njoj nije potrebna posebna brzina, samo normalan rad)

2. LENOVO G500 59-390517 / Pentium 2020M, WIN 8 --- 3000 KN

2. TOSHIBA Satellite C50-A-1FW / Pentium 2020M --- 2790 KN

3. FUJITSU Lifebook AH512 GL / Core i5-2450M --- 3240 KN

4. LENOVO G510 59-390423 / Core i3 4000M --- 3399 KN

5. LENOVO G500 59-390044 / Core i3 3110M --- 3324 KN

Ovako je nekako moj poredak.. Ako mislis da nesto treba promijenit, reci..

Ja neku listu moram proslijedit ocu, koji ce mozda sutra ic do Slavonskog Broda ili Osijeka, a posto je problem sa stanjima laptopa u tim gradovima, ne bi da ga saljem zbog jednog laptopa, kojeg nece mozda bit na stanju, pa je ovako bolje da ima neku listu..

Ja bi rado da uzme ovaj 1., razlika u brzini nije mnogo velika, a u cijeni između tog 2020m i prvog jaceg je oko 1000 KN, a za te novce mogu uzet 2 SSD-a (60 i 120 GB), mada sestri nije potrebna posebna brzina).. Ako se razumijes i u SSD, mozes i njega preporucit za moj laptop :D

Znam generalno o SSD-ovima i koji se preporucuju, ali za najbolji odgovor radje pitaj pod temu SSD-ova ili tema za nadogradnju racunala ili pitaj robya..

Sto se tice tvoje liste nisam uopce znao za tog fujitsu sa i5 procom, al u njemu je vec dosta stari i5 koji je losiji od i5-3230m i najnovijeg i5-4200m i neznam nista o izradi istog modela. Znao sam za ovaj model, al tog nema u linksu. Neznam postoji li razlika u izradi izmedju tog modela i modela sa i5-2450m procom i koliko se isplati uzimati i5 star vec 2 generacije, a uskoro ce biti stariji i 3 generacije. Onda kad to tako kazem trebao bi reci isto i za pentium 2020m koji je isto tako dosta star.. Doduse pentium ima 22 nm arhitekturu, a taj i5 32 nm arhitekturu. Klik Tu ti je mala sluzbena usporedba procova i jos sam stavio n3520 kojeg se moze nac u aspire e1 serijama, isto nelos, samo malo slabiji od pentiuma. Sto se tog acera tice komentiran je u mom pretproslom postu..

Nadalje sto se liste tice lenovo g500 model ima slabiju i plasticniju izradu od g510 i b590 pa ga nebih bas preporucio.

Toshiba Satelita ima mali milijun i po meni je najveci best buy onaj od 3400kn u kojem dobis i5-4200m proc, ali opet tog nema u linksu. Od ovih jeftinijh stvarno neznam razlike u izradi ili cemu vec osim u procesorima koji su stavljeni u njih.

Idem sad malo vidit kaj ima na njuskalu za tebe..

Nasao sam ovo: http://www.njuskalo.hr/acer-prijenosnici/acer-v5-552g-85558g1taii-amd-a8-5557m-8gb-1tb-radeon-8570-2gb-oglas-11760836
Kod covjeka koji prodaje ovaj hp 250: klik mozes iz prve ruke vidit kakav je laptop xD Isti slucaj s ovim Isti lik prodaje vise toshiba laptopa pa mos pogleat..

Znaci jedino taj v5-552g izgleda kao dobra ponuda sa njuskala u osijecko-baranjskoj i brodsko-posavskoj zupaniji do 3500kn. Jos bi se dala snizit cijena. To ti je inace ovaj iz linksa. Taj laptop je dosta dobar za gaming i mogao bi zamijeniti tvoj sadasnji laptop ako ti laptop sluzi za gaming, pa tog starog asusa das sestri. I jesi li mozda razmisljao da das stari laptop sestri pa sebi slozis neku konfu za nekih 3500kn. Za gaming ili bilosta, stvarno se da slozit lijepi komp do 4000kn. Pogledaj malo teme za slaganje konfi pa ces vidjet.

*pazi da se ne zbunis u tom aceru je 8750m grafa, a ne to sto je on napisao u naslovu..

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 17:00 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

S obzirom kako sam otegnuo kupnju laptopa, jel dolazi nesto vrijedno cekanja u rangu Lenova Y50, u narednih 2 mjeseca. Mislim nesto da se isplati sacekat a da ne uzmem sad Y50?

0 0 hvala 0
11 godina
EchoOne kaže...

S obzirom kako sam otegnuo kupnju laptopa, jel dolazi nesto vrijedno cekanja u rangu Lenova Y50, u narednih 2 mjeseca. Mislim nesto da se isplati sacekat a da ne uzmem sad Y50?

Eventualno cekaj model sa IPS ekranom. Mozes pitat u nekom poznatijem ducanu koji sad drzi y50 ocekuju li posiljku drugacijih verzija istog lenova.

16 godina
The_Fichek kaže...

@Scorp21

Znaci da gledam samo emmezetu kao ducan jer tamo imas neki popust ili bilokoji ducan?? Kako got bilo mislim da je to onak jedini bijeli laptop u tom rangu tak da ak se taj uvjet mora ispostovat idi na toshibu. Eventualno bi mogao dobiti nesto sa malo jacim procom, ali takav laptop bi bio vise sive boje, srebrne boje (HP 250, Acer Aspire E1..)

Svejedno je koja je trgovina u RH. Bitno je da laptop bude isključivo bijeli (jer tako cura zahtijeva). Ovaj laptop što sam linkao je isti kao što mi je jedan lokalni trgovac IT opremom ponudio a spustio je cijenu za mene sa 2699 na 2199 kn jer se poznajemo. Osobno smatram da je to izrazito dobra ponuda ali opet, ako netko ima nešto slično/bolje neka slobodno posta.

PS: ako netko ima iskustva sa Toshibom C55-A-1RM neka slobodno ukratko napiše svoje dojmove 

Scorp21
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
EchoOne kaže...

Eventualno cekaj model sa IPS ekranom. Mozes pitat u nekom poznatijem ducanu koji sad drzi y50 ocekuju li posiljku drugacijih verzija istog lenova.

koja je razlika između IPS ekrana i ovog koji je sada na y50 ??

13 godina
neaktivan
dodo14 kaže...
The_Fichek kaže...
EchoOne kaže...

Puno bolji kutevi vidljivosti. Odozgo, odozdo, sastrane.. ne mora ekran uvijek bit bas direkt namjesten tocno da ti pase..

15 godina
neaktivan

Poz svima,

namjeravam u kupnju laptopa do 6000,00 kn . treba mi za posao ništa zahtjevno ali i za igre novije generacije. Molio bih prijedloge  cijenjenih profića {#}

hvala svima

pozdrav

0 0 hvala 0
11 godina
EchoOne kaže...
dodo14 kaže...
The_Fichek kaže...
EchoOne kaže...

Puno bolji kutevi vidljivosti. Odozgo, odozdo, sastrane.. ne mora ekran uvijek bit bas direkt namjesten tocno da ti pase..

Ne samo kutevi, nego i bolja kvaliteta slike.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice